.

Selasa, 23 Ogos 2016

CIPLAK ATAS CIPLAK - INI FAKTANYA






DARI

KAMUS DEWAN


Menurut Kamus Dewan

Plagiat atau ciplak atau plagiarisme bermaksud "perbuatan meniru atau mengutip sebahagian atau keseluruhan karya orang lain tetapi mengakui karya tersebut sebagai usahanya sendiri".[1][2]




Lagu Negaraku, Memula Moon & Terang Bulan : Mana yang asli ...

faisalabdaziz.blogspot.com/2009/09/lagu-memula-moon.html

Translate this page
Sep 29, 2009 - Lagu Negaraku, Memula Moon & Terang Bulan : Mana yang asli? ... sedangkan laguMamula Moon pula hanya diterbitkan pada tahun 1947.

Bukan Identiti Malaysia - Faisal Mustaffa Online :: Menjana Politik Baru

faisalmustaffa.blogspot.com/.../negaraku-bukan-identiti-malaysia.ht...

Translate this page
Aug 29, 2007 - Beliau yang menulis muzik lagu Memula Moon a.k.a Negaraku. Kalau tak percaya, klik di sini bagi mendengar sendiri lagu asal Negaraku ...

Terang Bulan, Negara-ku, Negara Kuku berasal dari lagu Memula Moon

https://malingsial.wordpress.com/.../terang-bulan-negara-ku-negara...

Translate this page
Sep 1, 2009 - Kerana itu saya dapat mengetahui bahawa Terang Bulan, Negara-ku, Negara Kuku berasal dari lagu Memula Moon. Jika tidak percaya apa ...

INI BIDADARI PARIS HILTON







BIDADARI DUNIA
Aku xpenah nk tgk video paris hilton tp bile membace blog tt ni aku try bukak video paris hilton.perghhhh.

memang meleleh oooo tgk paris hilton..patutla jolow kemain nk Paris hilton,jolow jolok paris hilton mmg terbaek...tgk pun dah nk terpancut tt oi.

lum lagi sentuh melecet2.kahkahkah.

itu br bidadari donia.blum lg bidadari sorga bermata jeli yg nk berancuk dgn ulamak pigs nt.berbaloi baloi isi borang pahala tt oi...g germang pung teman sanggup.kahkahkah on LAGI 21 HARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 7:37 PM




-------------

BERITA BAIK






BERITA BAIK


KOMENTAR
berita baik telah sampai
sejarah telah dibuat 
mahkamah dunia 
kelmarin buat permulaan
siapa pemusnah warisan dunia
boleh ditangkap
boleh dibawa ke 
mahkamah dunia di the hague
untuk dibicarakan

ini bermakna 
kita boleh buat laporan polis
terhadap ku nan
buat laporan polis  di paris 
di london dan amsterdam
terhadap ku nan 
yang merobohkan  puncak purnama

masanya telah sampai
untuk mengambil tindakan

kini dunia tanpa sempadan
ini maknanya dunia milik semua
warisan dunia milik bersama
kita hidup bantu membantu

tangkap ku nan
dan hantarkan ke belanda
kita londehkan kepada dunia
jenayah orang jahat ini

'I am sorry': Islamist apologises for destroying Timbuktu mausoleums

The first defendant to plead guilty at the international criminal court has apologised to Mali and to mankind for destroying religious monuments in the ancient city of Timbuktu.
Ahmad al-Mahdi admitted directing the destruction of nine mausoleums and a mosque door in 2012, when Timbuktu was controlled by rebels and members of al-Qaida in the Islamic Maghreb.
At the opening of his trial for war crimes in The Hague, he expressed his “deep regret” to the people of Timbuktu, to whom the monuments had been of great religious and cultural importance.
Mahdi is the first person to be tried by the ICC for destroying cultural heritage, something its chief prosecutor said was increasingly under threat from extremist groups, including Isis.
“Our cultural heritage is not a luxury good – we must protect it from desecration and ravages,” Bensouda told the court. “This must be stopped in its tracks. History will not be generous to our failure to care.





-----------------

LAGI 21 HARI






ISHIRINI NA MOJA
BAHASA SWAHILI




DWADZIESCIAJEDEN
BAHASA POLAND



ANCUK OMAK KAO
BAHASA PILAH

-----------------



JUMAAT MALAM 26 OGOS




JUMAAT MALAM
26 OGOS

JAM 9:00 MALAM

RADIO BANGSAR

SIARAN 

LANGSUNG










------------

SEPAK DAN PIJAK LAGI







BAGUS BAIK

MAT BODEK

MAT BIADAP

DAH JATUH

SEPAK PIJAK

JANGAN BAGI 

PELUANG 

TEKAN LAGI

SAMPAI FIN

Dakwa Agong MO1: Nawawi tak ikhlas, kata PERKASA

Memohon ampun daripada Yang di-Pertuan Agong berhubung kekeliruan dengan istilah ‘Malaysian Official 1' atau ‘MO1" bukanlah perkara utama.
Sebaliknya, Ketua Wira PERKASA, Irwan Fahmi Ideris berkata, apa yang menjadi persoalannya kini adalah sejauh mana Yang di-Pertuan Agong akan memaafkan Anggota Parlimen Langkawi, Nawawi Ahmad.
“Nawawi ini amat biadap, mohon ampun atau tidak perkara nombor dua tapi kita nak tahu juga sama ada Yang di-Pertuan Agong maafkannya atau tidak,” tegas Irwan.
Apatah lagi, menurut Irwan, permohonan maaf yang dibuat Nawawi itu jelas tidak ikhlas.
“Selepas ditempelak, baru beliau nak minta jadi kita tengok keikhlasannya tak ada.
“Ini satu perkara yang amat biadap, Yang di-Pertuan Agong ketua negara jadi tak seharusnya beliau sebagai anggota parlimen yang dilantik secara demokrasi berbuat begitu,” kata Irwan.
Nawawi dalam satu kenyataan semalam memohon ampun daripada Yang di-Pertuan Agong berhubung kekeliruan dengan istilah ‘MO1’ di laman sosial minggu lalu

HIMPIT LAGI

CEKIK LEHER

BIAR BUNTANG

INI MAT BODEK

KAH KAH KAH





------------

KESAH JALUR TEMBERANG






PANDANG KE JALAN
ADA BERAPA KERETA
KIBAR JALUR TEMBERANG
AKAN NAMPAK
SEBUAH LORI  BAWA PASIR
PASANG JALUR TEMBERANG
KERANA TAK MAHU
DI PAU POLIS
INILAH KESAH SEBENAR
JALUR TEMBERANG



------------

JUAL AGAMA CARI MAKAN







SIAPA NAK BERI KERJA
bukan tak percaya bro ..cuma menggunakan khalifah islam sbg cari makan.kalo tak nak makan apa?belajar di middle east perlukan belanja dan peruntukkan. kalo balik msia nanti takda keje, siapa nak bayar loan, siapa nak bagi kerja.belajar hukum hakam, balik sini pun kerja dgn hukum hakam.

belajar utk dpt kerja bukan nak bangunkan manusia atau fikiran manusia. kalo semua org jd kritikal mcm bro isham, nanti perniagaan agama tak laku. disebalik agama adalah ekonomi bro isham oii..tak caya? 

bro isham bole tanya mufti2 saudi, apa hukum bunuh org yg tak bersalah tak kira la dia kafir ke atau dia islam tapi dihatinya tersembunyi kekafir..hadi pernah kata, hudud yg dia nak buat bukan hudud sebenarnya tetapi adalah akta syariah.

maknanya, student2 middle east yg belajar hukum hakam akan ada peluang pekerjaan selepas graduan dari universiti azhar, mekah atau madinah atau lain2..dana dari org2 kaya saudi, latihan oleh cia, peralatan senjata dari amerika si pembuat2 senjata.tempat latihan diturki, on TAK PERCAYA - LIHAT INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/21/16



----------

DARI KAMUS DEWAN





KAMUS DEWAN

CIPLAK:

 "perbuatan meniru atau mengutip 
sebahagian atau keseluruhan 
karya orang lain 
tetapi 
mengakui karya tersebut 
sebagai usahanya sendiri".[1][2] 




negara-ku

diciplak dari 

la rosalie

diciplak jadi

 terang bulan

diciplak jadi

negara-ku

ini bukan fitnah

ini fakta

NAKBA IALAH MALAPETAKA







NAKBA IALAH

MALAPETAKA

IALAH NAKBA



15 MAY 1948

ialah hari malapetaka
untuk rakyat palestin
pada hari ini  british
telah memberikan mandat
untuk penubuhan israel
semenjak tarikh ini 
palestin terus dilanda malapetaka





31 OGOS 1957

ialah hari nakba
untuk penduduk tanah melayu
pada tarikh ini british
telah meninggalkan kuasa
kepada 
united malaya national organisation
semenjak tarikh ini
penduduk tanah melayu
terus hidup dalam malapetaka
malapetaka terbaru ialah 1MDB


---------------

SELAGI NAJIB ADA - MALAYSIA SANGSARA







SELAGI MO1

BELUM 

DITANGKAP

BELUM 

DIPENJARA

SELAGI MO1

MASIH ADA

MALAYSIA TERUS

SANGSARA

 | August 23, 2016
Petronas menjangkakan akan terus menerima kesan daripada harga minyak tidak seimbang sepanjang tahun ini. More ››

KUALA LUMPUR: Keuntungan syarikat minyak negara Petronas bagi suku kedua tahun ini mencatatkan kejatuhan 85% berikutan harga minyak rendah.
Satu-satunya syarikat Malaysia yang tersenarai dalam Fortune 500 dan merupakan sumber kewangan utama kerajaan itu melaporkan untung bersih RM1.62 bilion dalam tempoh itu, daripada RM11.07 bilion tahun lalu.
Pendapatan syarikat ialah RM48.44 bilion, kurang 21% daripada tempoh sama pada 2015.
Petronas menjangkakan akan terus menerima kesan daripada harga minyak tidak seimbang sepanjang tahun ini.

Ringgit opens lower against US dollar

 | August 23, 2016
The local unit was quoted at 4.0280/0330 to the greenback at opening.







--------------

SEBELUM KE JALAN RAYA






SEBELUM

KE DATARAN

CERAMAH

BANGSAR 

UTAMA 

JUMAAT 26HB

JAM 9 MALAM



------------

TANGKAP MO1 - SABTU 27







APA SUDAH

JADI?

MULA MULA

GEMPAQ TAK

MAHU MINTA

MAAF

KAH KAH KAH

PADAN MUKA

Nawawi mohon keampunan kepada Yang di-Pertuan Agong‎

SHAH ALAM - Ahli Parlimen Langkawi,  Nawawi Ahmad membuat permohonan maaf kepada Yang di-Pertuan Agong hari ini berhubung kekeliruan dengan istilah ‘Malaysian Official 1' atau ‘MO1" di lama sosialnya minggu lalu.

Menurut Nawawi, beliau tidak berniat untuk mengaitkan Yang di-Pertuan Agong dengan isu tersebut namun kenyataan itu menjadi viral oleh pihak tertentu dengan fahaman yang lain daripada apa dinyatakannya sebelum ini.


MAT BODEK

AKHIRNYA

MINTA MAAF

KAH KAH KAH



------------

BILA NAJIB AKAN UNDUR







BILA NAJIB

AKAN UNDUR?

FBI BAGI MUKA
OBAMA PENCEN 21 JANUARI 2017 MAT LOL pencen bulan February lah FBI bagi muka kat Obama jugak kan Tak kan lah Obama kengkawan dengan Budak Bahalol kan Malu lah kat PUTIN tengok kan Tak lama lagi pun on MARI BERTARUH
Anonymous
on 8/20/16

MELAYU TERUS BODOH
Selama melayu masih bodoh dan tolol Selama itulah Pokemon blh bertahan on MARI BERTARUH
Anonymous
on 8/20/16

PETAI
Bertaruh apo.. Petai... Kakakakka... Dulu yer... Najib bley tahan 6 ...7 minit... Semenjak ngan pendek pendek tegap ni.... 3 minit belum tontu..tak lawan Aziz... Dio bley tahan 18 minit.. Tengok test anak 18 minit....world class.... Memang beza ngan anak 3 minit ni.. Asyik ngutaaaannngggg je keje... Ambil perhatian.... Kakakakaka on MARI BERTARUH
DIDI KOTA BELUD
on 8/20/16

TANYA PUKIMAH
Tanya sama pukimaH on MARI BERTARUH
Nazrio Dond DoLLa
on 8/20/16
BERJUDI
bertaruh tu samo jo dengan berjudi, duik rakyat, anak tiri MO1, jholok buat berjudi kek vegas.. den tak nak bertaruh najib bulih tahan sampai bilo, sobab aee tak sampai seminit dah terpancut.. walau lohe... baik la poi jerman..tontowi, puas hati lamo sikit bertahan on MARI BERTARUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/20/16

ZAHID KOMEDI
2 bulan incounting.hehehe.nk cabut nnti pandai la Mangkuk Hayun ni buat helah. Bagi alasan nk Mampus kotBila Zahid Komedi ambil alih trus buat PRU . on MARI BERTARUH
Anonymous
on 8/20/16

LANJUT TELUR
sampai selanjut lanjut tulurrr boleh lanjut...gold medal nnt semua usaha dia la.. on MARI BERTARUH
Saiful
on 8/20/16


---------------

TURUN DEMO SABTU INI





ESOK PETANG

SISWA 

DI UPSI

T. MALIM



-------------

BERI INGATAN






DATUK TAKI

BERI INGATAN

TAKUT LUPA




--------

MAHKAMAH TELAH BERMULA DI AMERIKA






MAHKAMAH

DI AMERIKA

BARU BERMULA

10:16 AM
Monday, August 22, 2016 (PDT)

Time in Los Angeles, CA


1:16 AM
Tuesday, August 23, 2016 (GMT+8)

Time in Kuala Lumpur, 

Federal Territory of 

Kuala Lumpur, Malaysia




-------------------