.

Rabu, 25 Januari 2017

NEGERA TANAH JAJAHAN BARU CHINA






SIAM & TANAH

MELAYU JADI

NEGARA TANAH

JAJAHAN BARU

CHINA MERAH


LOJI NUKLEAR








SEMUA MATI
saya sokong msia ada loji nuklear....jika ada senjata nuklear lagi bagus...sbb semua negara maju ada loji nuklear...tenaga murah ...apa nak takut ...mati mana2 boleh mati...

semua org akan mati.Israel ada loji nuklear ...sampai sekarang ok ajek...makin garang adalaaa. on AWAS WASPADA BAHAYA AKAN SAMPAI
Anonymous
on 1/25/17


RANCAKKAN EKONOMI
"pakcik rasa bersyukur kerana loji tenaga nuklear dibina tidak jauh dari Kampung pakcik, secara tidak langsung akan merancakkan ekonomi kpg kami, alhamdulillah negara kita dah setaraf negara maju....

pedulikan kata2 pembangkang yg hanya tahu membangkang tanpa usul periksa"...Begitulah bunyi skripnya nanti..Kah kah kah on AWAS WASPADA BAHAYA AKAN SAMPAI
Anonymous
on 1/25/17





-----------------

TEMBOK HALANG PENDATANG HARAM






TEMBOK

MENGHALANG

PEDATANG 

HARAM

BUKAN SATU

YANG BARU

CHINA ADA

THE GREAT WALL

HALANG 

MONGOL

DARI MASUK

MALAYSIA JUGA

PERLU ADA

TEMBOK HALANG

NEGRO VIETAM

MAYMAR BANGLA

MASUK HARAM 

KE BUMI 

TANAH MELAYU


'We will build the wall!' Trump expected to sign executive orders restricting immigration

Donald Trump will sign several executive orders restricting immigration and taking steps on his proposed wall on the Mexican border on Wednesday at the Department of Homeland Security, according to two administration officials and several congressional aides briefed on the matter.
The president alluded to his expected actions on Twitter on Tuesday night, writing: “Big day planned on NATIONAL SECURITY tomorrow. Among many other things, we will build the wall!”

CHINA ADA

GREAT WALL

AMERIKA ADA

TRUMP WALL

KITA WAJIB ADA

MALAY WALL



--------------------

SIAPA DATUK PUKIMAK INI?





KEPADA

PEMBACA TT

SAPA TAHU

SAPA KENAL

SAPA DATUK INI

DATUK PUKIMAK

JUAL PASPORT

BAWA MASUK

ORANG ITAM

NIGERIA

BIKIN KACAU

TANAH MELAYU

ZAMAN RAJA

MELAKA 

DATUK PUKIMAK

INI AKAN 

DISULA


Siapa Datuk jual paspot di Afrika?
Mahkamah Majistret  membebaskan pemangku ketua pegawai eksekutif (CEO) sebuah syarikat berkaitan kerajaan (GLC) dan pengurus jualan antarabangsa GLC berkenaan, selepas direman 6 hari sebelum ini.
Mereka ditahan bagi membantu siasatan kes salah guna kuasa dan rasuah berkaitan projek pasport elektronik (e-pasport) bernilai lebih RM700 juta di sebuah negara di Afrika.
Nik Isfahanie Tasnim membebaskan pemangku CEO bergelar “Datuk” berusia 58 tahun dan pengurus jualan antarabangsa GLC berusia 36 tahun itu dengan jaminan SPRM sebanyak RM40,000 setiap seorang dengan seorang penjamin.
Kedua-dua lelaki itu dibawa ke Mahkamah Majistret kira-kira 9.20 pagi berpakaian baju lokap SPRM dengan wajah masing-masing ditutupi dengan tangan.
Datuk dan pengurus jualan antarabangsa GLC terbabit ditahan di kediaman masing-masing pada 19 Jan lalu dan direman selama 6 hari bermula 20 Jan.
Memetik sumber SPRM, suspek dipercayai melakukan kegiatan itu antara 2013 dan 2015 dengan menyalahgunakan kedudukan mereka untuk meminta rasuah daripada pemilik sebuah syarikat swasta dari luar negara bagi pelaksanaan e-pasport.


PATUTLAH

SEMAKIN

BANYAK NEGRO

GAGAK AFRIKA

MASUK BUAT

KERJA JAHAT

DI TANAH 

MELAYU

--------------

TEORI KONSPIRASI








TEORI KONSPIRASI SAMPAH
Tulisan teori konspirasi sampah macam ni bersepah kot dekat Globalreseach, Breibart, Infowars. Hishamuddin Rais hanya tuliskan semula kedalam bahasa Melayu je. Senang je kerja Hishamuddin Rais kan? 

p/s: Berlambak bukti yang menunjukkan Russia di belakang penggodam DNC. Banyak website yang publish tulisan yang besertakan bukti forensik digital untuk membutikan kaitan Russia dengan Guccifer 2.0 (penggodam email DNC). 

Nak dibandingkan dengan anekdot-anekdot yang tak disertakan seketul bukti pun macam Hishamuddin Rais tulis ni? Macam langit dengan bumi la bezanya. on KENAPA TRUMP DISERANG
Remove content | Delete | Spam
Anonymous
on 1/25/17


-------------------

NAK BANYAK OVERTIME








CARA NAK BUAT BANYAK OVERTIME
Buat banyak badan tu serupa kawin banyak bini. Hahaha korang tak pecaye? Kalau kawin banyak boleh banyak overtime ;) Tt mungkin tak tau rahsia ni sebab dia gagalis sepanjang zaman hahah. 

Kalau banyak badan boleh banyak overtime jugak, claim sana sini, elaun itu ini, komisyen kiri kanan. Kalau banyak bini, laki tu tak boleh berfoya dengan awek lain dah, sebab mana dia pergi je ada satu bini dia kat situ, takde privacy takde port nyorok dah. 

Kalau bini 1 je, fulamak bro, tak terkejor dek si bini tu, serata dunia boleh port dengan awek pinggang ramping, kat port diksen, kat ulan bator, kat mana jer boleh bawak pegi shopping atau dinner, paris, singapore. 

Kalau banyak badan, pun sama jer boleh buat meeting badan a kat putrajaya, badan b kat langkawi, badan c kat pusat pertanian taiwan, badan d kat australia bawak sekali lawyer look like me, badan e kat beijing bawak sekali anak tiri, ikut suka la mana jer, boleh shopping sekali malah boleh jugak main golf. Banyak bini, banyak anak, banyak on TUBUH SATU LAGI LEMBAGA PENGAWAS SPRM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/23/1






------------------

TIPU PILIHANRAYA - TURUN JALAN RAYA







F.B


Nashita Md Noor
1 hr · 
Nashita Md Noor's Profile Photo, Image may contain: 3 people, people standing, outdoor and natureAntara perkara yang menyedihkan dalam hidup saya ialah apabila suami saya berkata yang dia sudah tidak ada apa-apa rasa tentang Pilihanraya.

Ya, kami berdua sudah tidak ada apa rasa.

Baru-baru ini di satu majlis saya bertemu dengan seorang Pimpinan Amanah juga seorang ahli Parlimen dengan beberapa orang ahli Parti.

Saya berkata ingat tak dulu Isham Rais Tukar Tiub selalu berkata "Jika pilihanraya boleh mengubah apa-apa dah lama Pilihanraya itu diharamkan."

Saya menambah "kita revolusi saja"😊

Saya dapat rasa ada sedikit perubahan di wajah dan kata-katanya kepada saya selepas itu.

Ya tanpa menafikan Kuasa Allah nampaknya sukar untuk mengubah apa-apa tambahan lagi kerana kita sendiri tidak berubah malah kita kembali ke belakang bukannya maju ke hadapan mengembalikan harapan rakyat.

Yes, we are out.













---------------

KES 1MDB SEDANG BERJALAN DI AMERIKA









KES 1MDB

SEDANG 

BERJALAN

DI AMERIKA

APA SEDANG

BERLAKU

TUNGGU & LIHAT

SIAPA BELOT

SIAPA PALING

TADAH

SIAPA JADI

SAKSI DOJ



------

KENAPA TRUMP DISERANG






KENAPA TRUMP DISERANG

Minggu lalu saya memperkenalkan siapa dia Donald Trump Presiden Amerika yang ke 45. Penabalan dan majlis angkat sumpah telah selesai. Serangan terhadap Presiden Trump berterusan. Maka kita  semua wajib mengetahui apa sebenarnya sedang berlaku di Amerika.

Pencerahan ini penting kerana apa sahaja dasar yang akan dijalankan oleh Trump dan Amerika pasti akan mempengaruhi arus politik dunia - termasuk Malaysia. Ini kerana Amerika adalah kuasa imperalis - kuasa ekonomi dan kuasa tentera - yang masih belum ada tandingan.

Hakikatnya - Hillary Clinton  Puteri Lindungan Wall Street dan primadona  kaum liberal Amerika telah dikalahkan oleh Kontrektor Bangunan yang  kaya raya.

Kemenangan Trump ini memeranjatkan. Ini satu  tema politik yang amat baru dalam politik Amerika. Tidak pernah terjadi ‘orang luar’ dapat menerbus masuk ke Rumah Puteh. Trump seorang billionaire yang tidak pernah memegang apa-apa jawatan politik kini menjadi Presiden Amerika.

Sebelum Trump menang serangan telah datang bertalu-talu. Ini serangan dalam masa  berkempen. Sifatnya mempersoalkan keupayaan Trump mentadbir. Keupayaan Trump menjalankan dasar luar. Intelek dan  keupayaan fikrah Trump juga dipersoal. 

Media arus perdana  turut sama berkempen memburukan pribadi Trump. Kejantanan Trump dikatakan kurang terkawal. Media menghebohkan  tentang syawat Trump yang selalu menjalar liar.

Trump dikatakan rasis, sexist, anti Islam dan memiliki fahaman kanan sama saperti Ku Klak Klan. Trump membawa politik kanan yang ektremis. Trump adalah ‘alt-right’ atau ‘alternative right’ atau kanan baru.

Kempen  memburukan pribadi ini telah  meleset. Pengundi tidak terpengaruh dengn CNN, CBS, The Wall Street Journal, The New York Times, Washington Post dan dan dan… malah semua media arus perdana telah meramalkan  Trump akan kalah. 

Apabila Trump menang serangan tidak berhenti. Hanya ianya telah berlalih bentuk.  Skandal sex tidak menjejaskan undi. Kini bukan lagi tentang syawat atau kejantanan Trump. Kali ini kesetian Trump sebagai warga Amerika dipersoalkan.

Trump kini dituduh sebagai  talibarut Russia. Sebagai ajen Putin. Malah kemenangan  Trump dikatakan adalah hasil dari perancangan licik  Vladimir Putin dan para ajen KGB. KGB ialah badan risikan Russia saperti CIA. 

Puteri Lindungan Wall Street dikatakan telah kalah kerana dia telah disabotaj oleh ajen KGB. Russia  melalui para ajen dan perisik bawah tanah telah mengoddam laman portal milik Hillary Clinton.

Surat-surat - email Hillary telah dibocorkan. Pembocoran ini dianggap sebagai sobotaj.  Yang membocorkan surat-surat ini ialah Julian Assange dan Wikileaks. Mengikut jalan cerita  yang dihebohkan oleh media arus perdana  - ajen Russia atas arahan Putin telah menggodam  email Hillary. Kemudian surat-surat ini telah dihantarkan kepada Wikileaks. Wikileaks membocokan kepada dunia.

Untuk membuktikan  Russia dan Putin telah membuat kerja jahat Budak Itam telah bertindak. Dua minggu sebelum Trump angkat sumpah  Obama telah menghalau keluar dari Amerika 35 orang pegawai diplomat Russia. Ini menguatkan lagi tuduhan yang Trump ini adalah pengkhianat.

Inilah jalan cerita yang sedang diheboh-hebohkan.  Amerika dan dunia terus diheboh-hebohkan dengan ‘kesah benar’ ini. Tapi apa sebenarnya berlaku?

Ada satu pekara yang tidak ditimbul disini. Ianya sengaja digelapkan oleh media arus perdana. Pekaranya ialah - apakah  isi kandungan email yang dikatakan telah menjadikan Hillary gagal menjadi Presiden. Apa isi email yang mengsabotaj Puteri Lindungan Wall Street.

Media arus perdana menenggelamkan pekara yang penting ini. Media sengaja tidak  melaporkan   secara teperinci sudut ini. Hakikatnya jika pekara ini dibincangkan maka  akan dapat  dilihat siapa yang betul dan siapa yang bersalah dengan jelas.

Email Hillary ini memperlihatkan  siapa sabenarnya Puteri Lindungan Wall Street ini.  Salah satu surat itu memperlihatkan bagaimana Bill Clinton mendapat 1 juta dolar dari Qatar - sebagai hadiah hari jadi. Ini jelas rasuah politik walau pun jumlahnya sadikit berbanding dengan 2.6 bilion ringgit yang diterima  Najib dari Tok Arab.

Dari segi politik - surat-surat ini telah memperlihatkan watak biawak Hillary yang lidah bercabang. Ketika berkempen  Hillary menentang TPPA tetapi dalam surat menyurat Hillary  menyatakan sokongan teguh terhadap  TPPA.

Salah satu surat yang bocor ialah ucapan Hillary  kepada Tuan Pemilik Bank dan para Towkay di Wall Street.  Melalui ucapan ini Hillary  jelas mahu mewakili kepentingan Wall Street.

Sikap ini diperkuatkan lagi dengan satu lagi  surat yang mengandungi ucapan sulit dalam majlis tertutup Hillary kepada syarikat keewangan Goldman Sachs. Hillary jelas mendahulukan kepentingan  pemilik Bank dari kepentingan  Joe dan Jane warga Amerika.

Selain  dari surat Hillary ada satu lagi surat yang bocor meledak. Surat ini dari John Podesta. Mamat ini ialah Pengerusi Kempen Hillary Clinton untuk Presiden. Podesta pernah bekerja sebagai Ketua Pejabat Presiden  Bill Clinton dan juga Kounselor untuk Barack Obama.

Email Podesta ini telah membocorkan bagaimana tim  Hillary telah merancang untuk menggagalkan bakal calon Bernie Sanders dari mendapat pencalonan dalam Parti Demokrat. 

Antara  Hillary dan Sanders -  jelas kelihatan Sander lebih popular dikalangan anak muda. Sanders dilihat jujur, konsisten dan berpotensi untuk mengalahkan Trump. Secara licik Podesta telah merancang dengan undi tipu untuk meminggirkan Sanders. Akhirnya rancangan jahat Podesta telah berjaya mengelincirkan Sanders dari dipilih sebagai calon Parti Demokrat untuk Presiden.

Apabila email ini bocor dan  diketahui umum John Podesta telah meletakan jawatan dari  tim Hillary.

Satu email yang amat-amat penting ialah bagaimana Hillary mengakui bahaw ISIS dan Al-Qaeda bertelor, menentas dan dibesarkan dalam kepok CIA - baca Amerika. Tentang Isis dan Al-Qaeda ini media arus perdana Amerika buat-buat tak tahu. Media  tidak ambil pot. Sebenarnya inilah email yang amat penting untuk pencerahan rakyat Amerika dan warga dunia.

Pada ketika ini naratif yang dihebohkan ialah semua ini adalah perancangan licik Putin dan KGB  Russia. Mengikut lojik musuh Trump - Presiden Putin telah merancang lama. Tujuan Putin ialah menobatkan saorang Presiden Amerika yang tidak melihat Russia  sebagai musuh.

Di Washington DC sama juga saperti di Kuala Lumpur  dan ibu kota  setiap negara dalam dunia ini - cerita, gosip dan labon politik tidak habis-habis. Ada yang benar dan ada yang dikarang. 

Kempen Trump untuk jadi presiden  memiliki gosip yang ‘hot terhot’. Trump memiliki kesah yang panjang. Kesahnya bagini :pada awal berkempen Jeb Bush adik kepada Bush telah melanggan perisek - saperti  PI Bala - untuk mencari keburukan Trump. 

Ketika ini Jeb Bush ingin mencalonkan diri sebagai calon Parti Republikan untuk jadi presiden. Satengah jalan kerja merisek ini dibatalkan oleh Jeb Bush kerana dia tidak mendapat sokongan ramai. Tetapi risikan diteruskan oleh gerombolan anti Trump yang akhirya diambil alih oleh tim Hillary Clinton.

Tujuan  risikan ialah  mencari maklumat tentang  hubungan Trump dengan  Russia dan Putin. Kerja ini  telah diupahkan kepada seorang bekas ajen M16 British. Bekas ajen M16 ini pernah membuat kerja risikan di Russia dan dikatakan memiliki jaringan dan hubungan  risikan yang luas di Russia. 

Hasil risikan tentang Trump dan Russia telah disampaikan  kepada Senator John McCain ,sosok dari Parti Republikan. Sosok ini pernah mecalonkan diri untuk menjadi presiden tapi gagal. McCain dan Trump dalam parti yang sama tapi tidak sebulu. Mereka bermusuh. Adalah tepat untuk musuh membocorkan rahsia musuh.

Tetapi satelah membaca  laporan risikan ini John McCain merasa maklumat ini kurang bukti. Membocorkan kepada media mungkin akan merosakan diri sendiri. Maka dokumen  dipendam tapi terus menjadi ‘ buah mulut’ orang  media di Washington DC . Khabar angin kentot dokumen ini bertiub busuk.

Tup tup 10 hari sebelum Donald Trump mengangkat sebagai Presiden Amerika ke 45 berita meletup.Portal BuzzFeed telah membocorkan dokumen 35 muka surat tentang Trump dan Russia. Ini adalah dokumen yang sama yang lebih awal telah sampai ke tangan McCain.

Satelah dokumen ini bocor maka media arus pedana yang anti-Trump telah mengambil kesempatan untuk melapor. Media besar yang anti Trump ini semuanya berselindung dibelakang BuzzFeed. Mengikut media ini mereka hanya melaporkan berita yang diberitakan oleh BuzzFeed. Salah benar bukan tanggung jawab mereka. 

Malah BuzzFeed sendiri  telah mengakui tidak memiliki bukti yang saheh tentang dokumen ini. Maka terpulanglah kepada pembaca dan warga Amerika untuk menilai kesahehan berita ini. 

Salah satu dari maklumat yang dibocorkan ialah bagaimana Trump pada tahun 2013 telah datang ke Moscow. Trump dijemput untuk melihat Pertandingan Ratu Dunia.  Trump telah menginap disebuah hotel terkemuka di Moscow.

Mengikut dokumen ini Trump telah menjemput salah seorang  Ratu Cantik atau Pelacur ini untuk datang ke biliknya. Mengikut siasatan bekas ajen M16 ini Minah Cantik Pelacur ini telah melakukan ‘golden shower’ kepada Trump. 

Untuk yang tidak tahu apa makna golden shower jangan terperanjat. Maknanya Trump telah meminta Ratu Cantik Pelacur ini terkencing keatas badannya. Kena kencing bukan satu jenayah di Amerika mau pun di Malaysia. Apa yang menjadikan  ‘ golden shower’ ini kes politik kerana  semua babak ini  telah dirakam secara rahsia oleh KGB.

Ada yang teperanjat dan ada yang ketawa apabila membaca berita ‘golden shower’ ini. Untuk FBI dan CIA - ini satu pekara yang amat serious dan amat merbahaya. Yang bahaya bukan Minah Pelacur terkencing tetapi yang kena kencing ialah  telah menjadi  Presiden Amerika. 

Mengikut labon politik musuh Trump dengan rakaman ‘golden shower ‘ ini Russia sedang mengugut Donald Trump.  Justeru Presiden Amerika ke 45 ini  ingin berbaik-baik dengan Russia. Semenjak 1947 Russia adalah musuh Amerika. Ketika Perang Dingin berlaku Russian dikatakan  terus mengancam keselamatan Amerika dan dunia.

Kini politik Amerika dan politik dunia  cuba diubah oleh Donald Trump. Maka musuh Trump kini berkumpul dan bersepadu untuk memastikan Trump dipecat. Sebenarnya siapa dan geromboLan mana  yang menjadi musuh Trump? Tunggu minggu hadapan. (TT)



NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-30-45
















------------

AWAS WASPADA BAHAYA AKAN SAMPAI







AWAS


LOJI JANAKUASA NUKLEAR PASTI MENARIK BANTAHAN YANG LEBIH BESAR BERBANDING LYNAS

Saya mengutuk sekeras-kerasnya tindakan UMNO/BN yang berpandangan pendek kerana bertegas untuk mengambil langkah berundur dalam pembinaan loji janakuasa nuklear di Malaysia dan enggan mengambil pengajaran daripada Bencana Nuklear Fukushima.

Loji janakuasa nuklear bukan sahaja mengalami masalah atau ancaman seperti kebocoran nuklear, masalah pelupusan sisa-sisa nuklear,  malahan tenaga nuklear merupakan tenaga yang tidak mampan. Ia jelas membuktikan bahawa keputusan untuk membina loji janakuasa Nuklear bukan satu keputusan yang wajar.

Malaysia juga bukan Negara pengeluar Uranium kerana ia masih memerlukan pembekalan Uranium daripada Negara lain dengan itu tenaga Nuklear bukannya tenaga yang mampan. Selain daripada itu, ketiadaan satu penyelesaian yang menyeluruh untuk menguruskan sisa-sisa nuklear dan sisa-sisa tersebut masih akan mengeluarkan radiasi walaupun selepas seratus ribu tahun yang jelas akan mengancam kehidupan manusia.

Lebih-lebih lagi, rakyat tidak harus lupa dengan pengajaran diberi oleh bencana Nuklear Fukushima. Jepun yang dikatakan terulung dalam pengurusan risiko dan teknologi gagal untuk mengemukakan satu jalan penyelesaian. Trajedi Nuklear Fukushima telah masuk tahun ke-7, namun masalah radiasi di kawasan tersebut masih tidak diselesai.

Semenjak berlakunya kejadian bencana Nuklear Fukushima, pengkajian semula berkenaan dengan tenaga yang boleh diperbaharui dan pemansuhan tenaga nuklear telah  berlaku di peringkat global, taetapi kerajaan UMNO/BN masih mengambil langkah undur untuk membina Loji Janakuasa Nuklear.

Sebelum tahun 2000, Negara Jerman telah mula aktif dalam memperkenalkan tenaga yang boleh diperharui serta mengumumkan pemansuhan tenaga nuklear secare menyeluruh pada tahun 2020. Tanpa diduga, Malaysia mengambil langkah yang berundur dalam memutuskan pelaksanaan sebuah projek tenaga yang penuh dengan kontroversial dan berisiko.

Saya mencabar Perbadanan Kuasa Nuklear Malaysia (MNPC) segera mengumumkan ketujuh-tujuh lokasi tersebut dan menganjurkan taklimat di kawasan-kawasan tersebut bagi melaporkan status terkini penyelidikan tenaga nuklear dan tidak menyembunyikan hal ini daripada rakyat, sekiranya berita berkenaan dengan Kerajaan Malaysia telah menentukan 7 lokasi yang berpotensi untuk membina loji janakuasa Nuklear adalah benar dan tepat.

Saya juga ingin mengingatkan Kerajaan UMNO/BN untuk mengambil pengajaran daripada Kilang Lynas. Isu Lynas masih tidak diselesai sampai ke hari ini, pusat penyimpanan kekal yang janji dibina masih tiada berita langsung, kerajaan UMNO/BN masih gagal mengemukakan satu resolusi atau penyelesaian dalam menguruskan sisa-sisa radioaktif hasil Kilang Lynas.

Sekiranya Kerajaan UMNO/BN bertegas untuk membina Loji Janakuasa Nuklear, KEADILAN akan menggerakkan seluruh rakyat Malaysia untuk membuat bantahan yang lebih besar daripada bantahan ketika menentang Lynas.

YB Lee Chean Chung
Ketua Penerangan Angkatan Muda KEADILAN
ADUN Semambu, Pahang
012-9540498
https://www.facebook.com/LeeCheanChung/ 

AWAS

-----------------

KOMENTAR - SATU LAWAN SATU





OTAK UDANG
pas otak udang.. masih nk relet tim zaman unte.. apebende manusia xde otak btol.. pas rase dye kuat.. pdhal xsedor diri.. manusia zaman pertengahan merdeka je totok pas ni.. 

manusia diawal merdeka dh rejek pas.. sbb penah kianat gabung ng umno.. smpai ble pas nk berjuang mcm tahik.. tolong.. hidup ni biar la tidak dipuji.. tp jgn smpai dikeji berulang kali.. khalas.. on SATU LAWAN SATU PRU14
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/25/17

BAIK PAKAI KOPIAH
Lahanat tuh memang ada mana mana Baik pakai koiah , serban , jubah ke , tapi tuh semua tunjuk gaya baik saja Hati lahanat memang ada Kalau tak lahanat , tak kan lahap se orang saja Bebudak dalam PAS tak dapat secoit ke ????? Kalau muka bahalol , Hati pun macam tuh jugak Tengok aja muka BEWAK.... on SATU LAWAN SATU PRU14
Anonymous
on 1/24/17

AL-HAJI AL MAKLUM
cukup hairan, cukup pelik, bab rasuah, bab sapu duit rakyat tak pernah pas angkat sebagai haram...adakah bermaksud ianya dibolehkan? saja tanya jangan mare al haji al maklum semua kah kah kah on SATU LAWAN SATU PRU14
Anonymous
on 1/24/17






---------------

BARU JELAS - BARU FAHAM







F.B


Izmil Amri shared a link.
Izmil Amri's Profile Photo, No automatic alt text available.14 minsIzinkan hamba berkongsi rahsia. Kit Siang hulur 'ranting zaitun' kepada PAS, bukan saja-saja tarak kerja. 

Nak habaq bagi, kami tau ada anasir dalam PAS yang tengah serabut kepala dok pikiaq macam mana nak u-turn kembali ke pangkuan Pakatan, tanpa menjatuhkan ayaq muka. Depa bukan tak tau yang Haji Hadi dah kena game dengan UMNO. 

Terpulang lah kat hangpa nak buat kesimpulan. PAS perlu decide, sama ada mahu bersama grand opposition coalition, atau sekadar jadi lalang di halaman UMNO, menanti masa kena kerat.








-------------

NAJIB HUTANG ALONG CHINA








BETUL OPERASI

A LONG MAKIN

MENDADAK

ALONG CHINA

NAJIB RAZAK

GADAI BUMI

TANAH MELAYU

UNTUK PINJAM

DUIT BAYAR

HUTANG 1MDB

DARI ALONG

CHINA

Ramai berhutang, bisnes Ah Long meningkat mendadak
 | January 24, 2017
Jumlah wang yang dipinjam daripada Ah Long meningkat daripada RM4.54 juta pada 2014 kepada RM32.4 juta pada 2015 dan RM12.1 juta pada 2016.





PETALING JAYA: Jenayah keganasan dilakukan sindiket ceti haram atau Ah Long meningkat sejak 2014 hingga 2016 ekoran permintaan berterusan daripada orang ramai yang gagal mendapat pinjaman bank, kata pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman.

ALONG CHINA

LEBIH BAHAYA

NEGARA KITA

AKAN TERGADAI

INI KERJA NAJIB
----------------