.

Jumaat, 27 Mac 2009

DENGAR BUNYI DAH TAKUT !!!HARAMKAN PAKATAN RAKYAT - mkini


HARAMKAN PAKATAN RAKYAT - mkini


Seorang perwakilan di perhimpunan agung Umno menggesa kerajaan mengharamkan penggunaan nama "Pakatan Rakyat" kerana mendakwa ia satu pertubuhan haram.

"Bilakah Pakatan Rakyat diluluskan? Bilakah Pakatan Rakyat menjadi pakatan siasah yang sah dari segi undang-undang?" kata wakil Pemuda Umno, Nur Saidi Nayan.


kah kah kah…. INI BETUL BETUL IDEA BEST…. kah kah kah…

kah kah kah…. IDEA BERGELIGA DAN BERJELAGA… kah kah kah..

kah kah kah… PERKATAAN PUN NAK DI HARAMKAN….kah kah kah…

woit... APA LAGI YANG AKAN DI HARAM… PA CHU CENG RAKYAT… CHAKWOW RAKYAT…. TOJENG RAKYAT….MELEBONG RAKYAT…kah kah kah…

woit.... DENGAR BUNYI PUN DAH TAKUT !!!... kah kah kahTER - HUJAH - MENGHUJAH - BERHUJAH !!!


HUJAH SUARA BARU HARAKAH - mkini


Tidak mudah patah semangat dan menyerah kalah selepas permit Harakah digantung tiga bulan, kumpulan wartawan organ PAS itu kini berusaha menerbitkan akhbar Hujah bagi mengisi kekosongan itu.

"Cetakan terbaru itu memuatkan 48 halaman dan beberapa isinya kita akan ubah sedikit (daripada Harakah) mengikut kesesuaian," kata ketua pengarangnya Ahmad Lutfi Othman ketika ditemui Malaysiakini hari ini.

Bagaimanapun, tambah beliau, ada ruangan-ruangan tertentu dikekalkan dengan sedikit perubahan tajuk dan sebagainya.

"Mesyuarat semalam memutuskan yang kita akan tetap meneruskan perjuangan dan kita akan beroperasi seperti biasa.

"Jumaat depan, Hujah akan berada di pasaran," tambahnya.TERKINI !!!!! TUAN PENYAPU TELAH BERSUARA!!!!


Dr Khir Mohd Toyo has blamed the Pakatan Rakyat as one of the reasons behind his failure to fulfil his dreams of wresting the Umno Youth chief post in the party polls on Wednesday.

Speaking to a press conference this morning at the Putra World Trade Centre where the Umno general assembly is being held, Khir said the Pakatan-led Selangor government's inquiry on the Balkis fiasco had influenced the way delegates voted.


kah kah kah… KALAU MACAM INI POWER LAAAA PAKATAN RAKYAT…kah kah kah…

kah kah kah… BAJU KOT TU MANA SIMPAN?.... kah kah kah..

woit… BILA NAK PULANG PENYAPU?.... LEMBU MAT EZAM NAK PAKAI….kah kah kahKEPUTUSAN SAYA LETAK JAWATAN KABINET MUKTAMAD - SHAHRIR


Shahrir Abdul Samad memutuskan untuk meletakkan jawatan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna setelah tidak terpilih sebagai anggota Majlis Tertinggi (MT) dalam pemilihan Umno semalam dan ia adalah muktamad.


woit…INI CONTOH YB BAIK DAN JUJUR..LEPAS NI BUKA KEDAI DOBI….KATA KATA HIKMAT


SATU LAGI


Perwakilan dari Perak - Khusairi Abdul Hamid:

Sehubungan itu, beliau menyarankan supaya pegawai kerajaan menjalani kursus supaya menjiwa Umno.

kah kah kah... GONE MENTAL TOO MUCH KEPALA IKAN... kah kah kahGEMPA BUMI 3.0 RICHTER DI JERANTUT - bernamaKUALA LUMPUR: Gempa bumi lemah berukuran 3.0 pada skala Richter berlaku di Jerantut, Pahang pagi ini.

Jabatan Meteorologi Malaysia dalam kenyataan di sini hari ini berkata, gempa yang berlaku pada 9.46 pagi itu berpusat di latitud 3.8 utara dan longitud 102.4 timur.

Pusat gempa terletak 65 kilometer dari timur laut Bentong dan gegaran lemah dirasai di sekitar daerah Jerantut. – Bernama


kah kah kah… KAH KAH KAH… kah kah kah…

woit…. JERANTUT NI KAT MANA ?.... BERAPA JAUH DARI PEKAN ?....kah kah kahTUDUHAN TERHADAP ISTERI ROSMAH : PAS CABAR KERAJAAN SAMAN MEDIA ASING - harakahBILA NAK SAMAN ?


Presiden PAS Tuan Guru Abdul Hadi Awang mencabar kepimpinan negara ini untuk mengambil langkah berani dengan memulakan tindakan menyaman media-media cetak dan internet antarabangsa berhubung tuduhan Timbalan Perdana Menteri Malaysia dengan pelbagai kes rasuah dan jenayah.

Katanya tindakan saman ini adalah perlu supaya imej Malaysia yang tercalar akibat berita yang sangat memalukan ini dapat dipulihkan.

"Sekiranya tindakan saman ini tidak diambil, maka sebenarnya maruah dan masa depan negara akanmenjadi bahan momokan masyarakat dunia," katanya dalam satu kenyataan media kepada Harakahdaily sebentar tadi.

Antara media asing yang menyiarkan berita berkaitan salah laku Najib Razak yang dikatakan bakal mengambil alih tampuk kepimpinan negara ialah akhbar LIBERATION yang berpangkalan di Perancis, THE NEW YORK TIMES, INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE. TIMES ON LINE, SUNDAY TIMES OF LONDON, THE TIMES OF INDIA, THE AUSTRALIAN, KOMPAS INDONESIA, THE NATION THAILAND, dan NINEMSN.

Kata Ustaz Hadi penyiaran berita seperti demikian adalah sangat memalukan seluruh rakyat dalam sebuah negara yang berdaulat ini.KATA KATA HIKMATKATA KATA HIKMAT DARI SAEKOR MANGKOK"Saya minta Presiden baru, Najib Razak membuat perubahan. Tidak payah ceritakan kepada media dan televisyen tentang politik wang yang mengaibkan kita.


kah kah kah… KAH KAH KAH…. kah kah kah..

woit…. MANGKOK NI TAU AIB…. kah kah kah…

kah kah kah…. KALAU TAK LAPOR ERTIYA TAK ADA…. kah kah kah

kah kah kah.... MANGKOK MANA PUNYA LOJIK INI ?..... kah kah kah
UMNO UMPAMA PESAKIT JANTUNG -mkini


Seorang perwakilan Umno Sabah mengibaratkan Umno - yang kalah teruk dalam pilihanraya umum tahun lalu - seorang pesakit jantung yang terselamat dalam serangan awal penyakit tersebut.

"Tapi kalau tidak ambil tindakan segera untuk merawat penyakit tersebut, kemungkinan serangan jantung (seterusnya) akan menjadi lebih parah dan membawa maut (kepada Umno)," kata Tawfiq Abdu Bakar Titingan.

"Kalau nak berubat, kena ikut cakap panel doktor, iaitu saf kepimpinan Umno baru yang dipimpin oleh Najib TRazak," katanya ketika berucap menyokong usul terima kasih terhadap ucapan presiden Umno hari ini.

"Kita jangan merasa selesa, lantas kita menjadi leka, kubu sudah menjadi retak menanti belah," katanya, sambil menambah bahawa bagi setiap sepuluh undi - lima daripadanya menyokong pembangkang.woit….INI SAKIT TERUK…. kah kah kah…

kah kah kah….KALAU SAKIT JANTUNG….. BAHAYA BEEEEB… kah kah

kah kah kah.... SELALUNYA TAK SAMPAI TIGA RAMADAN.... kah kah kahUMNO PERLU DIPUTIHKAN SEMULA - mkini


Semua ahli Umno digesa supaya bersatu padu ke arah 'pemutihan semula' parti tersebut.

Gesaan tersebut dibuat oleh wakil Umno Johor, Razali Ibrahim ketika membentang usul ucapan terima kasih kepada ucapan presiden Umno pagi tadi.

Beliau yang juga naib ketua Pemuda Umno yang baru berkata, peraturan moral dan integriti adalah tidak memadai.kah kah kah…. MULA MULA SAKIT JANTUNG….. kah kah kah

kah kah kah…. LEPAS TU PUTIHKAN…. kah kah kah…

kah kah kah…. TAK KAN CEPAT SANGAT NAK BELI KAIN KAPAN….kah kah kahKANG KONG DAN TAUGEH -malaysian insider


A Malacca delegate, Hasnoor Husin, who also urged the government to ensure that only Umno loyalists be appointed to senior positions in public universities.

“Please make sure the faculty members are all Umno men, and the same goes for other civil servants,” said Hasnoor.

He cited the example of UiTM vice chancellor Datuk Seri Ibrahim Abu Shah who was a party loyalist.


kah kah kah… KAH KAH KAH… kah kah kah..

kah kah kah…. NAIB CANSELOR PROFESOR KANG KONG…. kah kah kah…

woit…. BANYAK LAH TAUGEH LAHIR…. kah kah kah…

kah kah kah… UNIVERSITI AKHIRNYA TEMPAT TAUGEH DAN KANG KONG…. kah kah kah…