.

Isnin, 24 Oktober 2016

HASUT JANGAN TAK HASUT




BERJAYA MENGHASUT
Tt, kau bukan saja menghasut orang umno paling tadah jadi pembangkang, kau jugak menghasut mereka jadi pemain politik jalanan. Sesungguhnya kau penghasut numero uno, maka aku kontribusi satu puisi tanpa sijil jakim atau sijil phd untuk kau: 

Moyang kau dulu mesti kominis punye talibarut Itu pasal sekarang kau jadi tukang hasut Atok kau dulu mesti jadi tukang kasut Itu pasal sekarang kau jadi tukang hasut Opah kau dulu mesti jadi tukang set rambut Itu pasal sekarang kau jadi tukang hasut 

Nenek belah bapak kau dulu mesti selalu sepak busut Itu pasal sekarang kau jadi tukang hasut Bapak sedara kau dulu mesti suka buat ribut Itu pasal sekarang kau jadi tukang hasut Pakcik belah emak kau dulu mesti jadi tukang karut Itu pasal sekarang kau jadi tukang hasut 

Sepupu kau dulu mesti suka makan siput sedut Itu pasal sekarang kau jadi tukang hasut Abang kau dulu mesti suka main bola lisut Itu pasal sekarang kau jadi tukang hasut Bapak kau dulu mesti perut gendut Itu pasal on MUHYIDDIN YASSIN DI RADIO BANGSAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/24/16



------------

SATU JUTA KE JALAN RAYA






TERAJANG NAJIB

DARI KERUSI PM

BUKAN JENAYAH

TUNKU KENA

PAK LAH KENA

SEKARANG NAJIB


Menteri beri 5 contoh BERSIH berniat guling BN - Rahman Dahlan

nurul tian chua mahfuz tony pua
lim guang eng saifuddin rafizi
sivarasa  dr zul salehuddin 
mat sabu s.husin teresa zaril
semua nak jatuhkan kerajaan
jatuhkan kerajaan barisan nasional
ini bukan pekara baru
ini kerja parti politik

nak jatuhkan kerajaan bukan 
satu yang haram dilakukan
bukan ditegah oleh agama
mana ada agama  cakap
tak boleh jatuhkan kerajaaan

tolong jangan putar!

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH


-------------

PAHALA PAKAI SERBAN





PAHALA PAKAI SERBAN
Wuish.. jangan fitnah ulamak. Mereka maksum. Apalah sangat dosa makan elaun haram duit rakyat tu. Sedangkan gamaknya pahala mengajar ugama berpuluh tahun setiap hari bersamaan 1000001x Gunung Uhud dan pahala 1000001x bersolat di Masjidil Haram.
 
 Pahala pakai serban dan jubah pun dah boleh kowtim dgn dosa amik elaun x datang meeting. Padan muka kowang x belajar agama. X boleh monopoli kebenaran. on MAT SOTONG HILANG LAGI
Anonymous
on 10/23/16


KAH KAH KAH
ada seorang anak muda
di ketereh telah berkata
bahawa hadi ini
seorang yang bijak
seorang yang  pandai
banyak ilmu pengetahun
rajin membaca
tidak bebal
tidak bodoh
apa dia cakap dia kota
cakap boleh dipakai
mesyuarat tak pernah tak datang
parlimen tak pernah tak datang
tak pernah mungkir janji
kalau cakap nak saman
pasti dia akan saman
tak pandai kelentong
cakap tak kluk klik
cakap tak kasar
penuh budi bahasa
apakah ini satu fitnah
saje tanya 
takut  bersubahat
menyebar fitnah

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH



-------------

SATU PERTANYAAN












HANG INGAT

HANG BOLEH

MENANG PRU14?


CUBA  PIKIR

SAMPAI ARI NI

AKHBAR SUARA

KEADILAN PKR

AKHBAR RESMI

BELUM DAPAT 

LESEN CETAK

KALAU LESEN 

CABUK PUN

TAK DIBERI

HANG INGAT

ROSMAH NAK

BERI  HANG

PUTRAJAYA

LU PIKIR

SENDIRI LAH











-------------

SIAPA AKAN DI TANYA SOAL?





SOSOK MANA

ORANG APA

SIAPA?

AKAN DITANYA SOAL

OLEH RABU

TUNGGU & NANTI







-------------

SIAPA WAKIL TUHAN






WAKIL TUHAN

apa kelas bekas mufti nak lawan cakap ulama wakil tuhan ..jauh panggang dari sotong..kalo dekat dgn panggang, nanti hadi jadi sotong bakar..apa pentingnya ckp bekas mufti berbanding ckp presiden ulama..takda standard dgn ulama..
 
perbuatan mat sotong adalah perbuatan allah, cakap2 mat sotong adalah percakapan dari allah jua..ada hikmah kenapa hadi tak hadir dan tak bentang ruu..perbuatan hadi ini wajib disaksikan dgn penuh keimanan..
 
barangsiapa tidak dpt memahami atau menjiwainya maka sesungguhnya mereka bukan la golongan2 terpilih dlm program2 allah taala dan mereka bole termasuk dlm golongan kafir spt cina dap ..sesungguhnya perancangan allah taala itu lebih hebat dari perancangan manusia termasuk la rancangan allah membunuh rakyat2 yemen,rakyat2 syria atau rancangan gst tuhan keatas manusia di tanah melayu..
 
wajib percaya dgn yakin perkara ghaib walaupun tidak masul akal kerana allah itu metafizika dan hanya org2 yg ber PHD metafizika saja yg bole faham..bro tt bukan tergolong dlm org on MATO SOTONG PUTAR ALAM
Anonymous
on 10/23/16




--------------

DATUK KADIR JASIN DI RTADIO BANGSAR


 
 
 
DATUK KADIR JASIN
AKAN DITEMU  BUAL
RADIO BANGSAR
SEMUA DIJEMPUT
KE  STUDIO RABU
BUAT RAMAI








------------

TUKAR TIUB MENGHASUT DI TANJUNG


 
 
 
MALAM KELMARIN
DI TANJUNG
MENGHASUT
SATU JUTA
KE DATARAN



Ceramah BERSIH bertembung baju merah di Pulau Pinang
Ceramah yang diadakan oleh BERSIH di Bukit Gedung, Pulau Pinang malam tadi telah terganggu dengan kehadiran kira-kira 50 individu berbaju merah yang bertindak berkumpul di seberang jalan.
 
Kumpulan baju merah itu memulakan ceramah mereka pada jam kira-kira 9.45 malam tadi ketika Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang Rashid Hasnon sedang menyampaikan ucapan beliau di lokasi yang sama


------------

BUJET NAJIB





TUTUP AURAT LEHER TETEK
bujet najib ini menyelamatkan warga2 kerja kerajaan..kalo tak buat mcm tu, nanti warga kerajaan tak dpt gaji..tak dapat simpan duit berjuta dlm rumah, tak dpt beli rantai besar utk menganjingkan org miskin..tak dpt rantai besar utk tutup aurat leher dan tetek..menurut kitab darwin, semua ini adalha fitrah dan bukan salah najib..
 
fitrah alam kata ikan besar makan ikan kecil, org kaya lebih suci dan org miskin hina..sb tu belum ada lagu raya yg kata miskin itu suci atau kaya hina..yg ada ialah miskin hina..fitrah alam kata rakyat miskin ramai dan rakyat kaya sedikit..kalo semua kaya, apa erti dunia..
 
fitrah alam ini masterpaln dari allah..menentang fitrah ini bererti menentang allah.menentang allah, neraka jawabnya..ini penting berbanding dgn menebang balak, menjual sijil halal, menjual pandangan persis mufti..kun kata allah maka jd la semula hutan balak dlm sekelip mata..perjuangan rakyat lebih hina dari perjuangan tuhan..tepuk dada tanya rosmah..nescaya jamal akan tiba sepantas parang on BAJET DARI SAEKOR PENYAMUN
Anonymous
on 10/23/16



----------

MUHYIDDIN YASSIN DI RADIO BANGSAR









TUNGGU & NANTI

TEMU SOAL

RADIO BANGSAR
DENGAN

MUHYIDDIN YASIN





------------

MENGHASUT LAGI




 
 
 
BILA LAGI
aku hanya hahahahahahah, mahadir punya turn diinterview bila lagi.? politic is the art of doing impossible thing into possible, salute tukartiub, dulu tt hasut rakyat marhaen jadi pembangkang sekarang org atasan dlm kerajaan pun tt balun sama turning jadi pembangkang on MUHYIDDIN YASSIN DI RADIO BANGSAR
Anonymous
on 10/24/16



----------