.

Selasa, 2 Disember 2008

BERITA UNTUK PARA MENTERI AGAR JANGAN TIDUR - The Edge Daily


Indek Komposit Bursa Saham Kuala Lumpur jatuh lagi untuk hari ke tiga.

Kelmarin ianya jatuh 17.71 mata atau 2.04% ke takuk 848.43 mata.

Tengah hari ini nilai saham jatuh 4.82 mata. atau 0.57% ke takuk 843.61 mata.

Sebanyak 261 saham syarikat merosot nilainya. Sebanyak 160 saham lain tidak dipedulikan.

Saham Masa Depan jatuh 7 mata.
BERITA MENAKUT KAN - AFPTAIPEI: Satu gempa kuat berukuran 6.0 skala Richter melanda di timur laut Taiwan, pagi tadi tetapi tiada laporan segera mengenai mangsa dan jumlah kerosakan yang terbabit.

Pusat Biro Kajicuaca Taiwan berkata, gempa itu berpusat di pesisir pantai jam 11.16 pagi waktu tempatan di 70 kilometer utara bandar Taidung.

Bagaimanapun, Pusat Penyelidikan Geologi Amerika Syarikat berkata pusat itu mencatatkan gempa itu berukuran 5.2 skala Richter. – AFPkah kah kah…. sapa ada maklumat?.... tolong bagi tahu …. pagi ini bik mama jogging di mana?..... kah kah kah….kah kah kah….
JENAYAH: MALAYSIA HADAPI MASAALAH PERSEPSI NEGATIF - melayau


KUALA LUMPUR 1 Dis. - Malaysia menghadapi masalah persepsi umum yang negatif khususnya di kalangan masyarakat peniaga dan pelancong yang beranggapan kegiatan jenayah di negara ini berada dalam keadaan membimbangkan, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, statistik yang dikeluarkan oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebaliknya menunjukkan kadar jenayah di negara ini adalah lebih rendah berbanding Jepun dan Hong Kong tetapi tinggi sedikit berbanding Singapura jika dikira berdasarkan kadar per kapita.

kah kah kah… kah kah kah…. PERSEPSI ? PERSEPSI ?.... ini bukan persepsi… kah kah kah….. jenayah betul betul belaku…. kah kah kah…. tak percaya TANYA MISTER SHARIBU DARI ULAN BATOR…. kah kah kah…

kah kah kah…. berapa banyak JENAYAH TAK SELESAI…. kah kah kah…. pembunuh hilang entah ke mana….

siapa bunuh altantuya?
dari mana bom C4 datang?
siapa bunuh norita?
mana pergi kontena yang bawa microchip hilang di pulau pinang?


kah kah kah…selalu nak GUNAKAN BANDINGAN…. ekonomi malaysia lebih baik dari bangladesh…. harga minyak di malaysia lebih murah dari sweden… rakyat malaysia lebih maju dari rakyat zimbabwe…..kah kah kah…bandingkanlaa dengan yang baik bukan dengan yang haprak…. Kah kah kah

kah kah kah…. ini satu lagi….BANDINGKAN DENGAN PER KAPITA…. kah kah kah…JENAYAH BUKAN EKONOMI… macam mana bandingkan JENAYAH dengan per kapita…....

kah kah kah... JENAYAH EKONOMI IALAH BELI KAPAL SELAM DAN AMBIL DUIT KOMISEN... kah kah kah...

woit…. cukuplaaa JANGAN TIPU MELAYU… hentikan projek MEMBODOHKAN ORANG MELAYU…. dah ramai melayu dibodohkan….JANGAN KELUARKAN KENYATAAN POLEMIK- melayau


KUALA LUMPUR 1 Dis. - Datuk Seri Najib Tun Razak mahu para pemimpin parti komponen Barisan Nasional (BN) berhenti mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh menimbulkan polemik secara terbuka sebaliknya mereka perlu mengutarakannya melalui saluran dalam BN.

Timbalan Perdana Menteri berkata, langkah itu penting bagi mengelakkan BN mengalami kerugian apabila parti-parti komponen itu dilihat sentiasa berada dalam pertikaian dan bermasalah kerana wujud perbezaan pendapat yang dinyatakan secara terbuka.


kah kah kah….mat mongol... mat mongol...memang pun sedang bertikai…. kah kah kah…

kah kah kah… Gerakan tolak ISA… PPP tolak ISA….MCA tolak KETUANAN MELAYU…. SABAH nak minyak dan gas mereka….kah kah kah….

woit mat mongol…. politik ialah polemik…. apa ngok sangat… ingat politik ni macam bik mama pergi shopping di dubai…. kah kah kah….INGATAN MUHYIDIN KEPADA KAYVEAS - melayau


PUTRAJAYA 1 Dis. - Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengingatkan Presiden Parti Progresif Rakyat (PPP), Datuk M. Kayveas agar tidak mengeluarkan kenyataan berupa ugutan kepada Barisan Nasional (BN).

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu berkata, ingatan itu perlu kerana ia tidak memberi gambaran yang baik tentang perpaduan dan kesatuan parti-parti komponen dalam BN.

Malah, tegasnya, ia juga selaras dengan janji yang pernah dibuat oleh semua pemimpin parti komponen BN sebelum ini yang mahu 'tenggelam dan timbul bersama BN'
.

dai dai dai…. kah kah kah….MEMBERI GAMBARAN YANG TIDAK BAIK TENTANG PERPADUAN DAN KESATUAN PARTI-PARTI KOMPONEN DALAM BN ?...... kah kah kah…. gambaran tak baik…. ini bukan gambaran…. ini betul dah goyah…. dah nak hancussss…..mana ada gambaran gambaran…. kah kah kah…

kah kah kah….mat sembab.... nak ajak tenggelam timbul...kah kah kah...TENGGELAM DAN TIMBUL BERSAMA BN ?..... kah kah kah…. woit mana ada orang nak TENGGELAM sama….kah kah kah….

kah kah kah…. kalau bik mama naik sampan mesti semua orang lari…. jamin tenggelam….. kah kah kah....MAJLIS TERINGGI AKAN PUTUS TINDAKAN -melayauKUALA LUMPUR 1 Dis. - Sebarang tindakan terhadap bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim akan diputuskan oleh Majlis Tertinggi (MT) UMNO, kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

''Saya tidak mahu komen mengenainya. Apa-apa pun yang diambil, itu adalah keputusan MT," katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat Majlis Ekonomi di Bangunan Parlimen di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas mengenai saranan banyak pihak dalam UMNO yang mahu tindakan dikenakan terhadap Zaid ekoran tindakannya menghadiri majlis perasmian kongres Parti Keadilan Rakyat (PKR) baru-baru ini.

Pada Sabtu lalu, Zaid yang menghadiri Kongres Nasional PKR itu dipetik sebagai berkata, beliau datang sebagai tetamu selepas menerima undangan daripada pucuk pimpinan PKR.

Menurut beliau, kehadirannya adalah untuk mendengar isu yang diperkatakan pucuk pimpinan dan perwakilan PKR mengenai keadaan semasa di negara ini.


kah kah kah …..gerombolan sedang gelabah….NAK TENDANG TAKUT TAK TENDANG KECUT … kah kah kah.....

kah kah kah…. ni baru sorang datang meeting pkr…. kah kah kah…kalau dua orang macam mana?..... kah kah kah…. ribut setempayan….

kah kah kah….macam mana kalau tiga orang datang?.... kah kah kah …