.

Rabu, 29 April 2009

WASPADA ADA ORANG MENANGOK IKAN DI PASAR SELAYANG !!!


PELIK TETAPI BENAR


Menteri Kesihatan Indonesia telah berkata bahawa wabak selsema babi ini berkemungkinan virus yang diternak untu "bio-terror attacks."

Speaking at a conference to reassure the public over hers government's response to the swine flu threat, Indonesian Heath Minister Siti Fadilah Supari said Tuesday that the controversial virus could have been man-made
.


LIHAT SIAPA YANG UNTUNG – SAHAM MELAMBONG LAMBONG


Swine Flu Scare: Stock Market Bonanza for "Politically Connected" BioTech Companies

The Swine Flu scare has boosted the stock market values of Big Pharma. Following initial reports from Mexico on the influenza outbreak, the demand for anti-flu drugs has skyrocketed.

The most sought after influenza drugs are Tamiflu and Relenza. Tamiflu is produced by the Swiss pharmaceutical giant Hoffman-La Roche on behalf of a US based biotech company Gilead Sciences, Inc. While the drug is produced by Roche, it was developed by Gilead Sciences Inc. which owns the intellectual property rights.

Former Defense Secretary Donald Rumsfeld was one of the major shareholders of Gilead Sciences. In 1997, Rumsfeld was appointed Chairman of Gilead Sciences, Inc., a position which he held until becoming Secretary of Defence in the Bush administration in 2001. Rumsfeld was on the Board of Directors from the establishment of Gilead in 1987.
MENGENAL KAPITALISMA GLOBAL
GLOBALISASI MODAL


PUTRAJAYA 22 April - Kerajaan hari ini memutuskan untuk meliberalisasikan 27 subsektor perkhidmatan berkuat kuasa serta-merta tanpa sebarang syarat ekuiti dikenakan. Ini bermakna syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan tidak lagi terpakai.Mengumumkan perkara itu di sini, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, subsektor yang diliberalisasikan itu adalah dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan. Kata beliau, liberalisasi sektor perkhidmatan bertujuan membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. – DI PUNGUT DARI UTUSAN MELAYU

Minggu ini kita terbaca bagaimana Najib Razak terpaksa membuka lagi pasaran Malaysia kepada syarikat multinasional. Kaum pemodal luar negara kini dibenarkan membawa masuk modal untuk melabor dalam 27 subsektor termasuk juga bank dan hospital. Kalau dulu pelaboran luar hanya dibenarkan memiliki kepentingan pelaboran tidak lebih dari 30% kini dinding dan atap itu telah diruntuh.

Ini buktinya bagaimana perancangan kapitalisma global telah berjaya untuk memindahkan harta kekayaan rakyat dari Asia, Afrika dan Amerika Latin ke saku para banker dan pemodal Anglo-Amerika. Inilah buktinya bagaimana dasar pasaran terbuka dapat menerbus masuk ke dalam Dunia Ketiga.

Hujah memberi peluang pekerjaan selalu digunakan sebagai khidmat yang akan kita terima jika kaum pemodal antarabangsa ini masuk melabor. Kapitalis antarabangsa ini juga dikatakan akan membawa modal. Apakah ini betul ? Untuk memahami mari kita melihat dan memahami kembali apa itu duit dan apa itu modal.

Seperti yang telah saya terangkan dahulu duit yang kita gunakan ini adalah fiat money - kertas yang nilainya dipaksakan ke atas kita. Kertas ini dipaksakan ke atas kita kerana kita terikat dalam sistem kapitalis global. Kita menjerut leher kita dengan menerima dasar Bank Dunia, International Monetary Fund ( IMF) dan World Trade Organisation.

Dasar yang diajukan oleh lembaga-lembaga ini tidak pernah berniat untuk membantu kita. Tugas kapitalisma bukan membantu umat manusia tetapi membuat untung. Tidak ada orang yang memulakan satu perniagaan dengan tujuan untuk membantu. Kapitalisma bukan badan amal seperti Food Not Bomb.

Kita selalu mendengar bahawa banyak kilang ditutup di Singapura, Pulau Pinang atau Thailand kerana berpindah ke China atau Vietnam. Kenapa? Kerana upah buruh lebih murah di sana. Inilah buktinya bahawa kapitalisma bukan datang untuk membantu tetapi mencari untung. Jadi hujah mengatakan modal luar membuka peluang pekerjaan terbukti satu dongeng.

Dari mana modal datang? Modal ialah tenaga manusia. Justeru tidak munasabah jika kita katakan Malaysia tidak memiliki modal. Ini bohong. Di Malaysia ada lebih dari 20 juta warga – semua ini adalah modal. Apabila politikus mengatakan kita tidak memiliki modal atau dana – apa yang dimaksudkan ialah kita tidak memiliki kertas dolar.

Juga jangan lupa - keuntungan yang dibuat oleh kaum pemodal antrabangsa akan dibawa pulang ke negara masing-masing. Yang dibawa pulang itu ialah modal. Inilah sebab utama kenapa negara di Asia, Afrika dan Amerika Latin terus menjadi miskin. Tenaga yang dicurahkan oleh warga dihisap oleh lintah-lintah darat ini.

Kerana kita tidak memiliki kertas dolar maka kerajaan kita ke hulu ke hilar meminjam dari Bank Dunia, IMF, bank-bank dari Eropah atau negara menjual bond. Ertinya kita meminjam duit dari para banker dan pelabur dari luar negara. Mereka sedia meminjamkan kepada kita untuk mendapat untung buta melalui bunga dan riba.

Mari kita lihat satu contoh sejarah yang berlaku di zaman Perang Saudara ( 1861-1865) di Amerika Syarikat. Ketika itu Presiden Abraham Lincoln cukup terdesak. Presiden Lincoln mungkin terpaksa meminjam duit dari para banker di Eropah yang amat bersedia meminjamkan duit dengan riba dan bunga yang tinggi.

Lincoln telah dinasehatkan untuk mencetak duit sendiri agar dapat membebaskan diri dari lintah darat para banker yang sedang memasang lukah di Pasar Selayang. Sebanyak 450 juta dolar - yang dipanggil greenbacks - telah dicetak. Wang ini berjaya membantu Lincoln membayar hutang piutang negara. Amerika di zamam Lincoln telah bebas dari berhutang dengan para banker dari Eropah. Dari segi sejarah ketika Lincoln menjadi Presiden ekonomi Amerika berkembang permai.

Ringgit yang kita gunakan hari ini dinilaikan dengan bandingan kertas dolar. Tetapi kertas dolar yang menilai ringgit ini pada hakikatnya tidak memiliki apa-apa nilai. Majoriti warga Malaysia hanya memiliki nilai keyakinan untuk menjalankan pertukaran melalui ringgit. Kertas ringgit ini bertujuan untuk menyenangkan kita berjual beli tidak lebih dari itu. Kertas ringgit ini juga adalah fiat money yang tidak berasaskan emas atau perak. Ia hanya berasaskan keyakinan warga Malaysia.

Justeru jika sesebuah negara dapat membebaskan dari belenggu kertas dolar maka negara itu boleh mencetak duit mereka sendiri – seperti yang telah dilakukan oleh Abraham Lincoln. Jika negara mencetak duit sendiri maka negara tidak akan memiliki masalah hutang. Kita mencetak kertas ringgit kita sendiri tanpa merujuk kepada Bank Dunia atau IMF. Atau meminjam dari mereka.

Saya yakin warga akan menerima pakai kertas ringgit yang kita cetak untuk kita bersama membangunkan negara. Tidak timbul masalah negara tidak memiliki modal. Tidak timbul masalah negara tidak ada dana. Kenapa kita menjadi bodoh meminjam kertas dolar dari IMF atau Bank Dunia atau menyimpan dolar sebagai duit simpanan negara walhal kertas dolar ini juga tidak bersandarkan emas atau perak. Nilainya dipaksakan ke atas kita.

Amat jelas - Bank Dunia, World Bank dan IMF adalah lembaga kapitalis yang menjual kertas kosong kepada kita. Kenapa kita membeli kertas kosong dengan harga yang mahal walhal kita boleh membuat kertas itu sendiri.

Apa yang saya katakan ini kelihatan cukup enteng. Lalu timbul persoalan – kalau bagini senang kenapa kerajaan tidak melakukan sesuatu? Jawabnya juga cukup enteng – kerajaan Malaysia hari ini sedang mengamalkan sistem ekonomi kapitalis. Negara kita terikat dalam satu sistem kapitalis global.

Perangkap kapitalis global ini telah dipasang oleh kabal Illuminati untuk kepentingan para banker seperti Rockefeller dan Rothschild telah memerangkap kita. Pemimpin politik kita tahu jika mereka cuba membebaskan diri dari sistem kapitalis global ini maka mereka akan dijatuhkan.

Sejarah menunjukkan bahawa United Malays National Organisation ini dinaikkan oleh penjajah British melalui Tunku kerana gerombolan ini tidak akan melawan atau menentang kepentingan kaum pemodal Anglo-Amerika. Gerombolan ini dipilih oleh British kerana mereka akan menjaga kepentingan kaum pemodal melalui seribu satu macam undang-undang yang bukan bertujuan menjaga kepentingan kaum pekerja dan buruh tetapi menjaga kepentingan kaum pemodal.

Hanya sebuah kerajaan rakyat yang berpaksikan kekuatan rakyat sahaja yang dapat membebaskan diri dari belenggu kapitalis global. Satu ketika dahulu Indonesia dibawah pimpinan arwah Bung Karno adalah contohnya. Iran di bawah pimpinan arwah Mussadigh satu lagi contoh.

Hari ini contoh terdekat ialah Cuba yang dipimpin oleh Castro, Korea Utara yang dipimpin oleh Kim Jong-il , Venuzuela di bawah Chavez dan Iran di bawah Ahmadinejad – adalah negara-negara yang cuba membebaskan dari sistem kapitalis global. Lihatlah berapa banyak konspirasi dan propaganda telah, sedang dan akan dilakukan untuk merobohkan benteng ekonomi negara-negara ini. Modal global melihat negara-negara yang ekonominya berdiri bebas sebagai musuh mereka.

Lalu persoalan timbul kenapa kita semua tidak melakukan sesuatu dan membiarkan diri kita terus ditipu bulat-bulat untuk sekian lama?

Sesiapa yang berani mengeluarkan soalan seperti ini maka susuk ini adalah susuk yang memiliki fikrah merdeka. Susuk ini berfikiran progresif kerana ingin membebaskan diri dari belenggu kapitalisma. Susuk-susuk yang sedar dan tidak mahu ditipu oleh kertas dolar. Jika semakin ramai yang menimbulkan soalan ini ada kemungkinan Malaysia negara kita ini akan menuju ke zaman pencerahan. (TT) Tulisan ini boleh diambil untuk membuat kebaikan.SATU MALAYSIA MENUNGGU !!!!
PAS MOHON SURUHANJAYA DIRAJA DITUBUH - SIASAT PEMBUNUHAN ALTANTUYA
- harakah

KUALA LUMPUR, 28 April (Hrkh) - PAS memohon agar Majlis Raja-raja Melayu segera menubuhkan sebuah Suruhanjaya DiRaja bagi memulihkan nama baik negara.

Penubuhan Suruhanjaya DiRaja itu perlu ditubuhkan setelah nama negara kini kian tercemar akibat laporan media antarabangsa yang melibatkan Perdana Menteri.

Ketua Penerangan PAS, Dato' Mahfuz Omar menegaskan isu pembunuhan Altantuya dan pembelian kapal selam yang dikaitkan oleh media antarabangsa dengani Najib Razak menyebabkan nama baik negara kini tercemar.

"Kita kesal bila nama baik negara kini sudah tercemar dengan dua isu ini yang dimainkan oleh media antarabangsa.

" Mahathir dan Tengku Razaleigh Hamzah juga pernah meminta supaya Najib membersihkan nama beliau namun hingga ke hari ini tiada usaha ke arah itu dibuat oleh Perdana Menteri," tegas Mahfuz.


kah kah kah…. PATUTLAH TAK ADA NEGARA LUAR YANG MENGALU-ALUKAN ISTERI ROSMAH… kah kah kah…

kah kah kah… LANGSUNG TAK ADA BERITA DARI OBAMA KE… DARI BROWN KE…. DARI SAKKOZY KE… DARI PUTIN KE…kah kah kah…

kah kah kah…. MUGABE PUN TAK MENGALU-ALUKAN …. kah kah kah…

woit… YANG ADA GEROMBOLAN CAWANGAN BRIICFILED…. CAWANGAN BAS STAND PUDU…. CAWANGAN JALAN MASJID INDIA…. kah kah kah…ADA MAGIC SHOW DI PENANTIBN GUNA PENDEKATAN LUAR BIASA TARIK SOKONGAN
-melayau

Barisan Nasional akan melaksanakan pendekatan 'luar biasa' bagi menarik sokongan rakyat dalam pilihan raya kecil termasuk di Dewan Undangan Negeri Penanti sekiranya parti itu meletakkan calon untuk bertanding pada 31 Mei ini.

Ahli Parlimen Jerlun, Mukhriz Mahathir berkata, pendekatan 'di luar kotak' itu bakal dilakukan untuk memastikan pembangkang tidak boleh meneka strategi dan pendekatan yang akan digunakan BN dalam mana-mana kempen pilihan raya.


KAH KAH KAH… kah kah kah… KAH KAH KAH…

kah kah kah... DI LUAR KOTAK?.... kah kah kah...

kah kah kah....INI NAK PERLI MAT EZAM... kah kah kah..

kah kah kah… LUAR BIASA ?... kah kah kah…. LUAR BIASA ?... kah kah kah..

kah kah kah… TAK ADA LAGI PROJEK...kah kah kah… TAK ADA LAGI FULUS…kah kah kah… TAK ADA LAGI MENURAP JALAN…. kah kah kah..
TAK ADA LAGI BAGI GERAN TANAH…. kah kah kah….

kah kah kah…LUAR BIASA MACAM MANA?.... kah kah kah…

kah kah kah… NAK PANGGIL DAVID COPPERFIELD KE ?... kah kah kah…

kah kah kah…. NAK PANGGIL PAK MAN TELO ?... kah kah kah…

kah kah kah…. YANG LUAR BIASA IALAH RAMAI ORANG DATANG DENGAR CERAMAH GEROMBOLAN…. kah kah kah..

kah kah kah…. YANG LUAR BIASA IALAH GEROMBOLAN BERKEMPEN ANTI RASUAH… kah kah kah..

kah kah kah… YANG LUAR BIASA IALAH PENCERAMAH GEROMBOLAN AKAN TERANGAN KEPADA RAKYAT KENAPA ALTANTUYA DI BUNUH…kah kah kah..

woit…. PALING LUAR BIASA IALAH KHAIRY JAMALUDDIN AKAN BERKERMPEN…. kah kah kah

woit…. MANA PERGINYA KJ… ILANG TAK TIMBUL TIMBUL… kah kah kah..

kah kah kah...MUNKEE NI SEDANG MENDIRIKAN PONDOK PANAS ATAU PUNGGUNGNYA PANAS KENA BAKAR.... kah kah kahORANG KEDAH NAK MUNTAH
SHAFIE TIDAK BERHASRAT JADI MB KEDAH
-mkini

Shafie Mohd Apdal berkata, pelantikannya sebagai pengerusi badan perhubungan Umno Kedah tidak mendapat bantahan mana-mana pihak di negeri tersebut.

"Malah saya tiada agenda untuk bertanding atau berhasrat menjadi Menteri Besar Kedah, cuma satu sahaja iaitu mengembalikan kuasa pemerintahan kepada BN," katanya.

Kah kah kah… KAH KAH KAH… kah kah kah..

kah kah kah… MUNKEE NI RUMAH DIA TAK ADA CERMIN MUKA KE?... kah kah kah…

kah kah kah…. DARI MANA MUNKEE NI DATANG?.... kah kah kah

woit…. BELI SELUAR DALAM UKUR LAH PISTOL SENDIRI…. kah kah kah..

woit… JANGAN NAK BAGI ORANG KEDAH MUNTAH…. kah kah kah