.

Sabtu, 17 Februari 2018

NAJIB JADI BARUA






NAJIB JADI BARUA





YAHOO











YAHOO
kahkahkah..ini lawak,sangat lawak.. tukaqtiub imigresen tak bagi keluar negara,orang Israel depa bagi pulak masuk..kahkahkah.. on 
NAJIB BENARKAN ZIONIS MASUK
Publish | Delete | Spam
BinWanTeh, Roslan
at 6:22 PM


----------------

BESAR TEMPAYAN





TEMPAYAN
Adakah analisa saintifik kamu ini memberitahu semua orang bahawa puan hajjah, yang memiliki jumlah jisim yang lebih besar dari rakyat biasa, apabila beliau memulakan pergerakan ke sesuatu tempat samada untuk bershopping atau beriadah, pergerakan itu membuatkan kepingan tektonik bergegar, bergerak dan bergeser menghasilkan gempa bumi? on 
TETEK BESAR TEMPAYAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/18



-----------

NAJIB BENARKAN ZIONIS MASUK




KENYATAAN MEDIA

Mengapa Menteri Dalam Negeri Tidak Halang Kemasukan Diplomat Israel?

Saya ambil maklum kenyataan balas Menteri Luar Negeri,  Anifah Aman, bahawa jemputan diplomat Israel ke World Urban Forum (WUF) ke-9 di Kuala Lumpur adalah di bawah Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) khususnya agensi UN-HABITAT. Walau bagaimanapun, ia tidak menjawab persoalan besar yang masih berlegar di fikiran ramai rakyat Malaysia. 

Ini kerana walaupun jemputan dibuat oleh PBB, namun PBB bukan badan kerajaan yang mengawal kaunter imigresen di sempadan-sempadan negara kita yang telah membenarkan delegasi diplomat Israel ini memasuki Malaysia.

Badan yang bertanggungjawab dalam hal kebenaran keluar masuk negara ialah Jabatan Imigresen Malaysia, yang berada di bawah Kementerian Dalam Negeri. 

Malah Seksyen 8 Akta Imigresen 1959/1963 memberi kuasa kepada Ketua Pengarah Jabatan Imigresen untuk menghalang beberapa kategori individu yang dilarang memasuki Malaysia, termasuk mana-mana orang yang kemasukannya menyalahi undang-undang Malaysia, atau yang disifatkan oleh menteri sebagai imigran yang tidak diingini.

Persoalannya, jika Malaysia masih tiada hubungan diplomatik dengan Israel malah terus mengecam tindak-tanduk rejim zionis yang menindas rakyat Palestin, bukankah delegasi diplomat Israel ini boleh ditakrif Menteri Dalam Negeri sebagai “imigran yang tidak diingini” mengikut Seksyen 8(k) Akta Imigresen 1959/1963? 

Dengan kata lain, bukankah Menteri Dalam Negeri mempunyai kuasa untuk mengarahkan Ketua Pengarah Imigresen menghalang kemasukan delegasi diplomat Israel ini, konsisten dengan pendirian Malaysia terhadap Israel?

Dan jika ada pihak memberi alasan delegasi tersebut menggunakan pasport diplomatik untuk masuk, bukankah Malaysia sebagai sebuah negara berdaulat mempunyai kuasa secukupnya untuk mengusir diplomat, sepertimana kita mengusir diplomat Korea Utara tahun lalu?

Oleh itu, saya gesa Ahmad Zahid Hamidi untuk tidak lagi berdiam diri dan segera memberikan penjelasan, memandangkan insiden kemasukan diplomat Israel ke Malaysia telah menjadi satu titik hitam dalam sejarah negara kita.

Fahmi Fadzil
Pengarah Komunikasi KEADILAN
16 Februari 2018




------------------------

AMERIKA & CHINA PERANG








PERANG DUA

KUASA IMPERIALIS

CHINA & U.S.A

KITA ALU ALUKAN

Admiral warns US must prepare for possibility of war with China

Harry Harris, the next US ambassador to Australia, says Beijing intends to control South China Sea

The navy admiral nominated to be the next US ambassador to Australia has told Congress America must prepare for the possibility of war with China, and said it would rely on Australia to help uphold the international rules-based system in the Asia-Pacific.
In an excoriating assessment of China’s increasingly muscular posture in the region, Harry Harris said Beijing’s “intent is crystal clear” to dominate the South China Sea and that its military might could soon rival American power “across almost every domain”.
Harris said he was alarmed by China’s construction of military bases on seven disputed islands in the South China Sea that neighbouring countries lay territorial claims to.

In 2016, the permanent court of arbitration in The Hague, sided with the Philippines in the dispute it brought, saying there was no legal basis for China’s claim of historic sovereignty over waters within the so-called nine-dash line in the sea.


MENANG JADI ABU

KALAH JDI

ARANG

ASIA TENGGARA

LEBIH SELAMAT

TANPA KUASA

CHINA MERAH


--------------

SIAPAMAT PET DARI KELANTAN





SIAPA

MATPET

DARI 

KELANTAN
Kalau di Serambi Mekah ada Mat Pet. Maka di Mekah lebih lagi, Mat Kelepet boleh keluar masuk kedalam Kaabah dan boleh stori direk ngan Nabi. Tu lah ENDAH nye Islam. on 
SIAPA MAT PET DI SERAMBI MEKAH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 2/16/18




-------------------

DALAM MASA LIMA TAHUN








DALAM MASA

LIMA TAHUN

JIKA NAJIB

TIDAK DINYAH

TANAH MELAYU

AKAN TERGADAI

KEPADA

CHINA MERAH

INI HAKIKAT


-----------------

CHINA MERAH DATANG MENJAJAH






BILA 

CHINA MERAH

DATANG MENJAJAH

Pekema gesa k'jaan campur tangan pengurusan baru Proton

 11 Feb 2018, 9:18 pm      11 Feb 2018, 9:26 pm
Persatuan Pengimport dan Peniaga Kenderaan Melayu Malaysia (Pekema) menggesa kerajaan pusat campur tangan dalam pengurusan Proton di bawah Geely.
Gesaan itu dibuat kerena Pekema mendakwa beberapa dasar yang diperkenalkan oleh pengurusan baru itu boleh menjejaskan pengedar dan penjual bumiputera.
"Kita minta Proton dan kerajaan ambil tahu mengenai kepentingan agenda bumiputera yang tidak diendahkan lagi dan tidak menjadi keutamaan kepada pengurusan baru Proton

BANI MELAYU

JADI RED INDIAN

DALAM NEGARA

SENDIRI

TAK CAYA TUNGGU

LIMA TAHUN


----------

MAKIN RAMAO SOKONG PAKATAN








MAKIN JELAS

MAKIN RAMAI

SOKONG

PAKATAN

MAKIN RAMAI

BENCI PADA

NAJIB ROSMAH


Kami hanya lawan pemimpin korup, kata Patriot

PATRIOT, sebuah kumpulan pesara anggota polis dan tentera hari ini menjelaskan yang mereka tidak menentang kerajaan sebaliknya melawan pemimpin tidak cekap dan korup.

Persatuan Patriot Kebangsaan (Patriot) menyelar kenyataan Menteri Pertahanan Hishammuddin Hussein yang mengatakan Patriot adalah salah sebuah kumpulan yang cuba mempengaruhi pemikiran anggota tentera untuk menentang kerajaan.

Hishammuddin dilaporkan mengecam tindakan Patriot mengkritk Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) sebagai gagal menyemai semangat patriotik dalam kalangan generasi muda.

INI BERITA BAIK

PRU14 PAKATAN

AKAN MENNAG

KALAH HANYA

DITIPU

==============

SIAPA AJEN ZIONIS?








SIAPA DIA 
semua ini bemula dari your enemy is my enemy..kata2 najib ini la yg mengundang duta israel ni masuk malaysia..enemy israel itu adalah iran,enemy arab saudi adalah iran, enemny amerika juga adalah iran, enemy malaysia pula ialah syiah..

AJEN ZIONIS 

syiah dan iran itu adalah sinonim..maka itu ungkapan tersasul your enemy is my enemy itu adalah simoitik yg tepat..tanpa najib,maka segala tabung2 palestin, pejuang2 palestin tidak terbarai.andai mr trump sendiri memutuskan dana kpd pejuang palestin utk lawan israel, 

DI MALAYSIA

ini kan pula wakil tabung2 aman palestin, haji2 hajah2 pengutip wang palestin,atau syeikh2 middle east yg puja puji malaysia sb berjuang lawan palestin, ops silap bejuang melawan amerika yg bagi bantuan kpd palestin..yemen itu syiah juga jadi karban oleh saudi.. on 
EN KUN KUM TAK MALU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/16/18




----------------

MASIH GAGALIS




MASIH GAGALIS
mudah mudahan elijabet ong tersenarai..lama dah aku geram ni...heheheehe on 
SENARAI GAGALIS TAHUN ANJING
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 2/16/18





---------------

TETEK BESAR TEMPAYAN







TETEK
Kau ni main ikut suka hati kepala bapak kau jer nak komen. Kau tau ke hukum fizik. Belajar tak undang-undang biokimia. Fasih tak teori tektonik geology. Kau tau tak dari siasatan biokimia, tetek dibentuk dari beberapa bahan kimia semulajadi - sel kulit, sel daging, beberapa lapisan lemak, sel darah merah dan putih, air, serta susu.

BESAR

 Tetapi ada juga tetek yang mengandungi satu bahan kimia prosesan atau bukan semulajadi: silikon. Dari penyelidikan fizik pula, bahan bukan pejal - lemak, darah, air dan susu - membentuk 80% jisim sebiji tetek, yang membuatkan struktur tetek lembik dan lembut serta mudah bergoncang bila dikenakan tenaga kinetik. 

TEMPAYAN

Hasil rumusan tektonik pula, apabila dua jisim tetek yang bersebelahan mula bergoncang tidak sekata, pergerakan mereka akan membuatkan dua tetek itu bergeser dan bertindih lalu terhasil haba ultra tinggi, menaikkan suhu badan seterusnya membuatkan hangat di hati. Itu yang sebenarnya mengapa rosmah selalu panas hati pada najib, bukan sebab ultra berat 
on LARI BAWA BARANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/16/18





-----------------

PELUANG MASIH ADA










PELUANG MASIH 

TERBUKA
Syukur alhamdulillah nurul izzah masih gagalis. Peluang utk aku masih terbuka kah kah kah on SENARAI GAGALIS TAHUN ANJING
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/18






---------------------