.

Jumaat, 21 September 2018

PA CHU CHENG



PA CHU CHENG
Heeei haram jadah jgn main main sama bugis kuasa bugis diceruk donia tak kenal maka tak cinta hahaha on 
SANGKUT PASTI SANGKUT
Anonymous
on 9/21/18
Reformasi yg gwa tau bila demo je kono sobut ..baru lah taraf demo tu setaraf demo Reformasi Indon 97 ..ia mcm Al-Patiha kono baco baru sah sembahyang. Cuba tanyo apo yg distorikan dalam Al-Patiha ..sekor pun tak tahu ..REFORMASI tu kopalo bijik apa pun tak sapo tahu. Las-las Sudara Nuar yg kata Reformasi itu untuk basmi FEUDAL ..tapi dia jugak yg terkangkang kangkang cium tgn RAJO ..ha ..itu lah makna REFORMASI. on POTONG STIM
panglimo potaseh
on 9/21/18
Cibai lu TT...wa baca sambil pak chu cheng lu tapi xlepas...kahkahkah.... Terpaksa carik amoi kasi lepas baru lega marah dgn TT ni...kahkahkah on MERAKAM SEJARAH - DISINI IANYA BERMULA
Publish | Delete | Spam




------------------------

TANYA TANYA







TANYA

DUA PULUH TAHUN

KITA BERTANYA

APA ITU TOP

APA ITU

BOTTOM


------------------------

TAK ADA IC



TAK DA IC
Malaikat tak ada IC ..
cam mana nak undi ..kah kah kah on 
MALAIKAT LUP UNDI PAS
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/20/18



-----------------

JAMBU OO JAMBU







JAMBU

SAPA TOP

SAPA BOTOM



Replying to 
Oi TT.... Ko ni kalau x buat pembaca resah dihujungnya walaupun sambil tgh tergelak berdekah2 tak sah... Sukma tgh lepk dgn sepol kot ukur lobang masing2..





-----------------

MUSTAHIL DAPAT JUMPA






MUSTAHIL



Polis serbu rumah Tun Rahah

Polis menyerbu kediaman ibu bekas Najib, Hajjah  Rahah Mohammad Noah di Jalan Eaton, Kuala Lumpur, semalam.

Difahamkan serbuan itu dilakukan jam 4 petang oleh 14 anggota, pada waktu yang sama Najib didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur.


MUSTAHIL

DAPAT JUMPA

COLI SARIMAH

PASTI DAH

LAMA DIBAKAR

KAH KAH KAH

--------------------

GUA CUNT FUSE






GUA UDAH

PECAH STORI 

MAT SONGEL

LU KATA GUA

PUNGUT KESAH

TEPI JALAN

It should have been me, says Anwar on day Dr Mahathir sworn in as PM

A CANDID Anwar Ibrahim admitted today that he should be the one sworn in as the prime minister instead of Dr Mahathir Mohamad after Pakatan Harapan’s shock election victory on May 9, reports Channel News Asia.

TERGOLEK DOG

GUA KETAWA

INI 

STORI TOP KE

STORI BOTTOM

GUA CUNFUSE

KAH KAH KAH


------------------

WATAK REFORMASI 1998






WATAK WATAK

REFORMASI98


YANG KENA TUDUH MELIWAT


YANG MENUDUH


YANG BUAT KACAU


YANG MENUMBUK


YANG KENA TUMBUK


YANG KENA LIWAT


YANG JAMBU LAGI KIUT


MAHKAMAH GAGAL
MEMBUKTIKAN
SIAPA TOP
SIAPA BOTTOM


--------------------

BACA LAGI



BACA LAGI 
https://www.malaysiakini.com/columns/443921


Abdul Talib Hasan
walaupun banyak helah dan salah akan dituduh terhadap individu2 dalam ph atau mengangkat individu2 tersebut sebagai katalis kejayaan ph, hakikatnya kesatuan keempat2 individu (parti) tersebut yang telah mewarnakan kejayaan. kita mungkin tidak menyukai salah seorang atau berdua daam pakaatan itu, namun dua atau tiga daripada mereka (mana2 pun) tidak mungkin memperolehi kredit untuk lulus. jadi untuk era ini, marilah kita terima semuanya (mahathir+anwar+mat sabu+lim guan eng)
SukaBalas2j
Nbs Centre
harap saudara hisham cepat menolong dsai skrg. rasanya dia akan kena game lagi. satu sosok yg saudara katakan di atas adalah satu sosok yg tidak boleh dipercayai. smlm katanya tidak menerima amno. esoknya... berkata ahli amno boleh msuk ppbm secara individu... di kemudian harinya... bbrp mp telah kluar amno. kemana depa nak pergi kalau bukan ke ppbm... itu satu sosok yg tidak boleh dipercayai. dimulut lain dihati lain, dikata lain, di akal lain.
SukaBalas5j
AL Ikhlas Ikhlas
cakap macam tahi kucing...apa ke bendanya....tanpa TM jangan mimpilah nak menang PRU 14. Harapkan anwar cakap pun macam mangkok
SukaBalas4j
Fahmin Fazwin
Cakap sedap je wak tapi nok laksana ke parit jawabnya. bagi kementerian dan buatlah kijo nok tengok pencapaiannya berapa degreeee. semua kementerian misti dalam 5 tahun kita akan nilai sejauhmana kemajuan mereka ini. kalau masih sama tak jauh beza dengan geng umno baik letak jawatan.
SukaBalas8j




--------------------

APEK MANA NI?



APEK MANA NI?
Siminjak patatan halapan tubuh kilajaan lu manya bunyi ooh tibailalu lu banya ex sikalang utala silatan Timo balat lho tapowe aiyoooo lhu manyak lantoi pipata liangse budis ala nyata setu lamam bersamasamalam selibu meilam lhu talak celita lhu langis langsis aiyoooo selupa ibelahim ali langis hahaha on 
HANYA SATU MALAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/20/18

---------------

SANGKUT PASTI SANGKUT







SANGKUT 

PASTI SANGKUT

Memang lawakkkkkk on 
MUSTAHIL TAK SANGKUT
Melayar Malam
on 9/20/18
kesian...awat hangpa pekena dia macam tu on MUSTAHIL TAK SANGKUT
Publish | Delete | Spam
Abdul Manap
on 9/20/18



Tajur pasang banyak2 tapi kalau tak ada umpannya susah jugak nk sangkut bro... on MUSTAHIL TAK SANGKUT
I
on 9/20/18
... dikata bodoh, marah pula. Kalu lagu tu kira habispandai lah. Apa spesenya dia. Sidang media seluruh dunia pula tu. Mampuslah hampa nampak gaya. Ada mulut, tutup. Ada akai pikiaqla. on MUSTAHIL TAK SANGKUT
dNAN SAhARA
on 9/20/18


-------------------

POTONG STIM






CILAKA TI TI

POTONG STIM
cilakak lu tt..anwar dan penyokong2 otai baru nak stim, baru nak berahi..tetiba lu kata reformasi telah tercetus sejak 1957 hari nakba malaysia..gua sokong reformasi struktural terutama Suruhanjaya pilihan raya..menurut bersih, prk port dickson adalah kelemahan struktural spr..agen2 daulah wajib distrultural termasuk juga reformasi kesultana melayu yg suka tibai org yg bukan golongan raja/sultan..tibai juga ada kaitan dgn projek2 tanah,pembangunan dinegeri masing2..
oh ya bro..jgn lupa reformasi jabatan pendaftaran negara..ini lubuk emas menteri2 umno ug pas..apakah anwar perdana menteri port dickson bole melakukan reformasi ini? hanya guru nanak yg tahu..sblm tu pecat wan azizah sb isteri nya itu kelihatan gagal mjlnkan keje menteri wanita.. on REFORMASI DAN AGENDA PERUBAHAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/20/18



-------------------

SYOK SENDIRI





SYOK SENDIRI

Dah le tu, reformasi di dibibir sahaja.. Jiwa reformasi tulin tak berebut kuasa, tak kemaruk kuasa.. Cakap reformasi sebelum naik, teori berlori... Bila ada kuasa di tangan.. Semua yang dibuat jadi halal, jadi betil, jadi sah. Era sekarang tak perlu cakap lebih, tak perlu tunjuk mulia, semua tu pembohong.. 
TT tak perlulah nak teori lebih, rakyat bukan yg di bandar tapi di kampong sana, jadi cakap TT sekadar hampeh, syok sendiri.. Cakap orang kat wad gila lebih mudah faham dari TT, berputar berbelit 
on REFORMASI DAN AGENDA PERUBAHAN
Publish | Delete | Spam
Kluangman
on 9/20/18

cilaka







---------------------

BUAT FITNAH






RONI DAP 

BUAT FITNAH
Cilaka Ronnie Sang Kapir Laknat kote kulup tak bersunat ..fitnah ..fitnah ..fitnah ..20 kes saje ..bukan ke 192 kes ..ini tak adil. Satu lagi kalau gwa tengok muka Hajjah Suami Najib yang baby look tu ..FITNAH .. kalau TT ckp 66 tahun ..gwa tak PICAYA. 
on BERITA PALSU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/20/18


-------------------

Khamis, 20 September 2018

REFORMASI DAN AGENDA PERUBAHAN

 

REFORMASI DAN AGENDA PERUBAHAN 

Pada petang 20 September - dua puluh tahun dahulu saya tahu dimana saya berada. Pada petang Ahad itu  - dalam jam 4.30 - saya berada di wilayah Masjid Negara. Saya bersama lebih dari 50,000 anak  semua bangsa menunjukkan setia kawan kepada  Anwar Ibrahim yang telah dituduh meliwat.

Anwar Ibrahim membuat labon ceramahnya di anjung Masjid Negara. Anwar mempertahankan dirinya dari tuduhan liwat. Menuduh musuh politik dan Mahathir Muhamad yang membuat fitnah. Di anjung Masjid Negara Anwar melaungkan - reformasi. Anwar melaungkan lawan tetap lawan.

Anwar Ibrahim timbalan Presiden United Malays National Organistion telah dilucutkan dari partinya. Anwar  yang juga Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Keewangan telah diberhentikan dari jawatan kerajaan pada 2 September 1998. Anwar dikatakan telah meliwat adik angkatnya   Sukma Dermawan. Anwar juga dituduh meliwat pemandu kereta keluarganya   yang bernama Azizan Abu Bakar.

Justeru - tahun 1998 dinobatkan sebagai Tahun Meliwat Malaysia. Kes Anwar ini telah menjadikan perkataan - LIWAT - satu perkataan yang paling pop hingga ke hari ini. 

Liwat terus menjadi berahi seksual terlarang. Walhal dari kajian bentuk hubungan seksual ini  bukan satu yang asing dalam mana-mana budaya bangsa - termasuk budaya Bani Melayu. Sama ada homoseksual mau pun hetroseksual liwat wujud sebagai bentuk nikamat seksual. Liwat menjadi nikmat seksual yang  gelap lagi digelapkan.

Terima kaseh kepada Mahathir. Terima kaseh kepada Anwar. Dua sosok ini telah  berjaya mengetengah  perkataan liwat. Dari yang  tak tahu kini satu Malaysia telah tahu. Dan  ramai pula  yang ingin mencuba. Amin

Malam 20 September Anwar ditangkap. Pada malam itu juga anak-anak muda yang bersimpati dengan Anwar Ibrahim telah bertindak. Anak anak muda yang tidak mengenal siapa Anwar Ibrahim sebenarnya  telah  sepontan terjerut untuk turun ke  jalan raya.   

Mahathir Muhamad yang menuduh Anwar sebagi peliwat telah ditakrif sebagai Mahafiraun. Mahathir dilihat sebagai telah menzalimi Anwar.
Pada malam 20 September 1998 Anwar ditangkap. Demonstrasi jalanan bermula. Laungan reformasi kedengaran disana sini.  Laungan lawan tetap lawan kedengaran disana sini. Penyokong Anwar dari dalam United Malays National Organisation juga telah keluar menentang Presiden Parti mereka  Mahathir Muhamad.

Harus saya terangkan disini. Ramai yang membuat salah bacaan. Ramai yang menganggap  reformasi itu demonstrasi dan demonstrasi itu reformasi. Ini salah. Demonstrasi itu ialah manifestasi reformasi. 

Reformasi itu ialah tuntutan anak semua bangsa untuk  melahirkan Malaysia yang lebih adil dan demokratik. Berjuang untuk melahirkan Malaysia tanpa rasuah. Berjuang untuk meghapuskan nepostisma. Berjuang untuk membasmi budaya feudal yang memenjarakan fikrah Bani Melayu. Berjuang untuk membebaskan fikrah Bani Melayu dari terus terjerumus dalam padang pasir Arab.

Justeru  ajenda  reform - ajenda perubahan  yang awal ialah membuka ruang demokrasi.

Wajib saya terangkan secara tuntas  disini. Ajenda perubahan ini  TIDAK bermula pada 2 atau 20 September 1998. Tuntutan ajenda perubahan  bermula pada jam 12.01 - malam 31 Ogos 1957. Pada malam itu secara resmi kuasa kolonial Inggeris telah memberi kuasa memerintah Tanah Melayu  kepada United Malays National Organisation. 

Pada malam 31 Ogos 1957 ini juga anak semua bangsa telah meneruskan perjuangan anti British kepada anti  United Malaya National Organisation. Parti Ketuanan Melayu ini adalah parti anak didik dan boneka Inggeris.

Parti Komunis Malaya dan jaringannya semenjak 1948 telah mengangkat senjata  melawan Inggeris kini meneruskan perang kolonial untuk melawan parti United Malays National Organisation. 

PMIP - Pan Malayan Islamic Party - nama asal Parti Islam PAS - terus menentang kerajaan United Malaya National  Organisation . Parti Rakyat dan Parti Buruh - dua parti kiri yang amat tersusun  dan kompak telah memberi perlawanan yang hebat kepada  Parti Ketuanan Melayu

Tiga tahun kemudian - 1960 - United Malays National Organisation telah memperkenlakan ISA atau Akta Keselaman Dalam Negeri.  ISA ialah akta penjara tanpa bicara. ISA membuktikan  bahawa tuntutan ajenda perubahan dari anak semua bangsa diteruskaan.

Pada tahun 1964 - sekali penjajah Inggeris menjalankan jarum. Kali ini dengan penubuhan Malaysia. Ramai yang menentang. Ramai yang dimasukkan  kedalam penjara melalui  ISA.

Pada tahun 1974 - kaum tani miskin di Baling Kedah bangun melawan.  Gerakan tani ini  mendapat sokongan kaum pelajar.  Ramai di ISAkan. Kemudian berlaku tunjuk perasaan kaum tani - juga  di Kedah  - mereka menuntut  harga padi  yang masuk akal. 

Semua ini adalah contoh perjuangan anak semua  bangsa dan bangsa semua agama menuntut dilakukan reformasi. Semua menuntut diadakan reform ajenda.

Gerakan REFORMASI98 itu adalah sambungan dari semua gerakan yang menuntut  memerdekkan Tanah Melayu yang bermula pada 31 Ogos 1957.

Pada 9 Mei 2018 - anak semua bangsa telah berjaya menendang Najib dan United Malays National Organisation dari berkuasa. Ini detik dan tanda permulaan terbukanya ruang demokrasi.

Dengan wujudnya ruang demokrasi ini maka berkemungkinan dijalankan  ajenda perubahan. Ajenda perubahan yang telah mengeram lama ini boleh menetas.  Ajenda perubahan ini bukan peralihan sosok - dari Najib kepada Mahathir. Bukan perubahan daging dan tubuh badan. 

Siapa jadi Perdana Menteri bukan ajenda fudumental. Mahathir ke , Azmin ke  , Mat Sabu ke  atau Anwar menjadi PM bukan isunya. Ini tidak penting. Ini ajenda kulitan.

Apa yag penting dalam ajenda perubahan ialah perubahan struktural. Perubahan lembaga-lembaga daulah. Pendemokrasian jentera kerajaan. Pendemokrasian kaki tangan kerajaan.

Ajenda perubahan yang bersandarkan perubahan struktural akan menjamin kesejahteraan. Tanpa perubahan struktural maka kemenangan 9 Mei ini berkemungkinan lenyap.

Saygia dingatkan  - saksikan  apa yang terjadi kepada Pilipina. Rakyat Pilipan telah berjuangan ke jalan raya dengan - peoples power.  Mereka berjaya menghalau Marcos. Tapi hari ini yang lahir ialah Duterte - pembunuh berlesen.

Awas dan waspada. Tanah Melayu dan Malaysia juga memiliki benih-benih Duterte. Anak semua bangsa wajib sedar bahawa ajenda perubahan yang paling  utuh ialah keberanian anak semua bangsa bangun bersuara dan bertindak.  Jika bersuara dan bertindak telah menjadi budaya kita maka ajenda perubahan boleh dituntaskan. Anak semua bangsa bukan hanya berlabun di Face Book atau Tweeter atau Wataps.

Jika anak semua bangsa berani bersuara da bertindak maka tukang karut dan kaki labon dapat dibogelkan.  Anak semua bangsa wajib memiliki minda yang kritikal. Kelentong  dan lebong Mat Songel yang terbonggeng apabila anak semua bangsa mula berani berfikr.

Berfikir secara kritikal  adalah kunci ajenda perubahan.  Hanya dengan memiliki fikrah yang kritikal baru kita tahu dan sedar siapa sebanrnya peliwat dan siapa sebenarnya kaki lebong. Amin. (tt)






--------------------

MALAIKAT LUP UNDI PAS




MALAIKAT LUPA

NAK UNDI PAS
Pada 9 mei yg lalu bukan Allah saja yg lupa nak bantu umno, malaikat pun lupa nak turun undi parti pas. Phuiii! Lokman adam betul laa si lokman adam ni. on
 ALLAH BANTU UMNO
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/20/18


--------------------

MANA ZIANA




MANA ZIANA
Gerombolan dah mula angkat kaki. sekali lagi dakwa, Mah pulak mintak fasakh. Ziana mana ziana? KahKahKah on 
HANYA SATU MALAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/20/18


-----------------

NOSTRADAMUS




NOSTRADAMUS

Kita patut beri selori pujian pada Haji Najib .. kerana berjaya meramal ala Astrodamus ..yg apa akan jadi pada Parti Qarammah UMNO. Ingat tak ..kaki kepit mulut berbuih ini pernah beri kiasan mashur ..yg UMNO bak kapal melabuh sauh mengibar layar. 
Kalau tuan2 tak bodoh dah tentu tau apa jadi pada kapal tersebut. Beberapa ekor Ahlul UMNO dah capai pelampong untuk selamatkan diri ..ingat pelampong pun terhad ..tapi yang gomok gedempol mcm Rosmah, Azalina, Lokman boleh terapung sendiri .. ..no hal. on
 PAK AJI MAK AJI CABUT LARI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/20/18



---------------------

FREELOADER KAH?



FREELOADER KAH?
Ermmmm....semestinya bkn freeloader tapi x mustahil freeloader dibelakang tabir on 
SOALAN KURUN INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:50 PM



----------------

MUSTAHIL TAK SANGKUT








25 TUDUHAN

MUSTAHIL 

TAK ADA 

YG LEKAT

TAJUR BANYAK

MESTI ADA

YANG MAKAN

Najib hadapi 25 tuduhan 

bersabit 1MDB dan ‘derma Arab’


NAJIB Razak dihadapkan 25 lagi tuduhan melibatkan skandal 1Malaysia Development Berhad, dengan 21 daripadanya membabitkan pengubahan wang haram berhubung duit RM2.6 bilion atau AS$681 juta yang masuk ke akaun peribadinya pada Mac 2013.

Dua puluh satu pertuduhan itu terbahagi kepada tiga jenis kesalahan mengikut Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001 (AMLA).


GUA KENA

SATU TUDUHAN

KENA 9 BULAN

INI HANYA

MENGHASUT

MUSTAHIL 25

TAK SANGKUT

KAH KAH KAH

-------------------

SOALAN KURUN INI





SOALAN 

KURUN INI
SAPAKAH MAT PET
YANG DIAGONG AGONG KAN ITU?

ADAKAH 
SEORANG ROCK STAR?
ATAU
HANYA ROCK




----------------------

PAK AJI MAK AJI CABUT LARI






PAK AJI MAK AJI

CABUT LARI

BILA KAPAL

NAK TENGGELAM

5 Ahli Parlimen, 13 Adun Keluar UMNO Setakat Ini

Tuan Haji Mustapa Mohamad dan Tuan Haji Anifah Aman menjadi pemimpin Umno terkemuka yang meninggalkan parti Melayu yang hilang kuasa persekutuan pada pilihan raya umum, 9 Mei lalu.

Mereka menyertai beberapa pemimpin lain yang meninggalkan parti utama Barisan Nasional (BN) itu yang setakat ini hilang lima ahli Parlimen dan 13 Adun di beberapa negeri.

Sebelum Tuan Haji Mustapa umum keluar parti, tiga lagi pemimpin dari Umno mengambil langkah sama iaitu  Ahli Parlimen Bagan Serai, Tuan Haji  Noor Azmi Ghazali, Ahli Parlimen Bukit Gantang, Tuan Haji  Syed Abu Hussin Hafiz Syed Abdul Fasal dan Ahli Parlimen Masjid Tanah, Tuan Hajjah Mas Ermieyati Samsudin.


LARI CABUT

SPRM 

NAK MASUK

MINTA AMPON

CEPAT CEPAT

MASUK BERSATU

UNTUK SELAMAT

KAH KAH KAH


---------------------