.

Isnin, 19 Januari 2015

KAH KAH KAH








Selepas temu bual Daim, SPRM akan bertemu Anwar


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengatakan akan menerima tawaran  Anwar Ibrahim bagi membantu siasatan berhubung perniagaan perbankan luar negara  Daim Zainuddin, beberapa tahun selepas bekas menteri kewangan itu dibersihkan daripada sebarang pertuduhan. - 

See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/sprm-sudah-temu-bual-daim-akan-bertemu-anwar#sthash.WIeOL9cM.dpuf

JENG JENG

KAH KAH KAH

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah



-----------

JENG JENG JENG









PAS gesa Sirul dedah mengapa bunuh Altantuya kepada media Australia


PAS menggesa Koperal Sirul Azhar mendedahkan perkara sebenar berhubung skandal pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu kepada media Australia selepas negara itu enggan memenuhi permohonan Malaysia mendapatkan perintah ekstradisi terhadapnya yang dikenakan hukuman mati. 


- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pas-gesa-sirul-dedah-mengapa-dia-bunuh-altantuya-di-australia#sthash.KDi4Pm5A.dpuf

JENG JENG 

KAH KAH KAH

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah




-----------

NASI PANGGUNG PETANG KELMARIN







 NASI PANGGUNG

Kisahnya sama 
Petang ahad jalan panggung
Hanya miskin kotanya berubah
bertukar-tukar & makin bertambah  

Menu & kontributor Jln Panggung minggu ini:-
Tim Dapur Jalanan - Roti / Kari Ayam
Tim Syed Syahir - Roti Canai / Air Mineral
Adzim baik hati - Nasi Arab Mandy
Qish Awek Cun - Kueh Donut / Keropok Lekor

MEREKA YANG DATANG

Anak Semua Bangsa; bersolidariti, berkerja bakti & buat ramai:-
Husin, Aisyah, Azim, Angel & Kawan, Akim, Bebe
Afiq, Am, Amera, Syafiqah & Tim cool dari #opskualakrai
Awatif & Tim Recycle, Dr Maszlee Sekeluarga
Hijrah, Azen, Paan & Tim BangsarBoys
Azreen & Suriani, Intan & Sarah, E.Karina & Kawan2
& semua yg hadir, berkongsi kasih, bersetiakawan di Jln Panggung!

Pok Amai Amai
Belalang kupu kupu
Minggu depan datang buat ramai
Ajak semua kawan, Jiran, sepupu!

MEREKA YANG MAKAN
++ Untuk maklumat terkini, info-info mengenai kami boleh cari & tekan like Facebook page DapurJalananKualaLumpur & follow twitter - @dapurjalanan & instagram - dapurjalananKL. Cari, follow & LIKE!!

++ Untuk yang mahu menyumbang boleh masuk ke akaun Dapur Jalanan,
 CIMB: 8001-7278-49 
SPKL Collective

++ Untuk yang ingin sama-sama potong bawang atau sumbang makanan atau apa-apa nak disumbang boleh talipon: ezzuandi 0192671285 atau Hadi Khalid 0126648873

MEREKA YANG MEMBANTU
kecuali 
yang muka dibelakang
pakai baju biru
angkat dua tangan 
ini bikin sibuk

Solidariti untuk Miskin Kota

Dapur Jalanan Kuala Lumpur
*Makanan Adalah Hak Anak Semua Bangsa*
19 Januari 2015





-----------

SIAPA UPAH SIRUL DAN AZILAH





KOMENTAR
tukar tiub TIDAK menyokong hukum mati
kes sirul dan azilah
membuktikan bahawa
orang yang BETUL BETUL bersalah
tidak didakwa untuk digantung

PERSOALAN HAKIKI
siapa upah sirul
siapa upah azilah
siapa beri arahan
mereka hanya menjalnkan tugas


jakim dan jawi
yang nak jaga
peminat K-POP
mufti wilayah 
yang nak jaga hal filem
kenapa TIDAK terfikir
untuk bertanya siapa upah sirul
siapa upah azilah




January 14, 2015
sirul
Difahamkan polis akan mengeluarkan 'Notis Merah' kepada Polis Antarabangsa (Interpol) untuk membantu mengesan Sirul Azhar.More ››

Persoalan kes bunuh Altantuya tidak berjawab |

Apakah mereka mengenali Altantuya atau melakukannya kerana diarahkan oleh seseorang yang lain?
: Blogger, Shahbudin Husin mendakwa hukuman mati ke atas tertuduh pembunuhan warga Mongolia, Altantatuya Shaariibu meninggalkan banyak persoalan daripada jawapan.
Menurut bekas Ahli Jawatankuasa Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan itu, keputusan Mahkamah Persekutuan semalam hanya memberikan separuh kelegaan tetapi banyak persoalan pokok dan penting terus menjadi tanda tanya.
Katanya, kelegaan sepenuhnya daripada pembunuhan itu akan terjawab bila ”siapakah yang mengarahkan kedua-dua anggota polis UTK (Unit Tindakan Khas) itu melakukan pembunuhan dengan meletupkannya menggunakan C4” diketahui.
Menurut beliau, keputusan mensabitkan hukuman mati ke atas tertuduh, Cif Insepktor Azilah Hadri dan Koperal Sirul Azhar Umar tidak dapat menjawab motif pembunuhan Altantuya





------------

K IS 4 KONTOL





PELIK 
BADAK BERENDAM INI 
TAK PERNAH DIBERI NASDEHAT
Kami hanya mahu nasihat peminat K-Pop, kata Jawi
Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) dilihat mengambil pendekatan yang lebih lembut terhadap gadis-gadis Melayu bertudung yang dipeluk dan dicium artis K-Pop dalam sebuah konsert sebelum ini dengan mengatakan mereka hanya ingin memberikan nasihat kepada mereka.



BERANI JAWI NASEHAT?



 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/kami-hanya-mahu-nasihat-peminat-k-pop-kata-jawi#sthash.QW6sywhY.dpuf
KAH KAH KAH

woit
kah kah kah
pasal apa tukak
mula mula start
bukan main garang
nak tangkap 
nak sebat
nak penjara
kah kah kah

tapi bila minah cun
strikes back
baru sedar
orang lain juga
boleh online dengan tuhan
kah kah kah

JANGAN TIPU 

MELAYU








-------------

LAGI GEROMBOAN TIPU MELAYU







FACE BOOK

jgn kebas harta rakyat,amanah perlu dijaga x kira
sapa yg memerintah.








--------------

MANA DUIT ITU






KOMENTAR
mustahil tak tahu nama bank
mustahil duit sebanyak 8 bilion
nama bank pun tak tahu

ini tanda tanda
hari hari akhir
saekor najib
hari hari akhir
sekor badak



Dr M: Di mana wang 1MDB?

Mahathir Mohamad masih tidak berpuas hati dengan penjelasan firma pelaburan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) bahawa dana sebanyak RM8.3 bilion yang dilaburkan di Kepulauan Cayman telah diperolehi semula.

Mahathir berkata, firma yang dicetuskan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak itu perlu menjelaskan bank yang menjadi tempat pelaburan dana tersebut.

"Penjelasan itu tidak mencerahkan apa-apa kepada kita.

"Saya hendak tahu bank mana yang menyimpan wang itu. Jumlahnya berbilion dolar; kamu mesti simpannya di mana-mana.

KAH KAH KAH

woit
kes najib bawa lari duit
tak akan selesai
akahirnya najib 
akan dibungkus

duit masuk poket
cina taik terjulur2
masuk poket anak rosmah
ratus juta beli rumah
ratus juta buat filem
semua pakai duit IMDB









------------

LAWAK JENAKA PAGI SENIN






 | January 17, 2015
Tan Sri Abu Kassim Mohamed sprm


Tiada ruang untuk mendakwa agensi tidak mahu, ataupun mahu menyiasat sebarang kes yang mempunyai unsur rasuah. More ››


KAH KAH KAH

kah kah kah
kah kah kah
gwa tak ada komen
kah kah kah
lawak pagi senin
kah kah kah









-------------

BETUL KE JABATAN AGAMA INi?




BERANI 
JAWI ATAU JAKIM 
TANGKAP
MACAM CENDAWAN
Biasa lah m'sia ulamak & ustad dah mcm title datuk mcm cendawan. Nak tanya yg bangga digelar ulamak atau pak ostad, brani ke tinggal kan kehidupan duniawi mcm sami buddha atau padri kristian yg mengamalkan calibacy demi mengabdikan diri pada illahi? 

Malah khalifah2 rashidun menjalani kehidupan zuhud mengabdikan diri utk ugama. Ulama dan pak ostad di mesia amat mudah mendapat gelaran tanpa perlu menyumbang ilmu dari hasil kajian sendiri perihal ilmu agama. 

Hanya bermodal kan sekeping kertas ijazah atau phd dari univ. Timor tengah. Kalau muthusamy atau ah chong menuntut di timor tengah dan mempunyai ijazah, mereka pun layak bergelar ostad atau ulama.? on SIAPA DIA NIK AMMAR
Anonymous
at 10:37 PM
PAK MUFTI TAKUT
Kalau betul pak mufti ikut ajaran muhamad, brani ke pak mufti menegur pemimpin2 negara dan rajagopal buat maksiat, memakan rasuah, sistem kehakiman yg tidak adil? Hidup zuhud seperti 4 khalifah ar rashidun. Bukan tugasan pak mufti hanya menjaga rakyat marhaen sahaja. Kalau sudah tegur pemerintah yg zalim dan suka bermaksiat masih tidak diendah oleh mereka maka wajib letak jawatan demi prinsip agama. Ada brani? on AL-KONTOL MONTOL
Anonymous
at 10:18 PM

BUAT FILEM LAAA
Apa kene megene dgn skrip n filem plak kalu mcm tu suruh dia buat filem lah. Seni ni satu anugerah kalu semua nk sekat mcm mane nk mengarah dik skrip putus putus dh kene tapis silap2 pengarah pun x tau apa cerita yg diarah nye apa daaa ko org punya cadangan x leh pakai. on AL-KONTOL MONTOL
Anonymous
at 10:14 PM
NEGARA WASA TAHI YAH
Dalam negara wasa"tahi"yah, persaingan adalah haroooommm. Monopoli adalah jihad suci. TNB TM Syarikat2 Air dok buat untung tak sangga gila. Tetapi ditafsir rugi kerana kontrektor2 dan mana2 syarikat melayu, walau dpt kontrek berniaga air cond dlm neraka pun, mereka tetap akan rugi. 

Melayu mmg bangsa bangsat dari Sumatera. Mana tahu appreciate hasilbumi semenanjung? Tahu2nya hanyalah enjoy de menjoy. on PERLU PENJELASAN
Anonymous
on 1/18/15



--------------

LAWAK BERDIRI







TUKAR TIUB

&

GENG

buat lawak berdiri
NO BLACK TIE
jalan nagasari
 bukit bintang











--------------

K-POP YANG POWER




KOMENTAR
jelas nampak
jabatan agama ini karut
peminat k-pop hendak ditangkap
tapi rosmah mansor berpelok
tak berani buka mulut


Dipeluk artis K-pop agenda hancurkan 

agama Islam, kata Jakim 


Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menyifatkan tingkah laku sebilangan remaja perempuan Islam yang dipeluk artis pujaan mereka dalam satu konsert minggu lalu sebagai satu agenda menghancurkan pegangan agama Islam.
Khatib melalui khutbah Jumaat hari ini berkata, umat Islam boleh dibinasakan dengan pelbagai cara, antaranya penyelewengan akidah, pencemaran akhlak dan budaya dari Timur ataupun Barat.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dipeluk-artis-k-pop-agenda-hancurkan-agama-islam-kata-jakim#sthash.tfxwRpTU.dpuf

KAH KAH KAH

woit
tak sangka
lembik sangat
agama islam ini
pelok balak korea
terus hancur islam
memang power K-POP
memang hebat

ada lojik juga
najib pelok rosmah
terus hancur negara
kah kah kah

K UNTUK KONTOL



------------

REMBAT DAN SEBAT









Anwar sedia bantu SPRM siasat Daim

18 Jan —  Anwar Ibrahim sedia bekerjasama dengan pihak berkuasa anti rasuah Malaysia jika siasatan dilakukan terhadap bank bekas menteri kewangan, Daim Zainuddin. Ketua pembangkang itu bagaimanapun mengharapkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia…


KAH KAH KAH

woit
kah kah kah
anwar pernah buka cerita
yang daim ni
macam tuhan hindu
kepala satu 
tapi tangan banyak
kah kah kah

banyak tangan 
semua tangan proksi
rembat dan sebat

kah kah kah

TANGAN REMBAT 


---------------