.

Selasa, 17 Mei 2016

NASIB BAIK






NASIB BAIK
gwa selalu was was
telur ini halal ke  atau haram?
ayam ini bersunat ke tak?
ayam ni berzina ke?
ayam buat sex rambang ke?
masa mengentot hadap ke mana?

nasib baik ada jakim
ayam boleh entot baik
telor dibasuh air dam dam
kah kah kah

plenty of susah
jadi melayu
kah kah kah





--------------

FITNAH KE?





FACE BOOK

MENGAPA HANYA KERAjaan Malaysia saja bermati-matian cuba menutup isu/ skandal ‪#‎1MDB‬ dgn mengatakan ia FITNAH sedangkan 8 buah negara lain termasuk SWITZERLAND, SINGAPORE, HONG KONG, AMERIKA SYARIKAT, UNITED KINGDOM, AUSTRALIA, LUXEMBOURG & SCOTLAND sedang sibuk giat buat siasatan terhadap skandal berkaitan 1MDB ??
Antaranya di S'pore telah ambil tindakan spt pembekuan asset DAN dakwaan 2 org yg terlibat sedang dijalankan skrg malah YANG TERKINI pula pihak S'pore telah mendakwa SRC International pun terlibat sama dlm siasatannya sekarang..
Kalau fitnah, kenapa tak saman jer 8 buah negara tersebut !!





--------

KU LI KENA KENCING






APA MAKNA 

BERITA IN?



KOMENTAR
ku li lari larau
mula mula dia setuju
dengan deklarasi rakyat
lepas tu bila najib bodek ku li
ku li rasa dia bakal pm

ku li  tanda tangan deklarasi kelantan
apa isi deklarasi kelantan
satu hampeh tak tahu

ku li diberi tahu dalam masa
dua bulan dia jadi menteri
besar kemungkinan 
timbalan pm kedua

sekarang dah nak masuk 3 bulan

itu pasal tetiba
buat kenyataan minta
laporan 1MDB dibuka umum
minta laporan audit negara
tentang 1MDB di buka umum
bukan  di rahsiakan

hari ini buat kenyatan positif
tentang pengaruh mahathir

semua ini 
tanda tanda 
ku li dah kena kencing
ku li sah sedar
kencing dah basah


Akar umbi masih pandang tinggi Dr Mahathir -Ku Li

 | May 17, 2016
Persoalan sama ada Dr Mahathir menjejaskan UMNO tidak seharusnya timbul memandangkan beliau sudah tidak bersama parti Melayu itu lagi.






KUALA LUMPUR: Akar umbi UMNO masih memandang sumbangan-sumbangan mantan Perdana Menteri,  Mahathir Mohamad selama 22 tahun memerintah negara.
Pemimpin veteran UMNO, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, rakyat tidak boleh menafikan perkara itu, walaupun Dr Mahathir kini dilihat sering mengkritik kepimpinan Najib selain bertindak keluar dari UMNO.
“Sudah tentu kerana beliau telah berada di sana (memerintah) sejak sekian lama dan selain apa yang beliau telah lakukan, kepimpinannya, dia (Mahathir) juga masih mempunyai pengaruh.
“Rakyat tahu siapa dia, apa yang dia lakukan sewaktu memerintah dahulu dan segalanya, kita tidak menafikan perkara itu,” kata Ku Li ketika ditemui pemberita, di Parlimen, hari ini.

KAH KAH KAH

dicadangan

pada ku li

bila jumpa 

madey

minta ku li

bagi arab kiss

pada madey

kah kah kah

SEBARKAN

----------

LAST WONING





WONING
Aku mau bagi Amaran Las Woning. Jika PRK Sg.Besar dan K.Kangsar, ada terdapat lebih drp satu calon dari kalangan Geng Pakatan ke atau Harapan ke, yg menyamar Bebas ke atau Pukimak apa pon, yang nak menibai Parti Najib.

Maka "that its" aku ucapkan pergi mampos dengan mereka yang nak menibai Najib .. belum apa-apa mereka ini dah nak jadi Setan .. dah jadi Setan cam mana nak lawan Mahasetan .. cinabeng betul. on BERGADUH -HANCUS MANCUS
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 5/14/16



------------

LAWAK GILA





LAWAK MB


Mahathir mahu jadi calon pilihan raya kecil, kata KM Melaka

Nampak macam Mahathir kata seolah-olah beliau satu-satunya calon yang layak bertanding, kata Idris Haron.


KAH KAH KAH

tergolek dog 

lawak gila

opps lawak

seraaam

sapa mamat ni

kah kah kah

ABIS MELAKA

-----------

BERSEDIA - PERSEDIAAN









GWA BERSEDIA

GWA BAWA
gwa dah bersedia nak ke penjara
gwa ada bawa 14 buah buku

1 - sahih bukhari
2 - the prague cemetery - umberto eco
3 - garfield - komik
4 - reader digest 20 years of laughter
5 - cross the river - hemingway
6 - torrent of spring - hemingway
7 - men without women - hemingway
8 - curious  history of food and drink
9 - no logo - naomi klein
10 - passage to india - e m foster
11 - guy du mupassant -  short stories
12 - hearth of darkness - conrad
13 - collected stories of kathrine mansfeild
14 - isac belshevis singer - short story



















JUGA GWA

BAWA

1 - tasbih
2 - pengosok gigi
3 - ubat selsema
4 - ubat sakit kepala
5 - fisherman
6 - kopiah










----------

DARI FACE BOOK JURUGAMBAR






FACE BOOK

Assalammualaikom DUNIA!
Surat panjang lebar dari penjara sg buluh?
Wujud atau palsu
Peduli apa aku!
Cukup2 lah tu
Jgn bikin rakyat celaru
Jgn bikin rakyat keliru
Kalian yg rugi bila pru!
Korang yg berpolitik
Gila nak jawatan
Korang dah gila kerana jawatan
Gila ada kuasa
Bertambah gila nak berkuasa!
*gambar sekadar merapu*
Gila merapu?
Asal kita Bahagia
Ahahaha!


















---------

JEMPUTAN HUSAM MUSA





JEMPUTAN

HUSAM MUSA


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pihak Sekretariat Pejabat Haji Husam Musa dan penganjur bersama Free Public Forum Malaysia (FPF) berbesar hati mengundang rakan-rakan media untuk membuat liputan media bagi majlis ini :

Dialog Bersama Husam Musa


-Bagaimana agenda perubahan dan selamatkan negara dapat digerakkan 
-Peluang orang ramai, anak muda dan media berdialog pasca pemecatan keahlian PAS.

Tema: Moving Forward
Tarikh : 18 Mei 2016 (Rabu)
Masa : 8.00 pm - 11.00 pm
Tempat : KL-Selangor Chinese Assembly Hall (KLSCAH), berhampiran Monorail Maharajalela.

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi melalui emai ini atau 018-3655 987.

Sekian, terima kasih.



-----------

TELAH DIRAMAL







TELAH DIRAMAL

APAKAH MASIH

ADA YANG 

TAK PERCAYA




Global warming will hit poorer countries hardest, research finds

New evidence that poorer countries will suffer the worst effects of climate change has shown that the number of hot days in tropical developing countries is likely to increase markedly as global warming takes hold.

It has long been expected that poor people would bear the brunt of climate change, largely because so many more of the world’s poorest live in tropical latitudes whereas, wealthier people tend to live in more temperate regions.

-----------

LAGI KESAH BENAR




LAGI CERITA

 MINAH KILAG



Soalan tu timbul sebab: 

1. Tokey kedai buta politik, pentingkan diri sendiri. 

2. Kedai makan dia murah dan sedap, mat kilang selalu makan situ. 

3. Mat dan minah kilang mmg kecoh bila time makan.

4. Biasanya tokey kilang mmg cina, melayu jadi kuli. Tokey cina tu juga kedekut, belanja makan tempat murah.

5. Tuan kedai tu masih tido, belum sedar lagi, rupa-rupanya malaya dah lama bebas dari british.

6. Sebab muka korang mmg mula gagalis. Sekian. on KESAH BENAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/17/16




-------------

TANGGUNG SENDIRI






| May 16, 2016
Shariful-Azhar-Othman-no-pork
ADUN Bertam menggesa penggunaan papan tanda "Halal" atau "Tak Halal" supaya pengguna beragama Islam jelas keadaan produk yang dijual More ››

GEORGE TOWN: UMNO menggesa papan tanda “No Pork” di semua restoran di Pulau Pinang diharamkan, supaya pengguna beragama Islam dapat menjamah makanan tanpa was-was.
ADUN Bertam Shariful Azhar Othman mencadangkan papan-papan tanda tersebut patutlah digantikan dengan “halal” atau “tidak halal” untuk kebaikan pengguna Islam di negeri ini.
Beliau berpendapat pengertian “Halal” atau “Tak Halal” bagi penganut Islam bukan sahaja menyentuh jenis daging yang diharamkan, tetapi juga melibatkan penyediaan bahan.

KAH KAH KAH

gwa cari makan

gwa tanggung

sendiri

lu cari makan

lu tanggung

sendiri

pasal apa jakim

nak tanggung

jakim bukan 

bayar bil

KAH KAH KAH

------------

KESAH BENAR





KESAH BENAR

lepas mahkamah
 kami ke bangi
makan di kedai melayu
( lu cari sendirilah)
memang selalu ke sini
terbaik masakan melayunya

salepas makan
salepas bil dibayarl
tuan kedai bertanya:
' ini dari kilang mana?'
kah kah kah
kenapa dari soalan ini timbul?
kah kah kah
 

 







KAH KAH KAH

soalan ini timbul kerana
hanya ada
3 ekor china
 yang makan sama
dan
untuk mensohehkan soalan
bil makan telah dibayar
oleh taiko ronnie liew



CERITA BELUM HABIS

minah yang ditanya
terus menjawab
' pulang dari mahkamah.. kawan
dibebaskan..'

tuan kedai bertanya
'kes  apa?'

minah menjawab
' kes lawan kerajaan'

tuan kedai menjawab
'lain kali bagi tahu awal
boleh bagi harga spesial..'

KAH KAH KAH
-------------

LAGI TERIMA KASEH





JAI & EZI

UCAP 

TERIMA KASEH

HIDUP TAK 

BERUBAH











-----------