.

Sabtu, 13 Disember 2008

SEJARAH !!!! 20,000 NELAYAN SERTAI MOGOK NASIONAL - MalaysiaKini



Kira-kira 20,000 nelayan menyertai boikot terbesar tidak ke laut bermula hari ini bagi mendesak kerajaan menurunkan harga diesel kepada RM1.

Boikot yang melibatkan 5,000 bot itu akan mengurangkan separuh bekalan ikan negara, lapor Sin Chew Online.

Boikot anjuran Persatuan Nelayan Selangor dan Perak turut disertai nelayan-nelayan dari Pulau Pinang, Kedah, Perlis dan Sarawak.

Nelayan membuat tuntutan itu kerana harga diesel tahun ini telah turun sebanyak enam kali, tetapi nelayan masih membayar harga yang sama iaitu RM1.43 seliter.

Harga diesel di pasaran sekarang dijual RM1.80 seliter.

Selasa lalu, 143 bot di Kota Kinabalu enggan turun ke laut bagi membuat desakan yang sama.

Nelayan-nelayan di Sabah mendakwa mereka mengalami kerugian akibat harga diesel dan hasil tangkapan ikan merosot.


kah kah kah… ini sejarah… nelayan buat sejarah … tak pernah dalam sejarah nelayan mogok….. ini yang pertama…..kah kah kah…

kah kah kah….satu pun akhbar melayu tak lapor… kah kah kah…. kalau tak lapor ertinya tak ade ke ?...... kah kah kah…

woit….munkeee menteri menteri….. napa tak ada suara…. para yb dalam parlimen napa tak timbulkan ajenda nelayan ni….. kah kah kah….. asik asik tanah runtuh…. cukuplaaaa…. ini lagi ramai dari tanah runtuh….. ini rakyat sabah dah mula berani….kah kah kah..

….salut untuk nelayan yang berani !.... salut untuk nelayan yang mogok !....





KANAK –KANAK PERLU PENDIDIKAN BERTERUSAN -melayau


KUALA LUMPUR 12 Dis. Kanak-kanak harus diberi pendidikan dan latihan secara berterusan bagi mencapai kejayaan dalam apa jua bidang yang diceburi, kata Isteri Timbalan Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Beliau yang juga Penaung Yayasan Harapan Kanak-Kanak Malaysia (YHKM) berkata, kajian saintifik telah membuktikan jika seseorang itu melakukan sesuatu perkara secara berulang-ulang dalam tempoh melebihi 10,000 jam, dia pasti akan berjaya.

Sehubungan itu, jelasnya, ibu bapa dan keluarga perlu memberi sokongan dalam proses mengulang kaji pelajaran serta memberikan pendedahan melalui rancangan-rancangan interaktif yang boleh membuka minda mereka menerusi saluran televisyen.



kah kah kah….10,000 jam? …. ini lebih dari satu tahun …. kah kah kah..buat benda yang sama…. kah kah kah…. gila ke apa?….kah kah kah

kah kah kah….10,000 jam? …kah kah kah….menonton tv?.... apa punya nasihat ni…. mana punya kajian saintifik ni…. buku mana yang bik mama rujuk?.... kah kah kah… kitab apa bik mama baca….. tengok tv?.... kah kah kah… bula mata …. dan rosak otak tengok tv….. kah kah kah… ngoooooooook….

kah kah kah…. patutlaaa bik mama suka shopping…. belum cukup 10,000 jam lagi…. kah kah kah…




ISA TIDAK AKAN DIMANSUHKAN- mStar


KUALA LUMPUR: Parti Progresif Rakyat (PPP) sekali lagi diberi amaran supaya tidak mengugut Barisan Nasional (BN) dengan menyatakan parti itu akan keluar dari BN jika Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) tidak dipinda sebelum pilihan raya umum akan datang.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, Menteri Dalam Negeri dan Perdana Menteri baru-baru ini sekali menegaskan bahawa ISA tidak akan dipinda atau dimansuhkan.

kah kah kah…woit… munkee kes bunuh di hartamas tu apa cerita?..... kah kah kah

kah kah kah…. ISA tidak akan dimansuhkan??..... kah kah kah…PPP keluar BN?...kah kah kah…

kah kah kah….YANG AKAN DIMANSUHKAN BUKAN SAJA ISA ….BN.. BN ..PUN AKAN DI MANSUHKAN…. kah kah kah….




ADA 200 BUAH IPTS ?– berita hairan


PUTRAJAYA: Kementerian Pengajian Tinggi akan mengkaji semula lesen pengambilan pelajar luar negara yang dimiliki kira-kira 200 IPTS dan kolej tempatan termasuk menarik balik lesen jika gagal memenuhi syarat ditetapkan.

Menterinya, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, berkata langkah itu bertujuan memastikan pelajar luar negara yang sedang dan akan mengikuti pengajian di negara ini tidak berdepan masalah.

kah kah kah…..200 IPTS….. kah kah kah….. hebat negara ini…. kah kah kah….bergeliga dan berjelaga otak warga negara ini…. kah kah kah

kah kah kah.... ada universiti di belakong.... ada universiti di chow kit.... kah kah kah..... ada univesiti di jalan alor....ada universiti di salah selatan.... kah kah kah.... apa punya tuuuuuuuurrrrrrr universiti ni ...kah kah kah... pernah dengar nama naib chanselor?.... sapa profesor universiti ini.... kah kah kah

kah kah kah…. 200 IPTS ini adalah INDUSTRI AMOI yang banyak kerja di bukit bintang…. kah kah kah….menteri jangan buat tak tahu….. semua orang tahu…. IPTS ini sindikit halal bawa amoi…. kah kah kah….

kah kah kah… ipts ini juga sindkit bawak BLACK MONEY…. kah kah kah…