.

Sabtu, 14 Mac 2009

LANUN MENYERANG LAGI


Pokok Demokrasi di Ipoh di serang sekali lagi Jumaat kelmarin.

YB Nga Kor Ming berkata kamera CCTV yang telah dipasang telah dapat menangkap gambar serangan tersebut.

Nampaknya laporan awal adalah salah dan tidak tepat. Serangan ini bukan serangan lanun.

Ini dibuktikan bahawa penyerang datang dengan kereta dan bukan dengan Tongkang.

“We can see from the footages that a car had driven up to the tree at exactly 1.30am on Friday. The driver reversed to park his vehicle quietly and then switched off his car lights to hide himself.

“Then you can see the monkey getting out of the car and using something that looks like a hammer to bash the plaque,” he said at a press conference here.

Justeru telah sah mengikut kata YB Nga yang datang menyerang ialah cikah dan beruk.

Hingga ke hari ini masih belum di ketahui cikah, kera, beruk, siamang atau lotong jenis mana yang datang membuat serangan ini.

Apakah beruk-beruk ini menyerang pokok demokrasi ini kerana telah hilang mata pencarian terutama kontrek mencari kutu kini tidak boleh lagi diberikan sesuka hati melainkan secara tender terbuka.

Beruk beruk ini mungkin kelaparan kerana telah lama tidak dapat merasa nikmat kutu.
PULANGAN SIMPANAN UNTUK HARI TUA HANYA 4.5%? - mkiniDijangkan pulangan simpanan KWSP untuk tahun 2008 haya 4.5%.

Ini dinyatakan oleh Setiausha Kesatuan Pekerja Bank – NUBE – Saudara J Solomon.

Ini adalah berita buruk dan amat menghairan kerana selama ini dana simpanan KWSP ini di jaga dan di jalankan dengan berhati-hati.

Pertanyaan mula timbul kenapa pulangamn percaruman dana KWSP selalu lebih rendah dari PNB.

Secara resmi pulangan pencaruman ini masih belum di beritahu kepada umum oleh Nor Muhamad Yacob.


kah kah kah.... SIAPA KENCING SIAPA ?.... kah kah kah

kah kah kah... SIAPA SUDAH REMBAT ?.... kah kah kah
TERKINI !!! BERTANYA KHABARAPA KHABAR ORANG DISANA

Hello Orang Melaka Apa Khabar?

Hello Ali Rustam ada sehat ?
USUL GANTUNG GOBIND KERANA ALTANTUYA - mKiniWakil BN bercadang menggantung tugas ahli parlimen DAP Gobind Singh Deo selama setahun kerana dianggap menghina dewan berhubung tuduhannya terhadap timbalan perdana menteri semalam.

Wakil rakyat Puchong semalam digantung sehari dari Dewan Rakyat selepas mendakwa Datuk Seri Najib Razak terlibat dalam pembunuhan Altantuya Shaariibuu.


kah kah kah… PELIK…. PELIK….. YANG MEMBUNUH TAK DI GANTUNG …. …YANG MENYOAL KENA GANTUNG….. kah kah kah….

woit… KALAU GOBIND DI GANTUNG SATU TAHUN APA AKAN JADI DENGAN KES PEMBUNUHAN ALTANTUYA ?.... kah kah kah..

woit... BENGGALI PUNYA SUSU.... NAJIB DAPAT NAMA.... kah kah kahBEKAS TIMBALAN NAIB CANSELOR UNISEL DITAHAN - mStarKUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini menahan bekas Timbalan Naib Canselor Universiti Industri Selangor (Unisel) kerana disyaki menggunakan dokumen palsu bagi melanjutkan kontraknya.

Beliau yang berumur 55 tahun ditahan selepas memberi keterangan berhubung kes itu di pejabat SPRM di Putrajaya pada pukul 4.30 petang.

Pengarah Siasatannya, Datuk Syukri Abdul berkata, bekas Timbalan Naib Canselor itu menggunakan dokumen palsu tersebut tahun lepas.

"Beliau tamat kontrak sebagai Timbalan Naib Canselor di universiti terbabit pada 2007, bagaimanapun menggunakan dokumen palsu untuk menyambung perkhidmatannya dalam jawatan yang sama pada 2008.

"Sekarang beliau bertugas di sebuah universiti awam di Lembah Klang dan akan dituduh Isnin depan di Mahkamah Klang," katanya.


kah kah kah…. TERBONGGENG NYA SAEKOR KANG KONG… kah kah kah..

kah kah kah… INI BETUL BETUL KANG KONG SINTOK … kah kah kah

woit…. KAT UNIVERSITI SEKARANG BERAPA RAMAI TENAGA PENGAJAR YANG DAPAT IJAZAH DARI SINTOK DAN INTERNET….. kah kah kah…

kah kah kah…. BERAPA RAMAI DAPAT Phd DARI UNVERSITI JALAN KLANG LAMA…. kah kah kah…

woit…. SIAPA NAMA MUNKEE NI…. BAGILAAA TAHU….kah kah kah…

woit…. UNIVERSITI MANA MUNKEE NI SEDANG MELEBONG DI LEMBAH KELANG…. kah kah kah

woit... BAGI LAH TAHU.... RAMAI PELAJAR NAK BALING KASUT.... kah kah kah

woit… NI MESTI PROFESOR KANG KUNG KETUANAN MELAYU NI…KALAU KETUANAN RAKYAT MESTI NAMA DAH LAMA KELUAR… kah kah kah…TOYO DAPAT JAM BUKAN DAPAT PENYAPU


Bekas menteri besar Selangor menyifatkan serangan terhadap pentadbiran beliau dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) sejak tiga hari berturut-turut sebagai usaha mengalih isu sebenar yang sedang berlaku di negeri itu.

Dr Mohamad Khir menjelaskan, beliau bahkan sedaya mungkin menjimatkan wang kerajaan sehingga hadir lima majlis satu hari supaya tidak perlu membuat kunjungan balas lagi selepas itu.

Azmin Ali (PKR-Bukit Antarabangsa) mendakwa sebuah syarikat agen pelancongan yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan Dr Mohamad Khir memonopoli khidmat perjalanan menteri besar, barisan exco kerajaan dan KDEB.

Pemimpin PKR itu kelmarin membangkitkan beberapa isu, antaranya, pemberian jam mahal RM150,000 sewaktu Dr Mohamad Khir menjawat pengerusi anak syarikat kerajaan negeri PNSB.kah kah kah… KESIAN MUNKEE NI… KAKI LEBONG…kah kah kah…

kah kah kah…. LOJIK APA NI ? …..MELAWAT 5 MAJLIS DALAM SATU HARI DAPAT JIMATKAN BELANJA…..kah kah kah..MACAM MANA...kah kah kah

woit … BENDE JIMAT ?.... LAWAT 5 TEMPAT KE …. 50 TEMPAT KE APA ADA SANGKUTAN DEBAN BAWA LARI DUIT BALKIS 9 JUTA RINGGIT …. Kah kah kah…

kah kah kah…. PATUTLAH MUNKEEE NI TAK PERNAH LEWAT….BILA NAK BAGI TANAH PADA DRIBER DIA....RUPA RUPA DIA ADA JAM MAHAL….. kah kah kah…

woit…. NAK TANYA JAM 150,00 RINGGIT NI SIAPA BAYAR ?.... kah kah kah…

woit… NANAK TANYA JAM 150,00 RINGGIT NI SIAPA BAYAR ?.... kah kah kah…