.

Rabu, 6 November 2013

KENAPA MALAYSIA HILANG PULAUDr Mahathir sasar Gani Patail, dakwa agen CIA di pejabat Peguam Negara

Peguam Negara, Abdul Gani Patail nampaknya sedang menerima tekanan daripada  Mahathir Mohamad.
Dr Mahathir bukan sahaja mendapatkan pandangan balas daripada bekas pegawai kanan polis dan peguam kanan sebagaimana dilaporkan oleh Malaysiakini hari ini bahkan menteri juga dibawa berbincang mengenainya.
Menurut sumber The Malaysian Insider, sekurang-kurangnya Menteri Dalam Negeri, i Ahmad Zahid Hamidi dibawa berbincang oleh Mahathir mengenai tingkah laku Gani.
Antaranya Mahathir bertanya Zahid apakah beliau sedar atau tidak ada dua pegawai Amerika Syarikat yang didakwanya agen kepada  Agensi Perisikan Pusat (CIA) yang bekerja di pejabat Peguam Negara sekarang.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... TANGKAP TANGKAP TANGKAP... kah kah kah..
kah kah kah...  SIAPA LAGI AJEN CIA?... kah kah kah...

 kah...PATUT LAH MALAYSIA HILANG SEBUAH PULAU... kah kah.,.
kah kah kah..INI KERJA AJEN CIA... kah kah kah..
kah kah..BAGAIMANA DENGAN PENGERUSI SPR?.... kaah kah..
kah... KALAU AG AJEN CIA... PENGERUSI SPR AJEN JUGA?... kah .
kah kah kah... SIAPA PULAK AJEN MOSSAD?... kah kah kah..

kah kah kah... NAJIB TAK SELAMAT LAGI... kah kah kah

---------

BILIK SULIT MENGEMBARA KE UTARA
MALAM JUMAAT INI
DI DEWAN YMCA
IPOH PERAK

MALAM SABTU INI
DI DEWAN MALIKI
BERTAM KEPALA BATAS

MALAM AHAD INI
DI DEWAN ORANG RAMAI
CEROK TOK KUN
BUKIT MERTAJAM

semua dijemput datang
semua di jemput
buat ramai
--------

KENAPA SEMBAB BERSUARA DI PARIS
Malaysia mengalu-alukan lebih banyak pelaburan dari Perancis, terutamanya dalam bidang pertumbuhan baharu dalam industri teknologi tinggi, bernilai tambah, berasaskan pengetahuan dan intensif kemahiran yang memberikan peluang pekerjaan berpendapatan tinggi, kata  Muhyiddin Yassin.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... APA MAKNA KENYATAN  MALIKUL SEMBAB INI?... kah kah kah...

kah kah kah... KENYATAAN DI BUAT DI PARIS?... kah kah kah..

kah kah kah...KES NAJIB SEDANG BERJALAN DI PARIS... kah kah kah..

kah kah kah...MUNKEE INI  BUKAN JAGA EKONOMI... kah kah kah

kah kah kah.. APAKAH... ADA TELO DALAM SELUAR DALAM?... kah kah kah..


--------

DUA WAJAH MAT KELENTONG


DI LONDON MAT ROCK

Di London, Najib sahkan Kristian boleh guna kalimah Allah di Sabah dan Sarawak

Sekali lagi Najib Razak (gambar) memilih untuk bercakap isu sensitif semasa berada di luar negara iaitu mempertahankan keputusan mahkamah yang melarang Kristian daripada menggunakan kalimah Allah.


Najib berkata, larangan mingguan Kartolik, Herald daripada menggunakan Allah adalah perlu untuk menjaga ketenteraman awam dan keharmonian negara dengan alasan Herald adalah akhbar yang tersebar luas.
Herald dicetak 14,000 naskah setiap minggu  dan kebanyakannnya diedarkan menerusi gereja.

Najib tegas pertahan kalimah Allah


Najib Razak (gambar) bertegas akan tetap mempertahankan kalimah Allah demi bangsa, agama, dan negara.


DI  KL MAT LEBAIDalam perutusan sempena sambutan Maal Hijrahnya, Najib berkata, ketegasan itu bagaimanapun dibuat secara berhemah melalui konsep Wasatiyyah yang menjadi asas kemakmuran Malaysia.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... DI LONDON CAKAP LAIN.... kah kah kah..

kah kah kah.. DI KL CAKAP LAIN.... kah kah kah..

kah kah kah...PADA CNN NAK TUNJUK LIBERAL.... kah kah kah..

kah kah kah... DI KL NAK TUNJUK IBRAHIM ALI...kah kah kah..

woit...  INI BUKAN WAK TAK  SIAH.... kah kah kah..

kah  kah kah...INI WAK TAK SEGAN.... kah kah kah


----------

ALTANTUYA TERUS MENGHANTU NAJIB 
 KOMENTAR TUKAR TIUB
pembunuhan altantuya ini kes international
kes ini berkait rapat dengan 
pembelian kapal selam scorpene

najib razak dan razak baginda 
terlibat dalam kes ini

kes ini tidak akan pergi selagi najib masih berkuasa
pembunuhan altantuay ini wajib terus digunakan
untuk menyerang najib

najib akan disapina ke paris
kes  di paris masih  dalam siasatan
bila  najib di sapina 
sekali lagi altantuya akan menjadi induk berita

MAINKAN IMEJ INI

KEMPEN WAJIB DI JALANKAN
satu kempen dalam negara
wajib diteruskan
nama altantuya wajib terus di sebut
dalam certamah
dalam tulisan 
dalam perlimen

altantuya ialah peluru
untuk menggudan najib

KENA PAU
DARI DALAM 
DAN DARI LUAR NEGARA

Mongolia dan bapa Altantuya tunggu penjelasan rayuan kes mereka

Setev Shaariibuu (gambar), bapa kepada Altantuya Shaariibuu, wanita Mongolia yang dibunuh, dan kerajaan Mongolia ingin tahu apa yang berlaku terhadap rayuan yang mereka bawa ke Putrajaya berikutan  pembebasan dua bekas polis yang membunuhnya pada 2006.
Ini rentetan tiada apa-apa perkembangan dan khabar berita daripada Pejabat Peguam Negara selepas lebih dua bulan pembebasan  Ketua Inspektor Azilah Hadri dan Koperal Sirul Azhar Umar.
Peguam, Karpal Singh yang menjadi peguam pemerhati bagi  Shaariibuu berkata,  anak guamnya sentiasa berhubung dengannya untuk mengetahui perkembangan rayuan itu.
"Dua minggu lalu, duta Mongolia di Bangkok, yang juga bertanggungjawab terhadap Malaysia, menulis kepada saya untuk bertanya tentang kes ini," katanya kepada The Malaysian Insider.
Beliau berkata, kerajaan Mongolia berhasrat untuk menghantar delegasi untuk mengikuti prosiding di Mahkamah Persekutuan yang menjadi medan akhir bagi kes rayuan berkenaan.

GAMBAR KLASIK
MAKAN MALAM DI KOTA PARIS
NOTA
jadikan altantuya
entot paling mahal
untuk najib
kah kah kah
----------

SEBUAH KESAH SATU PERJALANANBERGUMBIRA KELUARGA INI

Roslina (tiga dari kiri) dipeluk erat ibu kandungnya, Huang Yi Giao, 79, (dua dari kiri) dan lima adik kandungnya selepas dipertemukan kembali pada majlis pertemuan keluarganya di Kampung Paya Bemban, Kota Bharu.

60 tahun cari ibu kandung berhasil


Kota Bharu: Selepas 63 tahun menyerahkan anaknya kepada pasangan Melayu sebelum mengambil keputusan kembali ke China, seorang wanita tidak menyangka dapat bertemu semula dengan anak sulungnya itu. 

Huang Yi Giao, 79, berkata keputusan untuk kembali ke Kelantan pada Julai lalu, ternyata berhasil apabila menemui semula anaknya, Roslina Ahmad, 63, di Kampung Paya Bemban, di sini. 
“Saya dan mendiang suami yang juga seorang anggota polis terpaksa menyerahkannya kepada pasangan Melayu pada 1950 ketika menetap di Gua Musang kerana ketika itu zaman darurat dan keadaan susah. 


“Saya juga lumpuh tangan kiri selepas melahirkannya. Mendiang suami, Yong Yang, mengajak saya pulang ke Hainan, China untuk berjumpa tabib bagi mengubati penyakit saya. 

“Walaupun berat hati, saya terpaksa juga menyerahkannya kepada pasangan terbabit yang tidak mempunyai anak," katanya dalam keadaan sebak, ketika ditemui di sini, semalam. 

Yi Giao dan Yong Yang menetap di Gua Musang sejak 1930-an sebelum menyerahkan anak perempuannya kepada Ahmad Said serta isterinya Bidah Abdullah. Ahmad dan Bidah meninggal dunia pada 1973 dan 1990. 

Cari adik beradik 
Selepas menemui Roslina pada Julai lalu, Yi Giao sekali lagi bersama lima anaknya, Yang Chai Qun, 61, Mie Lan, 57, Chai Qing, 55, Jun Na, 52 dan Xiao Fen, 32, tiba di Kelantan kelmarin sebelum dijadual pulang semula ke China pada 17 November ini. 

Yi Giao berkata, pada 2003, beliau bersama anaknya, Mie Lan, datang ke Malaysia untuk mencari Roslina dengan bantuan Ketua MCA Gua Musang, Lew Kew. 

Sementara itu, Roslina yang juga ibu kepada enam anak berusia antara 22 hingga 27 tahun, berkata beliau juga berusaha mencari ibu kandung serta adik beradiknya dengan menyiarkannya di dalam beberapa akhbar tempatan. 

“Pada mulanya, saya sangka ibu kandung sudah tiada kerana sudah terpisah lama tapi saya yakin mempunyai adik beradik yang lain. Saya berusaha mencari mereka dan dimaklumkan oleh Lew Kew, ibu bersama adik ada datang ke Malaysia pada 2003 untuk mencari saya. Namun kami tidak berjumpa. 

“Saya dan ibu dipertemukan pada Julai tahun ini selepas ibu mengesahkan kepada Lew Kew anak perempuan yang diserahkan kepada pasangan Melayu di Gua Musang itu mempunyai tanda lahir pada paha kanan,” katanya.

-----------