Ahad, 6 Mac 2011

KENYATAAN RASMI
MENGAPA ANWAR IBRAHIM DIBICARAKAN?

Sebab mengapa Anwar Ibrahim duduk di dalam kandang tertuduh setiap hari di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada masa ini dengan menghadapi perbicaraan jenayah sememangnya difahami oleh mereka yang benar-benar waras. Anwar sedang dalam usaha untuk membuat perubahan-perubahan asas terhadap sistem pentadbiran negara ini dan juga ke atas wacana politik nasional. Perubahan ini semestinya menghakis pengaruh kerajaan Barisan Nasional (BN) dan pastinya akan menyingkirkan dari kekuasaan.

Pemimpin dan kerajaan BN sememangnya tidak peduli tentang kewajaran perubahan ini yang memberi manfaat kepada rakyat. Apa yang mereka pentingkan adalah kelangsungan politik mereka sahaja. Selain hanya obsesi ke atas kelangsungan ini, mereka juga mengabaikan perkara-perkara yang memberikan manfaat kepada negara. Reformasi yang dibawa oleh Anwar akan menghapuskan ketidakcekapan pengurusan ekonomi dan pembaziran yang diakibatkan dari gejala rasuah dan kronisme; bebas dari kawalan institusi politik yang sepatutnya bersifat bebas; dan mengembalikan kebebasan politik kepada rakyat yang dirampas oleh kerajaan BN selama lebih 50 tahun.

Struktur, imperatif dan para personaliti BN membuatkan ianya mustahil bagi mereka untuk melaksanakan perubahan dan memulihkan diri mereka. Maka mereka mengetatkan cengkaman ke atas negara yang sedang bergelut untuk bergerak ke depan menuju kebebasan dan kemakmuran untuk semua, dan menggunakan cara tertentu untuk melumpuhkan sesiapa yang berjuang untuk mengembalikan kuasa kepada rakyat. Maka setiap hari Anwar didudukkan di dalam kandang tertuduh, dan nasib negara digantung tanpa tali.

Adalah sesuatu yang tidak asing lagi buat rejim yang zalim untuk merencana pendakwaan fitnah terhadap musuh-musuh politik mereka. Dalam tahun 1930-an, Stalin merancang beberapa siri perbicaraan yang menyaksikan penyingkiran semua yang mengancam kekuasaan beliau. Pada 1995, Ken Saro Wiwa, seorang tokoh pengkritik yang dihormati di dalam kerajaan Nigeria telah didakwa dengan pertuduhan rekaan oleh tribunal tentera dan dijatuhi hukuman mati walaupun dikecam masyarakat antarabangsa.

Pada 2009, ikon demokrasi Burma, Aung San Suu Kyi telah dijatuhi hukuman tiga tahun penjara dengan kerja berat selepas didakwa dalam perbicaraan palsu atas pertuduhan tidak masuk akal iaitu mengingkari perintah tahanan rumah.

Dengan mencontohi tindakan-tindakan ini, Kerajaan BN mendakwa Anwar Ibrahim. Rakyat cuba diperbodohkan dengan perbicaraan ini yang dibalut dan disamarkan secara formal dengan perendahan undang-undang. Sebagai ketua pendakwaan, Pejabat Peguam Negara mestilah berubah secara komprehensif, dan kuasanya yang besar mesti dikaji. Pihak tertinggi polis dan kerajaan mestilah bertanggungjawab terhadap pencabulan perundangan awam dan pembaziran wang rakyat akibat dari perbicaraan ini.

Tiada negara yang bergelut atas nama Kebebasan boleh ditekan sebegitu lama. Jalannya mungkin panjang dan sukar, namun saya menyeru setiap rakyat negara bertuah ini agar melihat semua ini. Kita berhutang dengan diri sendiri dan generasi akan datang.

N SURENDRAN
NAIB PRESIDEN
PARTI KEADILAN RAKYAT


RAKYAT BERI AMARAN PADA PEROGOL
LAPORAN POLISDARI GAMBAR DOKTOR


nota:
orang ramai diingatkan
untuk sentiasa berjaga jaga
kerana perogol lembu
ini masih belum dipasong
kah kah kah
TINDAKAN TEGAS TERHADAP PENGHASUT GULINGKAN KERAJAAN
-meloya

Kerajaan akan mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang menggunakan blog dan laman sosial untuk menghasut rakyat menggulingkan kerajaan.

Rais Yatim berkata, agensi berkaitan termasuk Pejabat Peguam Negara, Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) boleh bertindak sekiranya pihak terbabit melampaui batas undang-undang sedia ada.

"Kami memang sedang melihat gara-gara pembangkang yang menggunakan media alternatif sedemikian rupa sama ada menerusi facebook, e-mail atau tweeter.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…PEROGOL INI CAKAP APA NI?... kah kah kah..

woit… MEMANG LAH PEMBANGKANG MENGHASUT RAKYAT…kah kah kah..

kah kah kah… INI TUGAS SUCI MEREKA… HASUT DAN HASUT… kah kah kah…

kah kah kah… MEMANG NIAT PEMBANGKANG NAK GULINGKAN KERAJAAN… kah kah kah..

kah kah kah..KALAU TAK NAK GULINGKAN KERAJAAN NAK BUAT APA?... NAK AJAK MAIN GULI?.... kah kah kah…

woit…INI PUN BANGANG…. MUKA TAKUT BINI… kah kah kah..

kah kah kah… ORANG JELEBU NAK HALAU KELUAR DARI JELEBU TAK SEDAR…. kah kah kah..

kah kah kah… MALAON INI PEROGOL LEMBU…. kah kah kah..

nota:
ibu bapa di jelebu di nasehatkan agar
menjaga lembu dan kambing mereka
jangan biarkan lembu berjalan jauh jauh
ini kerana ada perogol sedang berleluasa
dan mencari lembu lembu terutama lembu
tua yang senang di sutut kah kah kah..

GEMOK DAN BODOHPERCUMA DARI GEROMBOLAN
nota:
inilah cara sembab
menyelesaikan masaalah
kekurangan air
kah kah kah
KENAIKAN HARGA BUKAN DISEBABKAN DASAR BN :TPM - meloya

Kenaikan harga barang-barang keperluan kini dialami di kebanyakan negara-negara seluruh dunia, termasuk Malaysia dan ia bukan disebabkan oleh dasar yang dilaksanakan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Muhyiddin Yassin berkata, kenaikan itu berpunca dari faktor penawaran dan permintaan yang menentukan harga pasaran.

Menurut beliau, semua ini berlaku kerana perubahan iklim dan pemanasan global yang menyebabkan pengeluaran bawang di India dan Pakistan yang merupakan pengeksport bahan itu ke negara ini terjejas akibat banjir.

Katanya, keadaan itu juga menjejaskan pengeluaran daging dunia di Queensland, Australia dan sekali gus mendorong peningkatan harga.

“Kedua-duanya negara ini misalnya merupakan pengeksport utama barang berkenaan ke negara ini, justeru peningkatan harga tidak dapat dikawal.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…KAH KAH KAH….. kah kah kah..

kah kah kah…PAGI PAGI LAGI SUDAH ADA LAWAK SERAM…. kah kah kah..

kah kah kah…BANGANG PUNYA SEMBAB…. kah kah kah….

woit… KALAU BN TAK BOLEH BUAT APA APA… PERGI BERAMBUSLAH… kah kah kah…

kah kah kah… MACAM DI MESIR… SATU MINGGU SESUDAH MUBARAK BEERAMBUS…. TEPONG TURUN HARGA…. kah kah kah..

kah kah kah… DI MESIR … DUA MINGGU KEMUDIAN… GULA TURUN HARGA…. kah kah kah…

woit… SEMBAB INI TAK PERNAH TERFIKIR… DASAR PERTANIAN… kah kah kjah

kah kah kah… SEMBAB INI TAK ADA UPAYA UNTUK MEMIKIRKAN SISTEM PENGANGKUTAN AWAM… KERANA HARGA MINYAK NAIK…kah kah kah..

woit… BODOH MACAM TELOOOOO….. kah kah kah

nota:
macam mana orang bangang ini
boleh dilantik untuk menjadi pemimpin?
apakah 27 juta warga negara ini tidak ada
yang cerdik dan berfikr?

nampaknya orang orang yang obese ini
selalunya bodoh!!!

dulu cathay keris ada watak pelakon aman belon
dulu jalan ampas ada pelaon namanya hm busra
dua dua gemok dan bodoh

awal awal 30an di holywwod ada dua orang pelawak bodoh
nama dia laurel and harday – sila tanya lebai google dan lihat
kebododhan orang gempok.

di holywood juga ada THREE STOOGES – salah seorang amat
gemok dan amat bodoh

kenapa kita mesti dipimpin oleh orang gemok yang bodoh?
sudahlah bodoh gemok pulak kah kah kah


TIPU PILIHANRAYA - TIPU ORANG MELAYU
BUKTI DARI TUAN YANG MEMBELInota:
lihat bagaimana jahatnya
media gerombolan
sengaja di hebohkan
agar warga felda tidak
akan menyokong pasPENEROKA MENGAKU JUAL TANAH KEPADA TUAN IBRAHIM
- meloya

MARAN 5 Mac - Seorang bekas peneroka Felda Jengka 13 di sini, Mahmud Abdul Rahman, 54, mengesahkan dia telah menjual tanah seluas empat hektar miliknya di tanah rancangan itu kepada Tuan Ibrahim Tuan Man pada 1994 walaupun mereka tiada hubungan persaudaraan.

Menurutnya, dia difahamkan tanah tersebut dijual kepada isteri Tuan Ibrahim pada harga RM75,000 dan dibayar tiga kali yang dibayar oleh Tuan Ibrahim.

``Saya jual tanah tersebut kerana ketika itu saya mengalami masalah kewangan akibat kemelesetan ekonomi dan kerana mahu keluar daripada tanah rancangan berkenaan,'' katanya ketika ditemui di ladang sawitnya di sini hari ini.

Tambahnya, ketika itu dia berpendapat lebih baik tanah tersebut dijual kepada orang lain daripada diserahkan semula kepada Felda ekoran keputusannya mahu keluar daripada tanah rancangan itu.


UMNO DAN MEDIANYA MENIPU –PEMBELI TANAH – harakah daily

Para pemimpin dan media Umno terbukti berbohong ketika mereka memfitnah Tuan Ibrahim Tuan Man membeli tanah peneroka Felda kerana ianya sebenarnya dibeli oleh pihak lain.
Ia sebenarnya dibeli oleh Ibrahim bin Osman, seorang guru yang hanya meminjam duit dari Tuan Ibrahim dan kini tanah itu dicagarkan oleh Ibrahim kepada MARA untuk satu pinjaman lain.

"Sebenarnya apa yang berlaku adalah, seorang peneroka Felda telah mengiklan di merata-rata tempat mahu menjual tanahnya. Beliau juga telah menemui saya dan meminta saya membelinya.

"Memandangkan saya tidak ada duit, saya telah bertanya kepada Datuk Tuan Ibrahim untuk membantu saya. Dia bersetuju meminjamkan dahulu duit kepada saya dan sebagai jaminan terhadap pinjaman tersebut saya bersetuju menggunakan nama isteri beliau sementara saya menjelaskan kesemua pinjaman itu.

"Apabila saya mempunyai duit, saya telah mengambilalih tanah itu dan menggunakannya untuk dicagarkannya kepada pihak MARA atas nama syarikat saya, Syarikat Pintar Kesuma Sdn Bhd ," kata Ibrahim dalam sidang media khas di Markas PAS Kerdau lewat petang ini.

Ibrahim menjelaskan fitnah yang dibuat Umno dan medianya terhadap Pengarah Pilihan Raya PAS Kerdau Tuan Ibrahim dengan mendakwa beliau membeli tanah peneroka Felda yang dalam kesempitan bukannya membantu beliau.

NOTA:
mubarak di mesir selalu buat berita macam ini
yang selalu kena ikhawan musliman
macam macam kes mubarak buat
tak ada kerja lain menipu sahaja

ikhwan beli tanah orang kampong
ikhwan larikan anak dara
macam macam

akhbar mubarak menipu
tv mubarak menipu
radio mubarak menipu
mubarak sendiri menipu

di malaysia pun sama
menipu
akhbar menipu
tv menipu
radio menipu
menteri menipu
bekas menteri menipu
semua menipu

bila rakyat mula sedar
diacam untuk tangak dengan ISA
ini samalah macam cara mubarak buat di mesir


SATU LAGI MENTERI BANGANGYANG INI MESIR TAK ADAnota:
salah satu cara gerombolan
ambil duit rakyat ialah dengan
saman ekor

ini telah jadi satu industri yang besar
pada hal ada saman atau tak saman
harga minyak petrol masih mahal
kah kah kah


PERGOLAKAN POLITIK ASIA BARAT TIDAK SAMA SISTEM POLITIK MALAYSUIA : MUSA AMAN – beita hairan

MERLIMAU: Pergolakan politik yang berlaku di negara Asia Barat tidak sama dengan sistem politik yang berlaku di negara ini, kata Ketua Menteri Sabah, Musa Aman.

Beliau yang juga Ahli Majlis Tertinggi UMNO berkata, kepincangan yang berlaku di negara itu tidak mempunyai persamaan dengan negara ini, selain suasana hidup rakyat di sini adalah dalam keadaan aman dan damai.

Katanya, negara ini mempunyai sistem demokrasi yang mengikut landasan sebenarnya dan hubungan baik antara pemimin bersama rakyat sangat diberi perhatian.

“Negara kita tidak sama dengan negara di sana (negara Asia Barat) kerana hidup di sini begitu aman sekali. Hubungan yang rapat antara pemimpin dan rakyat sudah terjalin sejak sekian lama kerana pemimpin di sini selalu turun padang bertemu rakyat.

“Kita mempunyai sistem demokrasi yang dilaksanakan dengan betul seperti sekarang ini kita menghadapi pilihan raya kecil di Merlimau dan Kerdau yang menunjukkan kita di sini mempunyai sistem demokrasi yang berparlimen,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..KETUA MENTERI BANGANG…. kah kah kah..

kah kah kah…NASIB BAIK BANGANG BUKAN PENYAKIT BERJANGKIT…. kah kah kah..

woit… MEMANG TAK SAMA TAPI SERUPA… kah kah kah..

kah kah kah… DI MALAYSIA LEBIH TEROK DAN LEBIH ZALIM… kah kah kah…

kah kah kah… DI MESIR DARURAT HANYA 30 TAHUN…. kah kah kah..

kah kah kah…DI MALAYSIA DARURAT SEMENJAK TAHUN 1948 …. kah kah kah..

kah kah kah… DI MESIR MUBARAK TIPU PILIHANRAYA…. kah kah kah…

kah kah kah…DI MALAYSIA PILIHANRAYA DITIPU.... kah kah kah…

nota:
bangang tak baca bagaimana
akhbar gerombolan menipu kes tanah
ini sama macam mubarak buat kes untuk
ikhwan musliman di mesir

MENTERI PALING NGOOOK
INI PUN TIKUS

RUPA TIKUS INI SAMAnota:
bukan saja sama parti
muka pun sama
dan bangang pun sama

KOH : HAK MUTLAK PM TENTUKAN TARIKH PRU13 – Minsider

Najib Razak mempunyai hak mutlak bagi menentukan bila pilihan raya umum akan diadakan, kata Koh Tsu Koon.

Dia berkata Parlimen di Malaysia adalah berdasarkan Sistem Westminster di England iaitu demokrasi berparlimen, justeru, keputusan bila masa terbaik mengadakan pilihan raya umum akan diputuskan oleh Perdana Menteri, mengikut budi bicara beliau.

“Segalanya adalah mungkin, ia boleh jadi tahun ini, tahun depan atau tahun berikutnya, namun ia perlu diadakan dalam tempoh kurang dua tahun dari sekarang, katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…INI PUN SAMA MACAM MESIR…. kah kah kah..

kah kah kah… DI MESIR MUBARAK YANG TENTUKAN BILA PILIHANRAYA… kah kah kah..

kah kah kah..SELALU SEBELUM PILIHANRAYA… RAMAI AHLI PARTI PEMBANGKANG YANG LARI...kah kah kah..

kah kah kah...MEREKA MASUK PARTI UNITED MESIRIAN NATIONAL ORGANISATION…. kah kah kah…

kah kah kah…MUBARAK PASTIKAN PARTI PEMBANGKANG… DALAM KEADAAN TAK TENTU HALA…. kah kah kah…

kah kah kah… MUBARAK PASTIKAN POSTER SUDAH DICETAK DAHULU LEBIH AWAL…. kah kah kah..

kah kah kah… KALAU PEMBANGKANG TEMPAH … AKAN DIHALANG DENGAN MACAM MACAM KERENAH BIROKRASI…. kah kah kah..

kah kah kah… MUBARAK PASTIKAN…. SEMUA DEWAN DAN PADANG TELAH DI TEMPAH…. kah kah kah…

kah kah kah… UNTUK PARTI PEMBANGKANG…. DEWAN DAN PADANG MEMERLUKAN PERMIT…. kah kah kah…

kah kah kah…. MUBARAK PASTIKAN PERMIT DAN LESEN SUSAH HENDAL DAPAT…. kah kah kah…

nota:
sama tak malaysia dengan mesir?

di mesir ada menteri bangang
di malaysia pun ada menteri bangang