.

Selasa, 25 Mei 2010

KENAPA NAJIB LEMBIK
KENYATAAN MEDIA


25 Mei 2010

PENYELESAIAN ISU TANAH MILIK KTMB DENGAN SIMGAPURA MESTI TELUS

Kerjasama dan hubungan diplomatik yang baik di antara Malaysia dengan Singapura merupakan satu keutamaan. Kita hargai kepentingan hubungan antara kedua negara ini terutamanya menyangkuti bidang ekonomi dan pelaburan serta usaha berterusan bagi menyelesaikan isu berbangkit. Namun demikian kita bertegas penyelesaian itu harus didasarkan kepada prinsip ketelusan terutamanya apabila ianya membabitkan kepentingan nasional dan khazanah negara.

Kita difahamkan bahawa isu tanah milik Keretapi Tanah Melayu Berhad yang selama ini menjadi pertikaian di antara Malaysia dan Singapura telah diselesaikan semalam. Penyelesaian yang kononnya dikenali sebagai “Penyelesaian Muktamad” agak mengejutkan kerana setahu saya beberapa persoalan berkaitan kepentingan negara di negara jiran itu adalah lebih rumit dan harus ditangani dengan bijak serta teliti.

Kenyataan bersama Dato’ Sri Najib Razak kelihatannya mengakibatkan beberapa kepentingan negara; Stesen Keretapi Tanjung Pagar, beberapa keping tanah di Kranji, Woodlands, Tanjung Pagar serta Lot 76-2 mk 16, Lot 249 Mk 4 dan Lot 32-10 Mk 16 dipercayai merugikan. Kita gusar kerana persefahaman yang dipersetujui YAB Perdana Menteri itu dibuat serta diumumkan dengan tergesa-gesa tanpa memberi maklumat terperinci sedangkan persoalan ini membabitkan isu kedaulatan dan kepentingan negara. Ini bertentangan dengan pendirian Perdana Menteri dan kerajaan sebelum ini.

Sungguhpun dinyatakan tanah-tanah tersebut akan diamanahkan kepada sebuah syarikat yang bernama M-S Pte Ltd di mana Khazanah memiliki 60% dari kepentingannya, namun dari kenyataan tersebut terdapat kemungkinan besar kepentingan-kepentingan terbabit akan ditukarkan dengan tanah di kawasan yang lain. Kita curiga nilai tanah yang ditukarkan itu; samada di Marina South dan/atau Ophor Rochir, tidak menandingi nilai tanah milik KTMB itu. Apa yang lebih membimbangkan pembabitan Khazanah hanyalah sebagai alasan untuk meletakkan kepentingan syarikat kroni.

Kita tuntas mempersoalkan kebijaksanaan keputusan Kerajaan Malaysia kerana sebarang pembangunan yang bakal dilaksanakan nanti pastinya tidak berupaya menjana kegiatan ekonomi domestik. Berapa ramaikan para pengusaha, kontraktor mahupun pembekal Malaysia yang bakal terlibat dengan pembangunan usahasama Syarikat M-S Pte Ltd itu?

Kita juga menggesa pentadbiran Dato’ Sri Najib untuk segera menjelaskan secara terperinci maksud sebenar bahawa Points of Agreement(POA) di antara Kerajaan Singapura dan Malaysia boleh ditambahkan dengan terma serta syarat baru kononnya untuk memaksimumkan potensi tanah-tanah tersebut di Singapura. Kita juga mahukan penjelasan samada Dato’ Sri Najib menggunakan POA 1990 yang digariskan Tun Daim Zainuddin, menteri kewangan ketika itu sedangkan ianya tidak mendapat persetujuan Kabinet. Selain itu kerajaan sewajarnya menjelaskan apakah kedudukan sebenar isu air serta wujudnya penyemakan semula harga air mentah yang kita bekalkan kepada Singapura? Kita menggesa Dato’ Sri Najib untuk membentangkan kertas laporan di sidang parlimen pada bulan Jun ini.

ANWAR IBRAHIM
Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia
Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat


INI YANG DI NAMAKAN ANAK MUDA

AKHIRNYA DUNIA INI MILIK ANAK MUDA
ANAK MUDA BANGUN MELAWANAngkatan Muda Keadilan Selangor
Parti Keadilan Rakyat

25hb Mei 2010

PM PERLU PERJELAS ISI KTMB TANJUNG PAGAR DI PARLIMEN

Angkatan Muda Keadilan Selangor mendesak Perdana Menteri,Dato’ Seri Mohd Najib Tun Razak memberi penjelasan di Parlimen isu tanah Keretapi Tanah Melayu Berhad di Tanjong Pagar yang akan berpindah ke Woodlands. Kita menuntut Perdana Menteri menjelaskan butiran perjanjian bersama PM Singapura,Lee Hsien Loong agar rakyat dimaklumkan isu berkenaan dengan ini dengan jelas dan munasabah.

AMK Selangor melihat seolah-olah Perdana Menteri mudah ‘tunduk melutut’ kepada permintaan negara-negara luar dalam isu hak dan kedaulatan negara yang bakal merugikan masa hadapan negara. Dalam isu KTMB ini,kita melihat seolah-olah Perdana Menteri tunduk dengan tekanan Singapura apabila dengan mudahnya sanggup bersetuju dengan perpindahan KTMB dari Tanjung Pagar ke Woodlands dengan beralasan tanah seluas 12 hektar (29.65 ekar) akan diserahkan kepada sebuah syarikat usahasama yang ekuitinya 60% Malaysia dan 40% Singapura.

Luas asal tanah rezab KTM termasuk laluan keretapi dan stesen di Tanjung Pagar adalah 200 hektar atau 494 ekar (mengikut Singapore Railway Transfer Ordinance 1918) dengan tempoh pajakan selama 999 tahun. Menjelang hujung tahun ini satu syarikat yang diberi nama M-S Pte Ltd yang akan ditubuhkan yang kononnya 60% milik Malaysia dan 40% milik Singapura.Apakah berbaloi Malaysia akur dengan persetujuan ini dalam masa pendek dan panjang ?.

AMK Selangor mempersoalkan penubuhan syarikat ini berkenaan pegangan ekuiti tersebut di mana pada masa akan datang yang mudah dibeli oleh pihak Singapura kelak melalui Temasek Holdings Limited.Malahan sebelum ini Malaysia yang sudah pun kehilangan hak kedaulatan Pulau Batu Putih dan isu pangkalan TLDM Woodlands. Kali ini sekali lagi negara bakal kerugian besar terhadap potensi masa hadapan yang tidak dapat dikenalpasti dan dinilai pada masa sekarang.

AMK Selangor juga melihat keputusan perpindahan KTMB ke Woodlands Train Checkpoint pada 1 Julai 2011 dan kemudian ke Johor menjelang 2018 adalah agenda terancang Singapura secara berperingkat ‘menghalau’ hak dan kedaulatan Malaysia sedikit demi sedikit yang kelak merugikan negara. Perkara ini ada disebut dalam kenyataan media bersama antara kedua-kedua Perdana Menteri pada 24hb Mei 2010 lepas.


“ For the convenience of commuters, the rapid transit system link will have a single co-located CIQ facility in Singapore with the exact location to be determined later. It is targeted that the proposed rapid transit system link will be operational by 2018. Thereafter Malaysia may consider to relocate the KTMB Station from Woodlands to Johor.”


AMK Selangor juga menggesa Perdana Menteri memberi penjelasan di Parlimen pertemuan beliau bersama Perdana Menteri Singapura perkara-perkara yang dibincangkan yang perlu diketahui oleh rakyat. Kita tidak mahu,media-media hanya mengumumkan perkara-perkara yang positif tetapi pada realitinya menenggelamkan isu-isu yang amat penting berkenaan hak dan kedaulatan negara.

AMK Selangor menggesa agar kerajaan bertegas dan tidak mudah tunduk kepada negara luar khususnya yang melibatkan hak dan kedaulatan negara. Rakyat tidak sanggup melihat negara kerugian besar di masa hadapan akibat kegagalan Perdana Menteri masakini melihat dan berpandangan futuristik membuat keputusan tepat dan terbaik untuk negara.

Kita menggesa agar rakyat bangkit mempersoalkan kewajaran keakuran kerajaan Malaysia berkenaan isu-isu dengan Singapura mutakhir ini. Kita mahu hak dan kedaulatan negara tidak mudah tergadai dan digadai kepada negara luar dengan mudahnya. Negara ini adalah hak, amanah dan tanggungjawab kita semua bersama-sama.

MOHD EZLI MASHUT
Ketua Penerangan AMK SelangorPEMIMPIN HANTU BURET BUKAN SAINTIS


KALAU SAINTIS HANTU BURET ILMU SAINS NEGARA AKAN BERJAYA
ANAK ANAK KECIL MAIN API


Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesamalah kita
Cinta lenyap diarus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ketangan yang lain
Peribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutuplah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri
Kita sudah tiada masa
Majulah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayukan gagah dinusantara

KAH KAH KAH..

woit… APA JADI DENGAN ANAK ANAK KECIL…kah kah kah..

kah kah kah…. BILA BESAR KEPALA BANA DIA PUN BESAR…. kah kah kah..

kah kah kah… KENA KACIP OLEH AMOI… kah kah kah

woit….APA SUDAH JADI….kah kah kah..

nota:


untuk anak anak muda:

sila selidiki bagaimana kita
ditipu dalam penjanjian air
sila selidiki bagaimana kita
ditipu dalam penjanjian kapal terbang
dulu kita kongsi MSA – malaysian singapore airline
lepas perjanjian kena tipu

semua kena tipu kerab buret kah kah kah

PERJANJIAN RAJA HUSSEN DENGAN RAFFLES BERULANG LAGI
BERITA BERGAMBAR - KAH KAH KAHRAJA HUSSEIN: Gambar dan fail tu you simpan dulu...

TUAN RAFFLES : Ok bro... all covered...but sign first kah kah kah

nota:

ini fakta bukan dongeng:

pulau singapura terjual
kepada east india company
kerana raja hussein menjadi
pemadat.

raffles memberi candu kepada
raja hussein.

nampaknya sejarah bangsa melayu
ini berulang lagi.

untuk anak anak muda yang tak
tahu fakta sejarah sila baca
hikayat abdullah - lihat dan
fahami bagaimana pulau sebahagian
dari tanah melayu ini terjual.

kalau tidak candu
buret akan di hadiahkan kah kah kah

PAKATAN RAKYAT WAJIB BERTINDAK
KOMENTAR TUKAR TIUB


Tanah KTM di Tanjung Pagar dilaporkan akan bertukar tangan.

Tanah ini adalah hartanah yang nilainya cukup mahal. Tanah ini dilaporkan
akan diganti.

Kenapa ini berlaku?

Justeru PKR, PAS dan DAP dalam Pakatan Rakyat wajib mempersoalkan hal ini. Ini bukan jual beli ubi dengan keledek.

Pakatan Rakyat wajib:

- menuntut pekara ini dibincang di parlimen
- menuntut agar semua perjanjian dibuka dengan telus
- memastikan orang ramai tahu hal ini

Jika ada perjanjian beli ini berat selah:

Maka Pakatan Rakyat wajib mengeluarkan kenyataan yang ianya akan
menolak perjanjian ini jika Pakatan Rakyat mentabir Malaysia.


KENA PAU OLEH SINGAPURA

REHAT DALAM AMAN ALTANTUYAMALAYSIA , SINGAPURA TUBUH SYARIKAT MAJUKAN TANAH KTMB - melayau

Najib Razak berkata, tanah Keretapi Tanah Melayu Bhd. (KTMB) di pulau republik ini mungkin akan ditukar ganti dengan tanah yang lebih bernilai dan mudah dimajukan apabila Malaysia dan Singapura menubuhkan sebuah syarikat usaha sama sebelum 31 Disember 2010 ini.

Kedua-dua negara, katanya, bersetuju untuk menubuhkan M-S Pte. Ltd. bagi tujuan membangunkan tanah-tanah milik KTMB di Tanjong Pagar, Kranji, Woodlands dan Bukit Timah di sini.

Beliau berkata, Khazanah Nasional Bhd. akan menguasai 60 peratus kepentingan dalam syarikat terbabit manakala baki 40 peratus lagi dimiliki pihak Singapura melalui Temasek Holdings Ltd.

nota:
tanah ktm itu adalah di wilayah yang amat berharga.
kenapa perlu di ubah suai ke beduk atau ke gelam
apa yang kena pegang hingga kan harta tanah yang amat
mahal ini di tukar kepada tanah yang kurang nilai.

persoalan timbul – begaimana ini berlaku?

apa yang ada pada singapura hinngakan najib sanggup?
apakah ini ada sangkut paut dengan gambar najib dan altantuya
di singapura?


mengikut akuan bersumpah bala:

najib ada bersama altantuya di singapura
melihat pamiran intan berlian.
pasti mata mata rashia singapura tahu hal ini
singapura pernah memerangkap seorang kenamaan
ini memang selalu dilakukan bukan sahaja oleh singapura
malah oleh semua negara.

sukarno pernah cuba di pau oleh cia
tetapi cia kurang faham bahawa bung karno ialah
bapa kemerdekaan bukan bapa judi atau bapak mirzan


sesebuah negara yng pemimpinnya ada masalah adalah
terus kena pau. tunggu dan lihat – kita akan membeli
eurokoter dari peranchis – tunggu dan lihat kita akan
beli lagi kapal terbang dari russia –


persoalan akan terus timbul:
apakah semua ini ada bersangkutan dengan altantuya
.

orang melayu wajib sedar
negara ini akan terjual habis lingkup
jika pemimpin terus kena pau

ini lah akibat jika
pemimpin suka makan pau kaya china
atau pun pau kaya mongolia kah kah kah

PAHANG MENDAHULUI DUNIA DENGAN BAHASA BARU

INI BAHASA TANDA ASLI DARI PAHANGINI BAHASA TANDA YANG BARU


ADUN KERDAU SANGAT STABIL – MB PAHANG - melayau

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, keadaan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kerdau, Datuk Zaharuddin Abu Kassim yang dirawat di Institut Jantung Negara (IJN) kini sangat stabil.

Beliau berkata, wakil rakyat Barisan Nasional (BN) itu bagaimanapun masih tidak boleh bercakap dan tetapi mampu berkomunikasi melalui tindak balas mata.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH


woit… PUNYA TAKUT NAK BUAT PILIHANRAYA KECIL…kah kah kah..

kah kah kah... NAZAK PUN DI ANGGAP SEHAT... kah kah kah...

woit… SEKARANG SUDAH BOLEH BERKOMUNIKASI?.... kah kah kah..

kah kah kah…. KALAU MACAM INI BOLEH DATANG MESYUARAT… kah kah kah..

woit… ADA BRILLE UNTUK YANG TIDAK MELIHAT…kah kah kah..

woit… ADA PAKAI ISYARAT UNTUK YANG PEKAK BISU…kah kah kah…

kah kah kah… UNTUK DEWAN UNDANGAN PAHANG ADA BAHASA BARU…. kah kah kah..

kah kah kah… BAHASA MAIN KELIP KELIP MATA…. kah kah kah..

nota:
macam macam punya gila negara ini
macam punya cara untuk menipu

haji menipu
lebai menipu
imam menipu
tok kadi menipu
mufti menipu


hanya al hafizi vincen ten yang tak tipu
dia ada judi halal


apa akan jadi kepada orang melayu
duduk tersenyum kerana suka kena tipu kah kah kah


SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU

PELANCUNG DARI BANGLA MENUJU KUALA LUMPUR
PELANCUNG INDIA HENDAK DATANG KE MALAYSIA

KEMUDAHAN TRANSIT TANPA VISA DIBERI SEMULA 1 JULAI – mStar

Kerajaan akan memberi semula kemudahan transit tanpa visa kepada warga India, Sri Lanka, Pakistan dan Bangladesh mulai 1 Julai depan, kata Muhyiddin Yassin.

Dia berkata keputusan memberi semula kemudahan tersebut adalah kerana kerajaan mendapati ia memberi faedah kepada industri pelancongan negara.
"Satu ketika dulu, pernah diadakan (kemudahan transit tanpa visa ini) tetapi atas sebab-sebab tertentu, ia ditarik balik.

"(Perkara ini) kita bincang semula kerana daripada segi faedah pelancongan, kita dapati adanya faedah," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Kabinet Pelancongan di sini semalam.

KAH KAH KAH..

woit…. INI SATU LAGI KERJA GILA… kah kah kah..

woit… TAK CUKUP DENGAN MASAALAH… kah kah kah..

woit… TAK ADA KERJA …CARI BALA… kah kah kah..

woit… INDIA, PAKISTAN, BANGLA…. BUKAN DATANG BERCUTI…. kah kah kah..

woit… INI NEGARA MISKIN… kah kah kah..

kah kah kah… DATANG SINI MASUK KEMUDIAN TAK PULANG PULANG… kah kah kah…

kah kah kah… KEMUDIAN RASUAH IMIGRISEN…BELI KAD PENGENALAN… kah kah kah..

woit… CAKAP KETUANAN MELAYU… INI NAK BERI NEGARA PADA ORANG INDIA PULAK…. kah kah kah..

woit… SEDARLAA…. WARGA ASAL INI DAH MAKIN SESAK…kah kah kah..

woit… NAK BUAT APA BAWA MASUK LAGI ORANG…kah kah kah..

woit… INI BUAT GAJI BURUH TEMPATAN LAGI MURAH…. kah kah kah..

nota:
alih dasar ini mesti
hasil lobi para towkay
yang mahu buruh gaji murah
hancurlaaa negara ini
melayu masih lagi tak sedar
tebal sangat kulit kepala
daging sampai ke muka
hinggakan tak dapat berfikir kah kah kah