.

Sabtu, 30 Mei 2009

TOK PA ROYAK GAPO NI ?JANGAN PANDANG RENDAH KEKUATAN BN DI MANEK URAI – MUSTAPA
- berita hairan


Barisan Nasional akur akan berhadapan saingan sengit daripada parti pembangkang pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai, Julai ini, namun kekuatan BN tidak boleh dipandang rendah.

Pengarah pilihan raya BN bagi DUN itu, Mustapa Mohamed, berkata walaupun BN turun selaku ‘underdog’ (bukan pilihan) pada pilihan raya kecil kali ini, ia tidak langsung menjejaskan semangat BN dan Umno untuk merampas kerusi itu.

kah kah kah.. PANDANG RENDAH ?... kah kah kah..

kah kah kah… MANA ADA ORANG PANDANG RENDAH…kah kah kah..

woit… SATU MALAYSIA PANDANG TINGGI…kah kah kah..

kah kah kah… NAK TENGOK JATUH TERSEMBAB…. kah kah kah…JUAL AIS KRIM LAGI !!


PENANTI : POLIS SIASAT 3 PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT
– berita hairan


Polis sudah memulakan siasatan terhadap tiga pemimpin Pakatan Rakyat (PR) termasuk penasihat DAP, Lim Kit Siang berikutan kandungan ceramah mereka pada kempen pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti yang menyentuh isu sensitif.

Dua lagi pemimpin PR yang sedang disiasat adalah dua ahli Majlis Tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR), N Gobalakrishnan, yang juga Ahli Parlimen Padang Serai dan Badrul Hisham Shaharin.

Ketua Polis Pulau Pinang, Ayub Yaacob, berkata ketiga-tiganya disiasat mengikut seksyen 4 (1) Akta Seksyen dan Seksyen 500 Kanun Keseksaan kerana memfitnah.


KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

kah kah kah…MEMFITNAH?... kah kah kah..

kah kah kah… FITNAH MACAM MANA NI ?.... kah kah kah..

kah kah kah…ITU LAH JANGAN JULA AIS KRIM…. kah kah kah..

woit… PAKATAN RAKYAT NI HEBAT… BETUL BETUL MALAYSIAN MALAYSIA…kah kah kah..

kah kah kah.. ADA PEMIMPIN CINA…ADA PEMIMPIN INDIA… ADA PEMIMPIN MELAYU…. kah kah kah…

kah kah kah…INILAH KETUANAN RAKYAT… BUKAN KETUANAN MELAYU…kah kah kah..NEW WORLD ORDER - BACA SEKALI LAGI

PERUBAHAN RADIKAL PERLU BAGI NWO – MADEY
- Bernama

KUALA LUMPUR 29 Mei - Perubahan radikal perlu dilakukan dalam sistem tata nilai dan budaya jika masyarakat ingin menyaksikan sebuah Tata Dunia Baru (NWO) yang dtingkatkan dengan kemajuan zaman teknologi digital atau zaman digital menikmati faedah dari NWO.

Bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata dunia masih mempercayai pembunuhan manusia bagi menyelesaikan masalah dan saintis sibuk membangunkan kaedah terbaru dan lebih berkesan untuk menghapuskan manusia.

Katanya dunia kini berdepan dengan krisis kewangan dan ekonomi yang luar biasa kerana sebahagian daripadanya adalah hasil penyalahgunaan pengetahuan zaman digital kecuali kerajaan memulihkan kuasa untuk memerintah maka zaman digital akan sering membawa bencana kepada dunia.


TUKAR TIUB TELAH MENULIS TENTANG NEW WORLD ORDER PADA 15 APRIL 2009 SILA BACA SEKALI LAGI


GLOBALISASI – SATU DUNIA BARU


Kita diberitahu bahawa dunia sedang menghadapi masaalah kecairan – ertinya tidak ada duit dalam pasaran. Lalu kita bertanya ke mana agaknya segala duit-duit yang terkumpul dalam dunia ini pergi.

Negara China, Jepun, Korea, Singapura, Taiwan dan termasuk Malaysia sendiri ada menyimpan duit-duit ini dalam bentuk kertas dolar Amerika. Wang yang tersimpan ini – menjadi wang simpanan negara – adalah hasil kita berjual beli dengan Amerika. China dan Jepun adalah negara yang paling banyak menyimpan kertas dolar.

Kertas dolar telah dipaksakan ke atas dunia ini oleh kuasa imperial Amerika. Permaksaan ini melalui dua cara. Pertama – Amerika telah membuat perjanjian 1972-74 dengan keluarga Saud bahawa semua jual beli minyak wajib menggunakan kertas dolar. Ini kerana bahan bakar petroleum diperlukan oleh semua negara. Manakala Saudi adalah pengeluar utama bahan bakar ini. Untuk gantinya – kuasa imperial Amerika berjanji akan menjaga keselamatan keluarga Saud dari dipukul oleh ombak rakyat.

Cara kedua ialah dengan kekuatan bala tentera. Amerika mendirikan 702 pengkalan tentera di 130 buah negara dalam dunia ini. Tidak ada negara penjual minyak yang berani menjual minyak tanpa menggunakan kertas dolar. Saddam Hussein cuba mengalihkan kertas dolar sebagai mata wang jual beli minyak. Jawapannya Saddam di gantung mati. Iran sedang berusaha untuk beralih dari kertas dolar justeru segala bentuk sekatan sedang dilakukan ke atas Iran.

Dari mana kertas dolar ini datang? Kertas dolar hanyalah kertas yang telah dipaksakan nilainya ke atas warga dunia. Ini dipanggil – fiat money - nilai yang dipaksa. Tanpa paksaan ini dolar hanyalah kertas yang tidak memiliki apa-apa nilai. Justeru kertas dolar adalah satu penipuan yang terunggul dalam sistem ekonomi kapitalis.

Pada awalnya Amerika Syarikat adalah sebuah negara revolusiner yang berdiri untuk menjaga kepentingan warga. Amerika mengeluarkan duit kertas sendiri. Amerika yang merdeka telah membebaskan diri dari para banker yang telah lama bersarang di City of London. Tuan-tuan empunya bank merasa mereka kehilangan bumi permata apabila Amerika menjadi bebas dan merdeka. Lalu para banker menelurkan satu konspirasi untuk memaksa pentadbiran Amerika terus terikat dengan kepentingan para banker.

Pada tahun 1913 setelah beberapa kali pecubaan gagal akhirnya para banker telah berjaya memaksa/menipu Kongres untuk menerima dan meluluskan Akta Federal Reserve 1913. Ramai warga dalam dunia tersilap menyangka bahawa Federal Reserve ini adalah bank milik negara Amerika. Tidak betul. Federal Reserve ini bukan bank milik negara Amerika seperti Bank Negara kita di Jalan Kuching. Federal Reserve adalah bank swasta yang tuan pemiliknya dirahsiakan.

Siapa lembaga-lembaga pengarah Federal Reserve ini juga di rahsiakan. Kongress hanya boleh menerima atau menolak dua nama yang akan di cadangkan oleh Federal Reserve. Justeru dunia hanya mengenali nama Alan Greenspan Pengerusi Federal Reserve yang lalu dan Ben Bernanke Pengerusi yang terkini. Siapa yang lain di belakang tabir Federal Reserve ini tidak akan diketahui umum.

Mengikut Akta 1913 ini pentabiran Amerika tidak lagi dibenarkan mengeluarkan mata wang sendiri. Mata wang untuk kegunaan negara Amerika hanya akan dikeluarkan oleh Federal Reserve. Jika kerajaan Amerika memerlukan dolar maka kerajaan wajib meminjam dari Federal Reserve – sama ada dengan menjual bond atau meminjam dengan bunga yang ditetapkan. Lihat bagaimana liciknya konspirasi para banker ini.

Seperti tulisan minggu lalu – para banker ini mencetak kertas yang dipanggil dolar tanpa apa apa asas. Kertas dolar ini akan dipinjam oleh kerajaan Amerika dari Federal Reserve ini akan dibayar kembali dengan bunga. Duit membayar hutang dan riba ini datang dari tenaga dan titik peluh rakyat Amerika. Melalui kertas kosong para banker ini telah membuat harta Qarun.

Inilah dia punca yang sedang membawa huru hara ke atas dunia hari ini. Mungkin ada yang berhujah – ini di Amerika apa sangkut pautnya dengan harga ikan di Pasar Chow Kit. Sabar dahulu biar saya terangkan sejelas mungkin.

Hari ini perniagan tukaran mata wang dalam dunia ini semuanya diwajibkan menggunakan dolar. Semua simpanan reserve bank-bank negara dalam dunia ini akan bersandarkan dengan kertas dolar. Ini telah dipaksakan oleh sistem kapitalis yang dikepalai oleh pemodal Anglo-Amerika. Para banker dan kaum pemodal ini telah mendirikan lembaga-lembaga kewangan dunia. Bank Dunia dan International Monetary Fund (IMF) ada dua lembaga hitam yang memastikan kertas hijau ini digunakan di seluruh dunia.

Setiap negara akan dinilai kekuatan ekonominya bersandarkan dolar. Perniagaan antarabangsa semuanya menggunakan kertas dolar. Barang yang kita ekspot dan barangan yang kita impot semuanya dinilai dengah kertas hijau ini. Justeru kita sendiri di Malaysia akan melihat rebah bangun ekonomi negara kita melalui perbandingan ringgit dengan kertas dolar.

Jika pembaca memahami apa yang saya tulis ini maka amat jelas kelihatan bahawa umat manusia dalam dunia ini telah diperbodohkan dan ditipu oleh Federal Reserve, Bank Dunia dan IMF. Lalu kita menyoal diri kita sendiri: kenapa tidak dapat dilakukan sesuatu untuk membebaskan diri dari sistem kapitalis global ini?

Pertama: Banyak rakyat Amerika sendiri kurang sedar silap mata dan tipu helah yang dijalankan oleh Federal Reserve ke atas negara mereka. Rakyat dunia juga tidak sedar akan hal yang sama. Kedua: tidak ada sesiapa yang akan dapat memasuki Rumah Puteh yang akan berani membocorkan rahsia ini. Lihat apa terjadi kepada Abraham Lincoln yang menentang para banker dan Central Bank (nama asal Federal Reserve). Presiden Lincoln yang berperang hampir jatuh muflis telah mencetak Lincoln Greenback Dollar tanpa meminjam dari Central Bank. Lihat juga apa yang terjadi kepada John F Kennedy kerana cuba membocorkan konspirasi kaum pemodal ini. Ketiga: tidak ada sesiapa yang akan dapat menjadi ahli Kongres atau masuk ke Dewan Senat Amerika dengan agenda menentang Federal Reserve, menentang para banker dan kaum pemodal ini.

Semenjak tahun 1913 para banker ini telah membuat jaringan, kabal dan kumpulan rahsia untuk memastikan kepentingan mereka dijaga oleh para politikus. Hari ini kabal rahsia para banker-banker ini telah mempengaruhi semua cabang pentabiran di Amerika.

Hasilnya – media tidak pernah dan tidak akan melaporkan ke akar umbi secara radikal rancangan jahat para banker dan kaum pemodal ini. Enam puluh tahun dahulu masih terdapat 86 buah syarikat media yang besar dalam dunia ini. Ketika itu media cetak masih lagi bergerak bebas. Hari ini yang tinggal hanya 6 buah syarikat - ViaCom, General Electric, Disney, NewsCorp, Times Warner dan CBS - yang memiliki pelbagai bentuk media. Syarikat media ini dimiliki oleh para banker-banker ini. Malah jika diselidiki dengan rapi kita akan menemui bahawa modal-modal ini juga telah meresap masuk ke dalam industri media tempatan kita.

Yang menyusun dan merancang semua ini adalah kabal-kabal rahsia seperti – Freemason, Bohemian Grove, Bilderberg Group, Skull and Bones – semuanya terpusat di bawah satu bumbung yang dikuasi oleh pemodal dan banker yang sedang merancang untuk memunculkan New World Order – Satu Dunia Baru. Di belakang semua ini ialah nama-nama seperti Rothschild, Rockefeller and Morgan. Mereka ini berkumpul di bawah payung organisasi yang dipanggil Illuminati. Susuk-susuk yang kaya raya ini tidak pernah muncul menunjukkan muka mereka.

Kabal rahsia ini telah memunculkan muka-muka yang boleh dikenali oleh dunia seperti Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinksi and Lord Carrington. Mereka ini dianggap sebagai jurufikir yang berkumpul di bawah Council of Foreign Relation di Amerika dan Royal Institute of International Affairs di United Kingdom. Lembaga jurufikir seperti NGO ini akan menjemput malaon dari dunia ketiga yang bercita-cita untuk menjadi presiden atau perdana menteri.

Tugas badan pemikir ini ialah mentafsir dan menilai malaon-malaon dari dunia ketiga ini. Penilaian bukan berdasarkan apa yang ada di antara dua telinga maloan-malaon ini tetapi sama ada maloan-maloan ini akan bersedia untuk menjadi barua yang setia untuk menjalankan dasar yang diperlukan oleh kabal rashia ini.

Justeru kita lihat apabila dasar penswastaan dianjurkan maka semua malaon yang telah dilantik menjadi barua di dunia ketiga akan menjalankan dasar yang sama. Apabila dasar globalisasi diperkenalkan maka malaon-maloan ini seperti burung kakaktua akan bersuara sama.

Jika ada malaon ini yang cuba melawan seperti Noriega dari Panama atau Saddam maka dengan sekelip mata mereka akan dilupuskan. Jika maloan ini sudah selesai tugasnya seperti Suharto, Marcos, Lol Nol atau Zia ul haq, – mereka akan diketepikan untuk malaon yang baru naik. Semua ini dirancang. Tidak ada yang berlaku tanpa perancangan.

Hari ini sebenarnya tidak ada masaalah kecairan. Apa yang berlaku ialah peralihan harta dan wang ringgit warga dunia masuk ke tangan para banker ini. Dolar yang terkumpul hari ini melebihi 17 trilion dolar. Dolar, emas dan pelbagai mata wang ini tersimpan di 27 buah negara pulau yang memiliki bank pesisir pantai. Negara seperti Bermuda, Cook Islands, Switzerland, Luxumbourg, Cayman Island dan termasuk Labuan adalah tempat tersoroknya harta ini. Buat ketika ini di sinilah harta kekayan dunia sedang bermastautin.(TT)MULA TAK MALU KE ?


NAJIB DIGESA BATALKAN LAWATAN SAMBUT ULUNGTAHUN HUBUNGAN MALAYSIA-CHINA – KAMARUDDIN JAAFAR
- harakah

Najib Razak digesa membatalkan lawatan ke China minggu depan sempena sambutan 35 tahun kerjasama Malaysia-China, kata Setiausaha Agung PAS, Kamaruddin Jaffar.

Ini kerana ia 'bertentangan' dengan penegasan kerajaan Malaysia yang menghalang bekas tokoh komunis, Chin Peng dari kembali semula ke Malaysia, katanya.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

woit… TAK KAN NAK PERGI KE KOMUNIS CHINA NAK MINTA DUIT…kah kah kah…

kah kah kah… SAPA PUNYA AJENDA YANG MULA TIMBULKAN CERITA CHIN PENG INI?... kah kah kah..

kah kah kah… INGAT KEMBALI !.... CERITA DARI AYAH DINO ENTOT ENTOT… kah kah kah…

kah kah kah… AYAH DINO ENTOT ENTOT…. KEM MADEY…kah kah kah..

kah kah kah… INI RANCANGAN NAK SABOTAGE MAT MONGOL KE?…. kah kah kah..

kah kah kah..INI RANCANGAN NAK MALUKAN MAT MONGOL KE ?... kah kah kah..

woit… MAT MONGOL SUKA GUNTING RAMBUT DENGAN AMOI CHINA…kah kah kah..


LAWATAN PM KE CHINA BINCANG TEMA EKONOMI
-melayau

PUTRAJAYA 29 Mei - Isu ekonomi dan perdagangan menjadi topik penting yang akan dibincangkan antara Malaysia dengan China semasa lawatan rasmi Perdana Menteri, Najib Razak ke republik itu pada 2 hingga 5 Jun ini.

Menteri Luar, Anifah Aman berkata, beberapa memorandum persefahaman dan perjanjian bilateral dijangka dimeterai sempena lawatan tersebut.


KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH


kah kah kah... TAHU PULA NAK MENYEMBAH CHINA KOMUNIS...kah kah kah..

woit… TAK MALU KE NAK PINJAM DUIT DARI CHINA KOMUNIS…kah kah kah..

kah kah kah... DALAM NEGERI... TIBAI CHINA...kah kah kah..

kah kah kah... BURIT CHINA PUN SUKA...kah kah kah

woit... HENTIKAN LAH PROJEK MEMBODOHKAN MELAYU... kah kah kah...PAGAR MESTI BUAT DULUANWAR MAHU TAWAN PERLIS
- melayau

KANGAR 29 Mei - Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim meletakkan impian terbarunya untuk menakluk Perlis, satu-satunya negeri di utara tanah air yang terlepas daripada tsunami politik pada Pilihan Raya Umum Ke-12 tahun lalu.

Anwar berkata, PKR akan menggerakkan semua jentera yang ada bersama pakatan pembangkang lain dalam usaha untuk merampas negeri itu daripada Barisan Nasional (BN).


kah kah kah… JAGA JAGA … KALAU NAK TAWAN PERLIS …kah kah kah..

woit… NAK TAWAN TUTUP SEMPADAN DULU…kah kah kah…

kah kah kah.. KALAU TIDAK … SHAHIDAN DAN ADIKNYA LARI BAWAK BUJET PERLIS…kah kah kah..CARA NAK KONTROL


AHLI UMNO HADAPI TUDUHAN MAHKAMAH DIGANTUNG JAWATAN PARTI
- melayau

Umno memutuskan ahlinya yang menghadapi dakwaan di mahkamah akan digantung daripada jawatan dalam parti serta-merta.

Bagaimanapun, kedudukan mereka itu akan dikembalikan sekiranya didapati tidak bersalah kelak.

Perkara itu diputuskan oleh Majlis Tertinggi (MT) Umno dalam mesyuarat selama kira-kira dua jam petang tadi.

Presidennya, Najib Razak berkata, MT Umno secara prinsipnya menerima syor Jawatankuasa Pengurusan parti untuk menguatkuasakan peraturan tersebut.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH..

kah kah kah… MAT NORZA… KESIAN… kah kah kah…

kah kah kah… YB MANTIN…. KESIAN…. kah kah kah…

kah kah kah… SAPA LAGI?.... kah kah kah…

kah kah kah… MINAH PURTAN SELAMAT KE?... kah kah kah..