Jumaat, 18 Mei 2012

HARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB
PARIS CALLING PARIS CALLING
MUHYIDDIN : AMBIL IKTIBAR DARIPADA KISAH REBUT KUASA - minsider


Sejarah kehancuran bangsa dan negara serta keruntuhan tamadun lampau akibat perebutan kuasa yang banyak dipaparkan dalam karya-karya sastera klasik Melayu serta tamadun lain wajar dijadikan tauladan oleh Malaysia.

Muhyiddin Yassin berkata banyak iktibar yang boleh didapati daripada karya-karya mengenai peperangan, perbalahan dan perpecahan sesama sendiri agar Malaysia tidak terjerumus ke dalam kancah perebutan kuasa yang tidak demokratik, apatah lagi dengan menggunakan pelbagai muslihat kotor dan tidak beretika.

“Saya berharap pengajaran daripada peristiwa peperangan, perbalahan, perebutan kuasa sama ada yang dikisahkan dalam Hikayat Tiga Negara atau Sejarah Melayu, Hikayat Merong Mahawangsa dan yang lain-lainnya hendaklah dijadikan iktibar agar kita tidak terjebak dalam kancah yang merugikan itu yang boleh menghancurkan negara,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... NAK TAHU APA MAKNA NYA BERIAT INI?.... kah kah kah....

kah kah kah...INI MACAM RED INDIAN BAGI SIGNAL ASAP.... kah kah kah...

kah kah kah...APA MAKNA SIGNAL INI?..... kah kah kah...

kah klah la....MAKNANYA MAT MONGOL WAJIB SEDIA UNDUR.... JANGAN DEGIL.... kah kah kah...

kah kah kah...INI CARA MALIKUL SEMBAB BAGI SIGNAL.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK KAN LUPA?.... kah kah kah...

kah kah kah...SIAPA NAK TOLAK MENTUA KJ?.... kah kah kah...

kah kah kah....KESIAN KJ.... TAK ADA PAK MENTUA NAK BANTU KEMPEN TAHUN DEDPAN...kah kah kah

woit... HEBAT MUKRIZ... BAWAK ABAK KETUA PEMUDA.... kah kah kah


layari radio bangsar utama untuk mendengar lagu altantuya:

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/MALAM INI JAM 9 DARI RADIO BANGSAR UTAMA
ANAK MUDA BANGUN MELAWAN

MALAM IN I JAM 9.00 RADIO BANGSAR UTAMA

Radio Bangsar Utama akan membincangkan tentang perkara pasca Bersih 3.0 bersama Timbalan Presiden Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen (KAMI) - Khalid Ismath

Radio Bangsar Utama akan membincangkan pengalaman mahasiswa ini sepanjang himpunan / perkhemahan di Dataran Merdeka semenjak 14 April 2012. sehinggalah himpunan Bersih 3.0, 28 April lalu.

Begitu juga kekasaran terhadap ibunya dan rakan-rakannya semsa himpunan 'Duduk Bantah', tangkapan salah dan intimidasi polis sepanjang siasatan diadakan. Semua ini dapat didengar dan dibincangkan di Radio Bangsar Utama.

Hantar komen anda ke facebook kami : www.facebook.com/pages/Radio-Bangsar-Utama

"Kepercayaan diperoleh melalui keraguan, keahlian melalui latihan, pengetahuan melalui pelajaran. Setiap masa diantaranya, ada Radio Bangsar Utama"

Iklankan program anda dengan menghantar poster dan maklumat ke: radiobangsarutama@gmail.com

MALAM INI JAM 9.00 RADIO BANGSAR UTAMA

Berita-berita Bersih
Berita-berita MelawanRABU – RADIO BANGSAR UTAMA

rabu ialah stesen radio internet
rabu ialah stesen radio melawan
rabu ialah stesen radio melanggar
rabu ialah stesen radio cool
rabu ialah stesen radio chic
rabu ialah stesen radio radikal

layari sekarang:
www.radiobangsarutama.blogspot.com
atau
www.radiobangsarutama.com


setiap malam dari jam 9.00 malam
siaran terus menerus

dari rabu akan dapat didengari:
berita bersih
berita menghasut
berita terkini

dari rabu akan berkumandang:
lagu punk rock
lagu rock klasik
lagu rock kapak
lagu metal
lagu perjuangan
lagu melawan
lagu sosialis
lagu komunis
lagu lagu perjuangan dari seluruh dunia

sesekali ada lagu mat bunga
sesekali ada lagu mat jiwang

jadi cool jadi kawan rabu
BE COOL – BE DARESIAPA KENAL MATA MATA INI?
SILA CAMKAN MUKA MUKA INI


MENTERI DALAM NEGERI HARUS PERJELAS PERANAN ANGGOTA POLIS MENYAMAR DALAM PESERTA BERSIH.

Hampir 3 minggu telah berlalu sejak sejarah berlakunya himpunan rakyat terbesar dalam negara ini iaitu BERSIH 3.0. Himpunan menuntut pilihanraya bebas dan adil yang harus ditandakan sebagai himpunan perpaduan kerana jelas semangat persaudaraan perbagai kaum dan latar belakang rakyat yang hadir sendiri secara sukarela telah dicacatkan dengan tindakan ganas polis dibawah arahan regim penguasa.

Pada 7 Mei, SAMM telah menghantar satu memorandum memperjelaskan tindakan ganas dan jenayah yang melibatkan anggota polis ketika himpunan BERSIH 3.0. Dalam memorandum tersebut juga disenaraikan anggota polis yang jelas gambar mereka dirakam terlibat melakukan jenayah kekerasan. (klik sini untuk membaca memorandum)

Perbagai persoalan timbul dan masih tidak mampu diperjelaskan oleh pihak regim khususnya Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussien. Malah bukan sahaja gagal memperjelaskan beberapa persoalan penting tetapi regim bertindak memusing dan menyelewengkan beberapa fakta penting pula. Namun sebenarnya ia semakin memerangkap regim dan mengelirukan orang ramai.

Terbaru pada 14 Mei lepas dalam satu sidang media di Putrajaya, Hishamuddin dengan jelas menyatakan 21 orang terdiri dari 141 individu yang tersenarai dan telah diiklankan dalam media kononya melakukan keganasan dalam himpunan BERSIH 3.0 telah menyerah diri. Apabila diasak oleh wartawan mengenai kenapa tindakan hanya pada orang awam tidak melibatkan polis yang bertindak ganas, Hishamuddin menyatakan antara 21 orang yang menyerah diri itu ada anggota polis juga.

Perhatian semua ditarik balik kepada gambar 141 orang yang kononya mengganas atau merusuh. Gambar ini konon diambil dari rakaman polis yang merakamkan secara rawak merakamkan individu yang merusuh. Bila ditanya pada sebelum itu ketika penyebaran gambar dibuat PDRM dengan yakin menyatakan individu yang diiklankan untuk desak serah diri itu semuanya dirakamkan melakukan keganasan. Tidak ada satupun dari 141 orang yang disiar gambarnya menggunakan seragam polis. Sebaliknya 14 Mei lepas Hishamuddin menyebut ada anggota polis serah diri kerana gambar mereka disiarkan.

Ini membawa maksud pengakuan dari Hishamuddin ada anggota polis berpakaian biasa juga bertindak ganas dan merusuh dalam Himpunan BERSIH 3.0. Menteri Dalam Negeri harus tampil menjelaskan perkara ini segera. Jika tidak beliau harus meletakkan jawatan kerana jelas Kementerian Dalam Negeri terlibat dalam merancang mempergunakan anggota keselamatan untuk menimbulkan kekacauan untuk memberikan kelebihan politik kepada parti politik penguasa regim.

Bagi pihak SAMM dan organisasi - organisasi Muda yang menghantar memorandum ke Bukit Aman pada 7 Mei lepas satu jawapan dan penjelasan rasmi dituntut. Kejadian 28 April jelas telah menimbulkan perbagai persepsi negatif rakyat kepada pihak keselamatan. Sehingga kini langsung tidak ada tindakan diambil. Sebaliknya PDRM terus angkuh dipergunakan untuk memburu orang ramai.

SAMM memberikan perhatian serius dalam isu peristiwa 28 April lalu dan perjuangan mendapatkan pilihanraya bebas dan adil. Kini SAMM sudah menyiapkan satu DVD khas dokumentari yang memperjelaskan BERSIH 1, Bersih 2.0 dan memperjelaskan kejadian BERSIH 3.0. DVD ini walaupun disiapkan oleh tenaga amatur muda tetapi ia merupakan dokumentari lengkap bagi memahamkan rakyat mengenai perjuangan BERSIH 3.0.

SAMM juga melalui sekutu organisasi masyarakat muda (ORMAS muda) di luar negara akan turut mengadakan program menonton dokumentari ini bagi memahamkan orang muda khususnya tetangga asean mengenai perjuangan rakyat Malaysia menuntut pilihanraya bebas dan adil.

DVD ini dijangka akan dilancarkan minggu hadapan (23 Mei) dan sudah mula boleh didapati di pasaran.

che'GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysialayari radio bangsar utama untuk dilihat cool:

PROGRAM MELAWAN DISANA SINI

JEMPUTAN UNTUK PROGRAM MELAWAN


malam ini di pekan tanjung piandang parit buntar
malam ahad di kota giam jelutong
malam ahad di bandar baru sentul

30 mei 2012 - di besut terangganu

pilih dan sila datang
untuk buat ramaiJEMPUTAN UNTUK PROGRAM MELAWAN
malam ini di pekan tanjung piandang parit buntar
malam ahad di kota giam jelutong
malam ahad di bandar baru sentul

30 mei 2012 - di besut terangganu

pilih dan sila datang
untuk buat ramai


NOTA:
layari radio bangsar utama
untuk tahu dimana ada program melawan
BERSIH TUNTUT LEMBAGA SPR LETAK JAWATAN SEKARANG!LETAK JAWATAN SEKARANG!NOTA:
selain dari 8 tuntutan
bersih juga menuntut
lembaga spr meletak jawatan
ini kerana rakyat tidak percaya kepada mereka

pengerusi dan timbalan pengerusi spr
adalah ahli gerombolan

ini untuk memastikan gerombolan akan menenang
dengan jalan tipu pada pru13 nanti


TIDAK BERETIKA AMBIL DATA SPR BUAT KESIMPILAN SALAH- meloya

TELOK KEMANG 17 Mei - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menegaskan sebarang analisis mahupun kajian yang dijalankan penyelidik bebas berkaitan daftar pemilih negara ini wajar dirujuk kepada agensi terbabit demi memastikan kesahihannya.

Ini berikutan terdapat segelintir penyelidik bebas di negara ini menjalankan kajian berpandukan data dan maklumat SPR sekali gus mengeluarkan kesimpulan kajian yang tidak tepat.

Pengerusi SPR, Abdul Aziz Mohd. Yusof berkata, hasil penyelidikan, analisis serta kajian berpandukan maklumat sekunder yang dianggap tidak beretika itu bukan sahaja menjejaskan kredibiliti SPR, malah mendatangkan persepsi negatif serta mampu mengelirukan masyarakat negara ini.

''Penyelidik ini membuat analisis dan kajian menggunakan data agensi kami, kemudian mereka menemui pelbagai maklumat seterusnya banyak perkara serta kesimpulan kajian yang dibuat tidak tepat.

KAH KAH KAH
KAH KAH AKH
KAH KAH KAH

woit... RANCANGAN UNTUK MENIPU TELAH TERBONGGENG..... kah kah kah..

kah kah kah...RANCANGAN UNTUK MENIPU UNDI DI KETAHUI RAMAI.... kah kah kah..

kah kah kah... ADALAH MENIPU DALAM PILIHAN RAYA ITU BERETIKA.... kah kah kah..

kah kah kah...BAGI KAD PENGENALAN PADA MAT BANGLA ADAKAH BERETIKA?.... kah kah kah...

kah kah kah...BAGI KAD PENGENALAN PADA MAT INDON ADALAH BERETIKA?... kah kah kah..


layari radio bangsar utama stesen punk rock terunggul:
MENANTU ABAH JANGAN MERAJUK LAGI!
GAMBAR HIASAN SAHAJAKUMPULAN PESARA TENTERA MAHU GEMPUR KJ PULA
- mkini

Sekumpulan pesara tentera yang melakukan "senaman punggung" depan rumah Pengerusi Bersama BERSIH S Ambiga bercadang menggempur rumah Ketua Pemuda Umno KhairyJamaluddin Abu Bakar pula.

Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) Mohd Ali Baharom berkata ), Khairy tidak patut masuk campur urusan NGO dengan mengkritik tindakan itu sebagai tidak wajar, tidak masuk akal dan menjadi bahan ketawa dunia.

"Khairy sepatutnya menjaga Pemudanya sahaja sebab saya lihat Pemuda semakin lemah.

"Saya rasa dia keluarkan kenyataan macam itu sebab tak dapat jawatan menteri dan nak membalas dendam," kata Ali sambil memaklumkan tindakan itu akan dilakukan dalam masa terdekat.

Khairy semalam menyuarakan perasaan tidak senang terhadap "protes punggung" depan rumah Ambiga kerana masih terdapat kaedah lain untuk meluahkan perbezaan pendapat.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KALAU RUMAH KJ... NAK BUAT MACAM MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah....KESIAN LAA SIKIT... kah kah kah..

kah kah kah...MEMANG BETUL MENANTU ABAH NI DAH JADI MENTERI.... kaha kah kah..

kah kah kah...TOLONG ABANG ASAKAR OOOOI.... kah kah kah.

kah kah kah...JANGAN HEBOH HEBOH KAN SANGAT.... kah kah kah..

kah kah kah...NANTI MEAJUK SEKALI LAGI.... kah kah kah...


hanya radio bangsar utama berani melapor cerita menantu ayah:NOTA:
jangan mudah lupa
tahun lalu kj ada buat
kenyataan nak berhenti politik
tak nak jadi ketua pemuda

yang lawaknya kah kah kah
tak dapat simpati

ketua pemuda perak terus sambut
hendak zambry ganti kj

ni nak buktikan
kalau yang hitam tak cukup
yang legam lagi baik
kah kah kahBUAT LAH SEKALI LAGI - DAPAT DUIT BELANJA
SAYA DAPAT DUIT BANG OOOI
UMNO MASIH DITERIMA ORANG MUDA : KHAIRY
- meloya

KUALA LUMPUR 17 Mei - Kehadiran puluhan ribu golongan muda semasa sambutan ulang tahun UMNO ke-66 di Stadium Nasional Bukit Jalil baru-baru ini jelas membuktikan bahawa parti itu masih menerima sokongan padu daripada golongan muda.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata ini membuktikan bahawa tanggapan sesetengah pihak kononnya UMNO tidak lagi mendapat sokongan golongan muda tidak benar sama sekali.

"Justeru kehadiran ramai golongan muda dalam perhimpunan jalanan di ibu kota pada 29 April lepas tidak boleh dijadikan ukuran untuk mengatakan bahawa sokongan golongan muda kini telah beralih arah kepada pembangkang," katanya kepada pemberita selepas merasmikan forum Auto anjuran Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) di sini

INI LAGI BUKTINYA YANG AMAT SAHEH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... KALAU TAK ADA PLKN.... APA AKAN JADI?.... kah kah kah..

kah kah kah .... KALAU PAKATAN BUAT... JANGAN HARAP DAPAT DUIT...kah kah kah..

kah kah kah...KODOKUT... LOKEK... kah kah kah..

kah kah kah..... AIR MINERAL PUN TAK BAGI... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU BERSIH BUAT.... LAGI HAMPEEEEH.... kah kah kah...

kah kah kah...KENA BELI T SHIRT SENDIRI..... kah kah kah..

kah kah kah...GEROMBOLAN BUAT.... BEST... kah kah kah..

kah kah kah... SILAP KIRA DAPAT BELI BASIKAL FIXI....kah kah


layari radio bangsar utama untuk punk rock:

MALAYSIA AKAN DAPAT PERDANA MENTERI BARU - BILA NAJIB DI PANGGIL KE PARIS
ALTANTUYA TAK AKAN TENGGELAM


MUHYIDDIN KUNCI MULUT KES SCORPENE
- mkini

Muhyiddin Yasskin mengunci mulut daripada memberi sebarang reaksi terhadap siasatan mahkamah Perncis berhubung urusniaga pembelian kapal selam Malaysia-Perancis.

Ditanya sama ada kerajaan yang terkait sama dalam kes itu patut menghantar seseorang untuk mempertahankan diri, Muhyiddin menjawab: "Saya tidak mahu komen tentang itu."

Beliau kemudiannya menambah lagi: "Tiada komen".

NGO hak asasi Suara Rakyat Malaysia (Suaram) pada 2010 memfailkan kes terhadap gergasi pertahanan Perancis DCNS atas dakwaan membayar komisyen secara tidak sah kepada pegawai tertinggi Malaysia dalam penjualan dua kapal semalam Scorpene kepada negara ini pada 2002.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BIJAK... MALIKUL SEMBAB INI.... kah kah kah....

kah kah kah... INI PELUANG BESAR.... kah kah kah...

kah kah kah... MALIKUL SENYUM SENANG HATI.... kah kah kah...

kah kah kah... MACAM MAT PET DAPAT SATU PAM.... kah kah kajh...

woit... BILA MAT MONGOL DIPANGGIL KE PARIS... kah kah kah..

kah kah kah.... MALIKUL SEMBAB BUAT KENDURI TAHLIL... kah kah kah...

kah kah kah... INILAH HARI HARI AKHIR MAT MONGOL.... kah kah kah..

kah kah kah.... MANA ADA PM ATAU MENTERI DALAM DUNIA INI NAMA PADA INTERPOL... kah kah kah..

kah kah kah.... APA NAK BUAT SUDAH NASIB... kah kah kah..


layari radio bangsar utama untuk tahu kes najib di paris:NOTA:
senyap senyap
malikul sembab
telah hantar orang
jumpa suaram
kah kah kah