Jumaat, 19 November 2010

DETIK DETIK AKHIR MENCARI KEADILAN

MENCARI KEADILAN

SATU : MUSTAFFA HANTAR WAKIL SERAH BUKTI KEPINCANGAN PEMILIHAN PKR
– minsider

Calon timbalan presiden PKR Mustaffa Kamil Ayub tidak bertemu dengan Ketua Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) Dr Molly Cheah tetapi menghantar wakilnya bagi menyerahkan sejumlah kecil keterangan mengenai dakwaan kepincangan pemilihan pagi ini.

Perkara itu dinyatakan Mustaffa sendiri, yang sebelum ini dua kali mendesak penangguhan dan pembatalan proses pemilihan pusat yang didakwanya wujud penyelewengan.

“Saya tidak akan hadir ke sana (ibu pejabat PKR) namun wakil saya, Dzulkifly Ibrahim akan bertemu JPP pagi ini dengan beberapa butiran yang ada,” kata Mustaffa ketika dihubungi The Malaysian Insider.

Mustaffa yang juga Pengerusi PKR Perak berkata, banyak aduan yang diterima JPP sebelum ini sepatutnya sudah boleh mendorong jawatankuasa pengendali pemilihan pusat itu menangguhkan proses pemilihan yang ketika ini hanya tinggal dua hari lagi iaitu esok dan lusa.

“Sebenarnya telah banyak (aduan) yang JPP terima, tetapi tiada siasatan dan penyelesaian yang meyakinkan.

“Tidak perlu menunggu (aduan) saya, dia kena siasat kerana banyak (aduan) terbengkalai,” kata beliau sambil menyatakan bahawa inisiatif beliau membuat beberapa desakan sebelum ini demi memulihara nama baik PKR.

Dzulkifly yang juga Ketua Penerangan PKR Perak ketika ditemui kemudian di ibu pejabat PKR memberitahu, aduan-aduan tersebut antaranya berhubung kecacatan proses pemilihan di Perak, Kelantan, Selangor dan Sabah.

Di Perak, Setiausaha PKR Pasir Salak Hishamuddin Ali dan Maknor Yahya selaku anggota di cabang itu pada 5 September lalu membantah proses pencalonan Osman Abdul Abdul Rahman sebagai ketua cabang kerana status kedua-dua wakil calon Osman dianggap bukan anggota ekoran tidak membayar yuran keadlian.

Pemilihan itu dimenangi oleh Osman.

Peranan Fatmawati Salim menjadi ejen pengiraan undi di cabang Gopeng turut diadu kepada JPP kerana beliau adalah calon Majlis Pimpinan Wanita Pusat.

Di Kelantan, Intan Rohani Tan selaku salah seorang wakil calon Mustaffa meminta keputusan pengundian cabang Kota Baru dibatalkan ekoran wujudnya unsur pengundi hantu.

The Malaysian Insider difahamkan, jumlah kehadiran ketika pengundian cuma 204 anggota tetapi kertas undi yang didapati dalam peti undi adalah sebanyak 213.
Di Selangor, Dzulkifly mengadu semula insiden kekecohan pemilihan cabang Kota Raja pada 26 September lalu.

The Malaysian Insider difahamkan, insiden tersebut merujuk pada proses pengiraan undi yang kecoh ekoran tindakan kumpulan tertentu rampas kertas undi dan peti undi.
Sebanyak 18 peti undi tersebut dibawa ke ibu pejabat PKR untuk dikira dengan kawalan polis.

Kekecohan itu melibatkan ketua cabang tersebut Dr A. Xavier Jayakumar, yang juga Exco Kerajaan Negeri Selangor dan saingannya S. Kottappan dan M. Telaiamblam.

Pengurus kempen bagi Mustaffa, Yusoff Kamaruddin turut menyertai perundingan tertutup dengan Dr Cheah hari ini.PROGRAM MALAM INIPERHIMPUNAN RAPAT UMUM


"Anwar Ibrahim Pengemudi Alaf 21" anjuran Majlis Pimpinan KEADILAN Negeri Selangor.

TARIKH: 19 November (Jumaat)
BILA: 8 malam
TEMPAT : Auditorium MBSA, Tingkat 3, Wisma MBSA, Shah Alam.

Tetamu kehormat Anwar Ibrahim dan MB Selangor Abdul Khalid Ibrahim.

Semua media dijemput hadir.MAHAFIRAUN BERFATWA PULAAAAK
POKOK DEMOKRASI AKAN DINOBAT
PAKATAN : ITU MANIFESTASI MADEY – PAKATAN YAKIN RAMPAS PERAK DAN KEKAL 4 NEGERI
- minsider

Jika Mahathir Mohamad meramalkan Barisan Nasional (BN) akan merampas semula satu atau dua negeri daripada Pakatan Rakyat (PR) dalam pilihan raya umum ke-13, namun pemimpin gabungan tiga parti komponen itu mempunyai pandangan yang berbeza.

Malah pemimpin PR yang terdiri daripada PKR, PAS dan DAP percaya gabungan tiga parti itu akan mempertahankan negeri yang dimenangi dua tahun lalu.

Dalam pilihan raya umum ke-12, PR berjaya merampas Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan Perak daripada BN dengan mengekalkan Kelantan yang kini masih diterajui PAS sejak 20 tahun lalu.

Perak tumbang ke tangan BN ekoran tindakan tiga wakil rakyat PR — dua dari PKR dan seorang pemimpin DAP keluar parti dan bertindak sebagai anggota mesra BN.
“Itu mungkin anggapan beliau ( Mahathir), namun Pakatan walaupun ada beberapa masalah yang berbangkit, namun kita mampu menyelesaikannya kerana kita mengamalkan prinsip yang terbuka dalam soal ini.

“Justeru kita yakin parti komponen Pakatan mempunyai daya kepimpinan yang kuat untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang,” kata Naib Presiden PKR Mustaffa Kamil Ayub.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. MALAON INI SEDANG MENYERANG…. kah kah kah…

woit… MAT MONGOL TELAH KETEPIKAN KRONI MALAON INI…. kah kah kah..

kah kah kah….MALAON INI BENGANG DENGAN MAT MONGOL…. kah kah kah..

kah kah kah…. MALAON INI KUTUK MAT MONGOL KAU KAU…. kah kah kah…

kah kah kah….MALAON INI AMAT MARAH PADA MAT MONGOL KERANA TUNDUK PADA SINGAPURA….. kah kah kah..

woit... MALAON INI PERNAH KATA : ADA GAMBAR KUT.....kah kah kah..

nota:
madey lihat ada pertelingkahan dlam pkr
kerana pemilihan. mahafiraun ini silap baca
memang betul ada perebutan jawatan tetapi
ini tidak akan meredakan suhu kebencian anggota dan ahli
pkr terhadap gerombolan dan kroni kroninya kah kah kah


JANGAN MALAS BERFIKIR
DARUL KARTON RAYA LAGI LAMBAT
nota:
darul karton hari raya haji lambat
satu minggu amat amat difahami
ini kerana semua dalam negeri ini
telah jadi kartoon kah kah kahPAS DAKWA TARIKH AIDIL ADHA SANGAT PELIK - mkini

Ahli parlimen Kubang Kerian mengemukakan usul tergempar bagi menangguhkan sidang Dewan Rakyat yang akan bersambung Isnin depan bagi membincangkan isu tarikh Aidil Adha yang berbeza dua hari dengan tarikh dan masa wukuf di Arab Saudi.

Dalam usul kepada speaker dewan Pandikar Amin Mulia, Salahuddin Ayub berkata sambutan Aidil Adha di negara ini semalam "sangat pelik, menimbulkan banyak keraguan, kekeliruan dan masalah kepada umat Islam di negara ini".

"Perbezaan dua hari sambutan Aidiladha di negara ini yang diambil kira daripada tarikh dan masa wukuf di Arafah yang jatuh pada hari Isnin, 15 November adalah jelas tidak munasabah walaupun dapat kita fahami perbezaan waktu peredaran matahari yang hanya berbeza lebih kurang lima jam di antara Malaysia dan Arab Saudi," katanya.

nota:
pekara ini telah timbul dalam tukar tiub tiga hari sebelum raya
tukar tiub telah memperlihatkan tarikh yang bercanggah
maka ramai yang memberi pelbagai bentuk jawapan
ada pula yang menuduh bahaw tukar tiub tidak mengetahui islam
dan sesiapa yang tak tahu hal islam mereka tidak boleh bercakap tentang silam

dalam banyak banyak surat balasan terhadap berita ini ada satu pekara
yang amat jelas ia itu : ramai yang malas berfikir dan malas bertanya
mereka nampak percanggahan tarikh hari raya haji yang tidak sama
tapi mereka malas berfikir.

mereka tidak memiliki fikrah yang sentiasa ingin bertanaya justeru
mereka lebih selesa menjalar dalam zon selamat dari banyak
bertanya dan menyoal. mereka amat selesa
menjadi pengikut setia yang bebal kah kah kah..JANGAN PEDULI SYARIKAT SIAPA PUNYA
ANAK RAJAGOPALPERINTAH HENTI KERJA LANDASAN KERETA API BERKEMBAR DI P. PINANG DITARIK BALIK – mstar

Kerajaan DAP Pulau Pinang menarik balik perintah berhenti kerja bagi projek landasan kereta api berkembar Ipoh-Padang Besar selepas kontraktornya, MMC Corporation Berhad-Gamuda Berhad (MMC Gamuda JV), memberi surat jaminan mengenai langkah-langkah mencegah banjir.

Ketua Menteri Lim Guan Eng berkata bahawa selepas menerima jaminan itu Khamis, kerajaan negeri telah mengarahkan Majlis Perbandaran Seberang Perai supaya mengeluarkan surat kepada MMC-Gamuda JV bagi memberitahu bahawa larangan itu telah ditarik balik.

Perintah henti kerja itu dikeluarkan Jumaat lepas oleh kerajaan negeri dengan alasan projek itu boleh menyebabkan banjir.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… INI CONTOH KEPENTINGAN RAKYAT DIUTAMAKAN…. kah kah kah..

kah kah kah… BUKAN CAKAP SAJA… BUKAN SLOGAN…. kah kah kah…

woit… TAK KIRA SYARIKAT INI ANAK RAJA GOPAL PUNYA ATAU ANAK RAJA SURAN PUNYA…. kah kah kah..

kah kah kah… KALAU TAK JAGA KEPENTINGAN AWAM… BAGI TUTUP SAMA DIA… kah kah kah..

kah kah kah… INI JUGA MEMBUKTIKAN….KITA BOLEH MENGAJAR PARA CUKONG AGAR TUNDUK PADA KERAJAAN… kah kah kah…

woit… CUKONG AKAN TUNDUK DENGAN SATU SYARAT….. kah kah kah..

kah kah kah… SYARATNYA …. KETUA MENTERI DAN EXCO PULAU PINANG TIDAK MAKAN RASUAH…. kah kah kah..

kah kah kah… SELALU NYA KES MACAM INI… SYARIKAT CUKONG AKAN HANTAR DUIT DAN CHINA DOLL….. kah kah ka..

kah kah kah….. LIM GUAN ENG TAK MINAT DUIT DAN LAGI TAK MINAT CHINA DOLL…. kah kah kah….]

BERITA TERBAIK DIPAGI RAYA HAJI
MAHAFIRAUAN SUDAH NAIK TAHTHA
NAZIR GOES TO WAR AND NAJIB MAY LOSE – pekara153.blogspot.com

1. Najib's weak link is not his wife but his youngest brother Nazir Razak, the wonder banker who can do no wrong and who says he does not need help.

2. Nazir sits on the EPF investment panel, nd guess what? He has been pushing for EPF to get involve in projects with his clients.

3. All the while Azlan Zainol the big man at epf is keeping silent because he does not want to upset Najib and reducing his chances of getting renewed.

4. But Azlan cannot hold his peace anymore.

5. It is confirmed that Azlan will leave next year so he is telling anyone who will listen and complaining about how Nazir has been using Jibby's influence to push through investments important to cimb and nazir while sitting on the epf investment panel.

6. Same story at Ministry of Finance. Datuk Puteh, Datuk Zulaikha and the secretary-general of treasury Tan Sri Aziz have been conducting a whispering campaign against Nazir n CIMB.

7. They say they feel pressured to give CIMB all the MOF's business, the latest being the rm800 million Sukuk Bonds.

8. Whenever word spreads that MOF is thinking of spreading the business to other banks, they get a call from Nazir or one of his guys at cimb, dropping big brother's name.

9. With elections around the corner, Najib is courting disaster by making civil servants angry at the growing influence of his brother.

10. Worse still Nazir feels slighted by Dr Mahathir and has started a campaign to discredit the former pm and block any investments from Mahathir's cronies like Syed Mokhtar and Daim Zainuddin.

11. To go to war with Dr Mahathir, he has the help of his good friend Khazanah boss Azman Mokhtar.

12. Azman will block Syed Mokhtar's bid for UEM and has also blocked Daim's move to privatise PLUS.

13. Nazir is upset Dr Mahathir blasted him for questioning the NEP.

14. He is also upset that mahathir has started digging up info on the billions in fees cimb has made in pushing deals at the expense of the country.

15. At a meeting two weeks ago, Mahathir told Najib that Nazir was a weak link.

16. Now Nazir is hitting back, funding a campaign to discredit Mahathir.

17. He has hired international pr outfit to dig up dirt on Mahathir and his son, Mokhzani.

18. This has consequences for Najib because he may be old but Dr Mahathir is a fighter.

19. Now that Nazir is gunning after Dr Mahathir, there is nothing stopping Dr Mahathir from unleashing hell on Nazir and his protector Najib.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… GADUH…..JANGAN TAK GADUH… kah kah kah…

woit… TIBAI ….JANGAN TAK TIBAI… kah kah kah…

woit…. GOMO…. JANGAN TAK GOMOL…. kah kah kah

kah kah kah… BAGI SATU MALAYSIA KETAWA GUMBIRA…. kah kah kah

25 TAHUN PEMBUNUHAN MEMALI

SYUHADA YANG GUGUR


PRESIDEN PAS RASMI MEMPERINGATI MEMALI HARI INI
– harakah daily

Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dan Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim antara tokoh yang akan mewarnai sambutan Majlis Memperingati 25 Tahun Memali.

Setiausaha Pemuda PAS Kedah, Ustaz Mohd Rosli Azmi berkata, perasmian majlis tersebut akan disempurnakan Abdul Hadi, esok, jam 9 malam. Turut menyampaikan ucapan ialah Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar dan Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasruddin Hassan at-Tantawi.

Manakala Anwar akan mengisi pentas pidato pada hari kedua program, 20 November bersama Timbalan Pesuruhjaya I dan Ketua Penerangan PAS Kedah, Datuk Ir Phahrolrazi Mohd Zawawi dan Datuk Ir Amiruddin Hamzah.

Pada malam terakhir, ceramah akan disampaikan oleh Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub; Timbalan Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Azman Shapawi Abd Rani dan Ahli Jawatan Kuasa PAS Pusat, Mohamad Sabu.

nota:
al-fatihah untuk para syuhada memali

memali akan dingati untuk kali ke 25
25 tahun dahulu united malays national organisation
telah mengarahkan polis dan tentera
untuk menyerang orang kampong memali
18 nyawa dibunuh dan berpuluh puluh cedera

memali adalah contoh bahawa
dalam hal kuasa, modal dan wang ringgit
agama dan bangsa tidak memiliki apa apa makna
memali juga perlu dijadikan tunjuk ajar jika masih
ada yang ingin berpadu padu kah kah kah