Sabtu, 30 Jun 2012

NAJIB YANG SUWEY JANGAN CUBA NAK MENIPU
NAJIBAH

PERDANA MENTERI TIDAK MENAFIKAN KONSORTIUM GEORGE KENT DIANUGERAHKAN KONTRAK LRT AMPANG


Saya mengalu-alukan kenyataan pendek Dato’ Seri Najib Tun Razak semalam berhubung skandal anugerah kontrak LRT Ampang, walaupun kenyataan itu lebih banyak menimbulkan persoalan baru.

Tindakan Najib Razak hanya menyebut bahawa “tiada yang salah dalam proses anugerah itu” tidak menafikan bahawa Konsortium George Kent telah dianugerahkan tender tersebut seperti yang didedahkan oleh KEADILAN. Ini mengukuhkan spekulasi bahawa Najib Razak berkeras untuk melanggar keputusan penilaian pembidaan yang berpihak kepada pembida lain.

Oleh itu, saya sekali lagi mengulangi desakan bahawa Najib Razak wajarlah menyatakan secara terbuka sama ada kontrak itu telah pun dianugerahkan kepada Konsortium George Kent kerana itu bakal menjawab pelbagai persoalan mengenai campur tangan beliau di dalam proses pemilihan kontraktor.

Saya dimaklumkan oleh sumber dalaman bahawa pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah mengambil pelbagai dokumen rasmi berhubung kontrak ini dari pejabat Prasarana semalam.

(Dakwaan saya bahawa SPRM mengambil beberapa dokumen ini turut mendapat reaksi dari Pengarah Urusan Kumpulan Prasarana, Shahril Mokhtar melalui satu komunikasi Twitter yang disertakan bersama. Reaksi beliau tidak menafikan bahawa dokumen diambil oleh SPRM, hanya mempertikaikan penggunaan perkataan “rampas”).

Salah satu dokumen yang diambil adalah kertas-kertas rasmi yang membuktikan bahawa Prasarana telah pun memulangkan kembali bon tender (tender bond iaitu jaminan kewangan yang perlu dikemukakan oleh setiap pembida) kepada Konsortium George Kent kerana kumpulan itu telah pun dikeluarkan dari senarai pembida berpotensi sejak dari awal lagi.

Maka, sebarang keputusan menganugerahkan kontrak ini kepada Konsortium George Kent sudah tentu bertentangan dengan keputusan penilaian bidaan dan tatacara tender yang diterimapakai.

Saya menyeru supaya Shahril Mokhtar, Pengarah Urusan Kumpulan Prasarana supaya mengesahkan sama ada dakwaan bahawa bon tender Konsortium George Kent benar-benar telah dipulangkan untuk mengelakkan pelbagai spekulasi baru.

Saya beranggapan bahawa kenyataan Najib Razak semalam mengesahkan kontrak pembesaran LRT Ampang telah pun dianugerahkan kepada Konsortium George Kent seperti yang disyaki oleh banyak pihak.

Bermula Isnin 2 Julai 2012, saya akan mula mendedahkan pelbagai aspek teknikal dan kewangan hasil dari proses penilaian bidaan yang membuktikan bahawa campur tangan Najib ini bukan sahaja merugikan negara, malah turut membahayakan nyawa jutaan rakyat Malaysia.


MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
30 JUN 2012MINTA MAAF BANYAKNOTA :
gambar ini disiarkan sekali lagi
bertujun untuk mematahkan selera makan

gambar ini akan mematikan selera
gambar ini akan meloyakan tekak

justeru - tak lalu makan
justeru - badan slim dan cun


NOTA:
sila besarkan gambar ini
cetak dan letakkan di dinding meja makan
jamin tak selera makan kah kah kahHARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB

KOMENTAR TUKAR TIUB


najib adalah pm yang bermasalah
najib adalah pm yang tidak dipileh rakyat

ini madat abdullah badawi
ini bukan mandat najib

KES KES SUWEY NAJIB:
kes rasuah di paris
kes anak perempuan hilang diri
kes anak menantu di cari polis new york
kes besan di cari polis new york
kes besan kena tangkap di dubai
kes menantu di katakan di sandhurst tapi di pd

KES KES RASUAH
rasuah lrt ampang
rasuah tanah lapangan terbang sungai besi
rasuah tanah jalan peel
rasuah tanah sungai buluh

NAJIB PM PALING SIAL
inilah pm yang paling sial nasibnya
inilah pm yang paling haprak
kahwin janda mengaku dara


HARI HARI AKHIR


BUKAN SOAL BN TIDAK YAKIN HADAPI PILIHAN RAYA
- mStar

Najib Razak berkata, tidak timbul soal Barisan Nasional tidak yakin menghadapi pilihan raya kerana apa yang penting adalah menunjukkan kemampuan parti untuk terus membela rakyat.

Beliau yang juga Pengerusi BN berkata, apabila kerajaan dipilih oleh rakyat maka telah dipilih untuk mentadbir dan memimpin negara untuk tempoh lima tahun.

“Dalam masa lima tahun itu amat penting bagi kita untuk memperlihatkan kemampuan kita mentadbir, memimpin negara dan membawa kemajuan kepada negara kita dan membela untung nasib rakyat.

“Jika kita membuat pilihan raya terlalu awal, bererti kita memendekkan tempoh yang rakyat telah berikan kepada kita,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Dewan Tertinggi BN di sini, Jumaat.

Beliau mengulas mengenai dakwaan pembangkang yang seolah-olah memberi gambaran bahawa BN tidak yakin kerana sengaja melambat-lambatkan pilihan raya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...NAJIB DAH KANTOI.... kah kah kah..

kah kah kah...PSYWAR PAKATAN MENGENA.... kah kah kah..

kah kah kah.... MAT MONGOL DI PERANGKAP.... kah kah kah...

kah kah kah.... KALAU BERANI KENAPA TAK BUAT.... kah kah kah...

kah kah kah....KALAU ADA SOKONGAN MENGAPA TAK TAYANG KERIS MACAM DULU...kah kah kah..

kah kah kah...KALAU ADA SOKONGAN NAK BUNUH AMBIGA MENGAPA TARIK BALIK....kah kah kah...

MALAYSIA AKAN DAPAT PM BARU

BKAL PM MALAYSIA TERCINTA
HARGA BAWANG PUTIH NAIK DUA KALI GANDA - mSar

Harga bawang putih di negara ini didapati melambung ekoran bekalan terhad - kenaikan sebanyak dua kali ganda di Lembah Klang dan tiga kali ganda berbanding harga asal di Pulau Pinang.

Tinjauan mendapat bawang putih yang kebiasaannya dijual RM4 sekilogram bulan lalu naik di antara RM8 dan RM9 di Lembah Klang.

Di Pulau Pinang, kenaikan sama berlaku dari harga asal RM3.

Menurut Persatuan Import-Eksport Makanan, secara purata, harga borong bagi bawang putih adalah sekitar RM6 sekilogram, berbanding RM3 awal tahun ini.

Presidennya, Alex Chuah berkata, faktor cuaca yang tidak menentukan menyebabkan hasil pengeluaran terjejas dan mendorong kenaikan harga di China, pengeluar terbesar bawang putih di dunia.

CERAI NAK KAHWIN MUHYIDDIN


TNB DI TUNTIT PERJELAS BIL ELETERIK MELONJAK NAIK- harakah daily

KUALA LUMPUR: Kerajaan dan Tenaga Nasional Berhad (TNB) diminta memberikan penjelasan segera ke atas aduan kenaikan bil elektrik ekoran sistem bil dua bulan sekali.

Ini kerana, sistem ini menyebabkan bil elektrik pengguna menjadi berlipat kali ganda.

Seorang pengguna elektrik menghantar satu surat aduan dan disiarkan oleh banyak blog termasuk dalam ruangan surat pembaca Harakahdaily sebelum ini.

Namun sehingga kini, TNB belum membuat sebarang penjelasan mengenainya sekurang-kurangnya tidak ada dalam pengetahuan pembaca Harakahdaily.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI BERIAT AMAT BAIK.... kah kah kah..

kah kah kah...INI BERITA BAWA KEMENANGAN..... kah kah kah...

kah kah kah...TOWKAY KEDAI.... TOLONG NAIK KAN LAGI BARANG... kah kah kah..

kah kah kah...KITA PAKAT PAKAT NAIKKAN HARGA BARANG.... kah kah kah...

kah kah kah...KEMUDIAN BERITAHU PADA PEMBELI... KALAU NAJIB KENA HUMBAN BARANG AKAN TURUN..... kah kah kah..

kah kah kah... BERI TAHU PADA PEMBELI BARANG NAIK KERANA MADEY DAN MUHYIDDIN BOLOK PASARAN.... kah kah kah..

kah kah kah... LEBIH SENAG LAGI CAKAP BARANG NAIK KEANA AMERIKA MAHU GANTI KERAJAAN...kah kah kah..

kah kah kah...MACAM DI LIBYA DAN IRAQ... kah kah kah..

kah kah kah...MULA MULA NAIIK IALAH BARANG KEPERLUAN HARIAN.... kah ka kah..

NOTA:
muhyiddin wajib bersedia
muhyiddin wajib buat baju baru
ini bakal pm malaysia
kah kah kah


BUKAN SALAH IBU MENGANDUNG TAPI SALAH KAHWIN MAK JANDA
AKAN DATANG SANDIWARA RADIOPENCERAHAN DARI PEMBACA

jgn terkejut kalau tiba2 keluar statement, mamat ni dah jadi warganegara malaya!! tukar nama kasim baba!! tak dapat laa interpol nak tangkap!! sial!
By Anonymous on SUWEY LAGI NASIB NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

Sebenarnya korang lh yang suwey kah kah... Gambar tu banyak teka teki lah... Sesape yang pandai boleh relax goyang kaki tanpa memerah otak untuk komen dan kutuk mengutuk.. Aku tak salah kan bro TT...sebab itu dah memang kerje dia.. Korang sebagai manusia yang waras tentulah awal2 lagi dah tau apa moral of story..kah kah Gambar tu sebagai pencetus dan pemangkin kepada pencerahan..

Kalau tiada gambar tiada siapa yang nak ambik port... So bro TT bubuh gambar dan korang pun tanpa banyak soal terus menyalak..wowhh..wowhh..awwuuuhhh..aawwwuuuhhh...kah kah kah...aku pun rasa nak tergelak jugak....ha ha ha kah kah Anyway is good bro TT...kau membuatkan aku banyak berfikir...
By Anonymous on LAGI KESAH SUWEY NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12aku xnampak di mana silap nya.. semuanya betoi la tu... belajar di Sandhurst.. practical kat ulu tiram.. !!
By Anonymous on SUWEY LAGI NASIB NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

Dahulu KTD berada di Ulu tiram, sejak setahun atau dua tahun yang lepas, sudah berpindah ke PD. Sekarang kem ktd sudah di bawah 1 RRD. Siapa pegawai kadet, kadet atma, pegawai graduan, tahu tempat ini.
By Anonymous on SUWEY MENIMPA NAJIB BERKALI KALI - APA PUNYA SIAL on 6/29/12

kimak tu sorok tunang anak dia yg dicari interpol dlm kem tentera.memang lahanat. jgn lupa rosemak punya datuk datang ke malaya dari pulau jawa naik tongkang serupa itu musang hasang dan mufti bongok. kaum dia banyak amalkan tradisi borobudur yg pelik pelik spt bom orang dan makan babi panggang.
By Anonymous on SUWEY LAGI NASIB NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12Korang semua sudah kena tipu kah kah kah... Gambar tempek pun tak bleh cam ke.... Sah dah kena perbodoh kah kah kah.. Cerita tak masuk akal pun korang sudah bz ngan pendapat masing.... Bro TT ko memang pandai buat orang pandai dan buat orang bodoh....tabik ko...allahuakbar..
By Anonymous on SUWEY LAGI NASIB NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

yg rajagopa ramai ramai datang majlis tunang guna duit rakyat tu apa hal? tak siasat ke kos makanan siapa bayar? makan duit haram anak beranak. main judi.minum whisky.makan rasuah lynas.curi balak. pukul orang. bunuh orang.disokong dan didoakan pula oleh mufti mufti haram jadah!!!
By Anonymous on LAGI BERITA SUWEY UNTUK NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

yg rajagopa ramai ramai datang majlis tunang guna duit rakyat tu apa hal? tak siasat ke kos makanan siapa bayar? makan duit haram anak beranak. main judi.minum whisky.makan rasuah lynas.curi balak. pukul orang. bunuh orang.disokong dan didoakan pula oleh mufti mufti haram jadah!!!
By Anonymous on LAGI BERITA SUWEY UNTUK NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12
besan sepadan tukang culik org tipu org bunuh org. mufti bongok tidur hitung gaji utk beli toyota camry secara tunai
By Anonymous on LAGI BERITA SUWEY UNTUK NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

pergi mampos sama zul noding bisul keturunan keling tongkang
By Anonymous on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/29/12

Kenapa muka dia tu macam ader taik bawah hidung dia!, muka sial! Dia ni kalau kahwin anak najib consider aper?. Bumiputera? Melayu?. Boleh dapat diskaun beli rumah?. Boleh dapat lesen class F? Cina india duduk malaysia berkurun korang panggil pendatang..sekarang terpaksa hisap kotek si kazaksthan! Melayu bodoh!
By Aku bukan keling on PERTANDINGAN MENGENAL LOGO TENTERA on 6/29/12BILA MADEY TAKUT KENA PENJARA ERTINYA GEROMBOLAN AKAN BUNGKUS!KOMENTAR TUKAR TIUB

kita tidak akan gunakan isa
kita tidak akan tahan tanpa bicara
kita tidak akan rotan

kita hanya perlukan satu tribunal
untuk melihat segala jenayah mahathir
terhadap rakyat malaysia


1 - jenayah madey terhadap lembaga kehakiman dan perlembagaan
2 - jenayah madey terhadap pembunuhan di mamali
3 - jenayah madey melalui operasi lalang
4 - jenayah madey terhadap sabah - kes kad pengenalan segera
5 - jenayah madey terhadap anak muda mahasiswa

lima bab ini sudah mencukupi
untuk madey dihadapan ke tribunal

NOTA:
yayasan perdana di bawah madey
menjalankan satu tribunal
terhadap george bush dan tony blair
kerana jenayah perang terhadap iraq

maka kita rakyat malayasia wajib
mengadakan tribunal terhadap madey
kerana jenayah terhadap rakyat malaysia
anak semua bangsa!


MAHAFIRAUAN YANG MAHAZALIM

MAHATHIR TAK PERLU RISAU KALAU TAK BUAT SALAH
- harakah daily

JENGKA: Mohathir Mohamad tidak perlu bimbang beliau akan dipenjarakan jika Pakatan Rakyat memerintah, kata Timbalan Presiden PAS Muhamad Sabu.

Sebaliknya katanya, mereka yang melakukan kesalahan sahaja yang perlu bimbang kerana bakal diambil tindakan sewajarnya.

“Pakatan Rakyat bukanlah parti berasaskan dendam dan ingin membalas dendam kepada sesiapa,” katanya.

Mohamad Sabu berkata demikian ketika berucap kepada penduduk sekitar Jengka dalam majlis ceramah dan perasmian Ibu Pejabat PAS Kawasan Kuala Krau di Nadi Kota dekat sini.

Pakatan Rakyat ujarnya akan berlaku adil kepada semua rakyat tanpa mengira kaum warna kulit dan agama.

Kata beliau kebimbangan Mahathir akan dipenjara itu membayangkan bekas perdana menteri itu mulai gerun BN akan kalah dalam dalam pilihan umum ke-13 akan datang.

Sebelum ini, kata Mohamad belum pernah Mahathir melahirkan kebimbangan sebegitu rupa.

Menurutnya lagi, jika Pakatan Rakyat menang dan memerintah beberapa isu besar yang menjadi tanda tanya dan persoal kepada rakyat seperti isu wanita Monggolia yang dibunuh dan di letupkan, Altantunya Saribu akan terjawab.

Isu berkenaan sehingga kini belum terjawab dan masih menjadi persoalan kepada masyarakat dunia kerana kematianya dikatakan mempunyai kaitan dengan pemimpin ahli perniagaan dan politik MalaysiaKAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.. MADEY KATA DIA TAK TAKUT DI PENJARA... kah kah kah..

kah kah kah...APA ERTINYA CAKAP MADEY INI?.... kah kah kah

woit.. MAKNANYA GEROMBOLAN NAK TUTUP KEDAI.... kah kah ka..

kah kah kah...BILA GEROMBOLAN KEDAI TUTUP...MADEY TINGGAL SEORANG DIRI.... kah kah kah

woit...BILA MADEY KATA TAK TAKUT... ERTNINYA MADEY AMAT TAKUT... kah kah kah..


BERJUMPA KITA DI MELAKA

NOTA:
konsert musik anak muda
sila tunngu konsert 8 tuntutan
sila nanti konsert 8 tuntutan
sial bersedia konsert 8 tuntutan
BUKTI KEZALIMAN GEROMBOLAN - PENJARA TANPA BICARA
PETANG ESOK DI BUKIT AMAN


MANSUHKAN ISA SEGERA, BEBASKAN TAHANAN TANPA BICARA!

Kami di peringkat Solidariti Mahasiswa Malaysia tegas dengan pendirian bahawa kerajaan perlu membebaskan tahanan ISA yang masih berbaki seramai 45 orang.

Kami melihat suatu percanggahan berlaku di peringkat kerajaan apabila masih ada tahanan ISA yang tidak dibebaskan walaupun sudah lama jaminan pemansuhan ISA dijanjikan oleh Perdana Menteri.

Kami membidas sikap kerajaan yang berdolak-dalik menggunakan isu ISA sebagai janji politik dalam masa tahanan ISA masih dipenjara secara zalim.

Akta drakonian ISA melalui tahanan tanpa bicara ini meletakkan Malaysia dalam kedudukan negara yang mundur dari sudut moral pengamalan kedaulatan undang-undang. Kerajaan Malaysia seharusnya malu dengan sikap acuh tak acuh mereka terhadap akta zalim ini.

Sekiranya benar mereka didapati bersalah, kami menggesa pihak kerajaan memberikan mereka peluang perbicaraan yang adil bersama bukti yang kukuh kesalahan mereka, bukannya tahanan senyap seperti ISA.

Kami di peringkat mahasiswa menyeru seluruh rakyat Malaysia khususnya mahasiswa dan anak muda untuk sama-sama menyokong Gerakan Mansuhkan ISA yang akan mengadakan protes esok malam di hadapan Bukit Aman. Juga pada 1 Julai di hadapan Kem Tahanan Kamunting.

Mahasiswa Tuntut Mansuhkan ISA, Bebaskan 45 Tahanan.

Safwan Anang
Pengerusi
Solidariti Mahasiswa Malaysia(SMM)


SATU JULAI KAMUNTING PERAK