.

Rabu, 21 September 2016

BERI INGATAN - EKONOMI DUNIA




MEMBERI

INGAT

SESAMA KITA










The Bank For International Settlements Warns That A Major Debt Meltdown In China Is Imminent


The pinnacle of the global financial system is warning that conditions are right for a “full-blown banking crisis” in China.  Since the last financial crisis, there has been a credit boom in China that is really unprecedented in world history.  At this point the total value of all outstanding loans in China has hit a grand total of more than 28 trillion dollars.  

That is essentially equivalent to the commercial banking systems of the United States and Japan combined.  While it is true that government debt is under control in China, corporate debt is now 171 percent of GDP, and it is only a matter of time before that debt bubble horribly bursts.  The situation in China has already grown so dire that the Bank for International Settlements is sounding the alarm

------------

BETUL BETUL BETUL







BETUL BETUL

TEPAT BETUL

INI SEMUA

KERJA JAHAT

KAUM YAHUDI




Ramesh Rao: Gerakan Yahudi global mahu malukan Rosmah

Pengeluaran nama Rosmah Mansor daripada anugerah Lead By Example dikaitkan dengan gerakan rapi di peringkat global untuk memalukan suami perdana menteri.
"Hasil pemeriksaan kami mendapati agensi berkenaan ialah sebuah agensi yang berasaskan Yahudi dan diberikan kononnya atas pencapaian  Rosmah dalam program PERMATA yang sememangnya terbukti.

"Dalam hal ini, beliau sendiri tidak mahu menerima anugerah berkenaan sebaliknya tidak pernah memohon pun akan sebarang anugerah," kata Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) Rames Rao.

Dihubungi Malaysiakini, Ramesh bagaimanapun enggan mengulas sama ada beliau merujuk kepada Antiquities Coalition tetapi berjanji akan mendedahkan butiran lanjut selepas ini.

Dalam kenyataannya, Ramesh berkata pengeluaran Program PERMATA Negara pada saat-saat akhir sebelum program pemberian anugerah itu dibuat dengan niat jahat untuk memalukan.

Bagaimanapun, katanya, Malaysia sudah dapat mengesan lebih awal niat buruk dengan anugerah berkenaan.

"Ini adalah kerja jahat pihak tertentu yang cemburu dengan kejayaaan Malaysia di bawah kepimpinan Najib serta kejayaan PERMATA sendiri yang diilhamkan oleh  Rosmah sendiri," kata Ramesh.

AWAL AWAL

LAGI TT DAH

CAKAP INI 

SEMUA KERJA

JAHAT YAHUDI

KERJA GENG

PAKATAN

KERJA JAHAT

GENG ANWAR

KERJA MAT SABU

SILAP SILAP

ZIANA ZAIN PUN

TERLIBAT SAMA

MEREKA SEMUA 

CEMBURU BABI

KAH KAH KAH



--------------

SEORANG PEMIKIR





PANDANGAN SEORANG 
           PEMIKIR

Nak jadi pemikir ni bukan sonang. Otak kono ado sikit....tapi tak perlu yang bijak pandai....sebab orang pijak pandai tak yah pikir....donga je dah tahu....yang ada otak sikit ni la kena jadi pemike jang oiii.... on BERITA AMAT AMAT PELIK
Publish | Delete | Spam
FIKRY HARITH Hashim
at 3:40 PM




-----------

LAGI BERITA PALSU






BERiTA KINI

sekali lagi diberitahu
bahawa berat badan
datin seri rosmah kita
tidak ada kena mengena
dengan pembatalan
anugerah UNESCO esok
di new york

berita yang melaporkan
tentang datin seri rosmah
terlalu gemok untuk
menjadi contoh kepada
kanak-kanak
adalah 
fitnah semata-mata



------------

BERITA AMAT AMAT PELIK






INI BERITA

AMAT AMAT

PELIK LAGI

MEMELIKKAN



Anwar rancang guling

Dr. Mahathir - Lokman
Lokman Noor Adam
KUALA LUMPUR 20 Sept. - Panel pemikir Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa), Lokman Noor Adam berkata,  Anwar Ibrahim telah merancang untuk menggulingkan  Dr. Mahathir Mohamad dan rancangan tersebut dimaklumkan kepada beliau dan tiga yang lain dalam satu pertemuan di Hotel Pelican di Batu Pahat, Johor pada 1998.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/utama#sthash.JoXiJPaB.dpuf


BERITA ANWAR

NAK JATUHKAN

MAHATHIR 

SEMUA TAHU

APA YANG PELIK

IALAH LOKMAN

JADI PEMIKIR

INI HAIRAN

AMAT AJAIB

LAGI PELIK A

KAH KAH KAH


-------------------

UCAPAN AKHIR OBAMA






Obama's final UN assembly address: 'At this moment we all face a choice

Barack Obama warned on Tuesday that the world faced a stark and urgent choice between striving for fairer open markets and democracies or falling prey to the lure of populist demagogues, xenophobia and division.
In his final address to the UN general assembly, the outgoing US president sought to rally the morale of embattled liberal democracies stumbling under the strains of globalisation, inequality and migration.

OBAMA

TIDAK TANYA

PUN ZAHID 

DIMANA NAJIB 

SUDAH CABUT

KAH KAH KAH



------------

SEMUA HILANG










MANA
SEMUA HILANG

mana pahlawan bugis
mana pahlawan melayu
mana ngo melayu
mana ngo islam
mana ali tinju
mana jamal tongkol
mana zul nordin
mana  tok heng 


pemimpin melayu kita
pemimpin islam kita
telah dimalukan 
oleh UNESCO
datin seri rosmah kita
di umum dapat anugerah
kemudian dibatalkan

ini kerja jahat
ini nak bagi kita malu
ini hina melayu

allah akhbar
hidup melayu



-------------

UNESCO MALUKAN KITA SEMUA




TT GELAK
Saya risau perkembangan perkara2 ini berlaku... tauladan yg buruk tepampar yg tak sepatutny berlaku... rosak generasi... tak tahu ke mereka sedang mencorak pemikiran ramai org... depa buat salah, tok tt gelak... 

depa buat salah, suruh org lain mintak maaf, depa yg pelik, ramai org ikut... tp sy faham ini berpunca dari mo1... mohon mo1 turun bg mengelakkan ramai yg jahanam dari sudut emosi, perangai, semua2 la... on DIHINA DAN DIMALUKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/21/16

MACAM JASA
Gila punya orang...dia ingat unesco tu macam JASA ke? on DIHINA DAN DIMALUKAN
Anonymous
on 9/21/16






--------------

PERMATA DUIT SIAPA?



F.BOOK


TU DIA !!.. sejumlah RM543.1 juta utk PERMATA-ROSMAH yg hanya dlm tempoh 6 tahun shj..

Bila diberitakan Rosmah dapat anugerah dari UNESCO satu media Malaysia dicanang dipujinya..

TETAPI bila anugerah tersebut ditarik balik, DITUDUHNYA PULA media barat sabotaj anugerah untuk Rosmah Dan PERMATA..

ITULAH WAJAH SEBENAR UMNO !!!

**Jumlah RM543.1 juta ini blom lagi termasuk utk bajet 2016 iaitu RM36.34 juta (info dari Mykmu.net)



---------------

BERTANDING DISEMUA KERUSI





DUIT 90 JUTA 
maha benar kata ismail sabri..kalo kuat bertanding semua kerusi..ini lah rancangan allah untuk pas dan umno..pas dan umno akan bertanding semua kerusi. 

duit 90juta adalah dedak yg ditaburkan..pas dan umno telah mendapat alamat ini setelah kaum2 muslimat pas mengadakan solat hajat dan bacaan doa selamat..alamat hadir dlm akaun hadi..ops silap, dlm mimpi hadi..tuhan telah menitahkann kpd gabriel utk membaca alamat ini lanngsung dari kursi allah..allah juga telah agar hududnya ditukarganti dgn akta 355..
semua sultan dan pemerintah akan dihukum sekiranya bersalah namun sbg wakil tuhan , hadi imun dgn segala bentuk akta..umumnya hadi bukan sultan, namun hakikatnya hadi adalah syaitan dimata tuhan..ops silap..hakikatnya hadi adalah sultan dimata tuhan..muhammad bole rehat kerana ada wakil yg siddiq,amanah, fatonnah dan tabligh..sb itu hadi tak perlukan amanah dari parti AMANAH..parti amanah bole angkat kaki masuk tokong cina dan jadi dewa penjaga makanan.. on NASEHAT MUSUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/16




-----------------

PEMIMPIN KITA LAWAN CUKONG







INI CONTOH

TERBAIK

PEMIMPIN 

MELAYU

BERANI TEGAS

JUJUR & HEBAT

 

Janganlah nak ajar saya politik, Nazri bidas MCA

 | September 21, 2016
Nazri menyelar pemikiran sempit yang mempersoalkan kemesraan beliau dengan pemimpin pembangkang.






KUALA LUMPUR: Ahli Majlis Tertinggi Umno,  Nazri Aziz sekali lagi melancarkan serangannya ke atas MCA dengan berkata parti komponen Barisan Nasional (BN) itu tidak ada hak memberitahu beliau apa yang perlu dibuat.
Malah, ahli Parlimen Padang Rengas itu berkata MCA di kawasannya pernah memulaunya pada pilihan raya umum 2013 lalu, dan menghasut pengundi Cina tidak menyokongnya.
“Mengapa pula saya mesti ikut apa yang MCA hendak dalam saya menjalankan tanggungjawab saya?” soal Nazri ditemui FMT.
“Saya tidak langsung terhutang budi dengan MCA dalam pilihan raya di kawasan Parlimen Padang Rengas.”
Nazri berkata boikot yang ditaja MCA masih belum ditamatkan.


DATUK SERI

LAWAN LAGI

TIBAI LAGI

MEMANG BAIK

CUKONG KAKI

TIPU MELAYU

KAH KAH KAH




NOTA:
bila nak yamseng
dengan uncle lim
di china house

---------------

BERITA JEMPUTAN DARI PARIS






BERITA NOWW


PARIS:berita datin seri rosmah
akan mengurangkan berat badan
sebanyak  70kg  dalam masa
dua minggu agar dapat dijemput
ke persidangan TOUTES LES SLIM
di paris adalah berita palsu

TOUTES LES SLIM yang beribu
pejabat di paris dibawah
naungan  Ms CARLA BRUNI
isteri kepada nicolas sarkozy
mantan presiden peranchis
tidak pernah
menjemput perempuan
pendek dibawah 4 kaki
justeru
berita datin seri rosmah
menguruskan badan ini
sah 
satu tohmahan






-------------

DIHINA DAN DIMALUKAN








SOKONG

SETUJU

LAGI AFDAL

TINGGALKAN 

UNITED NATION

INI SARANG

YAHUDI

UNESCO HINA

PEMIMPIM 

MELAYU AN



Marah hina Rosmah, media Umno gesa gantung kerjasama dengan Unesco

Media milik Umno, MyKMU, mencadangkan agar kerajaan Malaysia menggantung semua kerjasama dengan The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (Unesco) sehingga Ketua Pengarahnya, Irina Bokova memohon maaf secara terbuka.
Mereka juga perlu memberi penjelasan yang masuk akal dalam kontroversi membabitkan suami Najib,  Rosmah Mansor, kata editor laman Kelab Maya Umno itu.
"Menteri Pelajaran Malaysia juga perlu menggantung sementara pejabat Unesco Malaysia yang berada di bawah pembiayaan Kementerian Pelajaran Malaysia. Beranikah  Mahadzhir Khalid melakukan?" soal editor laman itu.
Menurut laman itu, tindakan Irina Bokova menjemput  Rosmah mengambil anugerah penghormatan khas pada satu majlis yang dianjurkan bersama oleh Unesco pada 22 September 2016 tetapi kemudiannya membatalkan, hanya kerana pertanyaan Wall Street Journal dan The New York Times mengenai pembiayaan PERMATA, adalah sesuatu yang kurang ajar.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

--------------

HUTANG DAN HUTANG




BELI HANDPONE
PTPTN telah kurangkan jumlah pinjaman bukan kurangkan bilangan peminjam..kalo bagi banyak pun budak2 ni guna pinjaman untuk beli handfone lepas tu liat nak bayar balik..Pinjaman dibagi untuk bayaran yuran pengajian sahaja dah kira ok tu..ibu bapak tanggong kos sara hidup.. on HUTANG PTPTN
Anonymous
on 9/21/16

GULUNGAN DEDAK
woit apa tak faham faham ini...semua cadangan baik baik ini tak terima...selagi uno berkuasa memang golongan dedak saja diperlukan...yang bising yang teriak yang demo yang cakap banyak semua boleh pindah ke tempat lain...kah kah kah... mana ada benda free...semua nak free...banyak senanglah...kah kah kah makan tanggung berak cangkung kah.... on HUTANG PTPTN
Anonymous
on 9/21/16

JAMAL TONGKOL
Saya bukan tak nak pergi demo Day Saya takut amat sama pak jamaL Pak tongkoL, aLi tinju saya kurang Takut tapi pak JamaL ikan bakar Saya tengOk Hidungnya kemut kemit Kerana mengupayakan oxygen yang masih kurang di jantung Oxygen hanya berkisar dan bergelut di perut tidaK Bergerak ke otaK... LaLu dahinya mengerut Kening merapat mata puLak dan Mengernyit mengerikan. 

LaLu MuLutnya tidaK dapat berbicara Tentang haL ahwaL mentaL. .. Apa yg di Tutur hanya Berkisar pada perut Daging tidaK bertuLang BawaH Puser Perut TesticaL, cocK Ker apa kontoL EngLish sound Like that if Aim not mistaken iLmu semiotik Oxygen kurang PerLambangan Yang di Lahirkan oLeh Bahasa Badan.. Di rumus sebagai iLmu semiotik Hidungnya kemut kemit Kerana mengupayakan oxygen on HUTANG PTPTN
Nazrio Dond DoLLa
on 9/20/16




-------------