Selasa, 28 Disember 2010

LAGI KES MENTERI KENA ROGOL atau MENTERI MEROGOL ?
SIAPA DIANTARA SEMUA INI ?nota:
tukar tiub telah menemui bomoh
untuk mencari nama sang menteri
yang dikatakan merogol amahnya

bomoh telah menilik mangkok yang penuh berisi air

jawapan bomoh: yang merogol ilah air
kah kah kahKES PERKOSA BERMULA BILA ADIK MANGSA BUAT ADUAN
- harakah daily

KUALA LUMPUR, 28 Dis: Kisah seorang pembantu rumah Indonesia dirogol oleh majikannya yang merupakan seorang menteri bermula apabila sebuah badan kebajikan dan hak asasi manusia, Migrant Care, menerima sepucuk surat aduan daripada adik mangsa.

Surat tanpa tarikh yang ditaip dengan mesin taip biasa itu mendakwa kakaknya yang bernama Robengah telah diperkosa oleh seorang menteri kerajaan Malaysia beberapa kali.

"Kakak saya telah diperkosa oleh majikannya Pak Menteri beberapa kali. Hingga satu hari tanggal 19/02/07, kuasa Allah perbuatan kejinya itu telah terlihat oleh Datin isterinya yang sangat baik melayan semua pembantu rumah. Datin telah hantar kakak saya pulang ke Indonesia keesokannya, tanggal 20/02/07," cerita adik mangsa kepada badan yang menjaga kebajikan pekerja Indonesia yang bekerja di luar negeri itu.
Melalui surat inilah, Migrant Care telah menyiasat laporan ini dengan menghantar tiga sukarelawannya ke rumah Robengah yang terletak di Banjarnegara, Jawa Tengah, Indonesia.

Migrant Care adalah Perhimpunan Indonesia untuk Buruh Migran Berdaulat (Member of Migrant Forum in Asia and International NGO Platform on Migrant Workers' Convention) yang beralamat di Jl. Pulo Asem I C No 15 RT 015 RW 001 Jati, Jakarta Timur 13220 Indonesia.

Banyak kes yang berjaya diselesaikan oleh mereka dalam menjaga kebajikan pekerja Indonesia di Malaysia. NGO ini juga membantu rakyat Malaysia yang ingin mencari saudara mara mereka di Indonesia sebagaimana yang berlaku kepada keluarga Azreen Che Ishak, gadis dari kampung Sawah, Rantau, Negeri Sembilan yang dibawa ke Lombok, Indonesia.

Perjalanan ke Banjarnegara pada 24 Julai 2007 merupakan satu perjalanan yang panjang bagi para sukarelawan ini. Ia bermula sehari sebelum itu lagi apabila mereka bertolak dari Jakarta ke Jawa Tengah pada 23 Julai. Namun, demi tugas, mereka ke sana untuk mengesahkan laporan yang mereka terima itu.

Perjalanan ke Banjarnegara

Ketika dalam perjalanan, mereka terngiang-ngiang kata-kata rayuan adik mangsa rogol ini yang meminta kasihan belas agar kehormatan wanita Indonesia ini dibersihkan.
"Tolong kami Pak. Bersihkan kehormatan wanita Indonesia yang mencari rezeki buat anak-anak yang sekolah. Apakah memperkosa pembantu rumah pekerja asing yang tak bisa baca dan tak bisa tulis, adalah satu budaya orang kenamaan di Malaysia," rayu adik mangsa dalam surat aduan itu.

Melalui alamat yang diberikan adik mangsa itu, mereka berjaya menemui Robengah yang sedang sibuk mempersiapkan makanan untuk pekerja yang sedang mempersiapkan rumah baru mereka.

Mereka ke sana untuk mendapatkan cerita sebenar dari mangsa sendiri. Ini kerana, surat aduan itu penuh keyakinan kakaknya akan ceritakan segala-galanya.

"Kakak saya akan ceritakan segala-galanya. Saya sertakan foto majikannya bersama kakak saya yang berdiri disebelahnya bersama pembantu rumah yang lain dan Datin isterinya," cerita surat aduan itu lagi.

Namun mereka bertiga juga teringat pesan adik mangsa itu. Ini kerana, beliau bimbang kes yang berlaku kepada wanita Monggolia, Altantuya Shariibuu berulang kepada kakaknya.

"Tolong bapak rahsiakan alamat kakak saya kerana Pak Menteri itu punya banyak wang dan kenalan di Indonesia. Khuatir nanti keluarga kakak saya akan diapa-apakan seperti kasus Altantuya di Malaysia," tulis adik mangsa itu lagi.

Mereka bertiga sampai di rumah Robengah kira-kira jam 11 pagi. Namun, suasana yang ada tidak membolehkan isu pemerkosaan ini ditanya terus kepadanya sehingga jam lewat petang. Ini kerana suami serta dua anaknya sentiasa berada di sisinya.

Mereka hanya berjaya mendapat sejarah kerja Robengah di rumah majikannya di Kuala Lumpur selama lapan tahun itu. Dalam pada itu, mereka juga sempat bergambar bersama.

Pengakuan Robengah

Namun, selepas pulang ke rumah salah seorang dari mereka iaitu kira-kira jam 8.30 malam, mereka menelefon Robengah melalui anaknya.

Dalam perbualan telefon itulah, Robengah mengaku diperkosa majikannya. Tetapi beliau meminta sangat-sangat isu pemerkosaan itu tidak diperbesarkan kerana dia malu dan takut.

Maklumlah, dia hanya orang kecil sedangkan Pak Menteri itu orang besar dan berpengaruh.

Suami Robengah juga menelefon mereka semua supaya isu ini tidak diperbesarkan dan menganggap ini adalah satu cobaan untuk keluarganya.

Pada 26 Julai sekali lagi para sukarelawan ini menelefon Robengah melalui ibu pejabat mereka di Jakarta.

Robengah kali ini juga meminta agar ia tidak diperbesarkan namun dia mengesahkan telah diperkosa menjelang pulang ke kampung halamannya.

Menurut adiknya, kali terakhir Robengah diperkosa pada 19 Februari 2007 dan kejadian ini telah terbongkar apabila dilihat sendiri oleh isteri menteri ini.

Robengah kemudiannya telah dihantar pulang oleh isteri menteri itu pada keesokan harinya iaitu pada 20 Februari 2007.

Kenyataan media

Selepas membuat penyiasatan dan menemubual mangsa inilah, Migrant Care telah mengeluarkan satu kenyataan media pada 1 Ogos 2007. Ia telah ditandatangani oleh tiga orang iaitu Wahyu Susilo (Policy Analyst), Anis Hidayah (Executive Director) dan Alex Ong (Country Director).

Kenyataan ini telah disiarkan kembali oleh Tenaganita, sebuah NGO hak asasi pekerja pada 26 Disember baru-baru ini selepas dokumen siasatan kes ini didedahkan oleh WikiLeaks.

Dokumen siasatan kes pemerkosaan ini dikatakan telah sampai ke kedutaan Indonesia di Kuala Lumpur, kedutaan Amerika di Jakarta dan pejabat Perdana Menteri ketika Abdullah Ahmad Badawi adalah Perdana Menterinya.

Berdasarkan dokumen dari kedutaan Amerika inilah WikiLeaks mendedahkan kembali kes ini kerana dokumen yang didedahkan oleh WikiLeaks semuanya daripada dokumen yang bocor dari Amerika.

Pendedahan ini kemudiannya diangkat oleh blogger Rocky Bru (Ahirudin Atan), pemimpin akhbar The Malay Mail, dalam blognya baru-baru ini.

Bermula dari situlah Harakahdaily menyiasat kes ini dan mendapat cerita ini. Menurut maklumat awalnya, menteri ini sudah bersara tetapi selepas disiasat rupanya menteri ini masih kekal dalam kabinet Najib Razak sekarang.


nota:
tunggu dan tungggu
kita tunggu apa
yang akan berlaku

siapa akan kena saman?
kah kah kah


PEROGOL TELAH DI TANGKAP !
TENGOK DAN LIHATnota:
tengok dan lihat
ada muka ketua menteri tak?

tengok dan lihat
ada muka menteri tak?

tengok dan lihat
ada kenal sesiapa?
kah kah kahPENGAWAL PERIBADI ROGOL ADIK IPAR DIPENJARA 12 TAHUAN 2 SEBAT - mStar

Seorang pengawal peribadi yang menggunakan pistol bagi menakutkan adik ipar sebelum merogolnya menerima pembalasannya apabila dihukum penjara 12 tahun bermula Jumaat, dan dua sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini, Jumaat.

Hakim Yong Zarida Sazali menjatuhkan hukuman tersebut terhadap tertuduh yang berusia 34 tahun itu selepas berpuas hati pembelaannya gagal untuk menimbulkan keraguan yang munasabah terhadap pertuduhan.

Yong Zarida juga memerintahkan tertuduh untuk menjelaskan denda RM300 atau berhadapan dengan penjara sebulan penjara, bagi tuduhan memiliki gari.

Tertuduh didakwa merogol mangsa berusia 25 tahun ketika isterinya yang bekerja sebagai kakitangan awam keluar daerah pada antara pukul 5 dan 7.20 pagi, 22 Mei 2005.
Pendakwaan dikendalikan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan.

Dia juga didakwa memiliki gari pada masa dan waktu yang sama. Bagi kesalahan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 89(a) Akta Polis yang boleh dihukum di bawah Seksyen 94 akta sama.

Keterangan pada perbicaraan menyatakan, tertuduh telah merentap seluar sukan yang dipakai mangsa dan menakutkan wanita tersebut dengan sepucuk pistol.

Pada usaha untuk mengurangkan hukuman, peguam Badrul Munir Bukhari memohon supaya mahkamah mempertimbangkan faktor bahawa tertuduh menanggung keluarga, termasuk tiga orang anak.

“Selepas kejadian, tertuduh telah bekerja sebagai secara sambilan di kelab malam dengan pendapatan RM500 sebulan, selain bekerja sebagai ‘call man’ yang menerima komisen mengikut kemalangan yang dihubunginya.

“Tertuduh juga membantu seorang rakan yang berniaga di pasar tani dengan pendapatan sebulan RM200,” katanya dan menambah tertuduh telah insaf dengan kesalahan yang dilakukan.
Timbalan Pendakwa Raya Aimi Syazwani Sarmin bagaimanapun memohon mahkamah menjatuhkan hukuman setimpal kerana perbuatannya telah menyebabkan mangsa mengalami trauma.

“Sebagai abang ipar yang menjadi sebahagian daripada keluarga, tertuduh seharusnya menjadi pelindung dan orang yang dipercayai mangsa, tetapi telah bertindak sepatutnya.

“Kesalahan ini akan menyebabkan masyarakat beranggapan tidak lagi selamat berada di kalangan keluarga sendiri,” tambahnya yang dibantu oleh Timbalan Pendakwa Raya Siti Norbaya Jamil.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

nota:
hanya orang biasa
hanya orang kampong
hanya orang miskin
kalau merogol
akan di tangkap

kalau ketua menteri
kalau menteri
kalau gedebe gerombolan

semua traaaaak !


SENYUM PETANG SELASA
SIAPA COOL DAN SIAPA POYO


nota:
senarai siapa cool
dan siapa poyo untuk tahun 2010
akan keluar minggu ini
who is the coolest dude in town?
who is the poyoest bloke in the corner ?
kah kah kah
JANTAN TAKUBINnota:
siapa jadi bini
dan sapa jadi laki
lihat dan kaji
kah kah kahKAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

GADUHKAN LAGI !
TERTUNGGUL!
SHAHIDAN PERTIKAI MD ISA TERAJUI UMNO PERLIS
– berita hairan

Bekas MB dakwa sukar kerjasama, syak ada campur tangan.

Bekas Menteri Besar Perlis, Shahidan Kassim yang dilantik Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO negeri, semalam berpendapat keputusan mengekalkan Md Isa Sabu mengetuai UMNO negeri itu mempunyai kaitan dengan campur tangan pihak tertentu.

Beliau yang mengisi jawatan menggantikan Ketua UMNO Padang Besar, Zahidi Zainul Abidin turut mempersoalkan sejauh mana Indeks Petunjuk Prestasi (KPI) dijadikan penanda aras oleh pucuk kepimpinan UMNO terhadap pencapaian seseorang pemimpin, terutama di negeri itu.

Shahidan juga menyatakan sukar baginya untuk bekerjasama dengan Md Isa yang dianggap sebagai ‘perampas’ jawatannya sebelum ini.

"Pada saya, Pengerusi Perhubungan UMNO Perlis kini tidak menepati KPI berkenaan. Mungkin keputusan mengekalkannya itu dibuat atas dasar campur tangan baik oleh ahli parti atau mereka dari luar atau mungkin juga campur tangan veteran UMNO.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… BETUL LAAA… MD ISA NI LEKEH…. kah kah kah..

kah kah kah… MUKA PUN MUKA LEKEH…. kah kah kah..

kah kah kah…. MACAM MANA BOLEH JADI PEMIMPIN…. kah kah kah..

kah kah kah….INI SEMUA MENANTU AYAH PUNYA KERJA…. kah kah kah..

kah kah kah... INI KJ PUNYA RANCANGAN... NAK JATUHKAN PEMIMPIN MUTLAK... kah kah kah..

kah kah kah…. PEMIMPIN TUNGGUL opps... UNGGUL DI PERLIS IALAH SHAHIDAN KASSIM… kah kah kah…

woit.. TERULUNG… TERBIJAK.. TERIMA RASUAH… kah kah kah..

kah kah kah…. TER BAWA LARI BERAS DARI SIAM…. kah kah kah

nota:
biarkan dua malaon ini terus gaduh
bubuh minyak lagi
gaduhkan lagi
hingga
letih
kah kah kahKEPALA PEMBAWA SESAT
PELIK ?
AMK SELANGOR TOLAK KHUSRIN
– harakah daily

Angkatan Muda Keadilan Selangor (AMK) dalam satu kenyataan hari ini menolak perlantikan Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor yang baru.

Menyifatkan tindakan kerajaan pusat itu sebagai tidak menghormati kerajaan negeri, ketua AMK Selangor, Khairul Anuar Ahmad Zainuddin yakin, perlantikan itu dibuat untuk mencapai kepentingan politik pihak tertentu.

"AMK Selangor menegaskan bahawa kerajaan pusat sewajarnya hormat kepada kerajaan negeri khususnya dalam perlantikan jawatan kanan kerajaan Selangor dan tidak mencampurkan adukkan agenda politik sempit Umno-Barisan Nasional dalam pentadbiran kerajaan.

"Kita juga menggesa kerajaan pusat memahami dan hormat semangat federalisme yang termaktub dalam perlembagaan negara," katanya yang juga timbalan ketua AMK Malaysia.


INI MUKA BARUA MAT MONGOL
PENGIKUT SHIAH DITAHAN MAHU PENGARAH JAIS MOHON MAAF SECARA TERBUKA
- minsider

Kumpulan pengikut ajaran Syiah hari ini menggesa Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor Muhammed Khusrin Munawi memohon maaf secara terbuka ekoran penangkapan 200 pengikut ajaran itu dua minggu lalu dengan mendakwa berlaku pencabulan hak asasi manusia terhadap mereka.

Ini kerana menurut jurucakap kumpulan itu, Kamil Zuhairi Abdul Aziz, tindakan Jais yang diketuai Muhammed Khusrin yang menyerbu sebuah rumah kedai di Taman Seri Gombak, Batu Caves, Selangor pada 15 Disember lalu mencabul hak mereka.

“Kamil ketika sidang media selepas mengadakan pertemuan dengan Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) juga mahu Mohd Khusrin membuktikan bahawa ajaran Syiah yang dibawa mereka adalah sesat sebelum melemparkan sebarang tuduhan.

“Tindakan Jais menceroboh dan memecah masuk ke Majlis Tahlil Arwah Saidina Hussein yang sedang berlangsung pada malam tersebut tidak ada kaitan sama sekali dengan penyebaran ajaran Syiah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… INI MALAON JENIS APA?.... kah kah kah..

kah kah kah… JENIS SETIA UNTUK JADI BARUA MAT MONGOL… kah kah kah..

woit…. LIHAT KERJA NYA TANGKAP SHIAH… kah kah kah..

kah kah kah… SEKARANG NAK JADI KSU PULAK…. kah kah kah..

kah kah kah... NAK TANGKAP SAPA PULAK?.... kah kah kah..

nota:
waspada ini adalah sebahagian
dari rancangan najib rosmah untuk
mengambil kembali selangor
najib rosmah sedar jika selangor
tidak dimenangi maka najib rosmah
juga akan menerima nasib seperti
mat zzzzzzz kah kah kah

nota:
caranya agak senang
bila malaon ini masuk ke pejabat
berikan dia satu meja dan satu
kerusi dan biarkan duduk berjam jam
jangan beri malaon ini kerja apa apa
tiap hari suruh dia pulang awal
akhir bulan minta dia buat laporan jadual
keretapi dari madras ke mumbai
bulan depan lagi satu dari minta
laporan keretapi apa dari chennai ke malabar
bulan depannya minta laporan
harga sireh dan pinang di dacca
ulang pekara ini sehinnga dia
minta diri dan mengaku ini kerja bodoh !
kah kah kah


TUTUP MULUT DAPAT UPAH
INI BUKAN MIKE MAT MONGOLnota:
bayangkan jika mike ini
adalah mike mat mongol
kah kah kah
ISA DISAHKAN DILANTIK SEBAGAI PENGERUSI FELDA BARU - melayau

Bekas Menteri Besar Negeri Sembilan, Mohd Isa Abdul Samad dilantik sebagai Pengerusi Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) berkuat kuasa pada 1 Jan 2011.

Menurut kenyataan Pejabat Perdana Menteri hari ini, pelantikan itu dibuat berdasarkan keyakinan kerajaan terhadap kemampuan Mohd Isa untuk memberi perkhidmatan yang cemerlang dan efektif.

Mohd Isa menggantikan Mohd Yusoff Noor yang dilantik sebagai Penasihat kepada Menteri yang bertanggungjawab ke atas FELDA.

Pelantikan ini berkuatkuasa pada 1 Jan 2011.


ANAK : ISA TIDAK LAYAK TERAJUI FELDA
– harakah daily

Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) membantah keras pelantikan Isa Samad sebagai pengerusi Felda yang baru dan mendesak menarik semula pelantikan tersebut.

Pengerusinya, Mazlan Aliman yang kecewa dengan pelantikan itu berkata, Isa tidak layak untuk memegang jawatan tersebut kerana latar belakangnya yang pernah terbabit dengan politik wang dalam pemilihan Umno pada 2004.

"Saya mewakili Anak membantah keras pelantikan Isa Samad ini. Berdasarkan salah laku yang pernah dilakukan beliau, sudah cukup jelas beliau bukan pemimpin beramanah yang sepatutnya menjadi pilihan Najib.

"Sehubungan itu saya mendesak Perdana Menteri menarik balik pelantikan itu," kata beliau ketika dihubungi Harakahdaily hari ini.

Mazlan yang juga exco lajnah pembangunan tanah dan wilayah PAs Pusat juga menegaskan, sekiranya Najib enggan berbuat demikian pihaknya akan membuat pungutan suara warga Felda yang membantah pelantikan itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… ANAK INI BETUL BETUL TAK FAHAM POLITIK… kah kah kah..

woit… ANAK INI BETUL BETUL TAK FAHAM SEJARAH…. kah kah kah…

woit… CUBA INGATKAN… BUKANKAH ISA INI MB NEGERI SEMBILAN?.... kah kah kah…

woit… CUBA INGATKAN…BUKAN KAH PORT DICKSON DALAM NEGERI SEMBILAN.. kah kah kah..

kah kah kah… APA TERJADI DI PORT DICKSON ?..... kah kah kah..

woit… JANGAN CEPAT LUPA…. JANGAN LUPA TENTANG BUDAK ITAM… kah kah kah…

kah kah kah…. JANGAN LUPA TENTANG ZIANA ZAIN…. kah kah kah..

kah kah kah… INI UPAH MENYIMPAN RAHSIA….. kah kah kah..

woit... INI BUKAN KES RASUAH... INI UPAH TUTUP MULUT DARI MAT MONGOL... kah kah kah

kah kah kah... YANG JADI MANGSA PEGAWAI AGAMA... kah kah kah..


nota:
siapa di negri sembilan tahu
kemana perginya pegawai jabatan agama
islam yang kena buang kerja kerana
melihat konsert ziana zain di port dickson
pada malam yang bersejarah itu?
kah kah kah


MARI DI CARI - SIAPA TAHU ?
GAMBAR UNTUK HIASAN SAHAJA
SIAPAKAH MENTERI ROGOL AMAHNYA? – harakah daily

Soalan siapakah menteri yang terlibat merogol seorang pembantu rumah Indonesianya kini menjadi persoalan paling hangat diperkatakan ekoran pendedahan kembali isu ini oleh WikiLeaks.

Laporan awal Harakahdaily mengenai hal ini telah menjadi berita paling hangat dan paling ramai dibaca oleh pelayar Harakahdaily.

Dalam laporan itu, Harakahdaily melaporkan kembali tulisan pemimpin akhbar pro BN, Rocky Bru atau nama sebenarnya Ahirudin Atan dalam blognya mengenai peristiwa seorang menteri merogol pembantu rumahnya pada tahun 2007 lalu.

Namun menteri berkenaan selamat walaupun laporan mengenainya sampai ke Kedutaan Indonesia, Kedutaan Amerika bahkan juga ke pejabat Perdana Menteri waktu itu, Datuk Seri (kini Tun) Abdullah Badawi.

Semalam, NGO Tenaganita menyiarkan kembali satu kenyataan akhbar yang pernah dibuat oleh Migrant Care, sebuah badan kebajikan pekerja Indonesia yang mengesahkan kejadian yang berlaku pada tahun 2007 itu.

Kenyataan yang ditandatangani oleh Wahyu Susilo (Policy Analyst), Anis Hidayah (Executive Director) dan Alex Ong (Country Director) dibuat pada 1 Ogos 2007.

Dalam kenyataan akhbar itu, Migrant Care berkata, pembantu rumah Indionesia itu bernama Robengah dan ketika itu dia berada di bawah penyeliaan Migrant Care.

Dalam kenyataan itu juga, Migrant Care menamakan RELA sebagai salah satu badan yang sangat dimarahi oleh warga Indonesia walaupun Malaysia dan Indonesia mempunyai hubungan diplomatik yang sangat baik.

Satu blog popular, Tukartiup juga kini memainkan sentimen siapakah perogol bertaraf menteri itu?

Sebelum ini, Harakahdaily melaporkan, menteri berkenaan telah bersara namun menurut maklumat terbaru, dia masih berada dalam kebinet kerajaan Malaysia sekarang.

Sementara itu, Country Director Migrant Care, Alex Ong ketika dihubungi Harakahdaily hari ini mengesahkan kejadian itu.

"Beliau dirogol pada 19 Februari 2007 di Kuala Lumpur. Kemudiannya dihantar balik ke Indonesia pada 20 Februari 2007," kata Alex kepada Harakahdaily.

Selepas mendapat maklumat dari orang ramai, kata Alex, Migrant Care telah menjejak mangsa ini ke kampungnya yang terletak di Banjar Negara, Jawa Tengah.

"Dua kakitangan kami telah menemui dan mewawancara beliau pada 23 Julai 2007 di Banjarnegara," kata Alex lagi. Migrant Care kemudiannya telah mengeluarkan kenyataan media pada 1 Ogos 2007.

Ketika ditanya, apa berlaku selepas itu, Alex memberitahu, tindakan susulan tidak boleh diambil kerana wanita berkenaan tidak mahu diganggu kerana tidak mahu malu dan juga akibat dari ketakutan.

"Dia telah diminta bersumpah untuk tidak memecahkan rahsia itu jika tidak akan disumpah tiga keturunan," cerita Alex kepada Harakahdaily.

Sebelum ini, Migrant Care pernah membantu Exco kerajaan negeri Kelantan, Husam Musa dan Adun Paroi, Taufek Abdul Ghani untuk membawa pulang Azreen Che Ishak dari Kampung Hulu Sawah, Rantau, Negeri Sembilan yang dibawa lari pemuda Indonesia ke Lombok, Indonesia.

Husam membantu keluarga Che Ishak yang berasal dari Kelantan itu melalui NGO yang dipimpinnya ketika itu, Kijang Care.

nota:
kenapa tidak ada mufti yang buat kenyataan?
mana perginya mufti johor?
kenapa baju santa ambil pot
kes rogol ini tak ambil pot

mana perginya mufti perak
selalu ada saja fatwa
kali ini tak ada fatwa ke?

mana perginya pejuang islam mat bisul
kenapa perempuan islam ini dirogol tetapi senyap sahaja

ATAU

ini fitnah dari indon?
atau ini ftanah dari migrant care?

kalau fitnah maka kenapa kerajaan malaysia
tidak saman migrant care