.

Sabtu, 24 Januari 2009

KELAYAKAN BERTANDING HILANG JIKA DI DAKWA POLITIK WANg – melayauPEKAN 24 Jan. — Pemimpin dan anggota Umno yang didakwa di mahkamah atas tuduhan politik wang akan hilang kelayakan untuk bertanding sebarang jawatan pada pemilihan parti Mac depan, kata Timbalan Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata mereka yang dipilih menjadi perwakilan ke perhimpunan agung juga akan hilang kelayakan menjadi perwakilan jika turut didakwa terbabit kes berkenaan.

“Parti telahpun memutuskan bahawa jika sedang dalam siasatan, seseorang itu masih boleh bertanding jawatan tetapi jika didakwa, maka calon terbabit tidak boleh bertanding,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan bantuan pakaian dan beg sekolah kepada murid sekolah daerah Pekan, di sini hari ini.


kah kah kah…. JAMIN PERHAMPUNAN GEROMBOLAN TAHUN INI AKAN GAGAL TAK CUKUP KORUM….. kah kah kah….

kah kah kah…. SEMUA DAH KENA DAKWA….. MESTI TAK CUKUP KORUM….kah kah kah….

woit…. bagi beg free pada murid sekolah bukan RASUAH ke?.... kah kah kah….

woit…. beg ini mesti lebih dari 200 untuk semua murid sekolah…. kah kah kah….

kah kah kah…. datuk norza buatlaaa laporan…. rasuah beg…. baru besttttt…. kah kah kah….

woit…. mana dia barua GERAK napa tak buat laporan polis….. kah kah kah… tak kan nak jadi lembu ezam….. kah kah kah
MURUGIAH AKAN SAMAN KHALID – melayau


PUTRAJAYA 24 Jan. - Senator T. Murugiah akan menyaman Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar kerana mengeluarkan kenyataan yang menggambarkan seolah-olah dirinya sebagai `gengster' dalam kejadian menyerbu dan menceroboh mayat di Hospital Serdang pada 21 Januari lalu.


kah kah kah…. INI DONGENG…. INI WAYANG TAMIL…. kah kah kah…

kah kah kah…..cakap saje nak saman…. nak bagi penyokong gempaq …. tak percaya cuba tunggu…. tak ada apa apa….. daun sireh pun tak ada….. kah kah kah…..

woit… nanti akan keluar kenyataan: ATAS NASIHAT PUNCUK PIMPINAN DAN NASIHAT PM …. SAYA TIDAK AKAN MENGAMBIL APA-APA TINDAKKAN….DEMI UNTUK PERPADUAN UMMAH….. kah kah kah kah …
SEDIH BERITA SEDIH


Di German kilang microchip Qimondo AG ditutup kerana tidak ada permintaan.

Dua buah bank di Demark jatuh muflis.

Bank EBH yang ke 6 terbesar di Denmark tutup kedai.

Bank Skilde yang ke 10 terbesar di Denmark tutup kedai.

Di Sepanyol 15% penduduk hilang kerja. Ertinya 3.2 warga Sepanyol juta hilang kerja

Di Shenzan China – 300 buah kilang membuat permainan kanak-kanak di tutup.

Di United Kingdom nilai pound sterling gugur. Secara resmi kerajaan Parti Buruh Gordan Brown kelmarin telah menerima hakikat bahawa keadaan ekonomi meleset.

Amerika Syarikat, Jepun dan German telah juga di resmikan sebagai negara ekonomi meleset.

Semua ekonomi kapitalis dalam dunia pada ketika ini sedang dalam krisis.

Hanya satu negara dalam dunia ini yang tidak akan menghadapi krisis mengikut kata Najib Razak. Negara itu ialah Malaysia.

Malaysia Boleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh!

KADAR TAMBANG BARU BAS MAC ? - melayau


KUALA LUMPUR 23 Jan. - Kadar baru tambang bas dan teksi dijangka diumumkan suku pertama tahun ini dengan mengambil kira kepentingan penumpang dan operator pengangkutan awam terbabit, kata Pengerusi Lembaga Pelesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP), Datuk Markiman Kobiran.

Beliau berkata, kertas cadangan semakan tambang yang disediakan LPKP telah diserahkan kepada Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi awal bulan ini.

"Datuk Noh Omar (Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi) akan mendapatkan maklum balas daripada Kementerian Pengangkutan, Kementerian Kewangan dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna sebelum beliau membentangkan semakan tambang itu kepada Kabinet dijangka bulan depan," katanya kepada di sini hari ini.


kah kah kah….. INI BERITA TAMBANG NAK NAIK ?..... kah kah kah….

woit….. CAM MANA NI ?..... MINYAK HARGA TURUN…. TAPI TAMBANG AKAN NAIK….. kah kah kah….

woit…. peritlaaaa….. zaman meleset ni…. gula naik harga…. tambang bas naik….kah kah kah…

woit…. sapa cakap… WE HAVE NO ECONOMIC PROBLEMS ?.... kah kah kah….

woit…. sapa cakap… OUR FUNDAMENTALS IS STRONG…… kah kah kah…..10,000 SETINGGAN DIMINTA KOSONGKAN TANAH - melayau


KUALA LUMPUR 23 Jan. - Lebih 10,000 penduduk setinggan di sekitar ibu negara diminta mengosongkan kawasan yang mereka diami selewat-lewatnya akhir tahun ini.

Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk M. Saravanan berkata, ia bagi mencapai sasaran sifar setinggan di Wilayah Persekutuan menjelang akhir tahun ini.

Katanya, separuh daripada mereka menduduki tanah kerajaan manakala selebihnya di tanah swasta.kah kah kah….. INI DI GAZA KE ?.... INI ISREAL RAMPAS TANAH ARAB KE ?.... kah kah kah….

woit….. BUKAN LAH….INI DI MALAYSIALAAAAA…. kah kah kah…10,000?.... macam tak percaya…kah kah kah…

woit…. tanah kerajaan tu bagilaaa pada rakyat…. nak buat apa…. nak bagi pada siapa?.... nak bagi pada towkay…. nak suruh buah kondo…. nak buat apartment mewah….kah kah kah…

woit…. cukuplaaa…. hentikan laaa rampas tanah rakyat….ekonomi dah meleset… rakyat banyak hilang kerja…. tak kan nak hilang rumah juga….. kah kah kah…
POLITIK WANG UMNO: CALON MT SERAH DIRI DI SPRM - mStar


PETALING JAYA: Seorang pemimpin Umno kanan peringkat pusat, yang dipercayai terlibat dalam politik wang dalam pemilihan parti, menyerah diri kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pagi semalam.

Beliau merupakan orang yang ke-13 ditahan oleh SPRM berhubung politik wang, yang hangat diperkatakan menjelang pemilihan parti itu.


kah kah kah….. tak sebut pun nama…. kah kah kah…. apa punya akhbar ni….kah kah kah….

woit…. nak suruk apa?.... kah kah kah….

woit…. datuk norza…. kong hee fat choi ni gi mana…. kah kah kah…. tak ada angpau?....kah kah kah