.

Selasa, 17 Oktober 2017

AGEN SYURGA TULEN






AGEN SYURGA 

TULEN
bro tt..hanya pas adalah agen syurga yg tulen dan asli..barang siapa yg tidak menjadi ahli pas, maka secara matematiknya dia bukan ahli syurga..ulama apa pun, ust made in middle east mana pun, selagi dia tidak mjd ahli pas, maka syurga itu hanya la mimpi2 berahi disiang hari..pas agen syurga tulen..sila pilih logo yg asli, bukan roket bukan oren bukan biru.. on 
SATU PERTANYAAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:52 PM



---------------

REST MY CASE






HAM 

DULIL

Calon PM: Anwar tetap jadi pilihan

BIARPUN masih dikenakan hukuman penjara, Ketua Umum PKR,  Anwar Ibrahim tetap jadi pilihan terbaik untuk menjadi perdana menteri jika Pakatan Harapan mampu membentuk kerajaan baharu.

Demikian keputusan diperoleh hasil kaji selidik melalui atas talian yang dijalankan Oriental Daily, baru-baru ini.

Bekas timbalan perdana menteri itu dapat undian tertinggi iaitu 38.98 peratus,diikuti Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng (19.74 peratus); Menteri Selangor, Mohamed Azmin Ali (10.42 peratus) ; bekas Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad (8.75 peratus), Presiden PKR, Wan Azizah Ismail (6.26 peratus) dan Presiden Bersatu, Muhyiddin Yassin (1.50 peratus).

Manakala bagi BN, 63.61 peratus undian merumuskan tidak ada pemimpin daripada parti pemerintah ini yang dirasakan sesuai untuk memimpin negara. Antara pemimpin BN, Naib Presiden Umno, Hishamuddin Hussin mendapat undian tertinggi, iaitu 19.69 peratus manakala Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin Abu Bakar berada tempat kedua, iaitu 12.15 peratus .

Sementara  Najib  timbalannya,  Ahmad Zahid Hamidi masing-masing peroleh 3.81 peratus dan 0.74 peratus.


REST

MY 

CASE

ME LORD

KAH KAH

KAH KAH



--------------------------

SUASANA HARI RAYA





MALAM INI

TERAKHIR

SILA DATANG

KE BRICKFEILD

SUASANA RAYA









KUEH MUEH

KAIN BAJU 

GELANG KAKI

GELANG TANGAN

MERCUN

BERTATO BOLEH

SEMUA ADA

MINAH CUN

BALAK SADO

PUN RAMAI








-----------------

JIKA INI BERLAKU






JIKA INI JADI

SELAMAT TINGGAL

MINAH CUN

SELAMAT TINGGAL

BALAK JAMBU

BAI BAI DUNIA

North Korean UN envoy says 'nuclear war may break out at any moment'

North Korea’s deputy UN ambassador has warned that the situation on the Korean peninsula “has reached the touch-and-go point and a nuclear war may break out any moment”.

Kim In-ryong told the UN general assembly’s disarmament committee that North Korea is the only country in the world that has been subjected to “such an extreme and direct nuclear threat” from the United States since the 1970s and said the country has the right to possess nuclear weapons in self-defence.






----------------------------

PERANAN AJEN BIDADARI




PERANAN

AJEN BIDADARI
tanggungjawab mereka adalah untuk memastikan orang ramai terus khayal...mereka juga adalah ejen pecah perintah....pastikan orang ramai terus membenci dan bergaduh atas sebab perbezaan bangsa,agama,mahzab dan politik...mereka di mamaikan supaya tidak sedar mereka mempunyai musuh yg sama on SATU PERTANYAAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/17




-----------------

CARI FULUS DAN PUSY














SEMUA ABGGAP

KESAH JIN INI

DAH TAMAT

DI AMERIKA

RUPANYA ADA

SAMBUNGAN

Bomoh tangkap dua puak jin dari 'gadis api' misteri


Kehidupan seorang gadis dan keluarga yang diselubungi api misteri bakal berakhir susulan kejayaan seorang pengamal perubatan tradisional yang mendakwa berjaya menangkap dua puak jin yang menggangu Wan Nur Fatihah Wan Hanafi, 19, sejak beberapa tahun lalu.

Pengamal perubatan tradisional, Saad Jaafar, 44, berkata, dia berjaya menangkap dua puak jin yang menganggu keluarga tersebut melalui rawatannya.

“Puak yang pertama adalah puak jin yang berasal dari tapak rumah ini dan mengaku membakar rumah ini dengan alasan api adalah permainannya.

“Satu lagi puak pula adalah saka ilmu kebidanan keluarga ini sendiri.

"Jin-jin inilah yang mengganggu keluarga supaya mereka tidak tenteram dan berada dalam kegelisahan. Jin ini mengaku mengunting kain dan mencuri duit mereka,” katanya seperti dilaporkan SH Online, hari ini.

Sebelum ini, kehadiran api misteri sering mengganggu kehidupan Wan Nur Fatihah sekeluarga sejak tahun 2012 yang tinggal di Kampung Penambang Bunga Emas, Kota Bharu.

Kemunculan api misteri itu menyebabkan kejadian kebakaran termasuk memusnahkan sebuah kediaman mereka sebelum ini.

Saad berkata melalui rawatannya semalam, Wan Nur Fatihah diberi peluang menyoal jin melalui pembantu Saad iaitu Mohd Azmi Adam yang akan bercakap mewakili jin.

“Jin ini berpuak-puak. Insya-Allah, selepas ini tidak akan ada gangguan lagi terhadap keluarga ini,” katanya.

Sementara itu, Wan Nur Fatihah dilaporkan mengakui dirinya tertekan dengan layanan masyarakat sekeliling berikutan ada yang takut kepadanya akibat gangguan makhluk halus yang dialami itu.

Katanya, sejak gangguan itu, kehidupannya berubah dan tertekan akibat pandangan serong masyarakat terhadapnya serta keluarga.

"Mana-mana saya pergi, orang jadi takut sebab mereka takut api muncul. Sejak rumah terbakar, adalah juga nak sewa rumah lain tapi payah sebab orang anggap jin itu ada dengan saya. Sampaikan hendak ke kedai runcit pun orang takut.

"Saya sendiri berusaha bermacam-macam cara untuk menghindarinya dan setakat ini, api tu hanya mengganggu saya dan tidak mengganggu orang lain, jadi janganlah takut pada saya atau merumitkan lagi keadaan," katanya dipetik sebagai berkata.

Menurutya, dia sendiri trauma kesan daripada kebakaran tempat tinggalnya dan berharap agar tragedi itu adalah yang terakhir.

“Selepas kebakaran besar bulan lalu, berlaku kebakaran kecil pada tuala di rumah ibu saudara dan jaket abang di dalam kereta pada Sabtu lalu. Tapi tiga hari kebelakangan ini, tiada barang terbakar.

"Saya harap sudah tidak ada lagi barang yang terbakar selepas ini kerana saya sendiri tidak mahu perkara seperti ini. Takkan saya suka-suka nak bakar rumah. Jadi, saya pun harap masyarakat fahami keadaan saya," katanya. 
KAH KAH KAH

MACAM MACAM

CARA NAK CARI

FULUS DAN PUSY

KAH KAH KAH

---------------------

WHY BE WAK TONGKOL








WAK TONGKOL
Betul ke itu yang nak dijalankan? Aku risau kalau gini je cerita dalam kepala jamal tongkol yang sebenar semasa mengiringi jenazah rakan kongsi dia ke kubur... Kepala tongkol: waduh! Jalan sudah kawan aku nih! 
Awal sangat kau jalan dulu wak, habis aku ni dah takde lagi la rakan kongsi bisnes aku ni, siapa yang nak handle semua kerja kat restoran, kejar peraih ikan kat pasar selayang, kejar supplier garam, kejar ah chong supplier beras reject eh beras hancur, kejar wak supplier tempe, kejar ah fatt supplier kicap cap kipas, siapa nak buat marketing bisnes kita cari pelanggan catering, haduhhh... 
Aku kan busy politik nak jumpa yb sana jumpa mb sini jumpa pm jumpa dpm, takde masa nak uruskan bisnes restoran kita... tapi paling kritikal aku dah hilang tukang supply fulus buat modal bisnes. Cisss, takkan aku kena keluar duit aku pulak! Kenapa kau jalan dulu, kenapa kenapa! Haaaa.. Tapi takpe, nasib baik aku ni wak tongkol banyak idea menonjol hahah! Aku akan kumpulkan orang2 kaya, tokey2 on 
DATUK SERI YANG HEBAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/17







--------------

MATA MATA SOKONG ZALIM





MATA MATA
zamihan adalah agen mata2 dari kdn dlm bidang agama..utk menguasa masjid,surau maka jabatan agama wajib diwujudkan..ini utk memastikan masjid2 surau2 tidak melakukan khutbah2 melawan kerajaan korup, melawan kerajaan pencuri..

SOKONG ZALIM

mana2 masjid yg dibina dgnn wang sendiri, dibina dgn tangan sendiri, ianya akan dikategorikan ajaran sesat sekiranya melakukan solat tanpa permit, jd imam tanpa permit..dikuliah2, ust2 ini bukan main kata tiada paksaan dlm beragama, tp hakikatnya ust2 ini la syaitan mengakang yg menhalang org dari beragama.. on 
ZAMIHAN AL-LARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/17





------------------

HIDU GAM








HIDU GAM

Tanpa Nama berkata...
kah kah kah jamal jamban baju merah (JJBM) lagi cerdik dari team Dapur Jalanan cari sponsor. JJBM buka restoran kasi 1000 org makan percuma setiap hari selama 3 tahun. tapi team dapur jalanan macam anjing kurap mintak ehsan org ramai tapi collection hanya ciput!! geng dapur jalanan ni banyak khayal hidu gam dan isap ganja ke?? nak cari sponsor beli van pun susah!! 
engkau lebong jer lebih tt, asyik terperap jer dlm rumah. kau kena bangun awal pagi pegi carik sponsor la tt. kerja kerja kerjaaaaa. niat kau baik tt nak kasik org makan, tapi kau pemalas, kau bangun tido time tengahari. pirahhh!!! dgn JJBM pun kau tak boleh lawan, mcmana kau nak lawan najib/rosmah??? lebong ah kau tt!!
16 OKTOBER 2017 11:58 PTG  






----------------

PROJEK TIPU MELAYU






PROJEK

ukan ni saje yg kena curi.... wahh... felda beli, felda bayar, woiii...tapi felda tak miliki? ajaib punye ajaib...geran pule di atas sykt yg nama nya hampir sama.... berdaftar di BVI (British Virgin Isle utk money laundering). kerja beberapa ekor individu... siapa pencuri bangsa agak ye? melayu islam curi dr melayu islam!? 

TIPU MELAYU

pegawai2 felda yg bertugas dlm sykt2 felda di London bergaji tinggi, dpt berbagai2 ke lebihan dan enjoy glamor.... peneroka felda bangang, diperbodokan digula gulakan terhegeh2 undi BN setiap pru,... on 
FELDA LINGKUP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/17/17






-----------------

SAMPAI TERUS MATI






SAMPAI TERUS 

MATI

itu ust cakap ruu355 lepas pru14 kah kah kah kah.... ruu355 itu DOA dead on arrival dahhh... skandal lebih dahsyat sedang terbongkar... perbuatan terancang mencuri dari melayu islam felda... pencuri yg pas kamu mahu menyelamatkan... yg pas mahu menangkan dgn lawan 3-penjuru... pas mahu kalahkan PH on SATU PERTANYAAN
Anonymous
on 10/17/17





---------------