.

Selasa, 21 November 2017

APA AKAN JADI PADA BADAK BIRKIN








BADAK BIRKIN
Comments
Ismail Hj Noor Dijadikan rakyat marhaen....kita bagi rumah ppr...kete kelisa...letrik n air percuma...drrebar prlbagai kerja sorang...elaun brim setshun sekali..
LikeShow more reactions
Reply7 hrs
Manage
Adam Jaddam sumbat dlm perigi blkg rumah (septic tank)
LikeShow more reactions
Reply
2
6 hrs
Manage
Muhammad Saleh di botakkn
LikeShow more reactions
Reply6 hrs
Manage
Azharali Zaini Di da di da di da....hahahahaha
LikeShow more reactions
Reply4 hrs
Manage
Robied Hoon C4kan!
LikeShow more reactions
Reply3 hrs


---------------------

KUALA LUMPUR ADA BB









PARIS ADA BB

BRIGITTE BARDOT




K.LUMPUR ADA BB

BADAK BIRKIN





----------

BADAK BIRKIN








BADAK BIRKIN

Pakcik TT bole x kurangkan gambar FLOM tu.. Skrin HP aku asyik sangkut Kat gambar FLOM je.. Da muntah hijau aku ni.. Jgn dera pembaca blog TT dgn gambar FLOM.. #kepalabapakkau #nyahnajib on 
RATU RATU DIHALAU LARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/21/17






--------------------

KEBANGAAN KELANTAN






JEPUN ADA

SHINZO ABE 





ZIMBABWE

ADA  MUGABE




KELANTAN ADA

BALAK ABE JAK









--------------

HANYA KHABAR ANGIN




GUCCI

DAN

BIRKIN

AKAN BUAT

PAMERAN

GLOBAL

DI KL

HANYA 

KABAR 



ANGIN

--------------

HALAL TOYIBAN





HALAL TOYIBAN
Pakai duit anak yatim utk shopping main golf bla bla bla, jual balak sesuka hati, baham dedak 90juta, songlap duit zakat dan dan dan... Semua tu halalan toyibban kalau dimulakan dgn Bismillah dan disudahi dgn Alhamdulillah. Amiin...Syukran. on MAIN GOLF
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/20/17






----------------

KHAIRY TAKUT NAK KOMEN HAL 1MDB








PELIK


Khairy kecam PM Singapura tuduh Malaysia main politik isu Batu Puteh

 | November 20, 2017
Ketua Pemuda Umno itu berkata bukti baharu mengenai Pedra Branca ditemui tahun lepas dan tiada kaitan dengan PRU yang hampir






PETALING JAYA: Ketua Pemuda Umno Tuan Haji Khairy Jamaluddin hari ini mengecam komen perdana menteri Singapura yang mengaitkan usaha Malaysia untuk menyemak semula keputusan Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) menyerahkan Pedra Branca, atau juga dikenali Pulau Batu Puteh, kepada republik itu.
“Memang mudah untuk meraih sokongan politik dengan membuat tuduhan kepada negara lain seperti mana yang dibuat Lee Hsien Loong dengan kenyataan beliau ini yang dibuat semasa konvensyen parti PAP.




SIBUK

HAL

BATU

PUTEH

TAPI

SENYAP

HAL

1MDB


-----------------

PEGUAM NEGAR DENGAN KONGSI GELAP









BETUL KE

PEGUAM NEGARA

AMBIL DUIT

EMPAT JUTA

DARI KEPALA

KONGSI GELAP

KALAU BENAR

KITA DALAM 

BAHAYA

KALAU FITNAH

KENAPA DIA

TAK SAMAN

RAJA PETRA

YANG BOCORKAN

BERITA JAHAT INI?

Sebar berita palsu, peguam negara bakal saman Raja Petra

PEGUAM Negara  Tuan Haji Mohamed Apandi Ali berang dengan Raja Petra Kamaruddin dan berkata akan menyaman penulis itu berikutan sebuah artikel tulisan blogger itu pada Jumaat.

Apandi berkata beliau sudah berbincang bersama rakan-rakan peguamnya di United Kingdom (UK) mengenai langkah seterusnya yang akan diambil untuk menyaman Raja Petra seperti yang dilaporkan dalam sebuah artikel terbitan portal berita The Star Online.

"Saya akan saman dan sedang berbincang dengan rakan-rakan peguam saya di UK. Ini tidak lain hanyalah berita palsu yang dibuat dengan niat jahat," katanya kepada portal berita tersebut.

Apandi menyangkal kandungan artikel bertajuk "Strong Rumours Surrounding the AG: Part 1" di ruangan The Corridors of Power di blog Malaysia-Today dan menafikan dakwaan dalam artikel tersebut termasuk dakwaan rasuah.

Beliau juga menafikan khabar angin bagaimana diberi jawatan peguam negara.

Menurut The Star Online, Raja Petra turut menulis mengenai pertemuan yang didakwa diadakan pada 2015 antara hakim-hakim kanan - iaitu bekas ketua hakim Arifin Zakaria, Ketua Hakim Negara Md Raus Shariff dan Presiden Mahkamah Rayuan Zulkefli Ahmad Makinudin - bersama seorang ahli politik kanan mengenai satu plot didakwa untuk menjatuhkan kerajaan.




BILA

NAK

SAMAN



------------

DARI TEATER KE SAJAK








BERMULA

DENGAN TEATER

BERAKHIR 

DENGAN SAJAK

Malam Puisi Rasuah jadi acara tahunan SPRM

 Hari ini, 12:59 am      Hari ini, 1:03 am
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan menjadikan Malam Puisi Rasuah sebagai acara tahunan bagi menyampaikan mesej antirasuah kepada masyarakat.
Ketua Pesuruhjayanya Tuan Haji Dzulkifli Ahmad berkata acara itu merupakan kerjasama antara SPRM serta Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).



SAJAK2

AKAN 

DIBACA


1 - ENTOT DI BALI

2 - PANCUT BALI

3 - HBO DI BALI

(apa di HBO - henjut bini orang)



---------------

DAPAT DEDAK





HAM

DULIL

Hubungan Kelantan dengan kerajaan persekutuan semakin baik

 | November 20, 2017
Menurut timbalan menteri besar Kelantan, sejak berlakunya banjir 2014 tersebut, kerajaan persekutuan banyak membantu Kelantan sehingga sekarang ini.









DPT

DEDAK







------------------

TEATER - KELAS JATI





SATU LAGI

PROJEK AMAL

BUDAK BANGSAR

Hi Semua

SK Bukit Lanjan & Kelas Jati akan mempersembahkan satu teater kanak-kanak -
 Tujal dan Angin. 
Semua dijemput hadir.

Sinopsis 
Tujal dan Angin merupakan sebuah teater kanak-kanak arahan Maisyarah Mazlan, yang diadaptasi daripada cerpen nukilan Stephen-John Curtis dan Shaq Koyok. 

Ia mengisahkan tentang pengembaraan seorang anak Temuan dari Kampung Jati bernama Tujal. Tujal yang pertama kali mengembara seorang diri ke dalam hutan telah bertemu dengan beberapa watak haiwan liar dan diganggu oleh semangat angin yang jahat sehingga tersesat. Berkat semangat tidak mahu berputus asa dan dengan bantuan Sang Kancil yang baik hati, Tujal berjaya bertemu dengan neneknya. Di akhir pengembaraan, seluruh penduduk kampung mengadakan keramaian bagi meraikan kejayaan Tujal. 

Tarikh: 
25 November 2017 (Sabtu)
Masa: 
8pm
Tempat: 
Dewan Seri Temuan, Desa Temuan Bukit Lanjan
No6. Petalin Jaya, Jalan PJU 8/7, Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor
Koordinat: (3.168058, 101.603473)

Harga Tiket: 
RM10

Link Pembelian Tiket: 
https://goo.gl/forms/BCCneWBmVltfw1ZH2

No. Talian Tiket: 
012 - 555 7970 (Su Li)
012 - 687 3422 (bee ling)
Facebook: Kelasjati - https://www.facebook.com/kelasjati/
FB Event: https://www.facebook.com/events/1903858213276278/

*Jika anda berminat menaja pementasan ini, sila hubungi:
019 - 318 0132 (Syu)
012 - 687 3422 (bee ling)





--------------------

PAK AJI MAIN GOLF








PAK AJI 

citer dia camni: Pak aji main golf Main golf kat amerika Buat ape pak aji main golf kt amerika Bukankah kat amerika tu banyak kapir harbi, Dah tahu kapir harbi buat ape main golf kt sana Kat malaysia takleh main golf ker atau takut org kata...aiiiiee ostad hayun kayu golf gak, Sapa sponser, aiiiieeee ostad pun kena sponser gak.. 

MAIN GOLF

takkanlah nine dragon yg sponsor... Ooo sebab tu lah dia hayun kayu golf kt amerika Habis tu dia g amerika tu sapa yg bayar... Pssstttt...org kata dia pakai duit zakat Eh, main golf masuk dalam asnaf ker Ishhhh dia tu menteri, duit zakat kan halal bukannya duit judi atau hasil jual babi okle tu dia songlap duit halal, sekurangnya dia buat dosa songlap je kah kah kah kah 
on MAIN GOLF
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/20/17



-----------------

JAWA HINA BUGIS






MAT JAWA
TT dulu kau ajar ilmu semiotik pada pembaca kau. Kau tengok gambar tu, perasan tak awek slim sebelah tu macam standby je untuk mengelak kalau Mat Monggol buat2 terlentok atas bahu awek tu... lentok ada makna tu... selama ni lentok atas bahu badak! on 
CILAKA MAT JAWA
Anonymous
on 11/21/17


MENGHINA

Haji Najib tak tau yang Manila ni heaven of far east. Yang dia tau Ulan Batur kg Putri Altantuya je sebagsi syurga. Malam sebelum persidangan Haji Najib macam keli kena tuba.. masuk lobang keluar lobang .. x sedar dah pukol 8 pagi. Jadi dia ngantuk lah.. ini tak de kena mengena dgn hina melayu atau islam. Ini kes masok lobang. Betul tak tat? on 
CILAKA MAT JAWA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 11/20/17


LANUN 

BUGIS


Najib tidur sebab dia senang hati. Walaupun semua orang ejek bini dia macam ayam serama dan gemuk...tapi orang tua2 dulu kala berkata...bini katek rezeki murah. Tengok najib...tiba2 ada duit 2.6 bilion dlm bank. Itu namanya rezeki bini katek !!!Lu apa ada ??? on NAJIB TIDOO
Bang brahim
on 11/20/17





---------------