Rabu, 19 Oktober 2011

MEMAHAMI HARGA DAN NILAIHANYA TINGGAL KENANGANNOTA:
ini istana kucik
telah dirobohkan
dalam tahu 60'an
untuk memastikan
tidak ada hubungan
istana dengan tanah anugerah ini!
KAMPONG BARU HARGA DAN NILAINYA

Pembaca yang budimana – saudara saudari pasti telah terbaca atau terdengar kenyataan Pak Menteri Islam dari United Malay National Organisation tentang betapa berharganya tanah Kampong Baru. Dari akhbar dan tv kita semua diberitahu bahawa tanah Kamnpong Baru ini berhampiran dengan bangunan Petronas. Justeru tanah Kampong Baru ini setaraf harganya dengan tanah di Segi Tiga Emas Bukit Bintang.

Kenyataan Pak Menteri Islam ini amat tepat. Para Menteri Melayu Islam ini memang tahu harga yang betul. Kita diberitahu bagaimana harga tanah di Jalan Raja Alang hanya 2 ringgit untuk satu kaki persegi berbanding dengan 2000 ringgit di Jalan Pudu. Ini adalah kenyataan saheh. Kenyatan yang tidak boleh kita pertikaikan keafdalannya. Jelas, kenyataan Menteri Melayu Islam ini bertujuan untuk membuktikan bahawa dia bijak dan kita semua bodoh.

Kita dianggap bodoh kerana menentang status Kampong Baru. Kita bodoh kerana kita berkempen menentang rang undang undang Kampong Baru yang ingin diluluskan oleh parlimen. Kita dianggap bodoh kerana menentang rang undang-undang yang membolehkan tanah Kampong Baru dijual dipasaran terbuka. Malah sesiapa sahaja yang tidak tahu harga tanah Kampong Baru di pasaran terbuka akan dimasukkan ke dalam kumpulan OBKG – Orang Bodoh Kampong Baru.

Sayugia diingati , para Menteri-Menteri Malayu Islam ini amat bijak kerana mereka tahu semua harga. Mereka tahu harga tanah, tahu harga rumah, tahu harga sawah atau tahu harga hutan balak. Tanyalah tentang harga – dengan sekelip mata mereka akan menjawab. Menteri-Menteri Melayu Islam cukup arif dengan harga barangan.

Tetapi ada sesuatu yang Menteri Melayu Islam ini bebal dan tidak tahu. Menteri Melayu Islam tahu semua harga barang tetapi mereka tidak tahu nilainya. Mengetahui harga bukan bermakna mengetahui nilainya. Nilai bukan harga. Disini kita semua akan melihat dengan jelas kebebalan Menteri Melayu Islam ini.

Menteri Melayu Islam ini telah berbuah-buih mulut menyatakan betapa stratejik letaknya tanah Kampung Baru ini. Tanah seluar 123 hektar yang terletak ditengah kota Kuala Lumpur ini akan menjadi hempeh kalau tidak dijual ke dalam pasaran terbuka. Malah menurut Menteri Melayu Islam ini tidak ada tanah sestratejik ini akan ditinggalkan oleh sesiapa yang waras otaknya tanpa dijual untuk dijadikan modal. Tanah seluas ini jika tidak dibangunkan maka akan memperlihakan kebodohan Orang Melayu yang gagal dalam perjuangan untuk menjadi kaya.

Disini biar saya bangangkan Menteri Melayu Islam yang suka menipu Orang Melayu ini. Ucapan dan kenyataan Menteri Melayu Islam ini tidak berpijak di bumi yang nyata. Kenyataan ini ‘diterima’ untuk dijaja kepada Manusia Melayu kerana selama ini Manusia Melayu telah dibonsaikan akal fikrah mereka. Otak bonsai ini telah dipaku pula dengan budaya feudal. Otak bonsai dan budaya feudal adalah campuran dua kimia yang telah berjaya melahirkan Manusia Melayu untuk menjadi Tukang Angguk. Otak bonsai tidak berkeupyaan untuk memiliki fikrah yang cerdas dan kritikal.

Manusia Melayu ditipu dengan maklumat yang tidak lengkap. Betul tanah Kampong Baru stratejik letaknya. Tetapi dalam dunia ini ada lagi tanah stratejik yang harganya berjuta juta kali ganda dari harga tanah Kampong Baru. Orang Melayu tidak diberitahu tentang wujudnya tanah-tanah kosong yang paling stratejik tetapi masih ditinggalkan kosong. Tanah tanah kosong yang hektarnya lebih luas dari tanah Kampong Baru masih tersadai kosong di London dan di New York.

Kota London adalah kota perniagaan paling tua. Kota London pernah menjadi kota terbesar dalam dunia. Ertinya harga tanah cukup mahal dalam kota ini. Di tengah-tengah kota London ada tanah seluas 253 hektar yang kosong. Ianya menjadi padang rumput yang dipenuhi dengan pokok-pokok dan dihiasi oleh beberapa buah tasik. Di sebelah tanah kosong ini adalah kawasan hotel dan kawasan perumahan yang harganya berjuta ringgit.

Tanah ini telah dibiarkan kosong semenjak tahun 1637 lagi. Tanah kosong ini telah diwakafkan untuk kegunaan orang ramai bersantai. Selama lebih dari 500 tahun belum ada kedengaran cadangan dari Menteri British yang Kapir untuk membuka dan menjualkan sebahagian dari tanah ini. Menteri-Menteri Kapir ini tahu harga tanah ini. Tetapi dalam masa yang sama Menteri Kapir ini tahu juga akan nilai tanah ini.

Dari kota London biar saya bawa para pembaca ke satu lagi kawasan tanah yang paling stratejik dalam dunia ini. Tanah seluar 341 hektar ini berada ditengah-tengah kota New York. Tanah ini dibiarkan bagitu sahaja – menghutan dan mengrimba. Rasa saya mungkin tidak ada harta tanah yang paling berharga dalam dunia ini melainkan tanah kosong ini di New York. Di sebelah tanah hutan ini ialah pejabat dan gedung-gedung perniagaan antarabangsa.

Bayangkan kota New York ini adalah kota Yahudi. Masyarakat Yahudi ini sering dikatakan memiliki kesedaran perniagaan yang cekap dan licik. New York ialah tempat orang Yahudi berniaga mencari untung. Justeru tidak jauh dari tanah kosong ini ialah tempat dimana para peniaga Yahudi, kapitalis gergasi dan kaum pemodal antarabangsa dunia ini berniaga. Di tepi tanah kosong in para peniaga antarabanga meniagakan riyal, dolar, dinar, minyak, rempah, emas, intan dan apa sahaja yang boleh diniagakan. Bukan sahaja disini mereka berniaga harta tanah malah di Wall Street ini mereka meniagakan turun naiknya sesebuah kerajaan.Bayangkan di New York – kota Yahudi - masih ada tanah kosong seluas 341 hektar. Tetapi tidak terlintas dikepala ahli-ahli perniagaan Yahudi New York ini untuk membelit para politikus Amerika. Tidak terlintas dikepala peniaga Yahudi ini untuk menipu warga New York agar bersetuju diubah undang-undang Tubuh Kota New York agar tanah ini dapat dijualkan kepada Vincent Tan, Ananda Krishnan atau Teik Jo Low.

Lihat betapa berbezanya Menteri Kapir di London dengan Menteri Melayu Islam di Malaysia. Lihat betapa berbezanya ahli perniagagan Yahudi di New York dengan Menteri Melayu Islam di Putrajaya. Apakah Menteri Kapir di Lodon tidak tahu akan harga tanah di Hyde Park? Apakah ahli perniagaan Yahudi di New York tidak sedar akan harga tanah di Central Park? Apakah ahli perniagaan Yahudi New York ini tidak memiliki pengaruh? Saya jamin mereka tahu harganya. Mereka bukan hanya tahu harga tanah kosong tetapi mereka juga tahu akan nilai tanah kosong ini.

Disini jelas Menteri Melayu Islam ini tidak mengetahui makna nilai. Kerana mereka tidak mengetahui nilai maka bangunan-bangunan lama dirobek. Lihat bagaimana Rumah Pasong Lama, Pejabat Pos Lama, kedai-kedai lama diruntuhkan agar kroni dapat projek baru untuk mendirikan bangunan baru. Jangan sesekali kita melupakan bagaimana Penjara Pudu yang berumur lebih dari 100 tahun telah juga dirobek untuk dijualkan kepada para Cukong.

Untuk anak-anak muda. Untuk mereka yang berumur dibawah 40 tahun ingin saya beritahu disini bahawa satu ketika dahulu Bukit Ceylon itu adalah satu kawasan hutan tropikal asli yang tidak pernah diusik. Juga ingin saya beritahu disini bahawa pada satu ketika dahulu bangunan Parlimen kita dikelilingi oleh Taman Tasek berhutan tanpa Kancil, Rusa dan Kelisa menaburkan karbon monoxide.
Hari ini sejarah telah memperlihat bagaimana hutan Bukit Gasing digondolkan. Kita telah melihat bagaimana hutan Bukit Lenjan musnah. Tidak lama lagi kita akan melihat padang di hadapan Rumah Pasong Brickfeild musnah dilelong. Hari ini kita telah mendengar bagaimana Padang Kelana Jaya tempat warga bersantai telah dilelong.

Apa sebenarnya makna semua ini? Bagaimana kita hendak memahaminya? Biar saya jelaskan bahawa semua ini adalah manifestasi dari sistem ekonomi kapitalis. Dalam sistem ekonomi kapitalis yang diutamakan ialah keuntungan maksima. Dalam sistem ekonomi kapitalis apa yang boleh dijual akan dijual. Apa yang boleh membuat untung akan dijual. Kalau anak, isteri atau ibu bapa boleh mendatangkan keuntungan maka – mereka juga akan dijual.

Tetapi kenapa tanah kosong Central Park di New York dan Hyde Park di London tidak dijual. Bukankah Mat Saleh Kapir dan Yahudi New Yok itu pengamal sistem kapitalis? Betul mereka mengamalkan sistem kapitalis. Tetapi para kapitalis kita adalah kapitalis dari Dunia Ketiga. Kapitalis Dunia Ketiga baru muncul – mereka lucah, rakus dan tidak memiliki nilai.

Manakala kaum kapitalis di Eropah dijana ratusan tahun dahulu. Mereka lahir dari pertempuran. Mereka bangun berjuang menentang sistem feudal yang memerangkap mereka. Mereka pemula. Mereka memeta dunia. Mereka menjana seni dan budaya. Mereka melahirkan kaum pemikir dan kaum intelektual.

Semua nilai ini tidak dimiliki oleh kaum kapitalis Dunia Ketiga seperti di Malaysia. Kaum kapitalis di Malaysia ini kalau berbangsa China atau India – teromba dan salasilah mereka adalah kuli di ladang getah atau di lombong bijih. Seni budaya dan nilai hidup bukan milik mereka.

Kaum kapitalis Melayu – ini adalah kumpulan yang baru dimunculkan oleh Dasar Ekonomi Baru. Mereka ini memiliki sifat yang amat hodoh. Lebih hodoh dari kapitalis China atau India yang telah wujud agak lama dlasm negara kita ini. Kaum kapitalis Melayu ini jadi kaya kerana menjual kontrek dan pencari komisen. Mereka bukan pemula, pereka atau berniaga. Inilah hakikat kapitalisma di Malaysia hari ini - kapitalisma Dunia Ketiga.

Kumpulan kapitalis Melayu ini pula akan bersekongkol dengan politikus Menteri Melayu Islam. Amat susah untuk kita mencari garis pisah antara Usahawan Melayu Berniaga Kontrek dengan Menteri Melayu Islam. Dua kumpulan ini sering bekerja sama dan kadangkala orang yang sama. Mereka berpolitik untuk mendapat projek agar menjadi kaya dengan cepat. Justeru jalan pintas untuk kaya dengan cepat inilah dengan menjual tanah Kampong Baru. Akhirnya Kampong baru di gadaikan. (TT)

NOTA:
tulisan ini telah
disiarkan dalam SUARA KEADILAN terbaru
sesiapa yang ingin melanggan akhbar minggun
ini sila pukul talipon : 03-22-27-40 -45JEMPUTAN ESOK MALAMSATU LAGI JEMPUTAN ESOK MALAM DI UBU BANGSAR

Bagi memperingati dan mengiktiraf 20 Oktober 1947 sebagai hari bersejarah dalam perjuangan massa rakyat menuntut demokrasi dan pembebasan dari penjajahan kolonial, ikuti program khas sempena ulangtahun yang ke-64 aksi politik terbesar dalam sejarah tanahair, Hartal Se-Malaya!

Tayangan khas filem 10 Tahun Sebelum Merdeka
diikuti dengan dialog sejarah & politik antara
Hishamuddin Rais vs. Fahmi Reza

Tarikh: Khamis, 20.10.11
Masa: 8:00 malam
Tempat: Kelab 50-B, No. 50B, Jalan Kemuja, Bangsar Utama, KL (bangunan rumahkedai sebelah Stesen LRT Bangsar)(Tingkat 2 atas B.Y. Air-Con & Car Service Centre)


* Masuk percuma
* Tempat duduk (atas lantai) terhad kepada 40 orang saja, first come first serve

INI CARA MENDAPAT BANYAK UNTUNG
BANK OF LONDON DI TAWAN


nota:
tak guna rayu rayu
buat abis boreh
buat loteh lidah

humbankan saja gerombolan
tubuhkan kerajaan baru
ini saja jalan terbaik!KERAJAAN DIRAYU SAMBUNG KONTRAK 45,000 STAF - meloya

KUANTAN 19 Okt. – Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) menggesa kerajaan menyambung semula kontrak kira-kira 45,000 penjawat awam yang akan tamat pada 31 Disember ini.

Presidennya, Omar Osman berkata, beliau menerima aduan daripada banyak agensi, jabatan dan badan berkanun bahawa kesemua penjawat awam daripada pelbagai jawatan itu tidak akan disambung semula kontrak mereka.

"Kesemua mereka telah menerima surat rasmi bahawa kontrak mereka yang bakal tamat hujung tahun ini tidak akan disambung seperti kebiasaan.

"Justeru, saya merayu kepada Najib Razak supaya mempertimbangkan perkara ini dengan menyambung semula kontrak mereka," katanya.

Menurut Omar, seiring dengan dasar kerajaan pada 2012, maka beliau yakin pelbagai kekosongan jawatan boleh ditawarkan kepada mereka.

"Saya menyeru kerajaan supaya menyambung semula kontrak mereka antara dua hingga tiga tahun kerana kebanyakan mereka telah berkhidmat antara lima hingga 15 tahun.
"Malah, kebanyakan daripada mereka adalah lepasan universiti yang menyandang gred 41 iaitu daripada kumpulan pengurusan dan profesional," jelasnya.

Bagaimanapun, katanya, terdapat beberapa jabatan seperti Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) dan staf kontrak daripada Kementerian Sumber Manusia disambung semula kontrak perkhidmatan mereka.

"Saya bimbang jika kontrak mereka tidak disambung akan menimbulkan konflik dan pastinya membebankan kehidupan mereka terutama yang telah berkeluarga," ujarnya. –

NOTA:
kenapa anak muda diseluruh dunia bangun memberontak?
kenapa nak tawan wall street
kenapa nak tawan madirid
kenapa nak tawan city of london

inilah salah satu sebabnya
kerajaan membenarkan kerja kontrek
lihat berapa ramai yang kerja secara kontrek
kerja kontrek:
tak ada kwsp
tak ada cuti umum
tak ada cuti sakit
tak ada overtime
tal ada jaminan apa apa

inilah rancangan kerajaan rosmah/najib
yang ingin meminda akta pekerja 1955
akata ini akan membenarkan majikan
membuang pekerja tanpa dakwa dakwi
menghapuskan pekerja tetap
semua syarikat
semua jabatan
semua gedong perniagaan
akan dibenarkan pakai pekerja kontrek


NOTA:
nanti akan ada
cik gu kontrek
askar kontrek
polis kontrek
pegawai daerah kontrek
trafik kontrek

yang jadi kaya raya kontrektor
yang lain papa kedana
kah kah kah


LAWAN DAN LAWAN


DI MANA MAT SABU MENGHILANG?
BERITA RISIKAN TERKINI


dari apa yang telah diterima
dari jaringan laporan tukar tiub
mat sabu telah kelihatan bersama
ribuan penunjuk perasaan di kota london

dari laporan risikan mat sabu
kelihatan bersama satu kumpulan
anak anak muda dari malaysia
yang bersama kempen
OCCUPY LONDON


DI LONDONGERAKAN TAWAN KOTA

gerakan menawan kota kota ini
sedang beerjalan
wilayah yang paling stratejik di tawan
oleh anak muda ialah wall street
dan the city of london
dua wilayah ini adalah sarang
setan kapitalis yang sedang
menghuru harakan duniaDI LONDON DI NEW YORK DI MADRIDNOTA:
anak muda telah mula bangun melawan
menentang kapitalisma!

inilah sejarah dunia
sejarah perjuangan kelas
kelas kaya di tentamng oleh kelas miskin

kelas kaya hanya 1%
membolot 75% harta kekayaan dunia
perjuangan ini tidak akan selesai
sehingga wujudnya satu sistem
ekonomi yang lebih adil
satu sistem ekonomi yang agihan kekayaan
untuk kebajikan bukan untuk keuntungan

nanti dan lihat!


CIA TAHU ADA GAMBAR NAJIB DAN ALTANTUYA
TIDAK ADA RAHSIA LAGI UNTUK CIACIA AMERIKA TAHU TENTANG NAJIB DAN ALTANTUYA


NOTA:
jangan hairan
jangan terperanjat apabila dasar luar negara berubah

soldadu kita di hantar ke afghanistan
soldadu kita di hantar ke bahrain untuk jaga istana raja
dasar ekonomi di ubah
tanah keretapi tanah melayu di jual murah ke singapura

kenapa semua ini berlaku?

kerana cia dan amerika boleh pau najib
lihat dibawah ini adalah laporan sulit kedutaan amerika
lihat dibawah ini laporan itu jelas menrangkan bahawa
ada gambar najib dan altantuyaINI LAPORAN WIKILEAKS

Then in the first 30 days the prosecution fumbled through a series of key witnesses whom later had to be impeached for proffering testimony contradictory to their pre-trial statements. In one case, a police officer testified that police interrogators "tortured and coaxed" her to make pre-trial statements which were untrue.

Subsequent witnesses testified that police reports and phone records had been changed and that other evidence had been tainted and should therefore be thrown out.

In another incident a witness testified that she had seen previous photos of the victim with Deputy Prime Minister Najib Abdul Razak, and both the prosecution and the defense leapt to their feet to have the testimony stricken from the record.

The same witness also testified that hers and the victim's immigration records showing entry to Malaysia had been mysteriously deleted.

Neither the prosecution nor the defense pursued a line of questioning regarding that testimony.


ENTOT ENTOT KEMUDIAN BOM
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAG KAH KAH


nota:
semua dunia tahu tentang najib dan altantuya
yang tak tahu hanya jais
yang tak tahu hanya muis
yang tak tahu hanya jakim
yang paling tak tahu ilah ahli gerombolan
kah kah kah


TAK PERCAYA -HANG CUBA PERGI BELI

NOTA:

ini betul betul kelentong
hang tengok apa dalam pinggan
hanya 4 ringgit

hang pi laa kedai tu
kalau hang dapat harga ini
kah kah kah

lun pikie laaa sendiri


INI MENU TIPU RAKYAT - meloya

Najib Razak memuji makanan yang dijual di restoran yang menyertai Program Menu Rakyat satu Malaysia sambil menyifatkannya sebagai sedap dan berkualiti.

Perdana Menteri menyatakan sedemikian selepas menikmati nasi berlaukkan ayam masak merah, ayam masak kicap, daging goreng, sayur taugeh dan papadom di Restoran Ukhwah di Lorong Medan Tuanku di sini hari ini.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Ismail Sabri Yaakob yang mengiringi Perdana Menteri, berkata, kunjungan Najib ke premis itu adalah untuk menikmati dan menilai sendiri kualiti makanan yang dijual kepada rakyat pada harga RM4 untuk makanan tengah hari dan RM2 untuk sarapan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


ini menu tipu rakyat
kah kah kah


JEMPUTAN - MALAM SABTU INI
SEMUA DI JEMPUT DATANG KE SHAH ALAM
NOTA:
tukar tiub
untuk pertama kalinya
akan bersama bersembang dengan ketua pemuda pas
beliau seorang blogger dan seorang penyaer

semua di jemput datang!


INI DI TAMAN TASEK AMPANG


NOTA:
kalau nak dengar kesah
bincat rosmah sila datang
jangan lupa bawa tuala
untuk muntah kah kah kah

I KNOW WHAT YOU DID WITH BUDAK ITAM IN PORT DICKSON
SEDUTAN AZIMAT DARI KU

GERAKAN KEMPEN MANSUH ISA 2.0 DILANCAR, GESA KONTRAK ISA DI BATAL
- minsider

Gerakan Kempen Mansuhkan ISA 2.0 dilancarkan di bangunan Parlimen hari ini sebagai tanda bermulanya desakan agar kontrak Pengerusi Felda Mohd Isa Samad dibatalkan kerana didakwa menimbulkan konflik dalam agensi itu.

Kempen itu dilancarkan oleh Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad dan Ahli Parlimen Kota Raja Dr. Siti Mariah Mahmud dengan disaksikan Pengerusi Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan, Mazlan Aliman.

Mengulas mengenai gerakan tersebut, Mazlan berkata ia ditubuhkan kerana rasa tidak puas hati terhadap pelantikan Isa, bekas menteri dan menteri besar Negeri Sembilan, sebagai Pengerusi Koperasi Permodalan Felda (KPF) yang didakwa melanggar undang-undang kecil koperasi.

“Seseorang yang dilantik menjadi Pengerusi KPF mestilah seorang peneroka Felda atau anak peneroka Felda atau memegang jawatan tetap dalam Felda.
“Tapi Isa hanya dilantik secara kontrak,” jelas beliau pada sidang media sempena pelancaran gerakan tersebut.

Dipetik Harakahdaily, beliau juga mendakwa Isa dilantik sebagai Pengerusi KPF bagi memudahkan usaha menyenaraikan Felda Holding Ke Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL).

“Warga Felda sebenarnya berasa terancam dengan penyenaraian ini kerana ekuiti saham mereka akan terjejas sebaliknya syarikat-syarikat besar yang menagut keuntungan,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SUSAH BETUL NAK TERANGKAN PADA WARGA FELDA INI.... kah kah kah...

kah kah kah...MAT ISA INI BERJASA BESAR.... kah kah kah

woit... BUAT LAH KEMPEN APA PUN.... JASA MAT ISA AKAN DI KENANG.... kah kah kah

woit... . TANPA MAT ISA NAJIB DAH LAMA KUYUP....kah kah kah...

kah kah kah...MAT ISA TELAH MENYELAMATKAN NAJIB.... kah kah kah..

kah kah kah...MAT ISA TELAH MENPERTAHAN KAN NAJIB... kah kah kah...

kah kah kah... TANPA MAT ISA... NAJIB AKAN DISERANG.... kah kah kah..

woit...PADA MALAM ITU DI PORTDICKSON .... kah kah kah..

kah kah kah ..KALAU MAT ISA TAK ADA... ROSMAH TELAH BELANKONG NAJIB... kah kah kah...

kah kah kah...NASIB BAIK BUDAK ITAM TELAH DI SUROKKAN DALAM ALMARI OLEH MAT ISA...kah kah kah...

kah kah kah...INI LAH JASA MAT ISA.... YANG AKAN DI KENANG HINGGA KIAMAT.... kah kah kah


LAWAN DAN TERUS LAWAN


WARGA FELDA BANGUN BERONTAK

TANPA MELAWAN MATI KATAKSUARA FELDA

Wakil-wakil Warga Felda daripada kakitangan dan peneroka telah dipanggil oleh ISA untuk mengadakan sesi taklimat bersama Pengerusi Felda pada 19 Oktober 2011 di Dewan Perdana Felda dengan aturcara pertemuan peneroka bermula pagi hingga tengahari dan pertemuan bersama pengurusan pula pada sebelah petang.

Mungkin pasukan ISA risau bahawa ramai Warga Felda tidur atau menukar saluran lain semasa temuduga ISA di TV3 tempohari.Warga Felda secara profesionalnya akan menghadirkan diri walaupun mengetahui bahawa mereka sedang memasuki perangkap dipasang ISA dan Sabri Ahmad iaitu:

1) Warga Felda menjangkakan ulangan kata-kata retorik transformasi dan kelebihan penyenaraian serta sebab mengapa ISA perlu menerajui KPF

2) Warga Felda menjangkakan nama PM akan dijual berkali-kali sehingga dari perasaan kasih akan bertukar benci kerana PM bersengkongkol dengan ISA yang mengetepikan pandangan pengurusan Felda dan peneroka, setelah keputusan dibuat dan hingar-bingar berlaku, barulah terkinja-kinja cari sokongan

3) Warga Felda menjangkakan segala bentuk gula dan pemanis akan diberikan kepada peneroka manakala kepada pengurusan dan kakitangan akan dijanjikan tali gantung jika berani menentang.

4) Warga Felda sudah mula berlatih paksa diri untuk gelak kerana lawak pak pandir ISA yang akan menggunakan jenaka yang membesar-besarkan diri dan merendah-rendahkan orang lain

5) Warga Felda tahu gambar mereka menghadiri program ini akan diambil dan boleh diberikan kepada akhbar atau kepada PM sebagai bukti sokongan meningkat kepada ISA

6) Warga Felda tahu ada antara mereka akan ada yang diwawancara dan terpaksa memberi jawapan yang memuaskan hati ISA sebagai menjaga periuk nasi mereka

Sesungguhnya, warga Felda bersedia memberi kemenangan kosong ini kepada ISA dan juak-juaknya di atas faktor kekuatan kuasa politik dan kewangan ISA dan Sabri Ahmad. Warga Felda mengucapkan tahniah di atas penubuhan Gerakan Mansuhkan ISA 2.0 dan menyokong Gerakan Mansuhkan ISA 2.0.


GERAKAN TELAH DIMULAKAN