.

Isnin, 2 Julai 2018

AWAS AWAS








NI DIA

DAH JUMPA


1MDB: Anak tiri Najib dipanggil SPRM esok


PUTRAJAYA - Anak tiri Najib,  Riza Aziz dipanggil memberi keterangan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung penyelewengan dana syarikat pelaburan kontroversi kerajaan, 1MDB.

Menurut sumber, Riza atau nama sebenarnya, Riza Shahriz Abdul Aziz  diperintah hadir memberi keterangan jam 2 petang.



AWAS
JANGAN BERI

PELUANG LARI

KAWAL KETAT

INI ORANG

AMAT JAHAT

----------------

BULU PAHAT BELUM TUMBUH




Wahai Pembacha 
Tukar Tiub Yang Budiman
Tahniah kepada Che Abdul Karim Che Abdul Hamid,41 tahun kerana baru kahwin lagi.

Tiada lah saya nak kata banyok.Komen lebeh  di tudoh tak tahu hukom hakam.Kalau komen kata tak boleh kahwin budok 11 tahun demo kata pandai pandai nak haramkan yang halal.

Namun kena jugok royat....Ini lah sebenarnya keadaan sebenar agama  Islam sekarang di negara kita.Negara yang mempunyai bijak ramai pandai agama.

"A true reflection of the Islamic religion's state of affairs in the country today".

Jika di izinkan saya akan ungkap sikit  satu chetusan dari Pak Sako di tahun 1930an dalam Warta Malaya....yang mana dia paparkan kesah seorang anak perempuan yang diambil sebagai anak angkat dari bayi merah merah lagi.Apabila dah 16 tahun si ibu sebok nak bermenantu.Si bapa  pula kata dalam dunia  penoh pancharoba ini susah nak chari lelaki yang baik sebagai menantu.Bapa kata elok dia saja kahwin dengan anak nya itu....ASTAGH!

Sebab bapa dia kata...lelaki baik2 tak ada.Ada yang sakit kelamin.Tak bertanggong jawab.Duet ringgit tak terurus ...dan penting sekali  dia boleh kahwin anak angkat itu kerana dibenarkan oleh Sharak!

Tahun 1930an pun Pak Sako dan kupas kebodohan dan kerakusan Melayu suka guna hukom..dia tiada memberi jawaban tapi dia kerahkan para pembachanya pikir sendiri.

Namun hampir 90 tahun berlalu maseh lagi bodoh...maseh lagi salah guna dua tiga kerat ayat untok menghalal  atau mengharamkan sesuatu.

Sedangkan Islam itu lebeh dari itu..Addeen yang indah dan yang di redhai Allah swt.Hablun minanAllah dan Hablun MinanNas sama sama dititek beratkan.

Dari penaung Islam , para Tok Peti. sampai lah ke ustaz kampong...muhasabbah lah.Kalau tak sanggop tanggong amanah buatlah  yang patot.

Pagi tadi saya telah bacha kesah ini  dalam akhbar Independent dan Daily Telegraph.Cherita pasal MACC  dan Auditor General dinaik taraf governance ke  pengawasan Parliament depa tak ambik pot!.

Sesuai dengan penikahan Che Abdul Karim Che Abdul Hamid ,41 tahun..terkenang pula dengan kata2 Allahyarham Ahmad Nisfu...: dalam suatu pilem:

"SELAMAT PENGANTIN BARU SHAITAN!

SELAMAT PENGANTIN BARU IBLIS!"

kah kah kah




-------------------

TER NOW TER HOTT








HOTT

TER NOWW

TER HOTT

TER KINI
JANGAN IKUT

BUDAYA ARAB

BERITA BAIK UNTUK RAKYAT






BERITA 

BAIK

UNTUK

RAKYAT



Akta MKN antara undang-undang dikaji semula, kata Dr M

 | July 1, 2018
Katanya kajian dibuat memandangkan ada di antaranya digunakan kerajaan terdahulu untuk menyekat kebebasan rakyat.
LANGKAWI: Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) 2016 adalah di antara undang-undang yang sedang dikaji oleh kerajaan untuk dipinda ataupun dimansuhkan, kata Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad, hari ini.
Katanya kajian ini dibuat memandangkan ada di antaranya digunakan kerajaan terdahulu untuk menyekat kebebasan rakyat.


BERITA

BAIK

UNTUK

NEGARA



------------------

BERITA BAIK UNTUK KAUM KIRI





KIRI

BERITA BAIK

UNTUK 

MEXICO

BERITA BAIK

UNTUK

KAUM KIRI



Mexico election: leftist Amlo set for historic landslide victory

Exit polls show baseball-loving nationalist who counts Jeremy Corbyn as a friend is set to become new president
A baseball-loving left-wing nationalist who has vowed to crack down on corruption, rein in Mexico’s war on drugs and rule for the poor has been elected president of Latin America’s second-largest economy, exit polls suggested on Sunday night.
Andrés Manuel López Obrador, a silver-haired 64-year-old who is best known as Amlo and counts Labour leader Jeremy Corbyn among his friends, was set to be elected with 49% of the vote, according to a poll conducted by the El Financiero newspaper.



--------------------

JANGAN HINA RAKYAT








BANGSAT

JANGAN 

HINA

BANI MELAYU

JANGAN 

HINA 

WARGA 

NEGARA

Penganalisis: Orang Melayu tidak jadi bangsat, hanya Umno hadapi jalan sukar

 | July 2, 2018
Penganalisis berkata tiada bukti yang menyokong dakwaan Najib orang Melayu akan diketepikan oleh kerajaan PH berikutan kebanyakan menteri Kabinet orang Melayu.






KAMI

RAKYAT

BUKAN

LOKMAN

ADAM




-------------------

PDRM WAJIB DIBAIKI





PDRM

WAJIB DIBAIKI
Bila Najis dah ditangkap, polis patut hantamlah muka dia. Godam lah Dia teruk-teruk, kasi mampus lah kalo Boleh. Ge geramlah tengok Muka pencuri suami isteri babi tu on 
AWAS - JANGAN BERI NAJIB LARI
Anonymous
on 6/30/18
Lancau susah. Masslahnya ialah nak buat cepat ke lmbat, nak ikut procedur ke cara gengster. Kalau ikut nafsu kebinatgn wa, nasihat agong kasi pecat igp. Angkt org yg bengis, tegas tapi clean, jd igp. Takkan lah xde sorg dlm jutaan warga pdrm yg miliki ciri2 yg aku nak. on 
BAIKI PDRM
Nope
on 6/30/18
Bukut aman nehi mungkin terbako rock atai ni kali kali police department perlu dijenaman semula aku masih boleh bau tokey tokey melobi itu ini tan Sri tok berbagai melobi ha ha ha hitu gwa masih nampak pegawai pegawai mau pangkat mau kedudukan yg lebih baik dlm jabatan melobi adoai adoai malu la ada dinilai credibility ada dinilai ini zaman edan technology sebagai hadiah untuk kedudukan hahaha kesimpulanya untung jadi general gaci masuk itu ini daoeepeck bila pencen itu ini dapek tanah dapek uwit itu ini Green duty wow semua wow yg tak wow penyakit sampai on BAIKI PDRM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/30/18





------------------

RAKYAT BUKAN LOKMAN ADAM










ARAB
ZAHID AKAN

BERSURAH

DUIT DARI

TOK ARAB


Zahid tiba di ibu pejabat SPRM

PRESIDEN Umno yang baharu dilantik Ahmad Zahid Hamidi tiba di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Putrajaya pada jam 9.45 pagi ini bagi membantu siasatan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Beliau yang juga bekas timbalan perdana menteri dipanggil SPRM untuk diambil keterangan berhubung pertemuannya dengan putera Arab yang didakwa mendermakan sejumlah RM2.6 bilion kepada bekas perdana menteri Najib Razak. 

Selain itu, beliau juga dipercayai akan disiasat kerana didakwa menggunakan wang daripada yayasan yang ditubuhkan oleh keluarganya untuk membayar bil kad kredit. – 2 Julai, 2018


NAJIB PUTAR

PADA ZAHID

KESAH

TOK ARAB

ZAHID PUTAR

KITA SEMUA

DUIT DARI

TOK ARAB

CISSS

JANGAN 

INGAT

RAKYAT 

SEMUA

LOKMAN 

ADAM

----------------------

SEBELUM MASUK PENJARA







TANDA
HARI HARI

AKHIR 

SAEKOR 

NAJIB

Unit propaganda Najib Razak bubar


PASUKAN Komunikasi Negara dan Brandworth Corporation, dua unit propaganda pentadbiran Najib Razak, adalah antara agensi kerajaan yang dibubarkan dalam rombakan menyeluruh ke atas Jabatan Perdana Menteri berkuat kuasa semalam.



HARI HARI

AKHIR 

SEBELUM

MASUK

PENJARA

----------------

PERGI MAMPOSLAH






BILA 

MANGKOK

INI MASUK

PENJARA

BARU DIA

 SEDAR SAPA

BANGSAT



Selepas Umno kecundang PRU14, Najib ulangi Melayu kini jadi terbangsat

Bekas Presiden Umno,  Najib mendakwa kerajaan Pakatan Harapan (PH) setakat ini mengizinkan pencabulan terhadap bahasa Melayu, agenda Islam dan Bumiputera juga tidak akan mendapat tempat utama dalam pentadbiran mereka.

PERGI

MAMPOSLAH

DGN AJENDA 

MELAYU

BUMIPUTERA

TAKDA SAPA

NAK LAYAN

DAH BOSAN

DAH MUAK

POOORAH

------------------

NAJIB PENCURI INI BUKTI








CURI

GUA BILANG

NAJIB PENCURI

LU TAK CAYA

SIKALANG APA

LU MAU CAKAP



Dalam rumah Najib RM120juta, belum lagi siasat menteri BN yang lain, kata Mohamad

Pendedahan yang berjaya dilakukan oleh pihak polis terhadap harta dan rampasan milik Najib lebih mengejutkan rakyat berbanding  berlakunya peralihan kuasa  dalam negara pada 9 Mei lalu, kata Presiden AMANAH Mohamad Sabu.

“Seluruh rakyat dalam negara ini terkejut apabila didedahkan jumlah wang tunai yang ditemui di kediaman bekas Perdana Menteri itu.

“Kalau rumah Najib saja boleh temui sehingga RM120 juta, apa lagi jika menteri-menteri Umno yang lain sekiranya disiasat.

INGAT TAK

GUA CAKAP

DALAM MASA

LIMA TAHUN

KALAU NAJIB 

TAK DINYAH

MAKA 

TANAH 

MELAYU

AKAN 

TERGADAI

INI BUKTINYA

---------------------

USTART SUKA BOLA





USTART

SUKA BOLA
tengok bola kat padang tak haram.. tengok bola kat celah kangkang pemain bola tu.. hanya ustad tu je yg tahu... sbb tok mudin selalu tengok - bola. kalau tengok -bola- itu, habis la tok mudin tak de keje. agak nya ustad tu tengok bola yg mana.. tp tengok bola sambil melancap.. haram pada orang tu la.. bola tu masih suci dan enak di main. mantik la kau ni TT on 
TENGOK BOLA HARAM TAK?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/1/18

O




--------------------

NAFSU NAFSI









NAFSU NAFSI

 ISLAM
Jarak kenabian nabi dgn umat hari ini tersangatlah jauh kefahaman tentang hadhis berubah ubah umpama air pasang surut seumpama chi umpama yen al Quran quality quantity tetap pada kedudukan tidak berubah umpama Hati yang cekal do you understand what min kehancuran kekalifahan jgn salahkan takdir ilah kehancuran Iraqi dan sebahagian benua Arab dot dot nafsu yg buas Islam itu bukan diciptakan saya ulang Islam itu bukan untuk diperlekeh 
Islam diterbitkan untuk dicari seumpama berlari berlumba lumba mengejar kebaikan bersirna dihujung jalan Islam diistihar sebagai ugama umat dan sekalian Alam dan waktu itu nabi alaihisalam mencari kebaikan walaupun sebesar molikul molikul zarah dan pada hari ini Islam dipersona dgn hiburan Islam dan nafsu shawat Islam dan gejolak nafsu nafsi Islam menghalal sesuatu yg haram Islam dan dlm keadaan hanky pinky Islam dan technology dan sebahagian mudarat Islam yg tidak tahu menjaga batasan agama Islam yg berkeadaaan terpinga pinging maka demikian jadilah umat on 
TENGOK BOLA HARAM TAK?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/1/18




------------------

PEGANG ISTERI





PEGANG ISTERI
Pegang bukan isteri atau suami punya berdosa takkan pegang yang halal tak dapat pahala. Mentang-mentsng dapat pahala takkan itu je koje nye!!! on 
JALAN PINTAS
Pencolekhangek
on 7/1/18

Admin mana tahu hukum agama, bagi dia agama tu sampah....buat org bodoh. Dia dh puas merayau kt negara yg tak caya tuhan sbbtu dia kata agama tu tak guna. Dia lebih caya kt karl marx....kalu agamawan islam yg buat salah lagi ke admin puas hati.... on 
JALAN PINTAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/1/18







----------------

LEPAT KETAT






LEPAT

KETAT
Ini semua konspirasi puak gagalis. Nak menikah mek Kelantan yang diketahui comel lote bergetah. Jika pemerintah Negeri sudah beri green light entot sah, TT mungkin child predator pertama ke Kelantan untuk skodeng. Bab nikah kawen bawah Negeri dan Pas ikut hukum isteri Nabi Aisyah nikah muda. Peduli apa kalau laki dia bukan ada tanda keNabian, yang penting entot-entot didahulukan. on 
TIBAI KANAK- KANAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/1/18


-----------------

ZZ DATANG KEMALI



DATANG

KEMBALI
Ziana dh available kembali... tak de seken round ke.. kali ni mesti lg best.. agak2 dah boleh anal mcm altantu tak on 
KES ENTOT SEPANJANG ZAMAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/1/18





-------------