.

Selasa, 4 Oktober 2016

BUKAN HUKUM ALLAH







f.b

Implikasi RUU 355, hudud dan Qisas tidak dapat dilaksanakan.

Inilah kenyataan Jamil Khir dari UMNO, Asyraf Wajdi dari UMNO dan Taqiyuddin dari PAS.

Jelas, RUU 355 adalah hukum manusia, bukan hukum Tuhan sepertimana yang disebut oleh Mufti Pulau Pinang.




















------------

INGAT MENGINGATI







ENCIK TAKI

INGATKAN

MANA TAHU

KALAU TERLUPA



NOTA
maka hendaklah kamu
ingat mengingati sesama kamu
ketika membuat kerja baik




Tak perlu pihak lain ingatkan PAS mengenai saman SR - Takiyuddin


Tidak ada keperluan bagi sebarang pihak untuk mengingatkan PAS untuk memfailkan saman terhadap portal pendedah maklumat, Sarawak Report berhubung laporan dakwaan parti itu menerima RM90 juta daripada Umno.
Setiausaha Agung PAS,  Takiyuddin Hassan berkata saman terhadap portal itu tetap diteruskan dan sedang diuruskan oleh peguam parti berkenaan.
“Kita sedang ambil tindakan, ia dalam proses. Sebulan nak mula tindakan, ia memang memerlukan masa. Dalam masa sebulan kita nak ambil peguam.
“Kenapa (ada pihak) perlu ingatkan kita, tindakan kita, kita perlu ambil sendiri tak perlu mana-mana pihak mengingatkan kita,” katanya kepada Malaysiakini.
Hari ini, sebuah portal yang mesra Najib mengingatkan bahawaPAS masih belum menyaman Sarawak Report berhubung dakwaan parti itu menerima RM90 juta daripad
HENDAKLAH

KAMU INGAT

MENGINGATI

LORONG SOHO

KETIKA KAMU

DI LONDON

MECARI PEGUAM

AMIN






---------------

JALUR TEMBERANG DIHINA LAGI




APA HUKUM PAKAI SPENDER
Nok tanye tok peti, ape hukomnye bile kapir harbee datang maree kunun nok tengok grand pree tapi alih-alih minum beer dan telanjang pakai spendeer sedang majlis itu ade madeer ade fadeer ade bradeer ade sisteer ade ministeer, 

dan due-tige malam sebelumnye ade majlis peste minum-minum beer di bukeet beentang juge, dan acare sampai hadeeah pemenang juge disembor air beer, 
dan ketika perlumbaan pule dijalankan.acare betteer untuk siape goodeer siape betteer siape besteer dan siape weenneer. Tok peti tengok di kace tv? on BAIK MAMA CEMBURU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:12 PM

MACAM KONDOM
Cantik juga corak bendara Malaysia dicorakkan atas spender..............apa macam kalau dicorakkan di coli wanita, kondom......dll. on BAIK MAMA CEMBURU
chaoticwunderkid.
on 10/4/16





MANA PEJUANG MELAYU
Kenapa syaifuLkan JaLor gemuLa moon.? Ini apa macam.? Mana pejuang Melayu Siapa sponsor spendar ni Cina sungai Siput Ker.? on BAIK MAMA CEMBURU
Nazrio Dond DoLLa

on 10/4/16











----------------

UBAT PENGURUS BADAN





PENGURUS BADAN
Elok gambar ni, print HD, bubuh frame. Bagi kat Rosmah.. gerenti boleh kurus punyalah.. tak membadak lagi. on PENGUMUMAN UNTUK SEMUA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/4/16







----------------

JAGA BERJAGA JAGA





JAGA JAGA

BILA HILLARY

MENANG DUNIA

MAKIN BAHAYA



Russia Warns of 'Terrible' Consequences if U.S. Attacks Syrian Government Forces

By The Associated Press


October 03, 2016 "
Information Clearing House" - "The Star" - Russia warned the United States Saturday against carrying out any attacks on Syrian government forces, saying it would have repercussions across the Middle East as government forces captured a hill on the edge of the northern city of Aleppo under the cover of airstrikes.

Russian news agencies quoted Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova as saying that a U.S. intervention against the Syrian army "will lead to terrible, tectonic consequences not only on the territory of this country but also in the region on the whole." 






















------------

BARU SEKARANG SEDAR









KANG KONG

OOOOOHHH

KANG KONG

BARU SEKARANG

SEDAR?



BN akan menang besar pada PRU14, kata VC Unisel

Naib Canselor Universiti Selangor (Unisel), Prof  Dr Mohammad Redzuan Othman meramalkan Barisan Nasional (BN) akan menang besar pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.
Beliau yang pernah menjawat kerusi Pengarah Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL) itu berkata, ramalan tersebut berdasarkan cadangan persempadanan semula kawasan pilihan raya kali ini.
"Pada pilihan raya 2008, kawasan campuran memihak kepada pembangkang (BN tewas). Jadi persempadanan yang baharu ini perlu dibuat mengikut kelompok. Kaum Cina satu kelompok, Melayu satu kelompok," jelasnya.
Apa yang sedang berlaku ini, ujar beliau, boleh dianggap seperti satu penyelewengan dan jenis penipuan yang dihalalkan.
"Mereka menang dengan cara yang tidak gentleman. Saya yakin majoriti rakyat mendukung amalan demokrasi, mereka terima siapa yang mendapat mandat rakyat, satu undi menang pun kena terima, itu kematangan demokrasi tetapi biarlah dengan cara yang baik," tambah beliau.
JIKALAU 

PIILIHAN RAYA

BOLEH UBAH

APA APA MAKA

PILiHAN RAYA 

TELAH LAMA 

DIHARAMKAN




--------------

BAIK MAMA CEMBURU









BIK MAMA CEMBURU
Mat saleh aussie pakai spender bendera Malaysia, keamanan Malaysia dh terancam kah kah kah...apa punya tuduhan, tuduhlah bik mama rasa cemburu sbb spender tu xde sais XXXXXXXXXXL on JALUR TEMBERANG JADI SELUAR DALAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/3/16



------------

PENGUMUMAN UNTUK SEMUA









NASEHAT DOKTOR

UNTUK KESEHATAN



UNTUK MENGAWAL

SELERA MAKAN

UNTUK JAGA 

BERAT BADAN

LIHAT GAMBAR INI

SEBELUM MAKAN




---------------

NAJIB TIPU LAGI





f.b


Kelayakan bagaimana yg membolehkan menjawat jawatan Peguam Negara Kleptokrasi atau bahasa lebih mudah difahami oleh PAKCIK kampung & MAKCIK FELDA.. 'Negara yang dikuasai oleh pencuri harta rakyat'.. ???
























Camar Putih Andaikata 2.6b tu ada didalam akaun salah seorang dari pembangkang... agak2 apakah tindakan terhadapnya, adakah dibiarkan aeperti di akaun PM
LikeReply21 hr
Johari MohdZukibahador Saya difahamkan anak raja Arab Saudi belum berpenyakit gila lagi. Beliau kaya bukan keraba menang loteri tetapi sejak turun temurun. Tidak mungkin beliau senang2 bagi duit dekat orang kecuali orang gila.
LikeReply8 mins



------------

BERITA BURUK AWAL BULAN






BERITA PALING

BURUK AWAL

BULAN INI

BANK KE 11

TERBESAR 

DALAM DUNIA

MENUJU MUFLIS


Deutsche Bank Collapse: The Most Important Bank In Europe Is Facing A Major ‘Liquidity Event’


The largest and most important bank in the largest and most important economy in Europe is imploding right in front of our eyes.  Deutsche Bank is the 11th biggest bank on the entire planet, and due to the enormous exposure to derivatives that it has, it has been called “the world’s most dangerous bank“.  

Over the past year, I have repeatedly warned that Deutsche Bank is heading for disaster and is a likely candidate to be “the next Lehman Brothers”.  If you would like to review, you can do so here,here and here.  

On September 16th, the Wall Street Journal reported that the U.S. Department of Justice wanted 14 billion dollars from Deutsche Bank to settle a case related to the mis-handling of mortgage-backed securities during the last financial crisis.  

As a result of that announcement, confidence in the bank has been greatly shaken, the stock price has fallen to record lows, and analysts are warning that Deutsche Bank may be facing a “liquidity event” unlike anything that we have seen since the collapse of Lehman Brothers back in 2008.




--------------------

AWAS EEE LEGAM





PARTI BARU

PENGARUH

HEBAT MEMBARA

KE SELURUH

NEGARA



Bekas Adun Umno ajak pengundi Baling tolak Azeez Rahim

Ketua Umno Cawangan Baling,  Ismail Abu Bakar yang  membuat pengumuman keluar Umno untuk menyertai Parti Peribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) semalam, mengajak pengundi menolak Ahli Parlimen Baling Azeez Rahim dan BN dalam pilihan raya akan datang.
Katanya matlamat penubuhan Bersatu di Baling untuk menukar ahli parlimen dan Barisan Nasional (BN).
"Dengan izin Allah kita akan bergandingan bahu dengan rakan-rakan lain bagi menewaskan Abdul Azeez Abdul Rahim dan BN," katanya seperti dilaporkan Sinaronline.
Ismail yang juga bekas Adun Kupang itu berkata,  keputusannya menyertai Bersatu juga bukan dipengaruhi oleh masalah dalam kalangan ahli Umno atau pentingkan jawatan dengan parti Bersatu.
"Kita dalam Bersatu juga tidak pentingkan jawatan, saya tidak ada jawatan dalam parti ini, tetapi jika diberi pun tidak ada masalah janji berjuang.
Ismail mengisytiharkan  keluar Umno pada Majlis Pelancaran Parti Bersatu Bahagian Baling di Kampung Seberang Pekan di hadapan lebih 600 hadirin yang hadir semalam.
Ismail  juga adalah  bekas Ketua Bahagian Umno Baling dipetik berkata, perjuangan Umno yang semakin tersasar menjadi penyebab utama keputusan itu dibuat.

AWAS JANGAN

TOLAK TOLAK

INI EEE LEGAM

RUNTUH KEDAH

NANTI KAH KAH






-------------

TAK BOLEH MENANG





JADI PENGGANGU
mmg la bro..pas dah tau tak bole menang..so dari kalah hilang duit, baik jd penganggu 3 penjuru kerana duit sudah masuk akuan akhirat..

wang itu kalo dizakatkan maka ianya suci bersih halal jakim dan halal risda..dgn duit itu, bole juga membeli syurga dan bidadari..tanpa wang, tak bole berzakat, tak bole g haji umrah entota ataas unta..tanpa wang tak bole bina masjid dan dpt pahala sedekah bernilai 90juta..

ini lebih hebat dari nabi..nabi mati miskin tp dpt ganjaran syurga, bayangan kalo org kaya yg beramal jariah dgn wang 90juta, jgn kata syurga, bapak syurga pun bole dpt..sedih la jd miskin hina.dah la kena gst, nak g umrah g haji pun susah.. on MEMAHAMI MAKNA PILIHAN RAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/29/16




-------------

BERITA UNTUK BADAK







PELIK BUNYI

BERITA INI

LAIN YANG

DILAPOR LAIN

KENA DITIKAM 


Nukilan sebuah beg tangan daripada isteri PM Singapura

 | October 3, 2016
Beg tangan itu dihadiahkan seorang lelaki yang kematian isterinya selepas membaca mengenai dompet murah yang dibawa Puan Lee ke White House, Ogos lalu.





PETALING JAYA: Dua bulan selepas dompet beliau yang hanya berharga S$14.80 (RM44.60) menjadi topik perbualan ramai, Ho Ching, isteri kepada perdana menteri Singapura Lee Hsien Loong, menceritakan satu lagi beg tangan yang dibawanya baru-baru ini ketika lawatan rasmi ke Jepun.
Beg tersebut dihadiahkan kepadanya oleh seorang lelaki bernama Masamoto, selepas membaca berita mengenai dompet berukiran dinosaur yang dibawa Puan Lee ketika berjumpa Presiden Barack Obama dan isterinya di White House, awal Ogos lalu.
Beg tangan yang dihadiahkan Masamoto itu merupakan milik arwah isterinya, Yoko, yang meninggal dunia 2 tahun lalu, lapor The Straits Times.


INI BERITA

PERLI SUAMI

NAJIB  SITI

BADAK AIR

KAH KAH KAH 
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 
---------------

SIAPA MAMAT INI?





TAHAP UNIVERSITI
Er siapa mamat ni? Apa sejarah hitam dia dah catit buat masyarakat keliru sangat hingga tahap universiti? 

Sekali tengok ada gaya ketua cawangan umno mat ni, tak pun gaya balaci umno ala2 ali tinju gitu, betol dok? on LAGI KES TIPU IJAZAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/30/16


----------