.

Selasa, 25 Oktober 2016

ANAK MUDA DARI KETEREH





SEORANG GAGALIS?
TT, soalan kurun ini; 

Siapakah anak muda bangang dari Ketereh tu?? 

Mohon pencerahan supaya senang aku nak tunjal dan gelakkan muka anak muda yg tak cool tu. Adakah beliau juga saekor gagalis? on PAHALA PAKAI SERBAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 6:18 PM

KAH KAH KAH
ada seorang anak muda
di ketereh telah berkata
bahawa hadi ini
seorang yang bijak
seorang yang  pandai
banyak ilmu pengetahun
rajin membaca
tidak bebal
tidak bodoh
apa dia cakap dia kota
cakap boleh dipakai
mesyuarat tak pernah tak datang
parlimen tak pernah tak datang
tak pernah mungkir janji
kalau cakap nak saman
pasti dia akan saman
tak pandai kelentong
cakap tak kluk klik
cakap tak kasar
penuh budi bahasa
apakah ini satu fitnah
saje tanya 
takut  bersubahat
menyebar fitnah

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH



-----------------

SABAH BANGUN MELAWAN






SHAFIE MULA

TIBAI NAJIB


SOTONG BERI FATWA








HUBAYA 

HUBAYA

SOTONG DAH

BERI FATWA

Jangan berlagak keldai dan anjing gila, kata Hadi

25 Oktober 2016
Presiden Pas, Tuan  Haji Abdul Hadi Awang meminta semua ahlinya khususnya Ahli Parlimen dan Adun supaya beristiqamah dengan cara Islam yang berpijak di atas landasannya dan jangan berlagak seperti keldai yang bertempik atau anjing gila yang menyalak dan menerkam mangsanya.
SOALAN KURUN

INI BILA MASA

HADI MASUK

PARLIMEN

APA HUKUMNYA

AMBIL DUIT 

TETAPI TAK

BUAT KERJA

SAJE TANYA

NAK DAPAT

BIDADARILAH






---------------

BAKAL TIMBALAN PM BARU








PANDAI BUAT HELIKOPTER
Tubuh badan kuLi Dah ada iras2 bj habibie tapi napas dan otak kuLi agaK short banding bj habibie...kuLi onLy pandai tarik dan Lepas seLf beLt daLam heLicopter ...bj habibie pandai buat heLicopter.... ingat.!! 

kuLi hanya pandai Lepas-kan seLf beLt, sekaLi Lagi toLong ingat. kuLi onLy know how to off safety beLt onLy dari segi tubuh Lahir, bentuk muka kuLi dah ada rupa bj Sosok badan kuLi Rupa senyuman kuLi Sudah iras2 bj habibie Tapi $ayang otak dan napas kuLi agaK pendeK agaK shorter than bj H banding Bj Habibie KuLi tu hanya Sebuah "busut" onLy on YA AMPOOON KU LI
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 10/25/16








-------------

BILA NAFI ERTINYA ADA






INGATI LAGI

CARA MEMBACA

AKHBAR 

MALAYSIA




Projek PR1MA tiada masalah, semua ikut jadual, kata menteri

Semua projek PR1MA mengikut jadual dan tiada masalah pembayaran kepada kontraktor, kata Shahidan Kassim.

KUALA LUMPUR: Persidangan Dewan Rakyat hari ini diberitahu kesemua projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) di seluruh negara tidak mengalami masalah kelewatan dan berjalan mengikut jadual.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri  Shahidan Kassim menegaskan pelaksanaan projek PR1MA dilaksanakan dengan baik.
“Semua projek PR1MA mengikut jadual…tidak mungkin PR1MA akan dapat berbuat demikian kalau mempunyai masalah pembayaran dan sebagainya,” katanya menjawab soalan tambahan Loke Siew Fook (DAP-Seremban) mengenai jumlah projek PR1MA yang mengalami kelewatan kerana masalah pembayaran kepada pihak subkontraktor.

KALAU SEMUA

OKAY KALAU

SEMUA TIP TOP

MENGAPA PERLU

BERSUARA

MENAFIKAN?

SAJE TAHU

KERANA TAHU

INI KELENTONG


---------------

BEKAS MENTERI NAJIB MULA TIBAI



WAJIB LIHAT

sosok jujur

bekas menteri keewangan najib
mula bangun melawan najib
mempersoalkan 1mdb



ANAK MUDA DAPAT DUIT





ANAK MUDA DAPAT DANA
apa yg yb mencarut ni..kos anak muda mana yg dipinggirkan??cuba belajar dari anak2 muda dari sabak bernam, sekincan,kapar atau dari tanjung karang, anak2 muda ini cukup duit dgn pemberian rm50 dari syarikat jamal ikan bakar.cukup la hanya jamal ikan bakar yg menjd penolong mereka sb jamal ada 2 bijik pistol..dari belajar pandai2 kemudian masuk universiti, lebih baik beli phd atau join umno..

dgn keahlian umno, maka dpt tanah free, baja free, benih free.upahkan bangla dari syarikat zahid hamidi utk usahakan tanah..walaupun isteri cun zahid hamidi pakai jam berharga ratusan ribu, itu dia punya pasal asalkan dpt jd ahli umno dpt projek ikan, projek udang dan dan..kat kampung takyah bayar gst sb makan ikan parit, dpt ikan murah kat sekincan, tanah sayur kat tanah rizab kerajaan tepi2 jalan..

kat kampung takda tol, so kalo umno naikkan tol pun who care sb kampung takda jalan bertol..naik moto takyah roadtax, takyah lesen..kalo polis kacau, amalkan ilmu perabun..nasib la kpd sesapa yg taktau on ANAK MUDA TURUN KE HALAN RAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/23/16






---------------

YA AMPOOON KU LI




BAKAL CALON

PERDANA 

MENTERI
KOMENTAR
ku li membuat kenytaan ini
kerana dia sedar
sosok yang paling tepat
untuk mengganti najib
buat sementara
apabila najib ditangkap oleh FB
adalah dirinya
maka ku li wajib dilihat
bersama ngo dan kumpulan madani

ku li akan menjadi
perdana menteri sementara
akhirnya calon tetapa presiden
united malays national ini berjaya

tapi dengan satu syarat
ku li wajib mencecah duli 
buat kerja bersama  gerakan rakyat


Ku Li tidak setuju senaraihitam syarikat sokong Bersih
Veteran Umno itu berkata semua pihak berhak menyokong mana-mana kumpulan asalkan tidak melanggar undang-undang atau perlembagaan.
KUALA LUMPUR: Veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah membantah cadangan agar syarikat yang didakwa menaja perhimpunan Bersih 5 disenaraihitam daripada kontrak kerajaan.
Ahli Parlimen Gua Musang itu berkata sumbangan boleh diberikan kepada mana-mana pihak asalkan tidak melanggar undang-undang.
“Saya tidak fikir ia langkah yang betul. Mana-mana pihak boleh menyumbang kepada mana-mana badan selagi ia tidak melanggar undang-undang atau perlembagaan,” katanya selepas berucap pada majlis pelancaran buku “The End of Umno?” di sini hari ini

YA AMPOOON

BILA HENDAK

MENCECAH DULI

YA TUANKU

KAH KAH KAH

----------------

ESOK MALAM - SATU JUTA MENUJU DATARAN







ESOK MALAM

RADIO BANGSAR

BERSAMA

WARTAWAN

KADIR JASIN
SEMUA DIJEMPUT

KE STUDIO

SATU JUTA

MENUJU DATARAN





-------------

SATU KENYAAN SALAH




KENYATAAN

AMAT SALAH

Jika Bersih berhenti, Baju Merah turut berhenti, kata Nur Jazlan

KUALA LUMPUR: Konfrontasi antara Bersih dan kumpulan Baju Merah dengan mudah boleh diselesaikan jika kedua-duanya berhenti menganjurkan demonstrasi jalanan, kata Timbalan Menteri Dalam Negeri, Nur Jazlan Mohamed.


YANG BETUL

YANG TEPAT:

BILA NAJIB

BILA ROSMAH

BERAMBUS

MAKA SEMUA

AKAN SELESAI

MALAYSIA AKAN

AMAN DAMAI



--------------

PEMIMPIN PAS MENTAL





INI SUARA

BEKAS AHLI

PARTI PAS


Pemimpin tertinggi Pas tidak waras, kata Tamrin Tun Ghafar

Semakin tidak dapat menerima kecenderungan Pas yang semakin mesra Umno-BN, pemerhati politik  Tamrin Tun Ghafar menganggap kepimpinan parti itu sebagai tidak waras.
"Maaf, terus-terang saya katakan sebahagian besar pemimpin tertinggi Pas hari ini tidak lagi boleh berfikir secara waras dan siuman.
"Hadi tidak hadir pembentangan Belanjawaan 2017 kononnya sebab protes sikap kerajaan yang tidak serius dalam menyokong RUU 355.
BRO KAH KAH

TIDAK WARAS

ERTINYA GILA

SASAU PANDIR

TIGA SUKU

SAKIT MENTAL 

KURANG SKREW

PUTUS SARAF

ATAU SOTONG

KAH  KAH KAH


------------

MALAM INI RADIO BANGSAR








  MALAM INI




Page Liked · 7 hrs 

Siri ke-4 temubual menuju #BERSIH5. bersama Saudara Syed Sadiq. Selasa 24.10.2016 9.00 malam. berani langgar laporan jelas.




-------------

LAGU LAGU PERJUANGAN




LAGU LAGU MENUJU 
SATU JUTA BERSIH5

Sejarah memperlihatkan kepada kita ada banyak lagu yang berhasil menjadi api pembakar semangat, yang menggerakkan rakyat untuk melawan ketidakadilan. Tidak hanya itu, lagu juga seringkali menjadi “penyambung lidah” rakyat tertindas.
Berikut  lagu protes paling populer di dunia sepanjang sejarah versi versi New Statesman, sebuah majalah politik dan kebudayaan di London, Inggris. Majalah ini sudah berdiri sejak tahun 1913 dan, konon kabarnya, didirikan oleh anggota Fabian Society.

IMAGINE



Lagu ‘Imagine’ ditulis dan dinyanyikan oleh musisi progressif John Lennon, pada tahun 1971. Kabarnya, lagu ini terinspirasi oleh puisi-puisi Yoko Ono di buku “Grapefruit” di tahun 1964.
Lagu Imagine mewakili mimpi John Lennon mengenai masa depan yang dicita-citakan: sebuah dunia tanpa negara, tanpa agama, dan tanpa kepemilikan, dan tanpa keserakahan dan kelaparan.
Sebagian orang menuding itu mimpi atau utopia. Tapi, John Lennon bilang, “you may say I’m a dreamer, but I’m not the only one/ I hope some day you’ll join us/ And the world will be as one. Lennon sendiri pernah berkelakar, “bayangkan, tidak ada agama, tidak ada negara, tidak ada politik, ini hampir mirip dengan Manifesto Komunis, meskipun meskipun aku tidak terlalu Komunis dan saya tidak tergabung dalam gerakan apapun.”
Obsesi Lennon itu tidak terlepas dari ketidakpuasannya terhadap keadaan. Di tahun 1960-an hingga 1970-an, John Lennon bersama The Beatles aktif dalam gerakan anti-perang, terutama menentang perang Vietnam.

WHERE HAVE ALL 
THE FLOWERS GONE?



Lagu Where Have All the Flowers Gone adalah lagu rakyat yang diciptakan dan dinyanyikan oleh penyanyi Kerakyatan Amerika, Pete Seeger. Lagu ini ditulis Peter Seeger di tahun 1945.
Lagu ini banyak terinspirasi oleh lagu-lagu rakyat Ukraina yang ada di dalam novel “And Quiet Flows the Don” karya novelis Soviet Michail Sholokhov.
Pete Seeger sendiri adalah pencipta banyak sekali lagu-lagu rakyat Amerika yang populer, seperti We Shall Overcome, If I Had a Hammer, dan Guantanamera.
Pete Seeger sudah 7 dekade lebih menekuni lagu-lagu rakyat dan banyak menginspirasi musisi kerakyatan lainnya. Tak heran, Bob Dylan menyebut dia “Santo”. Karena dukungan dan keterlibatannya dalam memperjuangkan hak-hak sipil, menentang perang, dan melawan segala bentuk keadilan, banyak yang mengusulkan Pete Seeger untuk mendapatkan nobel.
Pete Seeger sangat memegang kuat pernyataan Bertolt Brecht: seni bukanlah cermin untuk menangkap realitas, tetapi sebuah palu yang digunakan untuk membentuk itu. 
INTERNATIONALE


Inilah lagu yang membangkitkan klas tertindas dan terhisap di seluruh dunia untuk bangkit melawan. Inilah lagu “Internasionale”, karya Eugène Pottier, seorang buruh dan sekaligus sosialis Perancis.
Lagu ini sudah diterjemahkan dalam hampir semua bahasa di seluruh dunia. Lagu ini menjadi lagu kaum proletar di seluruh dunia yang berjuang untuk pembebasan sejati, yakni sosialisme.
Lagu ini diciptakan oleh Pottier di bulan Juni 1871, di saat kaum buruh berhasil membangun kekuasaan proletar pertama di muka bumi, yakni Komune Paris. Pottier sendiri menjadi bagian dari pemerintahan revolusioner tersebut. Vladimir Lenin kemudian menulis, “Komune ditindas, akan tetapi Internasionale-nya Pottier menyebarkan ide-ide Komune ke seluruh penjuru dunia, dan sekarang lagu ini mempunyai daya hidup lebih daripada di waktu kapanpun.”
Lagu ini membakar semangat perlawanan siapa saja yang berjuang untuk keadilan sosial. Tidak hanya kaum sosialis dan kaum komunis. Sampai-sampai seorang demokrat radikal seperti Ki Hajar Dewantara tertarik untuk menerjemahkan lagu ini ke bahasa Indonesia.

UNDUR NAJIB UNDUR

Ini lagu anak anak  muda Malaysia yang mahu Najib Razak  seorang perncuri yang menyamar sebagai Perdana Menteri berundur.

-----------------

PARTI PAS MAKIN SASAU DAN MENTAL







f.b



PakMB tak pasti samaada nak menangis atau ketawa dgn kenyataan sebegini. Mungkin rakan2 dari PAS dpt bantu utk menjustifikasikannya andaikata ianya satu berita yg sahih laa beb ?

BicaraTersiratPakMalekBaretta
21061025(07)




mental


---------------

BAYAR DUIT TOL LAGI








NAIK TIAP BULAN
Naik kan lah harga tol mcm mana pun sesuka hati, rakyat marah sekejap ajer. Alaa... mcm yg lepas lepas laaa. Bising kejap seminggu lepas tu ok laa. Kalau harga tol naik tiap2 bulan pun ok atau buat mcm harga petrol pun ok; naik seringgit, bila nak pru turunkan 5 sen.

Rakyat akan bising kenaikan seringgit 5-6 hari lepas tu yg turun 5 sen akan terus dikenang sampai bila2. Alaa rakyat malaya senang jer nak pujuk. Tak kan itu pun tak reti? on TOL NAIK HARGA LAGI
Anonymous
on 10/23/16

NAK BAYART GAJI
kalo tak naikkan tol, macam mane nak bayar gaji pekerja awam..pekerja awam banyak hutang.najib dah naikkan pinjaman perumahan pekerja awam, wajib la pekerja awam sokong langkah2 menaikkan tol..pekerja awam bole guna kereta kerajaan dan claim tol kat kerajaan..

kpd pekerja swasta, terima kasih kerana membayar tol yg mahal..geng2 baju merah takyah bayar tol sb sabak bernam takda jalan bertol..kalo bayar tol pun diorng claim dgn umno selangor..tak caya, sila tanya contractor2 umno..

elok gak naikkan sekarang, biasanya kenaikkan akan berlaku ketika musim ramadan kerana org islam tak bole marah2 ketika berpuasa.mufti kata salah dan berdosa..lagi satu, syarikat tol ni tak taja bersih, so rahman dahlan takkan black list syarikat ini.. on TOL NAIK HARGA LAGI
Anonymous
on 10/23/16






-----------------

SATU KEJAYAAN






MENYENGAT

Konvoi Bersih 5 kecoh dihalang gerombolan

KUALA ROMPIN – Konvoi Bersih 5 dalam misi mengedarkan risalah dan memberi penerangan berkaitan gerakan itu dihalang oleh sekumpulan gerombolan penduduk yang menanti di Leban Chondong, hari ini.

Konvoi yang menuju ke Bandar Kuala Rompin selepas singgah di Leban Chondong kemudiannya ditahan di Kampung Derahman sekitar jam 12.30 tengahari yang menyebabkan jalan menjadi sesak bagi kedua arah dalam tempoh beberapa minit.

Setelah ditenteramkan oleh pihak polis yang diketuai oleh Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superitendan Muhammad Aidil Roneh Abdullah, keadaan kembali tenang dan konvoi meneruskan perjalanan menuju ke Bandar Kuala Rompin.

BILA MUSUH

MENGHALANG

BUKAN TAK BAIK

SATU YG BAIK

ERTINYA APA YG

KITA DIBUAT 

MENYENGAT NADI

MUSUH

BUKAN KERJA

BUANG MASA









--------------

PENJUAL AGAMA JUAL AGAMA




PENJUAL AGAMA
Akan ada penjual agama" dan "penjual bangsa" dalam politik, penjual-penjual ini hanya mampu meraih kepercayaan/sokongan dengan Cara "manusia paling malas" yang pernah hidup dimuka bumi. 

Bila sebut sahaja "Islam" siapa yang berani menentang apabila anutannya Islam dan bicara berkaitan "bangsa melayu" siapakah yang berani membantah bila bangsanya melayu.Inilah politik malas yang gagal dicerna oleh pengundi-pengundi. 

Laungan agama dan bangsa hanya menguntungkan puak kleptokrasi, tidak akan membawa apa-apa kebaikkan kepada rakyat marhaen. on PAHALA PAKAI SERBAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/25/16




----------