.

Jumaat, 5 Mei 2017

FAKTA MALAM INI







BIK BIK 

FAT FAT

DAK DAK

GEMOK2 ITAM2

PENDEK PENDEK

MUKA BULAT2


APA ITU ENCULEZ VOUS







APA ITU

ECULEZ VOUS

SILA CARI



----------------

KERAJAAN LANGIT





KERAJAAN LANGIT
Ayah pin.. Bior ler Ayah Pin SYIOK sendiri hi hi hi.. Ayah Pin TAK amik duit rakyt... n Ayah Pin TAK khianat sdondon menCURI. Ayah Pin TAK tipu TAK buat FITNAH pilkuda TAK uturn TAK PONTENG Takde tangguh3! Ha ha..ser lg Ayah Pin TAK kena "baham" dek RIBUT dgn tepat& khusus mcm kota srang Semut! Ayoh Chiok pulok.. Mulut serabut dgn ayat2 Quran n hadis, tp hok Alooh, bab maki hamun berat2 sungguh! 
Dia jugok ler IMAM semayang, tp jd kepala PONTENG kapla uturn kepala FITNAH srta tangguh3! Waduh2! dia juga TAK nah tinggal smayang TAHAJJUD, tp jd pngKHIANAT sdondon menCURI!
 Sbb RUU-hudud tipu palsu nya itu..tiba2 "RIBUT" dtg meradang utk menJAHANNAMkan! Dia "mengaku" pewaris nabi, tp "RIBUT" kata: mung tu MUSUH nabi yg sbnr2nya!! "RIBUT" tu makhluk Allah yg LURUS dan TAKnah nipu sjak azali sjak dolu2!!! on 
RENUNGAN HARI JUMAAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/5/17





-------------

BETUL ATAU FITNAH?





f.book






*Rm3.28 Juta untuk barang kemas Rosmah?*

*Dato’ Seri Najib – mengikut dokumen, pada 8 Ogos 2014, ada bayaran berjumlah RM449,586.95 dari kredit kad bernombor 4585 8180 0000 5496 yang dibayar dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib di AmIslamic Bank Berhad bernombor 2112022011880. Pada hari yang sama, ada satu lagi bayaran berjumlah RM2,833,147.21 yang dibayar dari kad kredit bernombor 5289 4380 0003 8961 yang dibayar dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib di AmIslamic Bank Berhad bernombor 2112022011880.*

*Kedua-dua perbelanjaan mencecah RM3.28 juta dalam tempoh satu hari ini dibuat di sebuah kedai barang kemas mewah bernama De Grisogono di Itali (seperti carian internet di bawah).*

*Dato’ Seri Najib perlu tampil ke hadapan menjelaskan sama ada perbelanjaan sebanyak RM3.28 juta yang dibayar dari akaun peribadi beliau menggunakan wang pencen rakyat adalah untuk membeli barang kemas mewah kepada isteri beliau, Datin Seri Rosmah Mansor?*


Yahanana Yahana Ariffin Ismail bawa lari duit rakyat 43 juta,
yahana yahana duit tu siapa dpt.Yahanana Hadi Pas pun membisu.




-------------------

HARI INI DALAM SEJARAH









HARI INI

DALAM SEJARAH






---------------

ENCULEZ VOUS






BM KATA

SANDIWARA

BI KATA

TEATER

Putus hubungan Pas dengan PKR hanya 'acah-acah' sahaja

05 Mei 2017
Keputusan Pas untuk memutuskan hubungan dengan PKR bukanlah suatu yang muktamad dan sekadar 'acah-acah' sahaja memandangkan ia disandarkan kepada persetujuan majlis syura parti itu.
FRANCE KATA

ENCULEZ VOUS

CITA KATA

KONG KEK




----------------

LOMPAT JANGAN TAK LOMPAT






LOMPAT

JANGAN 

TAK LOMPAT


FACE BOOK

Khabarnya sudah bertambah dari 3 Adun kepada 6 Adun PAS lompat parti masuk Keadilan.

Sesungut Besi Kat mn tu....
LikeShow more reactions
Reply22 hrs
Hanz Aziz Bgus2 lompat..
LikeShow more reactions
Reply22 hrs
BraDer Alang Sham Fuh lg tambah seram
LikeShow more reactions
Reply21 hrs
Sapiyan Mohd Din Ha..haa. baik kata semuanya tukar parti PKR baru tinggi sikit angan angan mereka.
LikeShow more reactions
Reply21 hrs
Izhar Aziz Terbaikkk..
LikeShow more reactions
Reply20 hrs
S Abdul Hadi Salleh Apa yg nk dicari kt situ?


Suzani Sahari Mohamed Pas dah hancur
LikeShow more reactions
Reply
3
23 hrs
S Abdul Hadi Salleh Apa yg dia ckp ni?
LikeShow more reactions
Reply19 hrs

--------------

RENUNGAN HARI JUMAAT






RENUNGAN

HARI JUMAAT
DARI BESUT 
PEMIMPIN 
KERAJAAN LANGIT
DARI MARANG
PEMEGANG 
KUNCI SYURGA






----------------

MB KEDAH TAK GILA - MB KELANTAN GILA









PAS KATA

MB KEDAH

SUDAH GILA

MB KEDAH

KATA PAS

KELANTAN

LAGI GILA



Saya bukan ‘gila’, MB Kedah beritahu pemimpin PAS
 | May 4, 2017
Ahmad Bashah menjelaskan perindustrian wujud sejak 90-an lagi dan sawah yang diambil alih akan diganti setara dengan kawasan lain





GEORGE TOWN: Menteri Besar Kedah Tuan Haji Ahmad Bashah Md Hanipah hari ini membidas pemimpin PAS yang memanggilnya “gila” kerana kerajaan memberikan lebih tumpuan kepada industri pembuatan dan bukannya industri asas tani.


Saya bukan ‘gila’, tebang balak gila-gila saperti di Kelantan

“Kami tidak gila untuk melicinkan balak secara atas alasan untuk menjadikan ladang itu dan ini namun hakikatnya entah ke mana.
“Begitu juga kami tidak menghalalkan projek menebang balak untuk pelihara ikan keli yang hasilnya entah ke mana dan boleh dinilai oleh rakyat sekarang,” katanya, merujuk kepada projek kerajaan negeri di bawah pentadbiran PAS.


DUA DUA

SEDANG GILA

KAH KAH KAH


--------------------

LOGO PAKATAN HARAPAN



KENYATAAN MEDIA
Logo Pakatan Harapan


Semalam, Rafizi Ramli, Naib Presiden KEADILAN telah memuatnaik ke dalam Facebook beliau beberapa draf logo Pakatan Harapan untuk mendapatkan maklumbalas umum terhadap draf logo-logo tersebut.

Bagi pihak Media Pakatan Harapan, kami ingin ucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang telah secara jelas memberi komen, maklumbalas, kritikan serta cadangan yang membangun.

Setelah mengambil kira dapatan dan pandangan umum yang telah diberi, serta berpandukan pandangan dari kalangan pimpinan Pakatan Harapan, pihak Media Pakatan Harapan mengalu-alukan cadangan balas reka bentuk logo Pakatan Harapan dari pihak yang berminat.

Garis-garis panduan mencipta logo ini adalah seperti berikut:

1. Sebaik mungkin, logo perlulah terdiri daripada dua warna, dan perlu disertakan versi hitam-putih untuk tujuan paparan di kertas undi.

2. Logo mestilah menggunakan simbol yang mudah dikenali atau difahami ramai.

3. Logo perlu mempunyai rasional berteraskan konsep-konsep "harapan", "demokrasi", "keadilan", "integriti" dan "perpaduan".

4. Logo mestilah boleh dilihat sepenuhnya pada skala kecil (seperti pada lencana baju) dan besar (seperti bendera bersaiz besar)

5. Logo versi akhir sebaiknya adalah dalam format 'outlined vector' dan dibuat menggunakan Adobe Illustrator (.ai) atau program seumpamanya.


Orang ramai boleh menghantar cadangan logo Pakatan Harapan ke logo@pakatanharapan.my mulai Khamis 4hb Mei 2017 sehingga jam 10 pagi, Selasa 9hb Mei 2017.

Sila sertakan sekali nama, nombor MyKad serta nombor telefon pereka logo.

Penganjur berhak ke atas logo yang diterima untuk kegunaan Pakatan Harapan, dan boleh membuat perubahan kepada corak asal.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi logo@pakatanharapan.my.


Media Pakatan Harapan



-----------------

MEGADETH DAN WALAUNTA




WALAUNTA TAK BANTAH
Budaya ulamak2 membodohkan orang ramai adalah lebih sihat pada pandangan walaunta2 PAS. Tgklah tok2 mupeti kita, raja2 dan pemerintah jadi kaya raya hidup mengepow duit rakyat, sumer duduk diam melopong saja. GST pun apa raja2 buat?? Masyukkk.. Sepatutnya ini patut dibanteras lebih awal oleh para walaunta. Megadeth adalah hiburan melampau yg sia2 adalah lebih berat dari ulamak2 membodohkan orang ramai dgn mengklaim mereka adalah pewaris nabi. 
Namun ulamak2 berperut boyot juga dikatakan pewaris nabi jugakah? Adakah nabi2 berperut boyot dan lemak melilit di kepala? Lagi sedey, ulam ulamak juga ahlul bait aka raja2 diam membatu bila hidup rakyat semakin tertekan. Mana yg lebih priority ni duhai walaunta? Ini 5 tahun sekali ja nak beronggeng, sedangkan ulamak2, pemerintah dan raja2 membodohkan org ramai, boleh kata saban hari dan minggu. on 
PEMUDA PAS BANTAH MEGADETH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/3/17





--------------------

USTAZ JADI BEOKER






USTAZ JADI BROKER
Kes JV dan jual tanah wakof pada Kapir Laknat ni biasa lah apa? Tadbir Ugama dpt sikit, El-Ustaz yg jadi broker dapat sikit, Tuan Haji dapat sikit .. yg dapat banyak Si Cukong. Ini nama nye psikek melayu .. melayu yg buka, cukong yang dapat kongkek. Dalam kes ni ngapa boss masjid je yg kono .. cukong dah lari kemana .. itu lah endahnye islam. on 
INI TEPAT KES JUAL AGAMA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 5/3/17




----------------

HARGA RACUN NAIK





HARGA RACUN NAIK
Harga sawit jatuh Harga getah jatuh Harga duit Jatuh Harga diri makin jatuh Harga makana naik Harga ubat naik Harga baja racun naik Rumput kat kebun naik Jpj berkeliaran Polis perhebat sekatan Saman macam kad jemputan Bawak kereta ketakutan Orang tak cukup makan Pokok2 juga kelaparan Tengok 3 bulan depan Kawan2 talipon dalam kesusahan... 
Bulan depan puasa Tak lama tu Raya Baju baru kuih raya nak kena sedia, Anak2 masuk U nak diambik kira Pekerja swasta pening kepala Tahun ni bonus macam tak ada, Komplen dalam w.app kena penjara Ketua polis main twitter.. on 
INI TEPAT KES JUAL AGAMA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/3/17




---------------