.

Isnin, 26 Januari 2009

NAJIB NAFI ADA LAGI WAKIL RAKYAT BN AKAN SERTAI PEMBANGKANG – melayau

- 26/01/2009 1:15pm

KUALA LUMPUR 26 Jan. — Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menafikan bahawa ada lagi wakil rakyat Barisan Nasional (BN) yang akan menyertai Pakatan Rakyat.

Beliau menyifatkan semua itu sebagai khabar angin sahaja.


kah kah kah…. kah kah kah…. WASPADA.... SELALUNYA KALAU MUNKEE MUNKEE KATA TIDAK ADA ERTINYA ADA…. kah kah kah..

kah kah kah…. di malaysia ini...khabar angin ialah berita tepat…. berita dari tv ... berita dari akhbar arus perdana....adalah khabar angin…. kah kah kah

woit…. TUNGGU DAN LIHAT…. kah kah kah..TPM TERKEJUT NASARUDDIN SERTAI PEMBANGKANG - melayau

26/01/2009 1:08pm

KUALA LUMPUR 26 Jan. - Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau agak terkejut dengan keputusan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bota, Datuk Nasaruddin Hashim yang menyertai Parti Keadilan Rakyat (PKR) semalam.

Beliau berkata, adalah tidak wajar Nasaruddin bertindak sedemikian kerana masalah peribadi dan tidak berpuas hati terhadap parti.


kah kah kah…. TERKEJUT ?... TERKEJUT KE TERHENJUT?..... kah kah kah..

woit….KALAU TAK PUAS HATI NAK BUAT APA LAGI….kah kah kah…

woit… KALAU KAPAL NAK KARAM… ...DACING NAK PATAH… cau laaa…kah kah kah… blaaaaah laaaa...kah kah kahPENGETUA SBR DIBERI KUASA AMBIL PELAJAR - berita hairan


KUALA LUMPUR: Mulai tahun ini, semua pengetua 48 sekolah berasrama penuh (SBP) di seluruh negara diberi kuasa autonomi untuk memproses sendiri pengambilan 20 peratus pelajar lulusan cemerlang Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) ke Tingkatan Satu.

Pengarah Bahagian Pengurusan SBP dan Sekolah Kluster Kementerian Pelajaran, Ashah Samah, berkata pemberian kuasa autonomi melalui projek perintis itu hanya untuk 20 peratus calon, iaitu 1,160 pelajar daripada keseluruhan pengambilan 5,838 calon, manakala baki 80 peratus masih diproses kementerian
.

kah kah kah…. HAIRAN TAK ? KEMENTERIAN SUSUN 80% TETAPI KENAPA 20 % TINGGALKAN PADA PENGETUA ?..... kah kah kah….

woit…. ADA YANG TAK FAHAM ?..... kah kah kah…..

kah kah kah…. INI LAH LUBANG NAK BUKA RASUAH UNTUK CIK GU….. kah kah kah….

kah kah kah….INI LAH LUBANG UNTUK DAPAT SOKONGAN GURU….. kah kah kah….

kah kah kah… KALAU POLIS BOLEH SAMAN MAT REMPIT…. kah kah kah…

kah kah kah….KALAU JPJ BOLEH TAHAN LORI BAWA IKAN…. kah kah kah…

kah kah kah…. INILAH RANCANGAN MUNKEE LIDAH KONTOT…. kah kah kah…

kah kah kah... TAK CAYA ... TUNGGU BERITA GURU BESAR DI TUDUH RASUAH....kah kah kah...AHLI MT DIDAKWA SELEPAS PERAYAAN TAHUN BARU CINA – berita hairan


KUANTAN: Seorang Ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno yang didakwa menyogok beberapa perwakilan ke Perhimpunan Agung Umno, Mac depan dijangka didakwa di Mahkamah Sesyen Temerloh beberapa hari lagi.

Sumber berkata, Ahli MT Umno berusia 40-an itu dipercayai didakwa selepas sambutan Tahun Baru Cina.

Menurut sumber, SPRM turut menahan Ketua Umno Cawangan Kampung Chenor dalam bahagian Maran berusia 48 tahun kelmarin yang dipercayai mengagihkan wang sogokan bagi pihak ahli MT yang ditahan itu.kah kah kah… TAK ADA PULAK NAMA AHLI MT TU DI SEBUT…. kah kah kah…

kah kah kah…INI PUN KES 200 RINGGIT KE ?.... kah kah kah…

woit…. mat norza…are you ok?.... raya cina ni… ulur ulur lah ang pau… kah kah kah...EKORAN ISU DERMA LEMBU, KHALID MAHU DEDAH BELANJA BN - mStar


KUALA SELANGOR: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, beliau akan mendedahkan dokumen membabitkan perbelanjaan kerajaan negeri di bawah pentadbiran Barisan Nasional (BN) sebelum ini.

Beliau berkata, tindakan ketua pembangkang dan bekas menteri besar Selangor Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo yang mendedahkan dokumen mengenai pembiayaan lembu korban baru-baru ini telah mendorong beliau untuk melakukan tindakan yang sama.


kah kah kah…. ini baru betul… kah kah kah…. bagi rakyat tahu…. macam mana duit rakyat selangor di gunakan oleh wak botox…. kah kah kah…


woit… wak botox...rakyat selangor nak tahu … apa jadi dengan tanah 200 ekar itu… kah kah kah…

woit…. wak botok...rakyat selangor nak tahu…. berapa harga penyapu itu…. kah kah kah…

woit…. rakyat selangor nak tahu…. kenapa penyapu itu tidak di pulangkan…. kah kah kah..
ISTERI ROSMAH PERLU LAKUKAN PERUBAHAN- melayau

KOTA TINGGI 25 Jan. - Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak perlu melakukan perubahan dengan mencipta minat baru kepada parti sebaik sahaja mengambil alih tampuk kepimpinan Mac ini.

Calon Naib Presiden, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, antara agenda perubahan itu, UMNO mesti mesra rakyat dan pengundi serta tidak menggambarkan imej parti hanya untuk golongan elit yang angkuh dan jauh daripada masyarakat.kah kah kah…. GEROMBOLAN MESTI MESRA RAKYAT ?.... kah kah kah…

ah kah kah… BIAR BETUL MUNKEE NI?.... kah kah kah… berapa banyak rakyat mati dalam penjara…. kah kah kah…. itu mesra rakyat ke?..... kah kah kah…

woit…. berapa ramai rakyat kena gas pemedih mata?....itu mesra rakyat ke?…. kah kah kah

woit… berapa banyak rakyat kena simbah air asid?.... itu mesra rakyat ke?...kah kah kah

woit… berapa banyak rumah rakyat kena roboh?.... itu mesra rakyat ke ?... kah kah kah
ISA: KERAJAAN SEDIA ADAKAN FORUM - melayau

JOHOR BAHRU 25 Jan. - Kementerian Dalam Negeri bersedia mengadakan siri forum mengenai Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) di seluruh negara jika langkah itu mampu meningkatkan kefahaman rakyat mengenai kepentingan akta berkenaan.

Menterinya, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, pihaknya mendapati forum itu amat berguna untuk memperoleh input daripada suara kebebasan rakyat dan bukannya sekadar mewakili satu pihak sahaja.

Program anjuran sebuah laman blog, The Patriot dengan kerjasama Kementerian Dalam Negeri itu dihadiri bekas tahanan ISA, Lokman Noor Adam sebagai panel pertama, manakala Syed Hamid adalah panel kedua.kah kah kah…. munkee jilbab ni pun boleh berforum…. kah kah kah…

kah kah kah…. buat forum pro ISA…. kah kah kah… kah kah kah..

woit… munkee ni betul betul ngoook…. berceramah bersama lokman nor adam…. kah kah kah…

woit…. nampaknya standard munkee jilbab ni sama setaraf dengan lokman adam…. kah kah kah…

woit… ceramah dengan lokman nor adam…. laaa…. kah kah kah... kah kah kah...

kah kah kah....ini macam berforum dengan itik serati…. kah kah kah
SYED HAMID : UMNO PERLU BERUBAH SEBELUM DI HUKUM MATI - mStar


KOTA TINGGI: Umno mesti berubah sebelum rakyat mengeluarkan "hukuman mati" terhadapnya, kata Anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Syed Hamid Albar.

Beliau yang juga Menteri Dalam Negeri berkata, masanya sudah tiba untuk Umno berubah kerana imejnya kini terjejas teruk ekoran terdapat kes di mana ahlinya ditahan berhubung dakwaan rasuah.

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia sedang menyiasat beberapa ahli Umno yang didakwa mengamalkan politik wang semasa berkempen bagi pemilihan bahagian parti barubaru ini.kah kah kah…. munkee jilbab ni betul ngook…. tak faham faham… rakyat tak hendak ISA…. kah kah kah….

kah kah kah….munkee jilbab ni tak faham….rakyat memang nak kambus gerombolan… kah kah kah…

woit… nak hapus rasuah?.... kah kah kah…. rasuah ini oxygen gerombolan…. kah kah kah bila tak ada rasuah…. matilaaa gerombolan…. kah kah kah…
UMNO PERAK JUMPA ISTERI ROSMAH HARI INI BINCANG ISU ADUN BOTA - mStar

IPOH: Badan Perhubungan Umno Perak akan bertemu Timbalan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak petang ini bagi membincangkan tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) kawasan Bota Datuk Nasaruddin Hashim yang menyertai Parti Keadilan Rakyat (PKR) semalam.

"Saya minta Nasarudin turut membuat temu janji dengan Presiden Umno (Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi) kerana tidak ada apa-apa yang kita tidak boleh selesaikan.

Beliau turut melahirkan harapan supaya Nasarudin dapat melapangkan fikiran dan berfikir sedalam-dalamnya bagi menyertai semula BN.
kah kah kah…. nak bincang buat apa…. kah kah kah….

kah kah kah….. nak fikir apa lagi… kah kah kah…

woit... datuk nasaruddin dah masuk pkr….kepala jadah apa nak jumpa isteri rosmah…. kah kah kah

woit…. ingat datuk nasaruddin ini saiful ke?.... kah kah kah… pergi jumpa isteri rosmah minta scholarship….. kah kah kah..