Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 16 Disember 2011

BUDAK KECIL TAKUT HANTU KUBUR





INI BUKAN FITNAH


gambar ini bukan gambar fitnah
gambar ini bukan superimpose
gambar ini bukan potoshop
gambar ini tidak diusik

hanya anak kecil yang takut melihat muka hantu
hanya anak kecil yang dapat melihat makhlok halus
inilah buktinya

lihat anak kecil ini bukan menangis
dia meraung takut
anak ini mesti telah melihat wajah hantu!

BUDAK KECIK TAKUT HANTU FLOM





RAJA BANGANG MULA BERSUARA




PELAWAK PALING BANGANG




BUKAN NIAT KERAJAAN PANCING UNDI BERI BANTUAN : NAZRI
-mStar

BESUT: Kerajaan tidak berniat untuk memancing undi melalui pelbagai jenis bantuan yang disalurkan kepada orang ramai termasuk Bantuan Rakyat satu Malaysia (BR1M) yang sedang dilaksanakan sekarang, kata Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Beliau berkata bantuan yang diberikan itu semata-mata bagi menjalankan tanggungjawab kerajaan membantu golongan yang susah di samping menghargai mereka yang sentiasa menolong kerajaan dan memenuhi janji bahawa rakyat sentiasa didahulukan dalam pentadbiran kerajaan pada masa ini.

"Inilah antara jenis kebajikan yang dilakukan oleh kerajaan kepada rakyat yang telah dilaksanakan sejak 50 tahun lepas," katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan dengan penduduk di Kampung Pengkalan Atap di Kuala Besut pada Khamis.

Nazri berharap rakyat tidak mudah terpedaya dengan polemik, ucapan maupun ungkapan pembangkang yang cuba meniru pendekatan kerajaan dalam membantu mereka dengan menjanjikan slogan "negara kebajikan" sekiranya diberi mandat dalam pilihan raya umum ke-13 nanti.

DUA EKOR SANG BADUT



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... BANGANG INI ADA MACAM MACAM.... kah kah jkh

kah kah kah...TAPI KEBANGANGAN NAZRI INI CUKUP KELAS.... kah kah kah..

kah kah kah... KERANA MALAOAN BANGANG.... MALAON INI INGAT ORANG SEMUA BANGANG .... kah kah kah

woit... SEMUA ORANG TAHU DUIT 500RM ITU UNTUK BELI UNDI.... kah kah kah..

kah kah kah..SEMUA ORANG TAHU DUIT RM100 UNTUK ANAK SEKOLAH UNTUK BELI UNDI..... kah kah kah....

woit...INGAT ORANG RAMAI INI BODOH MACAM TELOOO....kah kah kah

woit...KALAU BANGANG JANGAN BERITAHU ORANG LAIN.... kah kah kah..

kah kah kah...DUDUK BANGANG SORANG SORANG KAT RUMAH TAK MALU MAK BAPAK...kah kah kah



INI MUSUH KITA


DARI LEMBU JADI BIAWAK




INI SHARIZAT DULU



















INI RUPA SHARIZAT BARU


















NFC: NGO SALAH TAFSIR – BIAWAK HIDUP – KATA KETUA UMNO CHERAS
- minsider

Ketua Umno Cheras Syed Ali Alhabshee menjelaskan maksud kenyataan “memikul biawak hidup” ditujukan ke atas Pusat Fidlot Nasional (NFC) yang kini menjadi pertikaian umum, bukannya merujuk kepada anggota Kabinet dari parti itu, Shahrizat Abdul Jalil.

Menurut Syed Ali, kenyataan beliau kelmarin berkaitan isu NFC yang mana jika tidak diselesaikan maka selagi itulah rakyat akan menunding jari kepada kerajaan kononnya melindungi Shahrizat (lihat gambar) yang mana suaminya, Mohamad Salleh Ismail adalah Pengerusi Eksekutif NFC.





Projek NFC, yang menggunakan dana awam RM250 juta, dikendalikan oleh keluarga Shahrizat.

“Maka, sudah tentulah pada anggapan saya rakyat akan menyalahkan Perdana Menteri dan timbalannya kerana memikul isu NFC seperti memikul biawak hidup. Bukannya peribadi Shahrizat,” kata beliau dalam kenyataan disiarkan menerusi blognya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... MULA MULA SHAHRIZAT JADI LEMBU.... kah kah kah..

kah kah kah....LEMBU DUDUK DI KONDO.... kah kah kah..

kah kah kah.... SEKARANG SHAHRIZAT DAH JADI BIAWAK....kah kah kah..

kah kah kah...YA ASAL BALIK USUL..... kah kah kah..

kah kah kah...KENA PINDAH DARI KONDO... KE TEPI LONGKANG.... kah kah kah

kah kah kah.... KESIAN ... KESIAN....TAPI TAK KURUS INI JADI BIAWAK GEMOK..... kah kah kah


INI MUSUH KITA


JANGAN MINTA BELAS KASEHAN - BANGUN DAN LAWAN




JADIKAN MOGOK SATU BUDAYA


tunjuk perasaan dan demonstrasi
kini telah menjadi darah daging kita
demo telah menjadi manifestasi politik kita

maka telah sampai masanya
kita melangkah ke hadapan
ke satu tahap yang lebih tersusun
dimana kaum buruh dan kaum pekerja
dapat meneruskan perjaungan mereka
melalui mogok

sejarah tanah melayu ini
penuh dengan perjuangan mogok kaum buruh
sejarah negara kita ini
ialah sejarah perjuangan kaum buruh
menuntut hak

mogok adalah senjata ampuh kaum buruh!


JADI MOGOK SATU BUDAYA

















JERMAN MOGOK- AKHIRNYA MENJADI REPUBLIK












ARAB MOGOK - AKHIRNYA RUNTUH REJIM MUBARAK


NOTA:
ini mogok besar di ghazal el-mahalla mesir
mogok tahun 2006 ini menuntut pembayatan upah
yang berpaatutan - ini mogok pekerja tektil mesir
yang membawa kejatuhan mubarak

tanpa sokongan kaum buruh
tidak mungkin berlaku
dataran tahrir

tanpa sokongan kaum buruh
tiadak akan berlaku
perubahan sosial


HIMPUNAN BESAR BESARAN BANTAH AKTA PEKERJA
- harakah daily

KUALA LUMPUR, 15 Dis: Satu himpunan besar-besaran akan diadakan pada 25 Februari 2012 akan datang bagi mendesak kerajaan menarik balik pindaan Akta Pekerja 1955 yang dijangka diluluskan oleh Dewan Negara hari ini.

Himpunan yang disifatkan sebesar himpunan Bersih 2.0 itu bakal menghimpunkan seluruh kesatuan pekerja dan orang ramai untuk menyatakan bantahan mereka di Kula Lumpur.

Ahli Parlimen Hulu Langat, Abdullah Sani tindakan tersebut adalah sebagai kemuncak bantahan yang telah diadakan sebelum ini yang menyaksikan pihak kerajaan tidak berbuat apa-apa.

"25 Februari tahun hadapan adalah isyarat rakyat kepada kerajaan dan kita akan melancarkan perhimpunan besar-besaran di Kuala Lumpur, ia akan menjadi himpunan terbesar selepas BERSIH 2.0.

"Begini sahaja cara untuk kita melakukan desakan kepada rakyat sebelum ia direalisasikan pada kertas undi," katanya yang menyertai perhimpunan bantah Akta Kerja di hadapan Bangunan Parlimen hari ini .

Menurutnya, himpunan tersebut juga diadakan demi menyelamatkan generasi akan datang terhadap kedegilan kerajaan.

Kelulusan akta tersebut ujarnya hanya akan mewujudkan satu senario penjualan pekerja di mana semua pekerja akan berstatus kontrak yang boleh ditendang bila-bila masa oleh majikan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI BERITA BAIK.... kah kah kah...

kah kah kah...INI BERITA HANGAT.... kah kah kah..

kah kah kah.... ANAK SEMUA BANGSA WAJIB SOKONG.... kah kah kah...

kah kah kah.... ANAK MUDA SEMUA WAJIB TURUN....kah kah kah..

kah kah kah...INI MASA DEPAN NEGARA..... kah kah kah...

woit... INI GARIS POLITIK BAGUN MEMBELA NASIB SENDIRI....kah kah kah..

kah kah kah...TAK PAYAH MINTA TOLONG DARI ORANG LAIN ...kah kah kah..

woit...NAK GAJI MAHAL... LAWAN TUAN PUNYA SYARIKAT...kah kah kah kah...

woit...NAK OVERTIME... NAK CUTI SAKIT.... LAWAN MAJIKAN... LAWAN TUAN PUNYA KOMPENI...kah kah kah..

woit...TAK SUKA UNDANG UNDANG...LAWAN KERAJAAN.... kah kah kah

kah kah kah...DALAM DUNIA HARI INI...FESHEN TERBARU IALAH LAWAN KERAJAAN.... kah kah ah


NOTA:
bawa kembali mogok
sebagai politik kaum buruh



APA YANG COOL DAN APA YANG POYO




INI PALING COOL



CADANGAN DARI PEMBACA

aku cadangkan firdaus zolkifli a k a mesin cetak sbg manusia paling cool tahun ini. juga fesyen rambut tercool. status2 FB dia pun cool, keh3.

Warna hitam cam t shirt abu tu "cool". Bayangkn kalo kita trun dgn serba hitam, hitam sehitam hitamnye hehehe... Cool. Mana nk dpt t shirt tuu... Cool
By Anonymous on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/16/11

poyo, daftar jadi ahli sayap pemuda Umno, PAS, PKR. cool: jadi ABU kah kah kah. tiada siapa jadi bos politik kita. kita adalah bos kita sendiri. amacam?
By Anonymous on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/15/11

cool dude tahun ini sudah tentu Mohamed Bouazizi. Pembakar semangat arab tu. Yang cool bawak basikal g kerja, yg masih cool tidur lambat bangun lambat..yang poyo, isap rokok skang dah poyo laa..

yang poyo gua rasa ketua amk tu, siapa namanya tu yang gendut tu, dia tu sesuai laa dengan puteri umno tu kahkahkah

fesyen yang cool pakai baju koyak lengan, peghh cool bro..style rambut gua tengok sekarang ni budak2 into Faux-hawk laa, jenis mohawk tipu punya, tak cool la bagi gua, puih! tempat paling cool kuala kubu bharu laa, rilekk er chill..buku paling cool TAPAI feveret gua ni bro, tapi gua tak cool sangat laa sebab gua pinjam kawan punya, kawan gua tu kira coolio laa..aaa lagi paling cool tahun ni jambang laa, gua tengok mat saleh pun into jambang tahun ni, nampak garang bukan jenis k-pork laa..amacam list gua ni bro? boleh pergi jauh tak?
By Cap Ayam on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/15/11



politikus paling cool - mat sabu warna paling cool - kuning rokok paling cool - surya, marlboro baju paling cool - generation 709, bersih 2.0 seluar paling cool - levi's 501 tarikh paling cool - 9 julai kasut paling cool - boot dr martens
By suara rakyat on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/15/11

politikus paling cool - mat sabu warna paling cool - kuning seluar paling cool - levi's 501 baju paling cool - generation 709, bersih 2.0 kasut paling cool - boot dr martens rokok paling cool - surya, marlboro tarikh paling cool - 9 julai sasterawan paling cool - a samad said
By suara rakyat on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/15/11

bro yang gambarnya sedang sepak carnister masa bersih 2.0 paling cool!
By Anonymous on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/15/11



cool - samad said,ambiga,TT,ong kim swee,kalid ibrahim,mat sabu,mat indera,team 4x100 malaysia,lim guan eng,azrai khor n team N9 poyo - brahim ali and the perkasa kompeni,KJ,SPR,sahrizat,ko kay kim,KOAM,tv1,tv3,team takraw malaysia zaid ibrahim???
By Anonymous on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/15/11

TT, sorry to say. dalam list aku, sejak nak ke penghujung tahun ni, aku masukkan TT sebagai antara yang poyo kerana banyak NATO.
By Anonymous on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/15/11

aku rasa trend hitam bleh cool kot cam sample baju ABU tu. bayangkan gerakan rakyat bergerak serba hitam di tengah2 ibukota kl. hitam sehitam hitamnya, biar khairi je gerakan bangla merah dia huahahah..... podha chit patriot.... P/s kalo baju itam tu bukak for sale, bg la info mana ble dpt. aku nk 1
By Anonymous on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB on 12/15/11

warna paling cool - kuning politikus paling cool - mat sabu rokok paling cool - surya & marlboro kasut paling cool - dr martens seluar paling cool - levi's 501 band paling cool - dum dum tak
By suara rakyat on PENGUMUMAN TERBUKA DARI TUKAR TIUB



DATARAN MERDEKA PETANG ESOK


DUA TIGA EKOR MALAON DALAM PAS BIKIN KACAU




LAWAN DAN LAWAN





MAHFUZ : HASAN ALI BOLEH KELUAR PAS SERTAI UMNO JIKA MAHU – minsider

Bekas pesuruhjaya PAS Selangor Hasan Ali yang menjadi tumpuan sejak kebelakangan ini termasuk berhubung desas-desus kemungkinan digugurkan daripada menjadi calon, boleh keluar parti Islam itu dan menyertai Umno jika mahu, kata Mahfuz Omar.

“Itu terserah kepada beliau (jika mahu meninggalkan parti). Bagi saya, ini negara demokrasi, setiap orang ada hak untuk memihak parti yang mereka pilih,” kata Naib Presiden PAS ini kepada pemberita pada sidang media hari ini.

“Tetapi sama ada beliau benar-benar berkata (mahu meninggal PAS), (saya) tidak tahu,” kata beliau lagi.

Hasan (gambar), yang juga Exco Kerajaan Negeri Selangor pada Isnin lalu secara terbuka mengumumkan kesediaan menerima jemputan daripada perdana menteri untuk membincangkan usaha menyatupadukan PAS dan Umno.





SU AGUNG PAS : HASAN , NASHARUDIN TERPERANGKAP AGENDA UMNO - minsider

KUALA LUMPUR, 15 Dis – Setiausaha Agung PAS, Mustafa Ali menyifatkan Hasan Ali dan Nasharudin Mat Isa sudah terperangkap dalam agenda Umno untuk melemahkan parti Islam itu.

Mustafa berkata, Hasan yang merupakan bekas pesuruhjaya PAS Selangor dan Nasharudin yang pernah memegang jawatan timbalan presiden bertindak tidak wajar sebagai pimpinan parti.

“Saya buat kesimpulan, mereka berdua terheret dengan agenda (Umno) yang boleh menjejaskan parti. Sama ada mereka sedar atau tidak sedar, mereka sebenarnya terperangkap dalam agenda musuh politik PAS

“Ini sangat tidak wajar dan tidak baik bagi PAS walaupun tidak memberikan kesan besar bagi parti,” kata beliau (gambar) dipetik Harakahdaily hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NAMPAK JELAS PAS TAK MINAT DENGAN DUA MALAON INI...... kah kah kah

NOTA:
gerombolan tahu orang melayu telah berpindah
ada masuk pkr ada masuk pas
cara terbaik untuk terus berkuasa ialah memecahkan
pakatan rakyat
kalau pakatan pecah – gerombolan selamat

cara terbaik memecahkan pakatan ialah melalui pas
cara terbaik melalui pas ialah dengan menggunakan
dua tiga ekor malaon dalam pas
malaon malaon yang diharapkan
buat onar
buat kacau
dengan harapan pas akan meninggalkan pakatan

malaon ini telah diberi janji
apa janji itu masih belum jelas
yang jelas mereka akan menjadi menteri
yang jelas bank tak akan kacau asan ali
yang jelas nasarudin akan diangap cerdik oleh gerombolan
kah kah kah