.

Jumaat, 28 Oktober 2016

SELAMAT DEWALI







selamat dewali
wahai cahaya
bawalah pencerahan
untuk anak semua bangsa
bangsa semua agama




--------------

SELAMAT MENYAMBUT DIWALI






SELAMAT 

MENYAMBUT

CAHAYA


DAPATKAN BAJU ORI









DAPATKAN

BAJU TEE

BARANG 

YG ORI DARI

KEDAI BERSIH

DI 8 AVENUE

#Bersih5: Pemuda 

Pakatan  Harapan 

lancar 'Yellow Weekend'
Pemuda Pakatan Harapan hari ini menggerakkan kempen bersepadu "Yellow Weekend" dengan menyeru masyarakat awam memakai baju-T #Bersih5 atau kemeja berwarna kuning pada setiap Sabtu dan Ahad.
Kempen ini bertujuan menggelombangkan #Bersih5 di kawasan-kawasan kampung, lokasi-lokasi awam, pejabat-pejabat awam dan swasta, lingkungan-lingkungan persendirian dan universiti-universiti.






























-------------------

SERAMBI MEKAH DAN BALKONI NERAKA





SERAMBAI & BALKONI

Kelantan itu bersifat dua alam tuan TT: Serambi Mekah dan Balkoni Neraka. Populasi tok lebai dan banduan paling top ngetop kat Malaysia. Juga, pasal Sinar Harian pecah lobang port tok lebai cari lobang pancut????? on MALAON INI TAK FAHAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:34 PM






-------------------

SILA TANAM UBI




TANAM UBI
Jika tepung mahal makanlah nasik. Beras mahal tanamlah ubi. Minyak mahal naik ketatelapi. Rakyat tak perlu gula untuk jaga kesihatan. Elektrik mahal pasang pelita lagi romantik. Minyak masak mahal tak yah masak. 

Berapa kali aku nak ulang ni, subsidi ditarik bukan sebab Rosmah .. paham tak .. sok jika nak subsidi jgn undi UMNO, tu je .. paham tak .. tak paham-paham lagi cinabeng betoi. on APA JASA SUAMI NAJIB?
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 10/28/16




---------------

MANA DATUK SUBUH LARI




APO KOBA

DATUK SUBUH

POLIS CARI LU

LU DI JAKARTA KE?








---------------

MALAON INI TAK FAHAM






MALAON INI

TAK FAHAM

BUKAN PELACUR

HALAL HARAM

ISUNYA PELACUR

MASIH RAMAI

DI SERAMBI 

MEEKKOH



Shisha pun haram di Kelantan apatah lagi pelacur, kata exco

 | October 28, 2016
Abdul Fattah Mahmood berkata sesiapa yang ada keraguan dan bukti kukuh berhubung aktiviti pelacuran di negeri diminta buat laporan supaya tindakan segera boleh diambil.





PETALING JAYA: Exco kerajaan tempatan, perumahan, kesihatan dan alam sekitar Kelantan berkata kerajaan negeri mengharamkan semua aktiviti maksiat termasuk judi dan pelacuran, malah menghisap shisha juga satu kesalahan.
Tuan Lebai Abdul Fattah Mahmood berkata pihak berkuasa sering membuat operasi membanteras gejala itu dan setakat ini ia sudah lama tiada di negeri itu.
Beliau berkata mana-mana pihak tidak seharusnya membuat dakwaan wujudnya aktiviti pelacuran di negeri itu jika tidak mempunyai bukti yang kukuh.

AMBO TOK RISAU

SEMUA DEK

TUTUP  AMBO

LEH GI KOCOK

GOLOK 



---------------

SIAPA HAMZAH ITU?




JALAN HAMZAH

JaLan hamzaH berapa ringgit se pancut brooo, depan cut boLeh ke broi on SERAMBI MEKAH REMBAT TANAH

Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 10/28/16

-------------

BEG PALING COOL







LEBIH COOL

DARI BIRKIN

DAPATKAN

YANG ORI


----------------

APA JASA SUAMI NAJIB?







A’udzubillahi minasy syaithonir rojim....
(Aku berlindung kepada Allah dari setan yang terkutuk)

NAJIB BAGI RM85 JUTA PADA PERMATA-ROSMAH...

Subsidi Tepung rakyat..
Subsidi Beras rakyat..
Subsidi Minyak rakyat..
Subsidi Gula rakyat..
Subsidi Elektrik rakyat..
Subsidi Minyak Masak rakyat..

DIHAPUSKAN !!!




--------------------

JANGAN SEBAR FITANAH DI INTERNET








JANGAN SEBAR

FITNAH 

TOHMAH

HENTIKAN!





Presiden Pas kunjungi menteri, gesa bertindak terhadap 'pelampau media'

Pas berharap kerajaan mengambil tindakan sewajarnya terhadap golongan yang disifatkannya sebagai 'pelampau media' yang menyebarkan pembohongan mengenai pelbagai perkara menerusi kemudahan teknologi maklumat.
Presidennya Tuan Haji Abdul Hadi Awang berkata pihak berkuasa terutamanya Kementerian Komunikasi dan Multimedia perlu melakukan kawalan sebaik-baiknya bagi membendung keadaan itu daripada terus berleluasa.


KAH KAH KAH
ada seorang anak muda
di ketereh telah berkata
bahawa hadi ini
seorang yang bijak
seorang yang  pandai
banyak ilmu pengetahun
rajin membaca
tidak bebal
tidak bodoh
apa dia cakap dia kota
cakap boleh dipakai
mesyuarat tak pernah tak datang
parlimen tak pernah tak datang
tak pernah mungkir janji
kalau cakap nak saman
pasti dia akan saman
tak pandai kelentong
cakap tak kluk klik
cakap tak kasar
penuh budi bahasa
apakah ini satu fitnah
saje tanya 
takut  bersubahat
menyebar fitnah



KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH


------------

HALAL JAKIM





HALAL JAKIM

Halal Ada sijil HALAL dari JAKIM, makan-lah Ada sijil pon tak Halal ke? Tikus ni pilih yang HALAL..kakakaka * Banyak tikus -tikus di Putrajaya.. dan tikus besar dan badak diSri perdana..kakaka on SELAMAT MAKAN TIKUS

Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/27/16

BUDU HALAL KE?
lihat restoran mamak dipenang,disahkan kotor kemudian diarah tutup, kemudian buka semula kemudian kotor juga kemudian diarah tutup..last2 taukey restoran saman majlis..apa nak pelik tikus atas roti,melayu paling ramai makan restoran ada tikus..apa nak kisahkan tikus, asal nasi kandar sedap, mejilat semua..

restoran mamak tanda sijil halal, old town cafe dikatakan milik cina ada sijil halal..restoran2 melayu islam semuanya takda halal..ini peluang tambah pendapatan utk jakim, sila jual sijil halal kpd restoran melayu islam..errr..

restoran ikan bakar jamal ada sijil halal ke, err resort jamal ada sijil halal ke..saja tanya kot2 subahat..aku lebih rela beli kuih cina ada loga halal dari beli kuih melayu islam tapi takda logo halal..pasni baru ko tau,ekonomi melayu ke ekonomi cina ke..budu ada logo halal tak?? on SELAMAT MAKAN TIKUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/27/16



Tikus terbaring di atas roti, Komugi minta maaf, tutup bakeri



KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 

YA AMPOOON




----------------

PENYANGAK JENIS EEE









f.b


Sejarah Tak Pernah Menipu..
Pemimpin2 AMENO lah penyangak sebenar yg gadai tanah2 Melayu di Pulau Pinang..
LGE yang perkenalkan GST..
LGE perkenalkan 1MDB..
LGE naikkan harga minyak masak..
LGE hapuskan subsidi gula, tepung, beras ST
LGE naikan tarif elektrik
LGE perkenalkan MKN.
LGE naikkan caj TOL, tambang pengangkutan awam..
LGE jual EDRA Global Energy pada PRC
LGE jual bandar Malaysia pada PRC..
BUKAN Najib Razak....
#HidupMelayu...!!






-------------

DI 43 KOTA SELURUH DUNIA






GLOBAL BERSIH

 PADA KETIKA INI

DEMO DI 43 KOTA

SELURUH DUNIA

JUMLAH AKAN 

BERTAMBAH
 






------------------

SINAR KEBODOHAN



MAHU MENTERI BODOH
peruntukan pendidikan juga dikurangkan bro..ini adalah kerana isteri rosmah yakni najib tidak mahu menteri2 kabinetnya kelihatan bodoh..kalo anak2 muda pandai, maka akan terpancar sinar kebodohan dan kededakan menteri2 najib..

terkini jabatan tenaga manusia telah membekukan pengambilan pelajar2 yg tak berjaya ke universiti..dibawah jtm ni ada adtec, ada ilp dan lain2..sila cari sendiri..kalo anak muda yg pandai2 pun susah nak ke universiti apatah lagi over the sea, maka yg pangkat2 tiga, sap, atau yg gagal juga dinafikan hak belajar..

barangkali rosmah isteri najib mahu membina universiti baru bernama universiti rm50..sial punya rosmah isteri najib..lagi sial ulama yg terima rm90juta senyap2..tak yah belajar kat middle east, belajar kat tahfiz je..pandai gak dan bole jadi ustaz roti jala..kaya pun kaya.. on SUMBANGAN ISTERI ROSMAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/27/16



--------------