.

Sabtu, 15 Oktober 2016

TANGKAP KERANA MENIPU



TANGKAP

DAN ROTAN

Pemegang PhD palsu mungkin dihukum

 | October 15, 2016
Menteri pengajian tinggi berkata garis panduan mengenai isu itu akan siap dalam tempoh 2 bulan










PETALING JAYA: Kementerian Pengajian Tinggi mencadangkan garis panduan untuk mencegah penyalahgunaan gelaran akademik seperti “Dr”.
Ini susulan pertikaian mengenai kelayakan doktor falsafah dipegang penceramah motivasi Azizan osman.
Akhbar New Straits Times melaporkan Menteri Pendidikan Tinggi Lebai Idris Jusoh berkata kementeriannya akan mengemukakan garis panduan berhubung isu itu.
“Kami sedang berbincang dengan beberapa universiti mengenai perkara itu, dan akan mengeluarkan garis panduan dalam tempoh 2 bulan,” katanya pada majlis penyampaian surat pelantikan ahli Majlis Profesor Kebangsaan, semalam.
“Paling utama kita perlu mentafsirkan dengan jelas apa yang dimaksudkan dengan penyalahgunaan gelaran PhD, dan sama ada tindakan itu boleh dianggap sebagai satu jenayah,” katanya.
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
RAMAI LAGI 

PhD palsu cuma RM10,500 - Isu Semasa - Semasa - Forum - CARI Infonet

mforum.cari.com.my › Forum › Semasa › Isu Semasa
Translate this page
Apr 23, 2015 - 25 posts
AS mengeluarkan 50,000 ijazah PhD seluruh dunia, bernilai RM3.6 ... die ngaku die kaya ..klo die ngaku die kaya pas tu tipu org bru jdk salah.

Bakal menteri miliki Ph.D palsu - Luar Negara - Utusan Online

www.utusan.com.my/.../bakal-menteri-miliki-ph-d...
Translate this page
Utusan Malaysia
Mar 24, 2016 - Bakal menteri miliki Ph.D palsu ... kepada maklumat dikeluarkan Kabinet yang menyatakan Kyaw Win memiliki Ph.D daripada Universiti Brooklyn Park. ... Pensyarah UiTM ditemukan mati dalam bilik fakulti ... Filem & Drama

Perbincangan:Abu Hassan Hasbullah - Wikipedia Bahasa Melayu ...

https://ms.wikipedia.org/wiki/Perbincangan:Abu_Hassan_Hasbullah
Translate this page
Itulah nasib Abu Hassan Hasbullah bila beliau didapati bersalah oleh Mahkamah ... Mahkamah sahkanAbu Hassan plagiat utk dapat phd Zukeri1972 (bincang) ...

Mahkamah Sahkan Tesis Prof Abu Hassan Adalah Plagiat - Babab.Net

babab.net/.../mahkamah-sahkan-tesis-prof-abu-hassan-adalah-plagi...
Translate this page
KUALA LUMPUR Mahkamah mengesahkan tesis Profesor Abu Hassan ... yang menjadi kontroversi sebelum ini adalah merupakan hasil plagiat Sebelum ini .


Mahkamah Sahkan Tesis Prof Abu Hassan Adalah Plagiat | Suara TV

www.suara.tv/.../mahkamah-sahkan-tesis-prof-abu-hassan-adalah-p...
Translate this page
Jan 24, 2016 - KUALA LUMPUR – Mahkamah mengesahkan tesis Profesor Abu Hassan Hasbullah yang menjadi kontroversi sebelum ini adalah merupakan ...


--------------

KITAB WAJIB BACA






BACA KITAB

TUKAR TIUB

WAJIB BACA

SEBELUM 

BERSIH5



Tiada kena mengena Bersih 5 dikaitkan Arab Spring , kata Mat Sabu

Presiden Amanah Mohamad Sabu membidas kenyataan  Tuan Haji Abdul Hadi Awang yang menuduh himpunan Bersih 5  pada November,  bakal menyebabkan kemusnahan dan pertumpahan darah seperti 'Arab Spring' yang berlaku di negara timur tengah.
Beliau yang juga dikenali sebagai Mat Sabu berkata tindakan mengaitkan Bersih dengan Arab Spring adalah sesuatu yang bodoh dan bersifat kepura-puraan kerana Bersih telah bermula seawal 2007 iaitu sebelum Arab Spring.
SEBELUM

PILIHAN RAYA

TURUN JALAN

RAYA

--------------

NAJIB NAK SELAMATKAN DIRI



INI NAMANYA

PROJEK NAJIB

SELAMATKAN

DIRI BILA

BANI MELAYU

NAIK MARAH

NAJIB ULUR

DANA LAGI



Dana Mudahcara Teraju bantu lonjak syarikat Bumiputera
PEKAN - Penubuhan Dana Mudahcara oleh Unit Peneraju Agenda Bumiputera (Teraju) telah membantu syarikat Bumiputera berkembang sehingga dapat bekerjasama dengan syarikat antarabangsa, kata Najib.
     
Perdana Menteri berkata pelaburan syarikat Bumiputera dalam syarikat besar juga akan dapat membantu meningkatkan ekonomi setempat dan membuka peluang pekerjaan kepada rakyat tempatan. 
    
"Tanpa dana itu pelaburan tidak akan jadi kenyataan, namun apabila ada platfom seperti ini, kita hendak pastikan kesannya juga dapat dirasai oleh rakyat dan negara. Kita tidak mahu hanya kilang sahaja yang mengaut keuntungan. 

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

CASH IS KING


---------------

JANGAN LUPA

 



 
GENG LIMA PULUH
 
jgn lupa gen50..gen 50 ni adalah generasi upah rm50. kpd gen2 50, sila berkumpul di padang merbok..sila bawak burung masing2..sila pastikan baju t shirt ikut saiz, kalo tak ngam saiz, sila ke petaling street dan beli baju man u..jgn beli kat butik kerana harga mahal..jgn risau, makan minum akan disediakan.
 
menu nya nasi bujang dan air mineral reverse osmosis..lepas mkn, rombongan akan ke klcc, ke masjid putrajaya, ke masjid besi demi mendpt keredhaan allah azzzawajala..jgn lupa, doakan kehancuran syiah, kerana syiah telah mnghuru harakan bumi sunni alusunnah wal rasuah..
 
ops silap wal jemaah..maknanya ahli sunni yg buat rasuah dan rompakan serta ditutupkan fatwa fatwi secara jemaah.. on SEMUA DI JEMPUT
Anonymous
on 10/14/16
 

--------------

JENG JENG JENG






JENGJENG JENG JENG JENG JENG JENG JENGH JENG


Baju Merah pilih kerja kebajikan esok, sesah BERSIH kemudian
“ Lepas tarikh itu kami akan sesah BERSIH kuning sampai...,” tulisnya di Facebook.
   

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

REST MY CASE

CASE  MILORD

 




-----------

ARAB SPRING





ARAB SPRING
Arab spring telah berjaya menjatuhkan beberapa diktator2 Arab. Klu bergantung kpd pilihanraya, diktator2 tersebut sentiasa menang 90 - 99 % undi. Knp hj hadi fobia sgt dgn Arab spring? 

Najib pun tak begitu risau. Dulu masa kebangkitan rakyat Arab simbol empat jari R4BIA menjadi ikutan termasuk dikalangan ahli Pas. Adakah ahli dan walaun pas skrg akan mengikut jejak hj hadi mengutuk Arab spring? on DARI FACE BOOK WAN JI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/14/16



----------------

RAKYAT AKAN SOKONG





SOKONG

SETUJU

IDEA BAIK

LAMA TUNGGU

BOLEH TUBUH

SYARIKAT KHUSUS

CARI MAT NIGERIA

MAT BANGLA

KERJA BERBALOI

UNTUK NEGARA


KOMENTAR
ramai graduan tak ada kerja
mereka boleh tubuh pasukan
tangkap mat indon
tangkap mat bangla
tangkap mat vietnam
tangkap mat burma
tangkap china doll
tangkap mat gelap afrika

bebaskan malaysia
dari pendatang haram



Imigresen cadang ‘bounty hunter’ tangkap PATI

 | October 14, 2016
 Mustafar Ali berkata wang akan diberikan kepada orang awam yang menangkap PATI bagi membantu usaha jabatan itu memerangi sindiket penyeludupan warga asing.






PETALING JAYA: Jabatan Imigresen Malaysia bercadang untuk memberikan ganjaran kewangan kepada orang awam yang membantu menangkap pendatang asing tanpa izin (PATI), lapor Berita Harian.
Ketua Pengarah Imigresen Mustafar Ali berkata ganjaran kewangan kepada mereka yang menangkap PATI itu adalah sebahagian usaha jabatan itu dalam memerangi majikan serta sindiket yang mendalangi penyeludupan warga asing.
Beliau berkata pada masa ini apabila penguat kuasa imigresen melakukan operasi termasuk di sempadan, aktiviti penyeludupan akan dihentikan seketika kerana ada penduduk tempatan yang bersubahat mendedahkan maklumat operasi itu.
“Oleh itu saya mencadangkan tindakan drastik yang mudah dan menjimatkan tetapi berkesan iaitu mewujudkan pasukan sukarelawan seperti bounty hunter (pemburu upahan) yang dipraktikkan di Amerika Syarikat, Mexico dan negara lain.


KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
KAH PELUANG

BUAT DUIT


-------------