.

Selasa, 10 Mac 2009

UNDI POS TIDAK SEMESTINYA MEMIHAK KERAJAAN – berita hairan


Undi pos tidak semestinya memihak kepada kerajaan sehingga boleh membawa kemenangan kepada Barisan Nasional (BN) sama ada dalam pilihan raya umum atau pilihan raya kecil, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Beliau berkata tidak ada sebarang perbezaan nilai undi rakyat atau undi pos kerana ia datang daripada warganegara Malaysia yang layak untuk mengundi berdasarkan kepada Perlembagaan Persekutuan.

"Dalam sistem pilihan raya di Malaysia, seseorang yang mendapat undi terbanyak walaupun satu undi dianggap pemenang. Tidak kiralah dapat undi yanglebih dari undi pos atau undi biasa," katanya ketika menggulung perbahasan usul Menjunjung Kasih Titah Yang di-Pertuan Agong pada Persidangan Dewan Rakyat di sini hari ini.


kah kah kah… KELENTONG LAGI…. TIPU…. LEBONG… kah kah kah

woit… MUNKEE NI TAK PERNAH JUMPA ASKAR PENCEN ke?… PERGI LAH TANYA…. BERAPA RIBU ASKAR DAN NAVY…. MENGUNDI PAKAI POS TAPI TAK PERNAH TENGOK KERTASA UNDI….. kah kah kah

woit… MUNKEE NI BUATY BUAT TAK TAHU…. YANG MENGUNDIKAN UNTUK ASKAR/POLIS/NAVY TU…. PEGAWAI MEREKA….kah kah kah

woit… BACALAH AKHBAR HARAKAH … BERAPA BANYAK ASKAR PENCEN MANGAKUI YANG MEREKA TAK PERNAH MELIHAT KERTAS UNDI…. kah kah kah…

woit…. KALAU HARAKAH TU AKHBAR HARAM…. BACA LAPORAN MAFREL – MALAYSIAN FOR FREE AND FAIR ELECTION…. kah kah kah…

woit… JANGANLAH BODOHKAN MELAYU…. CUKUPLAH… HENTIKAN LAH PROJEK BODOHKAN MELAYU…. kah kah kahPEMECAH BERITA !!! TERKINI !! HOT !!! TERGEMPAR – TERNOW !!! DARI BLOG ANWAR !!!APA MAKNA SEMUA INI ?Terlalu banyak andaian dan tafsiran mengenai kehadhiran saya dan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Badawi di Hulu Langat tengah hari tadi.

Saya dijadual ke madrasah untuk sambutan Maulidur Rasul dan meraikan Tuan Guru Sheikh Mahmud. Di antara tetamu adalah ulama’ dari Indonesia, Gambia, India, Patani dan lain-lain. Turut sama adalah ketua sami Buddha dari Bangkok serta bekas Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kehakiman Thailand Profesor Dr. Bhokin.

Saya dan Azizah terlambat tiba kerana terpaksa melayani karenah dan drama di Mahkamah Tinggi termasuk urusan ikat jamin!

Sebaik menghampiri kawasan madrasah, saya diberitahu Datuk Seri Abdullah telah pun tiba. Saya disambut Sheikh Mahmud dan menjamah hidangan bersama Datuk Seri Abdullah, Profesor Bhokin dan para ulama’ yang hadhir.

Kami dapat ngobrol biasa untuk seketika. Selesai bersama berjemaah Zuhur, kami berlepas ka Parlimen.
( dipungut dari blog anwar ibrahim )PENANAMAN POKOK, TUGU KEMUNCAK PERDERKAHAAN – ZAMBRY mStar
Datuk Dr Zambry Abdul Kadir yang mengakui dirinya sebagi Menteri Besar Perak menyifatkan tindakan pembangkang membina tugu berbentuk plak di bawah pokok hujan di Medan Istana di sini, serta menanam lima batang pokok 'sebagai tanda dan kemuncak penderhakaan kepada institusi Raja'.

Beliau berkata, tanda penderhakaan mereka jelas apabila menentang pelantikan beliau sebagai menteri besar oleh Sultan Perak, Sultan Azlan Shah, serta mengadakan persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) tanpa perkenan baginda.

"Tindakan yang dibuat itu adalah simbolik dan secara terang-terangan menunjukkan tindakan penderhakaan kepada Tuanku Sultan dan institusi Raja di Perak.


kah kah kah… CISSSS….. DERHAKA KAMU…. CISSS KENTUT KAMU BUSUK…..kah kah kah…

kah kah kah…. CIIIISSS…BETUL KE MUNKEE NI ADA PHd… kah kah kah..

kah kah kah.. CIIS... TANYA MUNNKEEE INI APA TAJUK THESIS PHd … kah kah kah…

kah kah kah… CISSS...TANYA MUNKEE NI UNIVERSITI MANA DIA BUAT Phd… kah kah kah…..

kah kah kah ... DI SINTOK ATAU SEKOLAH KEBANGSAAN KINTA… kah kah kah

woit….CIIIIISSS DERHAKA KAMU POKOK KAYU…. kah kah kah…

kah kah kah… CISS...SEMBAH AKU POKOK KAYU…kah kah kah

ah kah kah…. CISSS...KALAU TIDAK AKU TEBANG…. kah kah kah..

woit…. KALAU TANAM POKOK KAYU TANDA DERHAKA….BAGUSLAH … ITU PASAL MAKIN RAMAI ORANG MELAYU TANAM POKOK …. kah kah kahSAINS MATEMATIK DWIBAHASA -melayau


Kerajaan dicadangkan memberi pilihan pengajaran dan pembelajaran Sains dan Matematik dalam dwibahasa itu untuk mengelak pertikaian yang berterusan sehingga ia menjadi isu politik.

Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam ketika mencadangkan perkara itu berkata, beliau yakin, jika cadangan itu dilaksanakan, ia dapat menghentikan pergolakan terhadap PPSMI yang cuba dipolitikkan seperti apa yang berlaku hari ini.

Sementara itu Majlis Belia Malaysia (MBM) juga mencadangkan supaya pengajaran dan pembelajaran Sains dan Matematik dilaksanakan dalam sistem dwibahasa, Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu.

Dengan cara ini, murid-murid akan ada pilihan, boleh buat ikut kemampuan mereka sama ada dalam bahasa Inggeris atau bahasa Melayu.woit… MAJLIS BODOH MALAYSIA….DAN MUNKEE INI TAKUT… kah kah kah

woit… KALAU TAKIT CAKAP TAKUT… TAK BERANI… NAK CAKAP BELAJAR BAHASA MELAYU … TAKUT PADA MADEY….kah kah kah…

kah kah kah… TAPI KENAPA DWI BAHASA SAJE ?... kah kah kah…

woit… AJARLAH DALAM 7 BAHASA BARU ADA PILIHAN…kah kah kah..

kah kah kah…AJARLAH DALAM BAHASA SHONA … TELEGU… SWAHILI, PUNJABI… URDU…GREEK… GERMAN…JEPUN ..BAHASA INGGERIS, BAHASA JAWA .. MANDRIN.. TAMIL… DAN BAHASA MELAYU… kah kah kah

kah kah kah… KALAU BANYAK BAHASA LAGI BAIK…. ADA BANYAK PILIHAN…kah kah kah…NORZA TETAP MAHU PERTAHAN KERUSI MT - m starBekas Setiausaha Politik Menteri Kewangan, Datuk Norza Zakaria, yang sebelum ini dilapor 'ditemui' Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), menafikan yang beliau akan menarik diri daripada bertanding mempertahankan kerusi Majlis Tertinggi (MT) Umno bulan ini.

Ditanya mengenai siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke atasnya, beliau yang juga Ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai isu tersebut.


"Tiada Komen... saya hanya memberi keterangan kepada SPRM bukan disiasat," katanya.


kah kah kah…. DITEMUI?... kah kah kah…

kah kah kah…. SAYA HANYA MEMBERI KETERANGAN?…. kah kah kah…

woit….. LAPORAN TAN SRI KAHALID MB SELANGOR DULU KENAPA TAK DI LAPOR DITEMUI … kah kah kah…