.

Rabu, 10 Jun 2009

LIMA CARA UNTUK MENJADI OBESEMANOHARA SERET SULTYAN, RAJA PEREMPUAN DALAM DAKWAAN KES CULIK , DERA
- mkini

Manohara Odelia Pinot akhirnya membuat aduan polis terhadap istana Kelantan, termasuk Sultan dan Raja Perempuan, berhubung dakwaannya beliau diculik dan didera suaminya Tengku Muhammad Fakhry Petra.

Bekas model muda itu, yang bergelar Cik Puan Temenggong Kelantan, membuat aduan tersebut di ibu pejabat polis Indonesia di Jakarta semalam, lapor akhbar Surya hari ini.

Peguamnya Hotman Paris Hutapea dipetik berkata, Manohara juga melaporkan nama kapten pesawat peribadi yang didakwa melarikannya dari Jeddah pada Mac lalu, kenalan dekat suaminya Mohd Soberi Shafii dan seorang pengawal peribadi yang dituduh memukulnya dalam pesawat tersebut.

Peguam itu berkata kelapan-lapan itu ingin dituntut disiasat menurut Seksyen 285 Kitab Undang-undang Hukum Pidana (seperti Kanun Keseksaan di Malaysia) berhubung kesalahan penganiayaan dan penculikan.


KAH KAH KAH…


kah kah kah…. CISSS DERHAKA KAMU…. kah kah kah..

kah kah kah…. CISSS MINAH INI DULU BETUL BETUL CUN…. kah kah kah…

kah kah kah…. CISSS MACAM MANA MINAH SLIM INI JADI GEDEBAB?.... kah kah kah..

woit… INI YANG BUAT RAKYAT MURKA…kah kah kah...

kah kah kah... DAH GEDEBAB.... MESTI POTONG STIM… kah kah kah…TUKAR TIUB PEMECAH BERITA - BERITA DARI SELATANSATU LAGI PROJEK TIPU RAKYAT
-suaram

Dua minggu selepas MB Johor Datuk Abdul Ghani melancarkan penanaman anak pokok bakau di Penjana kuasa Tanjung Bin, penebangan seluas 913 hektar untuk memberi laluan kepada pembangunan industri petrokimia telah bermula sepertimana yang telah dirancangkan. Tindakan pihak berkuasa yang tidak pedulikan suara penduduk sekitar mukim serkat sebelum ini jelas apabila mereka mula menebang pokok bakau secara senyap-senyap. Ini juga jelas bahawa pelancaran penanaman anak pokok bakau hanya satu provokasi pihak berkuasa untuk menipu rakyat bahawa kononnya kerajaan negeri Johor mencintai dan memelihara alam sekitar.

Pada 8 Jun 2009, jam lebih kurang 5:30pm, kira-kira seramai 50 orang penduduk kampong telah turun dan menjalankan perarakkan sepanjang 500 meter ke tempat penebangan pokok bakau untuk membuat pembantahan. Mereka yang sertai himpunan aman bukan sahaja orang dewasa, namun anak-anak sekolah turut sertai. Muka mereka dilukis dengan pelbagai spesis hasil lautan seperti ikan, kuda laut, turtle dan sebagainya. Ada juga yang memakai kad-kad dengan gambar dugong, sea-grass dan juga ada kad yang member messega supaya jangan tebang pokok bakau. Banner dengan perkataan “Kami sokong tanam Pokok Bakau, Kami BANTAH tebang pokok bakau” sekali lagi dirambai-rambai oleh penduduk kampong. Tujuan supaya suara mereka dapat didengar oleh pihak berkuasa.PERTAMA DI DUNIA ? KAH KAH KAHGREENBASE TUKAR SAMPAH JADI MINYAK
– berita hairan

Sebuah syarikat tempatan, Greenbase Utama Sdn. Bhd. muncul sebagai syarikat pertama di dunia yang berjaya menukar sampah sarap menjadi petrol dan diesel.

Lebih menarik, proses berkenaan tidak menghasilkan bahan buangan kecuali arang yang boleh dimanfaatkan untuk kegunaan industri.


KAH KAH KAH…

kah kah kah…. PERTAMA DI DUNIA ?.... PERTAMA DI DUNIA ?... kah kah kah..

kah kah kah… BILA NAK BELI TIKET KE STOCKHOLM?.... kah kah kah…

kah kah kah…RAJA SWEDEN NAK BAGI HADIAH NOBEL?.... kah kah kah..

woit… CUKUPLAH… JANGAN TIPU ORANG MELAYU… kah kah kah..

woit… HENTIKAN LAH PROJEK MEMBODOHKAN ORANG MELAYU INI… kah kah kah..

kah kah kah…KALAU SAMPAH BOLEH BUAT MINYAK…. DAH LAMA DAH HARGA MINYAK MURAH….kah kah kah…

kah kah kah… INI MACAM PROJEK PAK MAN TELO….NAK CARI MODAL... kah kah kah…DUA KALI LIMA - BERAPA ?NIK AZIZ TETAP TOLAK RUNDINGAN KERAJAAN PERPADUAN -

TEMERLOH 9 Jun - Mursyidul Am Pas, Nik Aziz Nik Mat hari ini mengulangi pendirian peribadinya untuk terus menolak cadangan mengadakan sebarang rundingan atau menubuhkan kerajaan perpaduan bersama UMNO.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… PERPADUAN NI NAK BUAT APA?.... kah kah kah…

kah kah kah…NAK BERPADU NAK PERGI KE MANA?.... kah kah kah…

kah kah kah... NAK JADI ROKET BUKAN BERPADU... ITU BERPANDU... kah kah kah..

kah kah kah…NASARUDDIN NAK GANTI WAK SEMBAB… kah kah kah..

kah kah kah… TWO TIMES FIVE…. FIVE TIMES TWO…. kah kah kah

KAH KAH KAH … KAH KAH KAH…PUKRAK APA NI ?NAJIB SEORANG ISTERI DAN PEMIMPIN YANG PENYABAR KATA ROSMAH


KUALA LUMPUR: Rosmah Mansor menyarankan para suami agar mencontohi perilaku suaminya Najib Razak yang merupakan seorang bapa, suami dan pemimpin yang penyabar.

Beliau berkata Najib mempunyai personaliti yang menarik daripada segi kesabaran.

"Saya tak pernah tengok orang penyabar macam dia (Najib)," katanya dalam ucapan ringkas ketika melancarkan buku 'Najib Perdana Menteri ke-6' di Wisma Pertahanan di sini hari ini.

Rosmah turut mengingatkan para suami agar tidak memarahi isteri kerana isteri juga mempunyai tanggungjawab dan mengalami tekanan.

Buku setebal 820 halaman itu dicetak 3,000 naskhah pada keluaran pertama untuk diedarkan kepada agensi-agensi kerajaan dan swasta.

KAH KAH KAH…

KAH KAH KAH…

KAH KAH KAH…


kah kah kah…. AKAN DI EDARKAN ?..APA ? AKAN DI EDARKAN… kah kah kah…

kah kah kah… APA PUNYA BUKU DI EDARKAN…. kah kah kah..

kah kah kah…. NI MESTI BUKU JENIS JUAL TAK LAKU…. kah kah kah…

kah kah kah… NANTI KENA TIMBANG KILO…. MACAM SURAT KHABAR LAMA….kah kah kah…

kah kah kah…. KESIAN POKOK KAYU… KENA JADIKAN KERTAS… MEMBAZIR…. kah kah kahAPA MUNKEE NI CAKAP

ISU PERPADUAN HARIS DIUTAMAKAN SEMUA PARTI – RAIS - melayau


KUALA LUMPUR 9 Jun — Rais Yatim berkata soal perpaduan harus diutamakan oleh semua parti tidak kira sama ada pembangkang ataupun penyokong kerajaan di negara ini.

Rais yang juga Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan berkata DAP atau Parti Keadilan Rakyat (PKR) tidak mempunyai hak untuk mengatakan cadangan PAS untuk membentuk kerajaan perpaduan tidak boleh diterima.

“Saya percaya PAS mempunyai pendirian sendiri. Tidak perlu DAP atau PKR beri nasihat dalam bentuk yang tidak menguntungkan, kita jangan merendahkan pandangan mana-mana pihak.

KAH KAH KAH…kah kah kah… TAK ADA HAK ?.... kah kah kah..

kah kah kah…..MUNKEE NI ADA HAK APA PULAK…. kah kah kah..

woit…. ANAK ENTOT ENTOT MANA PEGI… kah kah kah…

kah kah kah… ENTOT ENTOT..HAK SAPA TU?.... kah kah kah…

kah kah kah… YANG ENTOT ENTOT LARI….HAK SIAPA?.. kah kah kahOLD TRICK


AWAS SINDIKET CARI KAD PENGENALAN PENGUNDI DI MANEK URAI
-harakahdaily

KUALA KRAI, 8 Jun (Hrkh) - Awas jaga kad pengenalan anda. Itu pesanan disampaikan PAS kawasan ini kepada pengundi di Dun Manek Urai berikutan ada pihak cuba mendapatkan kad pengenalan penduduk.

Menurut penduduk pihak tertentu yang didalangi parti politik dengan kerjasama agensi kerajaan persekutuan datang ke rumah mereka bagi mendapatkan nombor kad pengenalan.

Kejadian itu disedari berlaku di beberapa kampung termasuk Chuchuh Puteri, Sungai Sok, Sungai Peria dan Lata Rek.

Anggota jawatankuasa PAS Kuala Krai, Ustaz Zamzuri Mat Lazim berkata, penduduk mengadu kepadanya rumah mereka didatangi orang tertentu bagi mendapatkan nombor kad pengenalan.

KAH KAH KAH..


kah kah kah…. TRIK LAMA KELUAR KEMBALI…. kah kah kah..

kah kah kah… INI TAK MEMBUANG MASA… kah kah kah..

kah kah kah….INI TAK MEMBUANG DUIT…. kah kah kah..

kah kah kah…CAKAP EKONOMI GAWAT… TAK NAK BUANG MASA… TAK NAK BUANG DUIT…. kah kah kah..

kah kah kah… BUAT APA KERJA BODOH NI…TIPU ORANG KAMPONG... kah kah kah..

woit… NI MACAM KONFIDEN KALAH…. kah kah kah