.

Sabtu, 11 Julai 2015

HARAPAN BARU DI KOTA BARU






JEMPUTAN

HARAPAN

 BARU

KELANTAN



----------------

SOALAN KURUN INI






SOALAN 

KURUN iNI

Boleh kah penyamun menyiasat perompak?

"merayu orang ramai agar tidak mempertikaikan kredibiliti mereka dalam melakukan siasatan" KAH... KAH...KAH - Penyamun menyiasat Perompak! Keputusan sudah pun bocor sebelum siap siasatan. on APA BEZANYA YANG INI DENGAN YANG ITU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/11/15




--------

SUARA PEMIMPIN NEGARA







APA KHABAR

TUN MUSA

KOMENTAR
apa yang disarankan oleh tun musa
jelas dan amat terang
menumbangkan seseorang
menjatuhkan seseoarng
menumbangkan kerajaan
adalah adat resam politik

mustahil tak faham faham
ini suara musa hitam
perdana menteri  malaysia
yang dinafikan


Jangan tuduh pengkritik mahu gulingkan kamu, pesan Musa Hitam kepada Najib 



Najib Razak perlu menjawab dengan tegas satu persatu tuduhan-tuduhan yang dilemparkan kepadanya dan bukan sekadar mendakwa ia satu komplot bagi menggulingkannya, kata Tun Musa Hitam.
Bekas timbalan presiden Umno itu berkata, adalah lumrah buat seseorang yang memegang tampuk kuasa jika ada pihak yang ingin melihatnya tumbang dan ia sebahagian daripada resam berpolitik.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-tuduh-pengkritik-mahu-gulingkan-kamu-pesan-musa-hitam#sthash.V2UH9ioF.dpuf


KAH KAH KAH
najib lari larau
rakyat tanya
tak nak jawab
rembat duit berbilion bilion
hancur negara ini
kerana kerenah saekor badak

MAK BADAK

---------------

SELAMAT BERBUKA






SELAMAT 

BERBUKA

gwa 

jalan jalan

cari kawan






--------

JAWAB JAWAB JAWAB





TANGKAP

 KOMPUTER






Rakyat Malaysia mahu jawapan isu wang dalam akaun PM



Rakyat Malaysia kini tahu Najib Razak mempunyai dua akaun bank di AmIslamic Bank, disahkan oleh pasukan petugas khas kerajaan yang menyiasat dakwaan The Wall Street Journal (WSJ) yang kira-kira AS$700 juta (RM2.6 bilion) disalurkan ke akaun peribadi beliau itu.
Kita juga tahu akaun itu kini ditutup, seperti yang dinyatakan oleh pasukan petugas itu.
Bagaimanapun, sehingga kini perdana menteri masih belum mengulas secara langsung mengenai pemindahan wang ke akaun beliau, kecuali hanya mengatakan beliau tidak pernah mengambil sebarang dana rakyat untuk kegunaan peribadi.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/rakyat-malaysia-mahu-jawapan-isu-wang-dalam-akaun-pm#sthash.10AuWuET.dpuf

KAH KAH KAH
woit
soal siasat komputer tak guna
komputer tak ada jawapan
komputer senyap saje
pergi  tangkap najib
pergi  tangkap rosmah
bukti dah terpampang
pdrm ni cepat cergas tangkap
anak muda berdemo 
cekap pandai tangkap mat rempit
cekap pandai tangkap mat pet
bila berhadapan dengan penyamun besar
terus melentok tak naik naik

LANCHOO LA

--------------

CINA TEMBAM KENCING MELAYU








SUDAH

CABUT LARi 

KE PA..NAMA?

jazlan,jho-low
Jho Low mempunyai kapasiti untuk ditanya soalan tertentu kerana pernah menjadi penasihat khas Lembaga Pelaburan TerengganuMore ››

KAH KAH KAH
woit
hang ingat cina tembam ni 
nak datang
pooorah
melayu kena kencing cina
kah kah kah

POOOOORAH

----------------

AL-FATIHAH







Omar Sharif dies at the age of 83
kita berkenalan
dengan doktor zhivago







---------

MALAM INI KOTA TINGGI




MALAM INI

HARAPAN BARU

FELDA AiR TAWAR

KOTA TiNGGI





---------------

TANDA TANDA AKHIR ZAMAN







TANDA TANDA

AKHiR ZAMAN



Keputusan Dan Tindakan Kerajaan Berlandaskan Al-Quran - Najib

PUTRAJAYA, 10 Julai (Tiewnama) --  Najib  Razak menegaskan bahawa semua dasar dan tindak tanduk kerajaan akan tetap berpandu serta berlandaskan kepada Al-Quran kerana ia menjamin kesejahteraan hidup.

Beliau berkata al-Quran merupakan pedoman kepada masyarakat untuk hidup berperaturan dan ia juga telah mengubah manusia hidup dalam era kegelapan serta kemunduran ke era kecemerlangan.



KAH KAH KAH
woit
bila najib cakap hal quran
maknanya babi boleh terbang
maknanya ikan kayuh basikal
maknanya vincent tan jadi imam
maknanya tan seri ta pergi umrah
maknanya ini tanda azeez tabung haji
bersalin kulit jadi cerah
kah kah kah

BABi TERBANG



------------

WIRA NEGARA







WiRA NEGARA


JUJU


BERSiH





SIAPA MEREKA


NURSHAMSiAH 

SHAMSUDDi

 &


ABD RAHMAN


---------------

JANGAN DENGAR FITNAH





AWAS!

FiTNAH
jangan sebar fitnah
jangan dengar khabar angin
rosmah mansor belum kena tangkap
rosmah mansor masih  di putrajaya
jangan percaya berita angin
tidak ada kapal terbang
lari ke kazakhtan
semua fitnah
semua tohmah


INi

GAMBAR 

FiTNAH

--------

AKU CEMBURU PADA MU






LAMA TAK 

DENGAR

CEMBURU

ZAMAN

 MADEY 

SELALU

Najib
SHAH ALAM - “Mereka yang berterusan menghentam dan menyebar fitnah terhadap  Najib  Razak sebenarnya berasa cemburu dengan kejayaan beliau,” kata Salleh Said Keruak.


KAH KAH KAH
woit
betul tepat
dunia sangat cemburu
ramai rakyat cemburu
media barat cemburu
media kapir lagi cemburu
cemburu kerana 
mat najib ada bini badak
kah kah kah
bukan senang berbini badak
kah kah kah
kencing saje satu kolam renang
berak saje satu busut jantan
bila rosmah sendawa jadi ribut
bila rosmah berjogging 
sabah gempa bumi
tu pasal dunia cemburu

PUNYA TUUUR

------------

SATU MALAYSIA TUNGGU






SATU

 MALAYSiA

 TUNGGU



KAH KAH KAH

bila nak serbu 

nak tangkap 

komputer lagi

kah kah kah

OH! KOMPUTER




-----------------

INI BUKAN FITNAH





FiTNAH 

LAGi KE?


‘Akaun Rosmah’ dimasukkan RM1 berkali-kali sejak dibocorkan Sarawak Report 

Sejak disiarkan laman pembocor rahsia Sarawak Report, akaun yang didakwa milik  Rosmah Mansor dihujani deposit percubaan daripada sebilangan rakyat Malaysia yang ingin mengesahkan kewujudan akaun itu.
Individu pertama yang cuba mengesahkan kewujudan akaun atas nama "Rosmah Binti Mansor" itu adalah Satees Muniandy yang cuba memindahkan RM1 kepada akaun sekitar jam 8.30 malam semalam.
Satees memuat naik rakaman skrin proses perbankan atas talian menerusi laman Maybank2u dan imej tersebut dikongsi sebahagian pengguna Facebook yang mengikuti perkembangan politik Malaysia.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/akaun-rosmah-dimasukkan-rm1-berkali-kali-sejak-dibocorkan-sarawak-report#sthash.1Ft2XoOl.dpuf



KAH KAH KAH
woit
nak cakap apo lagi
nak bukti apo lagi
ini bukan orang menyamar
tak ada siapa boleh menyamar 
mustahil dapat nyamar jadi rosmah
dah banyak cuba
semua gagal
gagal meleset
mustahil akan dapat beli coli
mustahil jumpa seluar dalam
sais xxxxxxxxxxxxxxlllllllllllll
kah kah kah

APO PUNYO

--------------

PUNAT HAJI HADI




     PUNAT HAJI HADI
Amanat baru Hj Hadi.."..barangsiapa yang mengutuk dan menghina Najib dan Rosmah..maka akan jatuh kafirlah mereka..barangsiapa yang telan pil kuda..akan murtad lah ia..."...kahkahkah on SIAPA CHINA TEMBAM INI
Publish | Delete | Spam
Arie_73
on 7/10/15

-----------

APA BEZANYA YANG INI DENGAN YANG ITU




SANDiWARA

apa jadi 

siasatan diraja 

sabah?


Jangan persoal wibawa kami, kata pasukan khas

Pasukan petugas khas menyiasat dakwaan pemindahan wang sebanyak AS$700 juta (RM2.67 bilion) ke akaun  Najib Razak yang didakwa berasal daripada 1Malaysia Development Berhad (1MDB), merayu orang ramai agar tidak mempertikaikan kredibiliti mereka dalam melakukan siasatan.
Rayuan itu dibuat sewaktu Jabatan Peguam Negara serta tiga agensi penguatkuasa lain dikritik ramai pihak ekoran struktur birokrasi mereka yang menyaksikan mereka selama ini melapor kepada pihak disiasatnya sekarang iaitu perdana menteri Malaysia
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-persoal-wibawa-kami-kata-pasukan-khas#sthash.uc877lJc.dpuf

KAH KAH KAH
woit kenapa tak boleh persoal
apa beza yang ini dengan yang lain
rakyat persoal kerana
banyak kes tipu:
1- razak baginda kes bunuh tak ada rayuan
2- mahasiswa anti ISA kerajaan rayu
3- teoh beng hock cekik leher sendiri
4- aminulrahid tetiba ada parang dlm kereta
5- francis udayapan bergari tapi boleh lari

POOORAH

---------------