.

Rabu, 8 Januari 2014

KEPALA ISLAM KEPALA BANA APA?





JAWAPAN 
UNTUK WAN JI 

Cuba teka, siapa ketua agama ini?

 KETUA AGAMA ISLAM
lelaki paling kanan: ali rustam, dulu orang kuat umnno yang dilantik jadi ketua menteri, sekarang ahli biasa lepas kalah pru kat orang muda. lelaki jeket kulit hitam dan 24 jam spek hitam: syed yusof, anak orang kuat umnno yang dilantik jadi speaker parlimen lama dulu. syed yusof ni businessman bidang muzik/hiburan termasuk beberapa bijik batu keras (berbanding haji najib cuma ada 2 bijik batu lembik), 

dan dia jugak jadi business partner pada sharafudin idris shah, ketua islam bagi negeri seliaan jais, termasuk pembangunan hotel dan condo bernilai 2.5 billion ringgit sebelah klcc (harga jualan paling murah pada kadar 2,700 ringgit sekaki persegi, paling mahal ialah duplex berharga 20.3 juta ringgit) 

rumusan: 1)jelas sekali ketua islam negeri ni sangat rapat dengan orang2 umno 2)jelas sekali ketua islam negeri ni sangat rapat dengan orang2 business 3)jelas sekali ketua islam negeri ni sangat rapat dengan businessman2 umno 4)walaupun presiden perbadanan putrajaya berbelit2 lidah on SIAPA DIA KETUA AGAMA INI?
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 1/8/14



------------

BATU KERAS BUKAN BATU HITAM






NOTA
bani ketuanan melayu ini bangang
tulis jawi sikit dah islam
pakai songkok sikit dah islam
potong kote sikit dah islam
kah kah kah



DARI FACE BOOK

10 minutes ago via mobile
near Melaka 

Hard Rock Cafe Putrajaya.... Nasyid beb.... Hehehe#JanganMabuk



 MEKAH ADA BATU HITAM
SINGAPURA ADA BATU PUTEH
PUTRAJAYA ADA BATUI KERAS
hidup ketuanan melayu
kah kah kah


---------

NAJIB MINTA ENTOT







HAK 52 PERATUS  MAJORITI
Biar saya bermukadimah dengan memberi ingatan bahawa apabila saya menulis  ini saya tujukan tulisan ini  kepada 52% warga Malaysia. Apabila saya bersuara itu adalah  suara untuk 52% warga Malaysia. Ingin saya memberi ingatan kepada Najib dan Rosmah bahawa dalam PRU 13 yang lalu Pakatan Rakyat telah mendapat 52% undi manakala United Malays National Organisation hanya mendapat 47% jumlah  kesemua undi.

Adalah menjadi kewajipan saya untuk memberi ingatan  bukan hanya kepada Rosmah dan Najib tetapi kepada ahli-ahli United Malays National Organistion bahawa 52% itu adalah jumlah majoriti. Manakala 47%  itu adalah jumlah minoriti.  Ingatan ini juga  wajib saya sampaikan kepada kuncu-kuncu Ketuanan Melayu yang sering terlupa bahawa majoriti rakyat dalam negara ini TIDAK lagi menyokong United Malays National Organisation.

Saya juga  ingin memberi tahu kepada Pegawai Polis yang baru-baru ini telah menerima lebih dari 1,000 laporan polis terhadap Demonstrasi TURUN. Pihak PDRM wajib sedar  bahawa dalam negara  ini seramai 52% rakyat Malaysia  membayar cukai untuk membayar gaji anggota PDRM – ini tidak termasuk duit gelap yang dipungut dari towkay lendir dan towkay judi. PDRM juga wajib disedarkan bahawa 52% rakyat Malaysia bersetuju untuk menyokong dan turut sama menjayakan  Jalan Raya sebagai wadah dan budaya politik.

Saya juga wajib memberi ingatan  kepada media milik United Malays National saperti Utusan, Berita Harian  dan RTM bahawa akhbar atau saloran TV Ketuanan Melayu ini  TIDAK ramai yang menonton , tidak banyak yang melanggan atau membaca.   Justeru akhbar-akhbar ini wajib sedar tanpa pemaksaan keatas jabatan kerajaan, keatas sekolah-sekolah dan syarikat GLC – akhbar, terutama  Utusan Malaysia telah lama mampos. Bukan sahaja tidak ada sesiapa ingin membeli iklan malah diberi percuma pun tidak ramai yang ingin mengambilnya.

Adalah menjadi tugas suci saya untuk mengumumkan secara hitam puteh bahawa  Suara Keadilan yang dicap sebagai  ‘ akhabr haram’ kerana TIDAK ada lesen – saban minggu terjual sekali ganda lebih berbanding dengan Utusan Malaysia. Adalah juga  menjadi kebanggan saya untuk memberitahu kepada umum bahawa MalaysiaKini dan Malaysian Insider mendapat antara  500-600,000 pembaca saban hari.

Adalah juga menjadi kebanggan apabila saya membuka internet –  dalam Face Book , dalam blog dan portal berita -  lebih dari 90% posting sedang mengutuk   United Malays National Oreganisation dari perlbagai sudut.

Justeru adalah menjadi tugas saya untuk menyatakan secara jelas dalam tulisan ini bahawa apa  sahaja kenyataan dari Menteri Ketuanan  Melayu akan diperlekeh oleh anak anak muda  dalam Face Book.  Apa sahaja fatwa fatwi dari Mufti upahan, ustaz dan ustazah, lebai dan lebaiah – yang dibaca sebagai suara simpati kepada  parti Ketuanan Melayu akan diketawakan oleh anak-anak muda dalam Face Book. Malah perangai dan sikap Raja-Raja Melayu  yang dibaca sebagai menyokong United Malays National Organsiation akan mendapat ‘maki hamun ‘ oleh anak muda dalam Face Book tanpa takut dan berselindung.

Kenapa semua ini berlaku? Jawabnya cukup senang.  Untuk menemui jawapan kita tak perlu pergi belajar Sains Politik ke  Yale atau ke Havard.  Keadaan politk Malaysia menjadi sademikian kerana  52% majoriti rakyat negara ini  tidak lagi percaya, tidak lagi menyokong dan mahu menggulingkan kerajaan Najib Rosmah.

Sayugia diberi ingatan bahawa menggulingkan kerajaan itu BUKAN satu kesalahan. Anwar Ibrahim mahu menggulingkan Najib Razak.  Mahfuz Omar mahu menggulingkan Mukhriz Mahathir.  Tok Pa dari Jeli ingin menggulingkan kerajaan Pas di Kelantan. Noh Omar ingin menggulingkan  Khalid Ibrahim di Selangor.  Najib Razak  telah berjaya menggulingkan Nizar di Perak. Justeru menggulingkan kerajaan – guling menguling  ini adalah satu cerita biasa.

Di United Kingdom John Major telah digulingkan oleh Tony  Blair yang kemudiannya digulingkan oleh Gordon Brown yang kemudian digulingkan oleh David Cameron. Di Washington  DC Obama telah gagal digulingkan oleh Mitt Romney. Di Australia Tony Abott telah berjaya menggulingkan Julia Gillard.

Justeru, anak-anak muda, justeru rakyat Malaysia tidak perlu takut apabila mendengar projek menggulingkan kerajaan.  Tulisan yang sedang tuan tuan baca ini adalah juga sebahagian dari projek untuk menggulingkan kerajaan United Malays National Organisation.  Tulisan ini  menyebar maklumat dengan tujuan  untuk menggulingkan Najib dan Rosmah.

Guling dan menggulingkan kerajaan itu adalah satu lumrah dalam dunia  politik. Malah tugas utama para politikus ialah menggulingkan musuh  politik untuk mengambil alih kuasa. Di Pilipina  Marcos telah digulingkan oleh Corazon Aquino. Di Iran  Shah Ahmad  Reza Pahlevi telah digulingkan oleh Ayatollah Khomenei. Di Indonesia Presiden Suharto telah digulingkan oleh anak muda mahasiswa pada tahun 1997.

Justeru menggulingkan sesebuah kerajaan bukan satu yang pelik. Bukan satu yang ganjil. Malah satu perkara biasa yang berlaku setiap hari. Dalam politik guling mengguling ialah tujuan utama.

Demonstarsi  TURUN menentang kenaikkan harga barang  di Dataran Merdeka pada malam 31 Disember lalu memperlihatkan kepada kita  sekali lagi taktik  muflis United Malays National Orgabisation.  Dengan menggunakan Ngo dan Laporan Polis akhbar Utusan Malaysia telah melalak saban hari dalam usaha untuk menakut-nakutkan  anak-anak muda dari turun berdemo.

Laporan Polis  dari pelbagai NGO  -  dari bersongkok tinggi, bersongkok leper, berketayap, bertudung merah  hingga yang berdestar sebagai pahlawan telah dilaporkan oleh Utusan. Semuanya bertujuan untuk menakut-nakutkan orang ramai terutama anak-anak muda agar jangan turun berdemo di Dataran Merdeka.

Walau pun ada lebih dari 1000 laporan polis terhadap Demo Turun – tidak seorang pun ambil pot. Ini terbukti apabila lebih dari 20,000 anak anak muda berbaju hitam telah turun ke Dataran Merdeka pada malam ambang tahun baru 2014.   Tak ada siapa ambil pot apabila Utusan menggertak.

Kenapa tak ada siapa ambil pot  walau pun ada ancaman yang datang? Jawabnya senang sahaja.  Orang ramai TIDAK ambil pot kerana mereka mewakili 52% dari jumlah rakyat Malaysia. Jumlah 52% ini adalah majoriti. Utusan Malaysia dan United Malays National Organisation boleh menelentang, boleh meniarap, boleh merangkak, boleh menonggeng untuk membantah Demo Turun – tak ada siapa ambil pot. Mereka bukan suara majoriti.

Hakikatnya kerajaan Najib Rosmah hari ini bukan kerajaan yang mewakili  rakyat. Rakyat Malaysia tahu bahawa 47% undi yang didapati oleh Najib dan Rosmah bukan hasil sokongan rakyat. Jumlah 47% itu adalah undi tipu. Undi hasil dari pemberian Kad Pengenalan kepada Pendatang Haram di Sabah. Undi tipu yang dirancang oleh Suruhanjaya Pilihan Raya. Penipuan berlaku apabila  240,000 Pengundi Awal telah mengundi berkali-kali kerana Dakwat Kekal TIDAK kekal. 

Hakikatnya United Malay National Organisation dan kuncu-kuncu Ketuanan Melayu  mendapat kuasa dengan cara tipu. Justeru segala apa sahaja dasar -segala apa sahaja rancangan yang dibentuk oleh kerajan Najib Rosmah ini adalah TIDAK mewakili kepentingan majoriti rakyat negara ini.

Kerajaan yang hanya mendapat 47% dari jumlah undi  ini adalah kerajaan yang lemah. Ini jelas dilihat dari apa yang berlaku sekarang ini. Najib dilihat  tidak memiliki keupayan untuk menguruskan pentabiran negara.  Jika 52% rakyat negara ini telah menolak Najib dan Rosmah pasti pasa saat ini ramai penjawat awam  dalam pentabiran kerajaan  telah  bersedia untuk  melakukan ‘ sabotaj’ kepada Najib dan Rosmah.

Justeru kita lihat – satu demi satu kesah boros Rosmah bocor. Rakyat Malaysia kini mengetahui bagaimana  Rosmah telah menggunakan  kapal terbang resmi kerajaan untuk pergi  bercanda-canda ke luar negara. Siapa yang membocorkan ‘kesah Rosmah ‘ ini? Jawabnya pastilah “orang dalam’ yang telah muak dan bosan dengan kerenah  Rosmah.

Kepada 47%  warga Malaysia yang menjadi penyokong dan menjadi  kuncu-kuncu United Malays National Organisation – adalah tugas saya untuk memberi tahu bahawa kamu memiliki muka tebal yang amat tebal.  Disini saya berani  merakamkan hitam puteh  bahawa   47% pengundi ini tidak lagi memiliki keupayan  untuk berfikir. Wilayah antara  dua telinga mereka terbukti kosong.

Kepada ahli-ahli United Malays National Organisation  saya ada satu soalan. Tidak kah kamu sedar apa yang telah berlaku di Perhimpuan Agong kamu yang baru berlangsung? Apakah kamu terlalu bebal untuk memahami ucapan Najib Razak. Atau apakah kamu semua telah menjadi pekak badak?

Dalam sejarah parti politik dalam negara ini dan juga di luar negara TIDAK pernah terjadi seorang pemimpin negara meminta entot sebagai upah. Wahai ahli United Malays National Organisation apakah kamu lupa dalam ucapan penggulungan Presiden parti kamu, Najib Razak  secara terbuka telah memuji Rosmah Mansor. Pujian ini dilakukan dengan harap ‘ saya mendapat upah malam ini’. Mendapat upah  malam ini bermakna dapat mengentot Rosmah Mansor.

Dalam sejarah politk dunia semenjak  zaman Firaun lagi TIDAK pernah terhampur dari mulut  seorang Raja, dari mulut seorang Shah, seorang Al-Malik, seorang Dikator, Presiden, Perdana Menteri atau pemimpin negara memberi  pujian kepada isterinya dikhalayak umum  dengan tujuan untuk mendapat upah entot.   Tidak adalah kehinaan yang paling hina dari apa yang telah berlaku di Perhimpunan Agong Ketuanan Melayu baru-baru ini.

Lalu kita kembali kepada hak 52% warga Malaysia yang telah memberikan undi mereka kepada  Pakatan Rakyat.  Kami – 52% rakyat Malaysia -  merasa mual dan loya apabilla membaca berita ‘pujian’ Najib kepada Rosmah. Kami merasa terhina kerana negara ini masih ditakbir oleh Najib dan Rosmah.

Jika anak anak muda, jika mahasiswa pelajar, jika pejuang Face Book, jika laman laman portal terus berkempen menibai dan memperlekeh Najib dan Rosmah – ini bukan satu yang luar biasa. Ini kerana mereka jelik melihat Rosmah dan Najib. Justeru jika 52% rakyat Malaysia yang telah memberikan undi kepada Pakatan bercita-cita dan  merancang untuk menggulingkan Najib dan Rosmah – ini bukan satu pekara yang pelik dan mustahil. Ini hak majoriti. (TT) 

  

 
NOTA
tulisan ini telah disiarkan dalam
SUARA KEADILAN terbaru
sesiapa ingin melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon : 03-92-21-10-45


-----------

SULTAN GOMBAK MINTA UFTI






SULTAN HAPRAK
dan
RAJA HAPRAK
buatlah cara lain cari makan
jangan nak makan free sahaja
buat lah kerja titik peluh sendiri
rakyat malaysia  naik muntah
dengan raja dan sultan

DARI FACE BOOK

20 minutes ago · Edited 

lps ni aku pulak nak claim jd sultan kepong..beta akan paksa semua rakyat kepong utk bayar ufti pada beta sebanyak rm500 sebulan..kalau mereka tak suka mereka boleh keluar dr kepong..jika mereka engkar hukuman lari bogel keliling taman layang2 sampai mati bg yg lelaki dan menjadi dayang istana seumur hidup bg wanita muda yg bergetah..wanita lain akan beta jadikan tukang sapu dn tukang masak istana..







SATU JEMPUTAN FORUM
dewan china
isnin 13 januari
jam 8:00 malam
sila datang buat ramai

-----------

ANAK MUDA BURHAH








NOTA
berbughah bughah lah kamu
sebelum kamu berguling guling
kah kah kah

PTPTN nafi mansuh bayaran

Ipoh: Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) menafikan peminjam tidak perlu membayar balik pinjaman seperti yang disebarkan dalam laman sosial Facebook. 

Pengerusinya, Shamsul Anuar Nasarah menegaskan, pihaknya tidak pernah mengeluarkan arahan itu dan menyifatkan maklumat yang tersebar adalah khabar angin oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.


Kita tidak pernah membuat keputusan sedemikian kerana setiap dasar kerajaan berkaitan PTPTN akan diputuskan pada peringkat Kabinet. Justeru, kita minta pihak yang memainkan isu ini tarik semula kenyataan di laman sosial mereka sebelum kita ambil tindakan tegas.
ANAK MUDA  BANGGA
BERBUGHAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit..TAK KAN TAK FAHAM MAKNA TERSIRAT... kah kah kah..

 kah kah...ERTINYA.. ANAK MUDA TAK MAHU BAYAR...kah kah 

 kah kah..ERTINYA ANAK MUDA BANGUN MELAWAN... kah kah

kah kah..ERTINYA ANAK MUDA NAK BER BUGHAH... kah kah

KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH

woit....NAK AMBIL TINDAKAN TEGAS... kah kah kah..

kah kah kah...LANCHOW BERANI... CUBALAAA... kah  kah..

kah kah kah..LAGI RAMAI YANG BUGHAH... kah kah kah..

 kah kah.. BERBUGHAH DAN BERGULING GULING...  kah kah


-----------

BATU KERAS PUTRAJAYA



PENGUMUMAM
sempena pembukaan
batu keras di putrajaya
kumpulan nasyid terulung 
akan mengadakan persembahan
dan
 PELANCARAN ALBUM 2014
DI  BATU KERAS
PUTRAJAYA


MEKAH ADA BATU HITAM
SINGAPURA ADA BATU PUTEH
PUTRAJAYA ADA BATU KERAS


----------

SIAPA DIA KETUA AGAMA INI?







KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

DARI FACE BOOK

Kalau anda beragama Islam, anda tidak boleh redha makhluk yang menggunakan lebel ketua agama Islam tp dalam masa yang sama memburukkan imej agama dengan terlibat dengan dosa2 besar seperti arak.

-----------