.

Jumaat, 13 Mac 2009

NORZA MENANGIS – malaysiakini


Datuk Mohamad Norza Zakaria yang dihadapkan ke Mahkamah Majistret Temerloh hari ini atas dua tuduhan rasuah, berkata beliau tidak akan melepaskan jawatan sebagai Ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno hanya disebabkan oleh kes yang dihadapinya itu.

Sebaliknya, kata Mohamad Norza, beliau akan terus bertanding jawatan berkenaan dalam pemilihan Umno hujung bulan ini dan menyerahkan kepada perwakilan untuk menentukan kedudukannya.

Dua tuduhan rasuah itu didakwa dilakukannya pada 6.30 petang 20 Januari lalu di No 38, Pinggiran Tasik, Taman Bandar Temerloh.

Sambil menitiskan air mata, Mohamad Norza yang ditemui pemberita selepas kesnya disebut di mahkamah, berkata beliau berasa amat sedih terhadap perkara yang berlaku ke atas dirinya hari ini kerana menganggapkan beliau banyak berjasa kepada parti.

Mohamad Norza yang ditenangkan oleh beberapa pengikutnya, berkata beliau akan akur dengan apa jua keputusan mahkamah berhubung kes itu nanti.


kah kah kah… BUKAN MENANGIS... MUNKEEE NI MERAUNG… kah kah kah…

woit… TAK MERAUNG MACAM MANA… HABIS ILANG KONTREK…. kah kah kah…

kah kah kah… PELOK JAWATAN…. JANGAN LEPAS LEPAS…. KALAU TERLEPAS MUKA JADI BANGKA NANTI.... kah kah kah…

woit…. KESIAN…. KESIAN…. NAK BUAT KERJA APA LAGI…. NAK JUAL KONTREK… TAK DAPAT…. kah kah kah…….


PEMECAH BERITA !!! BERITA JAHAT DARI IPOH

LANUN GEROMBOLAN PUNYA KERJA
Lanun gerombolan telah memecahkan papan tanda Tugu Pokok Demokrasi di Ipoh.

Lanun gerombolan telah melakukan jenayah terhadap pokok ini tengah malam tadi.

Masih belum dapat di pastikan apakah lanun-lanun ini telah terkencing dan terberak di bawah di pokok yang bersejarah ini.

Gambar ini diambil dari kumpulan gambar-gambar yang dapat dilihat dari: www.sendawamalaysia.blogspot.com
BERITA BARU BOCOR !!! ISTERI PAKAI KERETA DUIT RAKYAT

Sidang Dewan Undangan Negeri Selangor telah di beritahu oleh Saari Sungip , YB dari Ulu Kelang bahawa seorang perempuan yang menjadi isteri kepada seorang bekas Menteri Besar telah mendapat sebuah kereta Range Rover berharga RM500,000. Kereta yang beroda empat dan boleh berjalan di jalan raya ini telah dibayar oleh sebuah anak syarikat Negeri Selangor.

Seorang lelaki pendek gempak telah mencarut-carut panas baran dan berkata kasar kepaada YB Saari Sungip, apabila mendengar kesah cerita kereta ini.

Tan Sri Khalid MB Selangor telah memberitahu pemberita bahawa lelaki pendek gempak itu tidak seharusnya berkelakuan sedemikian. Apa yang seharus di lakukan ialah memulangkan kembali beberapa batang penyapu yang telah diambil oleh lelaki ini pada tahun lalu.
( Ajensi Berita)SAYA SEDIA DISIASAT - AZLINA - melayauMenteri Pelancongan, Datuk Seri Azalina Othman Said bersedia memberi keterangan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan kes rasuah melibatkan kementerian itu.

Beliau bagaimanapun mengesahkan setakat ini masih belum dipanggil oleh SPRM untuk membantu siasatan.kah kah kah… SATU SAJE NAK TANYA MUNKEE NI…kah kah kah..

woit…. MANA DIA LAPORAN SUKOM 1998… kah kah kah….

kah kah kah…. SATU SAJA NAK TANYA MUNKEE NI …. kah kah kah..

woit…. APA JADI DENGAN 4 JUTA RINGGIT YANG BUAT AKHBAR MALAYSIA TODAY ?.... APA JADI… DAH LINGKUP KE?... kah kah kah

kah kah kah…. SATU SAJE NAK TANYA MUNKEE NI… kah kah kah…

woit…. APA JADI DENGAN BANGUNAN GETAH DI LONDON ?... kah kah kah

kah kah kah…. SATU SAJE NAK TANYA MUNKEE NI….kah kah kah

woit… IJAZAH PEGUAM MUNKEE NI BETUL KE DARI SINTOK… kah kah kah
LINGKUP ! LONKOP ! LANGKOP!NORZA DIDAKWA HARI INI ?
melayau

KUALA LUMPUR 12 Mac - Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Norza Zakaria dijangka dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Temerloh di Pahang esok, berhubung kes rasuah politik.

Beliau dijangka menghadapi tuduhan menyediakan sumber kewangan untuk membolehkan seorang ahli politik yang bertanding jawatan Majlis Tertinggi (MT) dipilih pada Perhimpunan Agung UMNO pada 24 hingga 28 Mac ini.


kah kah kah…. HAIRAN…. BILA KES INI BERLAKU ?... TIBA TIBA ADA NAMA DATUK NORZA…. AKHBAR TAK PERNAH PUN LAPORKAN NAMA DATUK NORZA… kah kah kah…

kah kah kah…. INILAH DIA DATUKNYA…. HAIRAN DULU NAMA DATUK INI TAK SEBUT PUN DALAM AKHBAR …. kah kah kahKES ALTANTUYA KE PARLIMEN - malaysiakiniGobind Singh Deo (DAP-Puchong) telah digantung daripada menghadiri sidang Dewan Rakyat sepanjang hari ini kerana membangkitkan perkara mengenai Altantuya.

Timbalan Speaker, Datuk Ronald Kiandee mengarahkan Gobind keluar dari dewan selepas ahli Parlimen DAP itu enggan berhenti daripada membangkitkan perkara mengenai pembunuhan wanita Mongolia.kah kah kah….. PASAL APA TAK BOLEH BINCANG ?.......kah kah kah…

woit…. KAT MANA AGAKNYA CERITA ALTANTUYA INI BOLEH BINCANG ?.... kah kah kah

kah kah kh… MUNGKIN DI PARIS ATAU BANGKOK….ATAU DI HULU LANGAT?... kah kah kah…..KAJIAN DASAR PPSMI DIBEANTANG SEBELUM AKHIT MAC
KUANTAN 12 Mac — Menteri Pelajaran Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata hasil kajian mengenai dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) dijangka dibentangkan ke kabinet sebelum berakhir bulan ini.

Beliau berkata kementeriannya perlu membuat kajian terperinci termasuk menerima maklumbalas daripada kementerian lain sebelum membentangkannya ke jemaah menteri.

Beliau berkata semua pihak perlu rasional apabila memperkatakan isu itu tanpa melibatkan emosi atau mempolitikkannya.

“Kalau kita hendak membuat perubahan kepada dasar ini, kita perlu mengambilkira seramai 6.1 juta pelajar yang telah melalui dasar PPSMI, 126,000 guru-guru terlibat dan jumlah hampir RM3 billion yang kita laburkan dalam melaksanakan dasar ini, jadi ianya bukan satu perkara yang perlu dengan sewenangnya membuat keputusan,” katanya.kah kah kah…. MASA BUAT DASAR DULU MADEY ADA BINCANG KE ?....kah kah kah…

woit…. MADEY BUAT DASAR IKUT SUKA HATI…. TAK ADA BINCANG PUN….. kah kah kah…

woit…. TAKUT DENGAN MADEY ATAU SAJA NAK BODOHKAN ORANG MELAYU ?..... kah kah kah…

kah kah kah…. ATAU TAKUT HILANG PROJEK RM3 BILION… PROJEK OH PROJEK !! ….kah kah kah