.

Isnin, 22 Disember 2008

JANGAN EMOSIONAL ISU IJN - MELAYAUKUALA LUMPUR 21 Dis. - Semua pihak diminta tidak terlalu emosional dengan cadangan pengambilalihan Institut Jantung Negara (IJN) oleh konglomerat Sime Darby Bhd. kerana kajian mendalam mengenainya sedang dijalankan.

Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Dr. Abdul Latiff Ahmad berkata, kajian mengenainya kini dilakukan oleh Unit Perancang Ekonomi (EPU), Kementerian Kesihatan dan Kementerian Kewangan.

"Jangan jadikan perkara ini satu isu kerana kerajaan telah umumkan pengambilalihan itu kini ditangguhkan. Ia sebenarnya tidak perlu dijadikan isu yang besar oleh mana-mana pihak," katanya ketika dihubungi hari ini.


woit…. munkeee… mestilaa emosional…. IJN harta rakyat ….harta orang ramai…. duit modal orang ramai….

kah kah kah…. munkeee ni ada kepentingan ke?.... kah kah kah… munkee ni ada saham yang akan diagihkan….. kah kah kah….

woit… dulu lain tak ade internet …. sekarang dah ada….orang ramai dah marah…kah kah kah..

PPSMI: GAPAENA MUNGKIN BERINDAK - melayau


KOTA BHARU 21 Dis. Gabungan Persatuan Penulis Nasional (Gapena) tidak menolak kemungkinan mengambil tindakan undang-undang terhadap Kementerian Pelajaran sekiranya Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) diteruskan.

Ketua Satunya, Profesor Emeritus Tan Sri Ismail Hussein berkata, ini kerana PPSMI secara jelas mencabul Fasal 152, Perlembagaan Persekut
uan yang telah termaktub berhubung status bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan.


kah kah kah…. MUNGKIN BERTINDAK?... kah kah kah….mungkin aje ?..... tak bertindak lagi…..bila nak bertindak….kah kah kah…

kah kah kah…. ni mesti takut dengan mahafiraun… kah kah kah… kalau takut pergi rebus telooooo laaaaaaaa…. kah kah kah

KRISIS KEWANGAN DUNIA PENGARUHI DIVIDEN KWSP - melayuPUTRAJAYA 21 Dis. - Keadaan ekonomi semasa termasuk krisis kewangan dunia dijangka mempengaruhi kadar pemberian dividen Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pada tahun ini.

Pengerusinya, Tan Sri Samsudin Osman bagaimanapun berkata, pihaknya belum membuat sebarang keputusan mengenai kadar dividen pada tahun ini sama ada ia lebih tinggi atau sebaliknya berbanding tahun lalu.

Beliau berkata, Lembaga Pengarah KWSP akan bermesyuarat antara Februari hingga Mac depan bagi menentukan kadar dividen.


kah kah kah…. ini pelik … kata dulu OUR ECOMONY HAS NO PROBLEM…. kah kah kah…

woit …. dah lupa ke mat mongol cakap …. OUR FUDAMENTAL IS STRONG… kah kah kah….

woit … munkee ni lupa ke 7 bilion ringgit ambil dari KWSP…. kah kah kah…

woit … lupa ke duit KWSP bagi pada VALUECAP…. kah kah kah…lupa?.... tu pasal dividen merosot…. dit banyak kena kebas……kah kah kah…