.

Jumaat, 15 Disember 2017

TANGKAP SEKARANG








TANGKAP

JHO LOW



Ketua polis negara digesa ekstradisi Jho Low dari China

Ketua polis negara digesa mendapatkan kerjasama kerajaan China untuk mengekstradisi ahli perniagaan kontroversi warga Malaysia, Jho Low bagi dibawa balik dan didakwa di negara ini ekoran penglibatannya dalam skandal 1MDB.
Jurucakap Anak Muda Cari Jho Low (AMCJL) Faiz Fadzil berkata, akhbar The Australianmendedahkan bahawa penjenayah paling dikehendaki di dunia itu kini sedang bersembunyi di Shanghai, China dan menghabiskan masanya sama ada menginap di hotel mewah Peninsula atau belayar dengan bot mewahnya ‘Equanimity’ di sana.
Menurut Faiz, tiada keraguan bahawa Jho Low telah melakukan pelbagai kesalahan jenayah di negara ini dalam skandal 1MDB manakala Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat juga sedang melakukan siasatan terhadap perlakuan jenayah Jho Low.






TANGKAP

SEKRANG


----------------

ENTOT PAK AJI ENTOT







FILEM ENTOT

PAK AJI ENTOT
Aku pun ada dengar desas desus pasal filem ni tak berapa lama dulu. Diaorang kata kisah cinta terhalang ni berlegar sekitar port dickson, jadi producer hollywood tu dah rancang buat shooting kat hotel dan pantai sekitar port dickson ataupun kat gold coast australia, dan yang paling best ialah diaorang cadang nak cipta rekod guinness malaysia, ambik pak haji jakim berlakun dan jadi consultant dalam filem ni kahkahkah on 
THE FA KING AND I
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 6:09 PM




--------------------

BURET SAPA?







BURET SAPA

Sekeping daging ni, buret ke? Mahalnya buret sampai 14juta!???? Buret sapa tu?? on 
DAGING TERSEPIT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 7:24 PM




-------------

ANUGERAH GELARAN DATUK TAHIK






DATUK INI

BERTARAF  TAHIK

ATAU TAHIK

BERTARAF DATUK

‘Datuk’ dicari, tipu wanita lebih RM100,000

TIGA individu kerugian lebih RM100,000 manakala seorang lagi nyaris ditipu ekoran terpedaya dengan perwatakan baik dan lembut seorang lelaki bergelar 'Datuk’.

Naib Pengerusi Gerakan Pulau Pinang, Oh Tong Keong berkata lelaki berkenaan dipercayai mengaburi mangsa-mangsa dengan melakukan modus operandinya seperti menawarkan perkhidmatan pengurusan majlis serta menipu resit kuil semata-mata bagi mendapatkan wang daripada orang ramai. 

"Lelaki berusia 38 tahun itu turut memperdaya mangsa yang rata-ratanya kaum wanita dengan memujuk dan merayu mereka untuk meminjam sejumlah wang bagi tujuan melancong dan juga tujuan yang lain.


SOALANNYA

ADAKAH GELARAN

TAHIK INI 

 AKAN DIAMBIL

KEMBALI

KAH KAH KAH

--------------------

THE FA KING AND I








THE FA KING AND I
berita telah tesebar
seorang pelakon wanita malaysia
 telah dilamar
oleh seorang
producer dari hollywood

dikatakan hollywood
bercadanag utuk
membuat filem  
THE FA KING AND I
sebuah filem cinta terhalang

besar kemungkinan
brat pitt akan  dipelawa
untuk menjadi  FA KING
manakala pelakon wanita malaysia
yang masih belum dikenali
akan menjadi leading lady

tapi
laporan hollywwod report ini
masih belum bagiti  jelas
tapi yang saheh  filem ini tidak ada
sangkut paut dengan REZA AZIZ





--------------

LAMA MENGHILANG?






MANA 

MENGHILANG

SIAPA TAHU DIMANA
PELAKON WANITA BENGALI INI
MENGHILANG?
SAJE TANYA KERANA
LAMA TIDAK ADA 
KHABAR BERIAT

-----------------------

ANAK MUDA CARI JHO LOW





KENYATAAN MEDIA AMCJL (ANAK MUDA CARI JHO LOW)

KETUA POLIS NEGARA PERLU EKSTRADISI  JHO LOW DARI CHINA
1. Sebuah laporan oleh akhbar The Australian mendedahkan bahawa penjenayah paling dikehendaki di dunia    Jho Low sekarang sedang bersembunyi di Shanghai, China di mana beliau dikatakan menghabiskan masanya samaada menginap di hotel mewah Peninsula atau belayar dengan bot mewahnya ‘Equanimity’ di sana. Laporan tersebut boleh dibaca melalui portal The Malaysian Insight melalui pautan: 

https://www.themalaysianinsight.com/s/27637/

2. Tiada keraguan bahawa Jho Low telah melakukan pelbagai kesalahan jenayah di negara ini dalam skandal 1MDB. Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) juga sedang melakukan siasatan terhadap perlakuan jenayah Jho Low. Nama Jho Low disebut sebagai arkitek utama penyelewengan dana 1MDB dalam saman Jabatan Keadilan Amerika Syarikat (DOJ) yang telah menggariskan kesalahan-kesalahan yang dilakukan di bawah undang-undang Malaysia termasuk penipuan menurut seksyen 415 dan 418 Kanun Keseksaan dan pemberian rasuah menurut seksyen 16 dan 17 Akta SPRM 2009.  

3. Di samping itu, RM2.6 bilion yang dimasukkan ke akaun peribadi MO1 di Ambank daripada Tanore Account adalah dimiliki Jho Low. MO1 disahkan Menteri Dato' Abdul Rahman Dahlan sebagai Perdana Menteri Datuk Sri Najib Tun Razak dan Ambank adalah institusi kewangan tempatan. Jadi, wang yang diseleweng daripada 1MDB tersebut boleh dianggap pelakuan merasuah MO1 bagi mengeluarkan Surat Sokongan yang ditandatangani Perdana Menteri bagi menjamin pengeluaran bon 1MDB sebanyak AS$3 bilion. 

4. Amat menghairankan walaupun dengan pendedahan sebegini, Ketua Polis Negara masih mendiamkan diri. Tingkah laku sang penguasa di Putrajaya yang kini banyak berhutang dengan kerajaan China seperti projek Landasan Keretapi Pantai Timur (ECRL) bernilai lebih RM55 bilion dan keistimewaan kepada negara kuasa besar dunia tersebut menguasai tanah-tanah di negara ini, tetapi pada masa yang sama membiarkan Jho Low bebas hidup di negara China mewujudkan persepsi negatif di kalangan masyarakat umum seolah-olah Jho Low sedang dilindungi kerajaan. 

5. Ketua Polis Negara seharusnya bertindak dengan penuh integriti dalam menegakkan keluhuran undang-undang. Justeru, AMCJL menggesa Ketua Polis Negara mendapatkan kerjasama kerajaan China supaya Jho Low ditangkap untuk diekstradisi ke Malaysia di mana Malaysia dan China mempunyai perjanjian Bantuan Perundangan Bersama (MLA). Tangkapan ke atas Jho Low begitu penting bagi membolehkan siasatan jenayah dimulakan di negara ini supaya skandal 1MDB ini dapat diselesaikan dan masalah ekonomi terutama kejatuhan nilai Ringgit dapat diatasi. 

6. Jho Low tidak seharusnya dibiarkan terus bebas dan mengatasi undang-undang. Perlakuan jenayah Jho Low perlu dipandang berat semua pihak dalam negara ini kerana wang 1MDB berjumlah lebih RM20 bilion yang diseleweng Jho Low perlu ditanggung pembayar cukai di negara ini. 
FAIZ FADZIL
JURUCAKAP AMCJL 

(ANAK MUDA CARI JHO LOW)




------------------

BAHAYA CHINA MERAH







F.BOOK


SELAMATKAN MALAYSIA
Kena bagi tahu pada perwakilan UMNO yg sedang bersidang sekarang tak payah la percaya dgn propaganda murahan nak takut2kan orang Melayu tentang akibat kejatuhan kerajaan ke tangan Cina DAP. Dlm diam kita dah jual negara ni kpd Cina China. So, please stop the bullshit.
Ini adalah perbincangan tertutup 👇

1. Foreign Direct Investment (FDI) yg Najib buat langsung tidak menguntungkan rakyat malahan akan menggugat kedaulatan negara.

2. Jika dulu FDI ini hanya aliran modal, buat kilang, wujudkan peluang pekerjaan kpd rakyat, product dijual semula ke luar, ekonomi Malaysia berkembang pesat.

3. Tetapi sekarang Najib meminjam duit dari kerajaan komunis china, sebagai ganti mereka diberikan tanah (dijual sekeping demi sekeping) tanah Melayu ini oleh najib.

4. Antara contohnya projek tambakan laut di Melaka, Forest City di Johor, bandar baru China di Kuantan dan lain-lain.

5. Tembok 8ft high di bandar china kuantan, menutupi lebih 3,000 ekar tanah perindustrian milik komunis China, di mana pekerja, makanan, kontraktor, supplier juga diimport terus dari negara komunis China.

6. Tiada kebenaran utk pihak polis/pihak berkuasa Malaysia utk masuk ke dalam kawasan berpagar tersebut. Transaction jual beli di dalam kawasan kompleks tersebut juga menggunakan matawang negara komunis China.

7. *Pembangunan ini dilakukan secara tersusun dan terancang, dalam tempoh kurang 10 tahun ini, seramai 3 juta (3,000,000) penduduk negara komunis china akan dibawa masuk ke tempat-tempat ini*.

8. Tempat lain, Signature tower di KL dan bandar Malaysia Sg Besi, disekelilingnya akan dibangunkan lebih 60 kompleks industri dan residen oleh kontraktor negara komunis China, dengan tujuan jualan kepada rakyat china. Harga yang tinggi akan membuatkan rakyat malaysia (khususnya Melayu) tidak mampu memiliki hartanah di situ.

9. Ini akan membuatkan skop penguasaan "orang bandar" semakin membesar, menolak kuasa beli (Melayu khususnya) semakin ke luar bandar, dan pinggir hutan.

10. Dalam masa 10 ke 20 tahun sahaja, secara drastik mereka akan mengubah corak kepimpinan Malaysia nanti.

11. Mereka akan mencampuri semua urusan dalaman negara termasuk politik dan kenegaraan.

12. Dalam masa kurang dari 30 tahun landskap Malaysia akan berubah sama sekali, Malaysia akan jadi satu negara baru "CHINA".

13. Orang Melayu/Islam hilang kuasa sama sekali.

14. Untuk itu, Najib/UMNO/BN mesti dikalahkan pada pilihanraya akan datang.

15. Pakatan Harapan (PH) akan ambil alih KERAJAAN dan pulihkan semula. Semua perjanjian najib dengan kerajaan komunis china akan dirunding semula/dibatalkan.

16. Tun M akan dilantik sebagai Perdana Menteri interim selama tiga tahun dan akan diserahkan kepada pemimpin PH yang layak (termasuk yang dipersetujui secara bersama ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim) selepas itu. Jumlah ahli parlimen Melayu dalam PH adalah lebih ramai dari BN sekarang.

17. Semua ahli gabungan dan pimpinan pakatan telah bersetuju secara bersama untuk kebaikan negara termasuk DAP yang juga menolak apa yg najib lakukan sekarang.

18. Kebanyakan kepimpinan yang ada di sekeliling najib sekarang sebenarnya dalam keadaan diugut (sesetengahnya juga dirasuah dedak) untuk terus setia kpd najib, namun secara senyap sebahagian besar mereka telah menyatakan sokongan padu kpd Tun M dan Pakatan Harapan.

19. Tun M mengambil inisiatif menyampaikan mesej ini secara tertutup supaya kita lebih sensitif dengan hak kita. Siri-siri dialog secara tertutup akan diadakan secara berterusan, PRU dijangka akan diadakan kurang 6 bulan dari sekarang.

20. Sampaikan mesej ini kepada semua rakan-rakan anda, tumbangkan BN melalui sistem demokrasi, sama-sama kita SELAMATKAN MALAYSIA.
FROM A WHATSAPP GROUP





-------------------

SAH JHO LOW DI CHINA MERAH






PEMBACA TT

APAKAH SEKARANG

TUAN TUAN

PERCAYA  

 YANG

JHO LOW INI

DILINDUNGI OLEH

CHINA MERAH?
Jho Low sibuk berlayar, menginap hotel mewah di Shanghai
AKHBAR The Australian melaporkan ahli perniagaan kontroversi Low Taek Jho atau Jho Low berlayar dengan kapal mewah dan menginap di sebuah hotel mewah di Shanghai.

Menurut laporan itu, kapal layar Low yang bernama "The Equanimity" telah melintasi  laut di luar pantai Papua Barat.

Ia turut menyebut "The Equanimity" juga merentasi laut Asia Tenggara dalam lawatannya ke Kemboja, Thailand, Bali dan beberapa kepulauan kecil Indonesia sepanjang enam bulan yang lalu.

Menurut laporan itu lagi, Low dilarang kembali ke Malaysia walaupun mempunyai hubungan rapat dengan  Najib.

"Walaupun Low mungkin ditangkap dan didakwa dalam tempoh beberapa minggu atau bulan berikutan siasatan antarabangsa ke atasnya, beliau dikatakan membahagikan masanya antara kapal layar Equanimity yang mewah dan Hotel Peninsula di Shanghai yang juga mewah, yang menghadap Sungai Huangpu," laporan itu dipetik.

Laporan yang memetik dokumen mahkamah AS menyebut, ketika "bergurau-senda" di atas Equanimity pada 2014, Low telah menghadiahkan satu set barang kemas kepada supermodel Australia, Miranda Kerr.

Menurut laporan itu lagi, Australia bukanlah asing bagi keluarga Jho Low kerana bapanya, Larry Low Hock Peng terkenal dengan penglibatannya dalam bidang korporat tempatan pada awal 1990-an yang memberi kesan kepada jutawan media Kery Stokes.

"Dari 1992, Larry Low adalah pengarah di sebuah syarikat tersenarai di Australia iaitu Ledge Group. Sebuah syarikat yang berkongsi alamat dengan syarikat Low di Pulau Pinang, iaitu Corum International, juga memegang hampir 27% saham Ledge. Pada 1994, Ledge telah ditukar nama kepada MediaTech," laporan itu dipetik.


JHO LOW INI

AGEN GELAP

CHINA MERAH

KINI BERJAYA

MENGGUNAKAN

NAJIB ROSMAH

UNTUK  GADAI

TANAH MELAYU

MASIH ADA LAGI

YANG TAK CAYA?
--------------

DAGING TERSEPIT










DAGING TERSEPIT

diberitakan 
ada sekeping
daging tersepit telah bibeli
dengan harGa 14 juta ringgit

siapa tahu daging apa ini?

siapa tahu siapa beli daging ini?

siapa tahu pasal apa
daging ini bagitu mahal?

siapa tahu duit siapa
pakau untuk beli daging ini?







-------------------

MEK DOGAL JUAL RACUN







MEK DOGAL
Kalau aku tak boikot mcd sebab aku syak dia pro israel (dari segi derma kewangan) pun, aku tetap boikot mcd sebab perut aku tak setuju dengan bahan burger dia (lettuce dia tak segar, tapi paling teruk bigmac dia bikin stomach upset!) 

JUAL RACUN

dan hakikat french fries tu sangat banyak minyak (sebab deep fried serupa la macam goreng pisang dan cekodok). Cuma bezanya, kalau boikot sebab kedua tu kurang strict sebab aku masih boleh makan apple pie, sundae atau aiskrim dia. on BOLEH SELESAI - SENANG SAJE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/14/17



-----------------

JAKIM DAN MEK DOGAL










JAKIM
yea bro..nanti ada jakim, ada mufti, ada ustaz2 ada ustazah2 yg bangun dan lindungi mcdonald malaysia sunnah wal rasuah ini..kalo di saudi tempat lahir nabi, tempat jasad nabi disemadikan pun ada mcdonald, apa salah dan dosa sekiranya mcdonald juga wujud di bumi malaysia berserambi mekah di kelantan..

DAN

apa nak diherankan dgn jakim yg beri status babi halal..sbleum ni pun dgr ada tokey dari saudi yg mahu beli semua mcdonald dimalaysia..mcd ni bukan milik jcorp ke..benar kata lu tt, kapitalis itu tidak beragama, even haji hajah, melayu islam pun bole jadi kapitalis dan menyumbang kpd wang pembunuhan seperti yg dilakukan oleh sultan salman..kpd encik mcdonald, jgn takut dgn boikot org2 malaysia ni..

MEKDOGAL

kata org melayu hot hot chicken din ayam je..tunggu lagi seminggu..senyap la kes ni..ibarat kata najib, kes baitulmuqadis dan perlaburan malaysia dgn amerika itu ada dua perkara yg berbeza..err pemuda satu malaysia azeez ee dari baling pun derma barang2 makanan dari company israel kpd palestin, on 
BOLEH SELESAI - SENANG SAJE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/14/17



---------------------

DEMO JAM 2 PERANG HARI INI






PENGUMUMAN
Bro ,
jangan lupa hari ni
jam 2.00 petang
kita turun berdemo
depan pejabat duta USA
di jalan ampang

ini tanda setiakawan
ini tanda kita sokong
perjuangan adil
rakyat palestin

bumi palestin telah dijajah
oleh zionis israel

zionisma ialah ajaran idealoji
yang mengakui bahawa
hanya bangsa yahudi
hanya agama yahudi
yang betul
yang dipilih oleh tuhan

agama lain dicap
sebagai ajaran sesat

kita lawan zionis isreal
kita lawan zionis tempatan







--------------

KENAL CHINA MERAH DARI JEPUN








MARI KENAL
Hanya Azeez yang konal Manikam. Nak konal China Merah tanyo Jopon. Orang Jopon tak bagi sekor China Merah pon masuk nogori Jopon. Lanchong boleh tapi bermigrasi tak boleh langsung. Kok ado Chino yang dah ado.. China ni dikastakan pada tahap paling rondah sekali.. ateh sikit pado babi. 

 CHINA MERAH

Tak dibagi memiliki apa-apa hartanah. Tak diberi meniaga ..beli sulat kabal lama dan bisi bulok pon tak boleh. Nak keleje musti keleje buruh je. Cam tu lah tak cayanye Jepon pada China Merah. Kita olang Malaisia manyak maek. Tatak had sama China Melah. Apa ..Islam tatak kasik gado sama layin bangsa oo. 

DARI JEPUN

Kita kasik China Melah lumah, tanah freehole, kilang, labohan mcm mcm atak. Tujuh Latos Libu China Melah mau mali.. lepas tu main jadi juta-juta.. meleka semua manyak luwik ooo.. jgn mayin-mayin oo. Itu hali 20 ekor China Melah yang SENGKEK pun belani lempang polis. Kalau juta-juta ..abis la lu. Bolo punya Melayu. on PENINDASAN BANGSA DAN AGAMA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/14/17





-----------------

TERBAIK







TERBAIK
Beli burger tepi jalan yg budak2 PH jual tu lagi best. Harga pun murah. Depa tak bagi royalti kat yahudi kapir harbi. Kita bagi peluang budak2 PH dpt pendapatan lebih. Belilah burger tempatan dan boikot burger luar negara on 
BOLEH SELESAI - SENANG SAJE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/15/17



------------------