Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 27 Mac 2011

RAHIM TAMBI MEMBANTU KITA



DUA WIRA MELAYU HARAPAN KITA


nota:
wira wira melayu ini
adalah pemangkin kesedaran orang ramai
mereka mungkin merogol

tapi yakin lah:
rogolan mereka
untuk kesedaran kita semua


tanpa wira wira melayu
susah juga nak sedarkan
mak cik dan pak cik
susah nak buat propaganda

sekarang amat senang

katakan ada menteri rogol amah!
katakan ada menteri rogol budak!
dengan sekelip mata mak cik dan pak cik
tahu siapa yang kita maksudkan
kah kah kah



PKR: SOI LEK, RAHIM PERLU LETAK JAWATAN JANGAN HANYA CABAR ANWAR
– minisder

Naib Presiden PKR Chua Tian Chang mencabar Chua Soi Lek dan Abdul Rahim Thamby Chik supaya meletakkan jawatan yang dipegang sekarang jika benar-benar mahu menunjukkan teladan baik kepada pimpinan muda dan rakyat negara ini.

Kata Chua, kedua-dua pemimpin itu perlu berbuat tanpa hanya mencabar Ketua Umum Pakatan Rakyat Anwar Ibrahim berhubung pendedahan rakaman video seks Isnin lalu.
“Kalau benar individu-individu ini mahu bersyarah mengenai moral, maka mereka perlu menunjukkan teladan baik kepada pimpinan muda dan rakyat Malaysia,” kata Ahli Parlimen Batu ini dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

NOTA:
tak setuju tuntut letak jawatan
biarkan mereka terus dengan jawatan
kalau orang jahat letak jawatan rakyat akan tertipu
orang ramai akan merasa lega bahawa orang jahat telah pergi
ini samalah macam madey letak jawatan dulu
rakyat lega

hasilnya : mat zzzzz dapat durian runtuh

rakyat terpaksa menungggu 4 tahun lagi untuk
melihat bahawa mat zzz dan firaun tak ada beza

jadi dasar tuntut letak jawatan ini tak tepat
dari segi strateji berjangka panjang
tuntutan letak jawtatajn adalah strateji salah

orang ramai telah kenal dengan rahim
orang ramai telah kenal dengan mat mongol
orang ramai telah kenal dengan taib mahmud
biarkan mereka terus berkuasa
kejahatan mereka membantu kita

belajar dari pengalaman
belajar dari sejarah


rakyat filipina bersepadu menentang marcos
rakyat indon bersepadu menentang suharto
tahun 1998 kita semua bersepadu menentang mahafirauan
biarkankan rahim berkuasa
biarkan najib berkuasa
biarkan malikul berkuasa
mereka akan terus buat angkara
rakyat akan melihat
rakyat akan menilai
akhirnya orang ramai dan ramai orang akan sedar

orang jahat jahat ini adalah guru politik yang terbaik
mereka lah yang menaikkan kesedaran rakyat
bayangkan kalau madey tidak buang anwar
kita semua masih bermimpi dengan ketuanan melayu

taib mahmud terus memerintah
lebih senang untuk propaganda

bik mama rebut harta
lebih senang kita didik rakyat]

mat mongol buat fitnah
lagi ramai rakyat sedar

biarkan
biarkan!!!!



kenyataan penuh:

CHUA SOI LEK TIDAK LAYAK BERCAKAP SOAL MORAL

Saya merujuk kepada laporan akhbar The Star yang memetik kenyataan Chua Soi Lek mengenai skandal seks video yang didalangi oleh tokoh-tokoh UMNO. Akhbar milik MCA itu memetik seruan Chua Soi Lek supaya Anwar Ibrahim membuktikan bahawa beliau (Dato’ Seri Anwar) bukanlah si pelaku di dalam video.

Saya pasti rakyat Malaysia turut sama berkongsi rasa mual apabila seorang ahli politik yang mempunyai rekod kurang moral yang diketahui umum cuba membuat komen mengenai moral dan integriti. Seluruh rakyat Malaysia arif tentang skandal seks yang melibatkan Chua Soi Lek dan dia sendiri mengakui bahawa dia menjalinkan hubungan seks di luar perkahwinan dengan seorang wanita dan dirakam melakukannya.

Perancangan UMNO untuk memfitnah Anwar Ibrahim melalui video seks terbaru semakin ditolak rakyat apabila individu-individu yang telah dibuktikan terbabit dalam skandal seks sebelum ini tampil untuk menjadi juara moral dan integriti.

Rabu lalu ramai rakyat Malaysia terketawa apabila Rahim Thamby Chik yang terpaksa meletakkan jawatan politik kerana terbabit dalam kes rogol kanak-kanak bawah umur muncul kononnya untuk memastikan bakal pemimpin negara mempunyai moral. Semalam, seorang lagi ahli politik Barisan Nasional iaitu Chua Soi Lek mula berani bercakap mengenai moral walaupun rekodnya penuh kotor dengan skandal seks.

Hakikatnya, individu-individu ini tidak layak untuk bercakap mengenai moral dan integriti. Mereka juga tidak wajar dibenarkan menukar prinsip keadilan bahawa yang menuduh perlu membawa bukti dan seseorang itu tidak bersalah sehinggalah dibuktikan sebaliknya. Kenyataan Chua Soi Lek semalam secara jelas ingin meletakkan beban bukti kepada Anwar Ibrahim, sedangkan kumpulan yang menuduh beliau mempunyai rekod yang buruk di dalam politik.

Kalau benar individu-individu ini mahu bersyarah mengenai moral, maka mereka perlu menunjukkan teladan yang baik kepada pimpinan muda dan rakyat Malaysia.

Oleh itu, saya mengulangi desakan yang telah dibuat oleh rakan-rakan saya supaya:

1. Chua Soi Lek meletakkan semua jawatan politik dan bersara terus sebagai tanda dia insaf selepas skandal seksnya tersebar luas; dan

2. Rahim Thamby Chik meletakkan semua jawatan dalam kerajaan terutamanya sebagai Pengerusi Risda kerana penglibatannya dengan kes rogol kanak-kanak bawah umur masih kekal dalam ingatan rakyat sehingga kini.

Jika Chua Soi Lek tidak sanggup menunjukkan teladan yang baik, dia tidak wajar campur tangan dalam skandal video seks yang didalangi UMNO ini kerana rekod moralnya sangat memualkan.


CHUA TIAN CHANG
NAIB PRESIDEN KEADILAN
AHLI PARLIMEN BATU

26 MAC 2011

X-MUFTI JEMPUT TURUN KE JALAN RAYA




RANCANGAN ZIONIS





nota:
dibelakang semua ini ialah APCO
video lucah ini adalah rancangan licik
taktik zionis untuk membunuh
kepimpinan yang anti israel
dan anti zionis

tak percaya?

tunggu dan lihat





BEKAS MUFTI SARAN PERHIMPUNAN ANTI-POLITIK LUCAH - mkini

Bekas mufti Perlis, Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin mengajak semua pihak menganjurkan satu perhimpunan besar bagi menyatakan kebencian rakyat terhadap politik lucah dan kotor.

"Semua pihak tanpa mengira agama, parti dan kaum hendaklah menyatakan bantahan mereka terhadap budaya kotor dan jelek di kalangan politikus dan media di negara ini," tulis Dr Mohd Asri dalam blognya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… INI BAIK SEKALI…. kah kah kah..

kah kah kah… TAPI AWAS…kah kah kah..

kah kah kah….NANTI ADA PULAK CADANG BERKUMPUL DALAM STADIUM…. kah kah kah

kah kah kah…SAJE NAK LEPAS STIM…. kah kah kah..

kah kah kah.. TUNGGU MESTI ADA SUARA SONGSANG INI... kah kah kah..

kah kah kah… SUARA INI TAKTIK NAK SELAMAT KAN MAT MONGOL…. kah kah kah

woit…. JAWABNYA TURUN KE JALAN RAYA…. kah kah kah…

kah kah kah….JAWABNYA… TUNJUKKAN KEMARAHAN…. kah kah kah…

nota:
x-mufti ini boleh memimpin
mat sabu beri sokongan
dr hatta tunjukan jalan
tian chua kumpul kan orang
arul psm gerakan massa
kira semua turun ke jalan raya
bersama mufi dan ulama muda!!!



BILA RAKYAT TURUN KE JALAN RAYA




SALUT KE JALAN RAYA



nota:
ini warga syrian dari kota hom
mereka keluar ke jalan raya
kerana telah muak dengan kerajaan lama
kaki kelentong dan kaki balun

nota:
first lady syria belum muncul lagi
kah kah kah




SYRIA BEBASKAN TAHANAN POLITIK , MANSUH UNDANG UNDANG DARURAT
- ajensi

Kerajaan Syria pimpinan Presiden Bashar al-Assad hari ini berjanji akan memansuhkan Undang-Undang Darurat yang digunakan sejak 1963 dengan mengumumkan semua aktivis yang ditahan bulan ini dibebaskan.

“Mengikut arahan Presiden Bashar al-Assad, semua tahanan dalam kejadian baru-baru ini (tunjuk perasaan) akan dibebaskan," menurut satu pengumuman yang disiarkan di televisyen.

Sementara itu, satu badan bukan kerajaan yang berpusat di London yang dikenali Badan Pemantau Hak Kemanusiaan Syria mengesahkan pembebasan semua tahanan ketika tunjuk perasaan di Daraa sebelum ini.

Beberapa jam seleas itu, Penasihat Presiden, Buthaina Shaaban berkata parti pemerintah, Parti Baath sudah bersetuju untuk menarik penguatkuasaan Undang-Undang Darurat, selain menjalankan pembaharuan, menaikkan kadar upah pekerja dan membenarkan penubuhan parti politik. – AFP

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
bila rakyat turun ke jalan raya
maka barulah undang undang zalim dimansuh
bila rakyat bermain pilihanraya
tak ada sapa ambil pot

nota:
syria ada ISA
malaysia ada ISA

syria di bawah undang undang darurat
malaysia di bawah undang undang darurat

syria ada pilihanraya
parti baath dapat menang selalu
malaysia ada pilihanraya
gerombolan dapat menang selalu

syria ada undi pos
malaysia ada undi pos

syria tak pakai dakwat
malaysia tak pakai dakwat

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


di malaysia orang ramai masih kena tipu
di syria orang syria tak mahu lagi kena tipu

MENYALAK TAPI TAK ADA APA APA



TUAN PUTERI MENYALAK




nota:
salakan mememang bising
tapi selalunya hanya salakan
bila piliharaya datang
akan jilat kudis dan kurap cukong
nak minta modal
kah kah kah

tak caya tunggu dan lihat
kah kah kah


YEN YEN: KAMI TAK PEDULI NAZRI, TAK MINTA MOHOM MAAF PUN - minsider

Naib Presiden MCA Dr Ng Yen Yen mengulangi bahawa parti itu tidak meminta Nazri Aziz meletak jawatan atau memohon maaf di atas kenyataan kontroversinya mengenai MCA, MIC dan Gerakan
.
Ng yang juga Menteri Pelancongan berkata setiap orang berhak menyuarakan padangan mereka dan pada masa yang sama harus mematuhi etika Barisan Nasional.
“Bagi MCA, orang yang pandangannya paling penting bagi kami ialah Najib Razak dan Muhyiddin Yassin.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
kalau ada rottweiler
anjing ini selau menyalak
yang penting bukan anjing
tapi tuan anjing kah kah kah

ini pandangan lama kah kah kah

sekarang anjing telah terlatih untuk menyalak
di suruh oleh tuan anjing
jadi macam mana?

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah




PERCAKAPAN SAYA DISALAH TAFSIR – NAZRI - minsider

Nazri Abdul Aziz berkata percakapannya semasa sesi temuramah dengan sebuah akhbar berbahasa Cina baru-baru ini telah disalah tafsir oleh wartawan berkenaan sehingga menyinggung perasaan parti komponen dalam Barisan Nasional (BN).

Justeru, katanya, soal meminta maaf tidak timbul kerana laporan yang disiarkan itu tidak betul.

“Saya anggapkan hubungan Umno dan MCA ibarat sebuah perkahwinan yang kukuh ... kahwin lebih 50 tahun ada bergaduh, macam-macam aduan. Sebuah perkahwinan yang lama tetapi tidak bercerai.

“Saya tidak suruh keluar pun. Itu mesej saya, ini perkahwinan lama, bergaduh tetapi tidak bercerai,” katanya ketika mengulas mengenai kontroversi laporan sebuah akhbar berbahasa Cina yang menyebut beliau menyifatkan MCA sebagai “isteri yang dizalimi tetapi enggan meminta cerai”.

Ekoran tersiarnya laporan itu beberapa pemimpin parti komponen BN meminta Nazri memohon maaf antaranya termasuk Ketua Pemuda MCA Dr Wee Ka Siong dan Presiden Gerakan Senator Dr Koh Tsu Koon.

WOF WOF WOF
WOF WOF WOF
WOF WOF WOF

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


SATU LAGI BAHAN BUKTI



SAMPAI BILA PUN ORANG KAMPONG TAK CAYA



nota:
dari melaka pergi ke siam
kelentong kelentong di jalan imbi
betina puaka gebu dan tembam
sebelum najib di pakai tambi

BOROI KANTOI LAGI




KANTOI LAGI



nota:
mula mula boroi
sekarang lagi boroi
dah meletup kah kah kah





DIMANAKAH ANWAR IBRAHIM? - meloya

KUALA LUMPUR 25 Mac - Di mana Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim di antara pukul 9.20 malam sehingga 11.38 malam pada 21 Februari apabila satu video seks yang didakwa melibatkan pemimpin pembangkang dengan seorang pelacur dari China dirakamkan?

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… NAK TAHU DI MANA?..... kah kah kah

kah kah kah… SILA BACA DI BAWAH INI….. kah kah kah…

kah kah kah…. JANGAN BUAT BUAT TAK TAHU…. kah kah kah…


baca ini:

LAPORAN MUKA DEPAN UTUSAN MALAYSIA 26 MAC 2011 ADALAH FITNAH

KEADILAN mengecam laporan muka depan Utusan Malaysia bertarikh 26 Mac 2011 bertajuk “Di Manakah Anwar Ibrahim” yang jelas satu fitnah dan tidak berpandukan etika kewartawanan yang baik.

Laporan itu berniat jahat dan hanya bertujuan untuk menyambung fitnah dan serangan ke atas Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Ia tidak berasas dan hanya memetik satu penulisan blog seorang pimpinan bawahan Pemuda UMNO yang diketahui umum sering menimbulkan fitnah terhadap Pakatan Rakyat.

Tembelang Utusan Malaysia yang melambangkan rendahnya kawalan mutu kewartawanan terdedah apabila ia menyiarkan dakwaan blog tersebut bahawa Anwar Ibrahim tidak membuat sebarang pesanan twit ke akaun Twitternya kononnya pada masa rakaman itu berlaku.

Saya sertakan di sini bukti-bukti dari petikan skrin akaun Facebook Anwar Ibrahim yang menunjukkan beliau menghantar pesanan ke akaun Twitter dan disambut oleh pengikutnya seperti berikut:

1. 21 Februari 2011, 1040 malam: “Inshaallah” [File fb1.gif]

2. 21 Februari 2011, 1049 malam: “That’s dsNajib’s plan. Our task: pursue reform agenda” [File fb2.gif]

3. 21 Februari 2011, 1050 malam: “Varsity students: Conscience of the majority” [File fb3.gif]

4. 21 Februari 2011, 1052 malam: “Modus operandi of rogue leaders” [File fb3.gif]

5. 21 Februari 2011, 1058 malam: “Bisa” [File fb4.gif]

6. 21 Februari 2011, 1103 malam: “Waras” [File fb5.gif]

7. 21 Februari 2011, 1103 malam: “Ada ruang bias ja” [File fb5.gif]

8. 21 Februari 2011, 1105 malam: “Ngak. Tapi ada sampaikan kuliah diUGM” [File fb6.gif]

9. 21 Februari 2011, 1108 malam: “RT @gst183 Revolution is the festival of d oppressed” [File fb7.gif]

Masa yang dicatatkan di Facebook adalah dua minit lebih lambat dari masa pesanan sebenar di akaun Twitter kerana menggunakan khidmat Selective Tweets. Oleh yang demikian, Anwar Ibrahim menghantar 9 pesanan ke akaun Twitternya diantara jam 1038 malam hingga 1106 malam seperti petikan skrin yang dilampirkan disini.

Pada masa ini jugalah iaitu diantara 1020 malam hingga 1041 malam kononnya seorang yang mirip dengan wajah beliau dirakam sedang melakukan hubungan seks di sebuah bilik. Semua laporan setakat ini oleh mereka yang telah menontot rakaman tersebut tidak menyebut mengenai si pelaku sedang melakukan seks sambil memegang telefon untuk menghantar pesanan ke akaun Twitter.

Pesanan-pesanan yang dihantar dan dilampirkan disini juga jelas adalah pesanan yang dibuat oleh Anwar Ibrahim kerana lenggok bahasa dan interaksinya dengan pengikut-pengikutnya yang diketahui umum.

Oleh yang demikian, mustahil si pelaku yang dirakam di dalam video adalah Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

Saya juga ingin mengemukakan bukti yang mematahkan fitnah yang disiarkan oleh blog-blog yang dibiayai UMNO termasuk yang dipetik oleh Utusan Malaysia. Mereka mendakwa bahawa ada perbezaan masa di antara laman Facebook dan laman Twitter iaitu pesanan yang dirakam di laman Facebook adalah sejam lebih lambat dari masa di laman Twitter. Ini adalah pembohongan besar yang direka-reka semata-mata kerana sudah jelas bahawa Dato’ Seri Anwar berada di rumah dan berinteraksi melalui Twitter pada masa yang didakwa.

Saya sertakan dua petikan skrin yang diambil dari laman Twitter dan Facebook Dato’ Seri Anwar Ibrahim yang menunjukkan bahawa pesanan yang dibuat melalui laman Twitter akan dihantar ke laman Facebook 2 minit kemudian.

Maka, pesanan yang dibuat pada jam 12.22 tengahari 26 Mac 2011 [File timestamptwitter.gif] di laman Twitter (mengenai rakaman penuh pidato Anwar Ibrahim di Taman Melawati) dicatat waktunya sebagai 12.24 tengahari 26 Mac 2011 di laman Facebook [File timestampfb.gif].

Penjelasan-penjelasan ini sudah cukup untuk membuktikan kepada rakyat Malaysia betapa hinanya Utusan Malaysia yang tanpa segan silu menyiarkan fitnah tanpa usul periksa, asal dapat menyebarkan dakyah tuan punyanya iaitu UMNO.

Dengan pendedahan ini, KEADILAN mendesak Utusan Malaysia memohon maaf dan sekiranya enggan berbuat demikian, KEADILAN akan mempertimbangkan tindakan lanjut untuk diambil terhadap Utusan Malaysia dan penulis blog UMNO tersebut.

MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI
26 MAC 2011