.

Khamis, 14 Jun 2018

SELAMAT BERHARI RAYA




TIM TUKAR TIUB
tim teknikal tukar tiub
kauam kerabat tukar tiub
mengucap
selamat berhari raya

INGATAN
jangan makan tapai
dengan minum beer
jangan makan rendang
dengan whisky
rayakanlah
secangkir anggur merah
dengan rendang ketupat
berpada pada






-------------------

FREELOADER PAHANG









KESAH
tolong jangan salah faham, yg kaya itu negeri dan bukannya rakyat pahang..sapa berani bersuara bila sultan pahang minta tanah utk diberikan kpd kontrektor cina sb tuanku sultan berhutang sana sini.cuba tanya madey, berapa kali tukar mb pahang sb sultan tak retu..

FREELOADER

tgh kes mahfuz perihal sultan pahang..ini sama macam afrika, afrika itu negara kaya tp rakyatnya miskin..ini sama dgn malaysia, negara kaya tp rakyat miskin..setiap kali ada pemberontakan dari rakyat maka malaun2 bernama ngo islam bernama mufti akan bangkit mempertahankan sultan , bangsa dan agama..sehinggakan ada negeri yg mahukan hudud agar sultan2 pemcuri hasil negeri ini dilindungi..

DI PAHANG

tgk kes kadir jasin perihal reformasi sultan, berbondong2 ngo pahang bikin report polis..tp bila sultan rembat hutan, negri kotor kerana radioaktif lynas dgn bauksit, takda pula ngo2 ini buat report..errr ngo2 ini pun wakil2 sultan juga..sultan johor kata madey tua nyanyok..tapi anwar ciumtangan sultn johor..ini lawak ramadhon idilfitiri.. on SEJARAH PAHANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/14/18




------------------

BOLEH RAYA











BOLEH
hindu yg berpuasa pun bole raya ke? on 
SAPO TAK POSO
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/14/18





-----------------

GPS - GABUNGAN PENYANGAK SARAWAK






@GPS
GPS...gabungan penyangak sarawak...hanya tukar kulit tp isinya tetap sama on 
SARAWAK UNTUK SARAWAKIAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/14/18







------------------

JANGAN LUPA







BRO
bro tt..gua mahu ingatkan lu..pada zaman dulu kala, lu pernah kata bahawa dimalaysia ini tidak ada surat khabar atau koran rakyat..maksudnya tidak ada surat khabar mengenai rakyat..yg ada hanya la surat kabar kepartian..


JANGAN

cthnya cerita keadilan saj dlm surat kabar keadilan..umno dgn utusan..pas dgn harakah..tiada satu pun surat khabar pencerahan utk rakyat..ini malaysiaua baru..lu mulakan la surat kabar rakyat..so next time takda la gua baca tulisan lu di utusan keadilan...lu jgn poyo bro..lu ngi ..lu bukan ngo keadilan..pengikut lu ramai yg lebih kritikal dan bukan salam cium tangan berbaju batik macam anwar..lu tau apa itu punk,anarki dan dan dan..


LUPA

malaysia bru ini bole saja suruh pusat zakat agihkan zakat kpd warga melayu spt nik jidan..lu jgn lupa bro..jadikan pasar seni itu tempat seni..jgn lupa kisah zunar nak berpink2 di amcorp mall tp dibatalkan last minute oleh amcorp mall..amcorp mall bwh negeri keadilan bro..dan selama dbwh keadilan, zunar jual kartun kat kaki lima..zunar on RAYO LAGI SEHARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/14/18




---------------------

JUMPA SHIT






JUMPA SHIT
Nak raya ni aku kemas rumah sambil cari novel Shahnon Ahmad SHIT, tak jumpa-jumpa lagi, binawe!!! Karya itu macam menepati senario de jinero UMNO, habis semuanya terbarai, teramat busuk pula tu... kah kah kah kah kah... BTW, masih ada lagikah dijual novel tu? on 
SELAMAT BERHARI RAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/14/18




------------------