.

Selasa, 14 Julai 2015

KES BODEK BANGANG





KES BODEK 

BANGANG


Badlisyah CIMB letak jawatan

Ketua Pegawai Eksekutif CIMB Islamic Bank Badlisyah Abdul Ghani yang secara terbuka mempertikaikan dokumen digunakan oleh The Wall Street Journal (WSJ) mengenai pemindahan dana ke akaun bank peribadi perdana menteri akan meletakkan jawatan berkuat kuasa 15 Ogos, lapor The Edge Markets. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/badlisyah-cimb-letak-jawatan#sthash.La8m1nCI.dpuf

KAH KAH KAH
woit
letak jawatan
kerana bangang
atau
kerana bodek
kalau bangang ok
bukan dna
tapi kalau bodek amat bahaya
bodek boleh merebak

BANGANG 

-------------

KAN PIUS LAAAA







'Marilah bersatu sebagai Bangsa Malaysia'

Insiden pergaduhan di Plaza Low Yat di ibu negara mendorong Tunku Idris Sultan Ibrahim mengingatkan rakyat Malaysia supaya bersatu tanpa mengira perbezaan.

Dalam satu tulisan di Instagram, baginda mengajak rakyat supaya tidak menjadikan insiden tersebut sebagai isu politik atau perkauman.

"Marilah bersatu sebagai 'Bangsa Malaysia'," tulis baginda.

YA AMPOON
kah kah kah
woit
gwa kanpius lah
apa jadi dengan bangsa johor
kan kan kanpius

CUN FUSE













------------

MELAYU LOW YATT







Polis tahan Ali Tinju berhubung ucapan perkauman di Plaza Low Yat



Presiden Persatuan Veteran Tentera Malaysia Ali Tinju ditahan polis sebentar tadi mengikut Akta Hasutan berhubung ucapan berbaur perkaumannya di depan Plaza Low Yat, Kuala Lumpur pada Ahad lalu. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/polis-tahan-ali-tinju-berhubung-ucapan-perkauman-di-plaza-low-yat#sthash.4yflqHvm.dpuf

 KAH KAH KAH
woit 
di amerika syarikat ada
ali tinju
hebatnya satu dunia
di malayaia ada
juga ali tinju
kokak berjuang
mencuri hand pone

LOW YATT


----------------

SELAMAT BERBUKA










DAH DOKEK 

BONAR

NAK RAYO

tetiba bulan hilang
bagitu cepat
malam gelap
bagitu pantas
hari beredar
belum apa apa
hari raya dah sampai
tak macam zaman dulu
zaman sebelum ada jam
zaman sebelum leterik
zaman sebelum low yatt
masa kanak-kanak 
semua berjalan lambat

ketika gwa di kamunting
hari bertukar lambat
tapu bila gwa di bangsar
semua berjalan cepat

KELMARIN
gwa di bazar ramadan
bangsar talawi
buat program makan makan
untuk stesen tv german
kah kah kah
belum mula kerja
tetiba
 tim mahathir muhamad sampai
mamat ni pun nak cari kuih
atau nak cari pengaruh
nak singkir najib
gwa bagi mamat ni
 kempen dulu
kemudian 
gwa buat kerja

untuk stesen tv
gwa beli sata
gwa beli pajeri nenas
gwa beli otak otak
untuk gwa buka puasa
gwa beli kuih kuci
dan
sebotol 3.50 sen air tebu

MEROSOT
jelas bazaar ramadan 
tahun ini merosot
dulu panjang berjela jela
kali ini pendek kontot 
macam rosmah
akinbat gst
akibat najib dan rosmah
rembat duit negara


SELAMAT 

BERBUKA







----------

POTONG STIM RAYA






POTONG STi

RAYA

Rampasan 
Komander Unit Pencegah Penyeludupan (UPP) negeri DSP Syed Basri Syed Ali (kanan) dan Komender UPP Kuala Perlis Inspektor Azizan Saman menunjukkan barang rampasan mercun dan bunga api yang dijual secara terbuka tanpa permit, ketika sidang media di Kem UPP Kuala Perlis malam tadi. - Foto Tiewnama







SOALAN 

HAKiKI

adakah 

akan dikitar 

semula

KAH KAH KAH

-----------

LAMBAT SEDAR






SEDAR JUGA
akhirnya sedar juga
bahawa ekonomi adalah induk
ekonomi adalah nadi umat manusia
bukan agama
bukan bahasa
bukan bangsa

berpolitik ialah untuk merampas kuasa
merampas kuasa untuk memilik ekonomi
kuasa politik ialah kuasa ekonomi
tanpa ekonomi bermakna tidak berkuasa


Ekonomi jamin masa depan Melayu, bukan politik, kata Ibrahim Ali 

Ibrahim Ali mengingatkan orang Melayu, penguasaan dalam bidang politik kini sudah tidak lagi mampu menjamin masa depan mereka, sebaliknya ia hanya dapat dibina melalui penguasaan ekonomi.

Presiden Perkasa itu berkata, kepercayaan yang kelangsungan orang Melayu bergantung kepada penguasaan politik kini tidak relevan kerana penguasaan ekonomi penting bagi membolehkan orang Melayu bersaing dengan kaum lain.
“Politik tidak boleh menjamin masa depan orang Melayu, yang menjamin masa depan orang Melayu adalah kekuatan ekonomi. Pemikiran orang Melayu juga perlu berubah, jangan terlalu obses dengan politik.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/ekonomi-jamin-masa-depan-melayu-bukan-politik-kata-ibrahim-ali#sthash.DZHTHC8V.dpuf

KAH KAH KAH
tok heng sloo
baru sekarang sedar
lambat sedar
tapi ok juga
lebih abik sedar
dari tak sedar
walau pun lambat

KROK KREK

-------------------

TOK ARAB KAKI KELENTONG





BAGiNI KESAH
najib dan kuncu kuncu heboh
media gerombolan heboh
dokumen 1MDB dikatakan
telah diubah suai
telah dialih alih

ini mengikut kajian
satu badan penyelidik internet
namanya: protection group international
nama gah
pejabat di london

tapi hakikatnya ini
syarikat milik tok arab
tok arab yang sama 
yang rembat duit 1MDB
tok arab ni beli syarikat ini
untuk tujuan tutup cerita
tutup berita 1MDB

syarikat PGI ini 
buat kenyataan bahawa
e-mail dan surat menyuarat
telah diubah suai

ini nak tutup fakta yang membuktikan
bagaimana duit 1MDB dirembat 
oleh najib dan rosmah anak beranak
NOTA
cara tok arab ini
sama macam cara
melayu bumiputera islam
membuat perniagaan




PGI hampir musnah tahun lalu, diselamatkan ‘duit Timur Tengah’, kata Sarawak Report


Syarikat siber sekuriti antarabangsa yang mendakwa dokumen bocor berkenaan urusan perniagaan syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) bersama PetroSaudi International Ltd pada 2009 diubahsuai hampir lingkup tahun lalu dan terpaksa diselamatkan "dana Timur Tengah", dakwa Sarawak Report, hari ini.
Laman web pembocor maklumat itu berkata, firma Protection Group International(PGI) yang diupah Petrosaudi bagi membuktikan dokumen itu didakwa diubahsuai hanya ditubuhkan pada 2012 oleh bekas anggota marin.
Sarawak Report berkata, bekas majikan syarikat itu mendakwa syarikat itu diselamatkan "dana Timur Tengah" sebelum lingkup dan fakta itu disokong rekod syarikat.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pgi-hampir-musnah-tahun-lalu-diselamatkan-duit-timur-tengah-kata-sarawak-re#sthash.vCkGobe6.dpuf

KAH KAH KAH
woit
arab memang kaki kelentong
macam melayu
buat kerja malas
hidup atas anghin
jual kontrek
jual tender
kah kah kah
ambil rasuah pandai
lepas tu pergi doa di batu hitam
kah kah kah


ARAB MELAYU


-----------

LAUT CHINA SELATAN






WiLAYAH


KANCA


PERANG

Philippines reinforces its claim to South China Sea outpost

The Philippine navy is quietly reinforcing the hull and deck of a rusting ship it ran aground on a disputed South China Sea reef in 1999 to stop it breaking apart, determined to hold the shoal as Beijing creates a string of man-made islands nearby.


YANG DiREBUiT
ada telaga minyak bawah dasar laut
dianggar berjumlah 12 bilion tong
ada gas terpendam bawah dasar laut
anggaran 160 trilion cu kaki

BEREBUT
china
pilipina
viertnam
malaysia
berunai 
taiwan

-------------

TAKTIK ALIH PANDANGAN







UNTUK TUTUP 1MDB
lagi lagu ras akan dimainkan. kes hp je, tp suh melayu sume bsatu mlwn cina.tu yg america dok blabuh di prt klang, kat kota baru, kat iskandar johor, pasal apa melayu tak bersatu mlwn. ramai foreigner kat iskandar tu, mana g bangsa johor, bangsa bugis,bangsa melanun? 

takkan berani dgn lks je. low yat tu cina punya. ytl pun area tu.yg melayu dok g tpt cina pasai apa?napa tak g gedung lebai, gendung2 eeee, gedung2 al us, al ust..ops telupa, barangkali hukum harus kalo mcuri brg dikedai kafir, tp hukum hudud kalo mcuri dikedai islam.

 bukan ke islam pun kafir gak.bukan sume islam 24jam islam. kafir itu engkar.kalo tak kerana cina, dh lama malaya mkn tomyam hari2.polis melayu la yg bunuh tok jangut di istana kelantan, sultan kedah jual penang kat british,ank raja minta bantuan british sb nak takhta.tp dok suruh rakyat bermati2an utk melayu, utk raja.

g mampus la si cangkung.lagu ras=rasis akan dimainkan semula utk tutup 1mdb, kes bunuh ambank, scandal bank negara, kenaikan tol,gst dll.. nnt on DI BUMI INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/13/15




-----------------

BETUL DAN TEPAT






BETUL TEPAT
betul dan tepat
pembangkang racuni rakyat
betul dan tepat 
pembangkang hasut
betul dan tepat
racuni rakyat benci kerajaan

pembangkang berjaya
kerana:

1- siapa arah bunuh altantuya
2- duit 2 bilion  masuk akaun siapa
3- suami siapa ada 2 juta  duit masuk
4- siapa rasuah jual beli kapal selam
5- siapa upah sirul
6- siapa upah azilah

racuni rakyat bukan 
hanya kerja pembangkang
pembangkang di bantu oleh:

1- kadir jasin
2- zainuddin maidin
3- sanusi joned
4- tun musa hitam

paling afdal peranan 
mahathir muhamad
membantu merancui
pemikiran rakyat untuk benci
united malays national organisation

NOTA
lu nak cakap apa?
lu pergi low yatt laa


Pembangkang racuni fikiran rakyat, pertikai siasatan 1MDB, kata ahli Parlimen BN


Pembangkang sengaja memberikan imej buruk dan negatif terhadap kerajaan dan agensi penguatkuasaan dengan mempertikaikan integriti serta kewibawaan pasukan petugas khas dalam menjalankan siasatan terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata Ahli Jawatankuasa Khas Mengenai Rasuah (JKMR) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)  Irmohizam Ibrahim.
Irmohizam yang juga ahli Parlimen Kuala Selangor berkata dakwaan pembangkang itu merupakan satu taktik mereka untuk meracuni fikiran rakyat.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pembangkang-racuni-fikiran-rakyat-pertikai-siasatan-1mdb-kata-ahli-parlimen#sthash.tzLCGvpj.dpuf


KAH KAH KAH
woit
lu mau cakap apo
lu mau kelentong apo
lu mau tipo apo
lu pergi low yatt laaa boli hanpun
kah kah kah

MAT LOW YATT
-----------

INI NEGARA DUNIA KETIGA






Shafee, peguam Umno terima surat tunjuk sebab daripada Majlis Peguam


Majlis Peguam mengeluarkan surat tunjuk sebab kepada peguam Umno,  Muhammad Shafee Abdullah kerana didakwa melakukan salah laku profesional selepas menyertai jelajah yang membincangkan pendakwaan kes liwat  Anwar Ibrahim, kata sumber.
The Malaysian Insider difahamkan, surat tunjuk sebab itu dihantar 2 minggu lalu dan peguam kanan itu mempunyai tempoh sehingga hujung bulan ini untuk memberikan jawapan balas.
Presiden Majlis Peguam Steven Thiru mengesahkan surat itu dihantar, namun beliau bagaimanapun enggan mengulas lanjut.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/shafee-peguam-umno-terima-surat-tunjuk-sebab-daripada-majlis-peguam#sthash.Hn61YDJH.dpuf

KAH KAH KAH
woi bro
apa laaaa lu
lu ingat ini lundun ke
lu ingat ini britain ke
lu lupa ini malaysia
ini third world laaa
best lawyer money can buy
apa laaaaa
lu mek donno
penyamun boleh jadi piem
pencuri boleh jadi first lady
pembunuh boleh labun islam
perogol amah jadi menteri
perogol budak sekolah dapat tan seri
kah kah kah

LU KUNTAK


-----------

SAH TAKUT NAK SAMAN WSJ







TANYA TANYA

sebenarnya najib takut
cakap besar nak saman WSJ
cakap berdekah dekah
taik masuk menjadi kuah


Artikel WSJ tentang dakwaan mengelirukan, kata peguam 

Artikel dalam The Wall Street Journal yang mendakwa Najib Razak menyeleweng hampir US$700 juta daripada 1Malaysia Development Berhad adalah mengelirukan, kata peguam beliau  Mohd Hafarizam Harun.
Beliau berkata artikel pertama yang dikeluarkan pada 2 Julai lepas tidak menjelaskan sama ada wang berkenaan daripada 1MDB.
Berikutan dua perenggan pertama seolah-olah wang itu daripada 1MDB namun di perenggan kelima dan keenam pula menyebut 'sumber tidak diketahui', dan ini memerlukan penjelasan, katanya.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/artikel-wsj-tentang-dakwaan-mengelirukan-kata-peguam#sthash.Qyv04fNp.dpuf

 KAH KAH KAH
woit
najib cakap nak saman WSJ
bukan main gempaq
bukan main macho
sampai sekarang eeeeleek
sekaran mula tanya pekara bodoh
mula tanya cerita bangang
semua taktik nak tutup lubang
semua taktik nak kanfuse pembaca


TAKUT SAMAN



---------------

LAGI BERAPA JAM









 BERAPA JAM 

 LAGi

DON'T

 PLAY PLAY



-----------------