.

Rabu, 18 November 2009

IBU BAPA AMBIL PERHATIAN !TERIMA KASEH - BUKAN SUSAH NAK JADI JAMES BOND - MESTI BERANI
JAMES BOND KITA TELAH MENEMUI KANG KONG

jeng! jeng!jeng! hasil usaha pak sibuk gua,ni hasil gua korek:

nama kangkong2 trsebut:

Name: Zoharah bte Omar
Position: Senior Lecturer
Qualifications : L.L.B. (Hons)(UIA), M.S. (HRD)(UPM), Ph.D Psychology (UKM)
Department: Professional Development and Continuing Education
Area of Specialization: Human Resource Development

Name: Turiman bin Suandi
Position: Professor / Deputy Dean (Student Affairs & QA) of School of Graduate Studies
Qualifications : Dip. Animal Health and Prod. (UPM), B.S. (Florida), M.S., Ph.D. (Ohio State)
Department: Professional Development and Continuing Education
Area of Specialization: Youth & Development

tajuk buku hasil plagiat depa:
Writing An Effective Resume
No ISDN 9832871107

dikatakan diplagiat hampir word-by-word dari universiti2 terkemuka di US..

nota:
kalau di negara kapir
yang rakyatnya tak sembahyang
yang tak percaya agama
dua ekor kang kong ini telah lama kena buang
sudah lunyai kena cincang
akan digantung dari dunia akedemia
akan heboh seluruh negara
ini penipuan – terang-terang menipu
ini menipu melayu

ibu bapa yang ada anak anak belajar di universiti
terutama di upm dimana dua ekor kang kong ini
sedang menjalar sila ambil perhatian.
bayangkan kalau cik gu meniru
anak murid bangang jadi katak puru kah kah kah
CUBA SAMA SAMA KITA FIKIRKANBILA AGAKNYA MELAYU AKAN SEDAR MEREKA DITIPU
PROJEK PEMBODOHAN ORANG MELAYU

United Malays National Organisation berkhayal bahawa gerombolan mereka sahaja yang mewakili Orang Melayu. Ini sebenarnya satu dongeng. Kesah dongeng ini sengaja disebarkan untuk membodohkan fikrah orang Melayu.

Projek pembodohan Melayu ini adalah sebahagian dari strateji politik United Malays National Organisation. Selama lebih dari 50 tahun proses pembodohkan ini telah dilakukan. United Malays National Organisation amat amat sedar tanpa projek pembodohan ini mereka akan hilang kuasa untuk memerintah.

Kalau di zaman fedual dahulu – orang-orang Melayu dibodohkan dengan pelbagai dongeng tentang daulat raja, tentang hikmat raja, tentang kehebatan raja, tentang ilmu raja atau tentang raja yang mewakili tuhan di bumi ini. Ini semuanya dongeng. Semua ini adalah sebahagian dari projek membodohkan Melayu.

United Malays National Organisation tidak mahu orang Melayu memiliki fikrah dan berkeupayaan untuk berfikir secara bebas. Susuk yang memiliki fikrah dan berkeupayaan berfikir secara bebas pasti akan menjauhkan diri dari gerombolan ini. Manusia yang berfikir akan berkeupayaan untuk melihat tipu belit yang sedang dijalankan oleh gerombolan ini.

Projek pembodohan ini ada yang dijalankan dengan licik sehingga tidak dapat dilihat. Ada pula projek ini yang amat jelas dapat dilihat. Projek pembodohkan yang licik dan yang terang berjalan serentak untuk membonsaikan akal fikrah manusia Melayu.

Cara Pertama:


Menakut-nakutkan Melayu tentang bahaya orang asing. Orang asing yang dimaksudkan oleh gerombolan ini tidak lain dan tidak bukan ialah orang China. Orang-orang China akan dijadikan ‘hantu’ untuk terus menakut-nakutkan orang Melayu.

Akan ditimbulkan pelbagai cerita untuk membuktikan bahawa ekonomi negara ini dimiliki oleh orang China. Racun bencikan China ini telah memandulkan fikrah orang Melayu untuk melihat dengan jelas bahawa wujud persekongkolan yang maha intim antara kroni gerombolan United Malays National Organisation dengan para cukong China.

Para cukong China yang membuat harta kekayaan sebenarnya bekerjasama dengan gerombolan United Malays National Organisation. Kerjasama mereka seperti Abang dengan Adik.

Cuba kita kembali kepada kes Bank Bumiputera yang lingkup pada tahun 80’an dahulu. Nama seperti Hashim Shamsuddin dan Lorraine Osman akan muncul. Ini akan diikuti dengan nama George Tan. Siapakah Loraine Osman ini? Maloan ini tidak lain dan tidak bukan ialah bendahari gerombolan sendiri.

Ini hanyalah satu contoh dari bejuta juta contoh yang lain. Ini belum lagi diambil kira kes PKFZ, Bakun , Pewaja, Formula 1, Moonson Cup, KLCC – dimana wujud kerjasama antara gerombolan dengan ‘orang asing’ untuk menjarah negara.

Cara ke dua:


Menyebar berita dongeng bahawa sesiapa yang menentang United Malays National Organisation bererti menentang raja dan monarki. Ini bukan sahaja dongeng tetapi cerita lawak.

Orang-orang Melayu sengaja dibodohkan dan tidak diarifkan untuk memahami bahawa melawan/menentang/mengkrtitik sistem monarki ini bukan sesuatu yang pelik atau menghairankan.

Dalam sejarah negara Arab banyak raja-raja dalam telah dichampakkan ke dalam tong sampah sejarah. Raja Feisal dari Iraq, Raja Farouk dari Mesir, Raja Idris dari Libya, Raja dari Segala Raja Ahmad Reza Pahlevi dari Iran – semuanya dihumbankan. Justeru – menentang monarki bukan sesuatu yang asing dalam sejarah tamadun manusia. Malah menentang monarki adalah tindakan progresif dan maju.

Tetapi orang Melayu sengaja dibodohkan agar terus terperangkap untuk tunduk melutut tanpa berfikir. Orang Melayu tidak diberi kefahaman yang jelas bahawa : menjunjung ke bawah duli itu ertinya menjunjung tapak kaki. Orang Melayu tidak diberitahu bahawa : pacal itu ertinya anak anjing.

Patek pacal yang hina menyembah duli tuanku bermakna : saya ini anak anjing yang hina menjunjung tapak kaki kamu. Bukan kah ini kerja bodoh dan memperbodohkan diri sendiri. Kenapa orang Melayu dibodohkan sebagini. Kenapa orang Mealyu mahu menjadi bodoh dan terus dibodohkan.

Cara ketiga:

Sesiapa yang menentang United Malays National Organistion di katakan menentang Islam. Ini juga adalah projek membodohkan orang Melayu. Bagaimana menentang gerombolan ini disangkut pautkan dengan agama tidak pula dilakar dengan jelas.

Islam ialah agama kepercayaan. Manakala United Malays National Organistion adalah satu gerombolan politik. Islam telah wujud 1500 tahun dahulu. Gerombolan yang beroperasi hari ini hanya wujud semenjak tahun 1988 dahulu. Manusia Melayu telah menganut Islam 500 tahun dahulu dan tidak ada sangkut paut dengan United Malauys National Organisation.

Manusia Melayu menganut Islam bukan kerana United Malays National Organisation. Mereka menganut Islam kerana satu kepercayaan agama.

Tetapi orang Melayu di Malaysia ini terus ditakut-takutkan seolah-olah gerombolan ini adalah wakil tuhan di atas bumi ini. Ini karut. Tidak ada sesiapa yang mewakili tuhan diatas bumi ini. Menentang United Malays National Organisation bukan menentang agama, bukan menentang Islam dan bukan menentang Tuhan.

Yang Maha Esa tidak pernah melantik United Malays National Organistion untuk menjadi wakil. Malah Yang Maha Esa tidak juga melantik Pope, Sami, Dalai, Ayahtollah, Padri, Rabbai – untuk menjadi wakil.

Apa yang terjadi ialah para agamawan ini adalah orang-orang yang beramal dan beribadat. Mereka mengikut selurus dan setepat mungkin ajaran-ajaran dari kitab-kitab suci. Semua mereka adalah manusia yang sama seperti Mak Cik dan Pak Cik di Felda Sungai Rokan – bezanya mereka boleh befikir dan berilmu.

Ahkirnya:


Projek pembodohan Melayu ini telah dibudayakan. Ini bererti ianya telah menjadi sebahagian dari proses budaya pemikiran Melayu. Lembaga-lembaga daulah yang wujud telah diarahkan untuk terus menjalankan projek pembodohan ini.

Kaedah pembelajaran dan media adalah dua lembaga yang digunakan untuk projek membodohkan Melayu. Media Melayu jika dibandingkan dengan media yang bukan Melayu amat ketara bezanya. Tahap laporan berita, tahap tulisan rencana, tahap soal jawab agama dalam media Melayu – semuanya memiliki nilai bodoh yang amat tinggi.

Bagitu kaedah permbelajaran dan keilmuan. Anak-anak muda Melayu terus diperbodohkan dalam sistem pembelajaran yang sedia wujud. Justeru kerana itu ibu bapa dalam masyarakat China tidak mahu anak anak mereka masuk ke sekolah aliran Melayu. Mereka tidak mahu anak anak mereka jadi bodoh. Dalam masa yang sama , makin ramai ibu bapa Melayu telah mula menghantar anak-anak mereka ke sekolah aliran China. Di sekolah aliran bukan Melayu masih ada peluang untuk anak-anak sekolah ini diajar untuk berfikir bukan diajar untuk menjadi bodoh.

Kemelut politik hari ini adalah hasil dari projek pembodohan orang Melayu. Masih ramai lagi orang Melayu yang bodoh sehingga mereka gagal untuk membezakan apa yang betul dan apa yang salah. Apa yang hak dan apa yang batil. Projek bodoh ini telah juga memesongkan nilai budaya orang Melayu.

Orang Melayu yang telah dibodohkan gagal melihat bahaya rasuah malah mereka dengan bangga akan mengangkat pemimpin pengamal rasuah. Orang Melayu yang telah berjaya dibodohkan gagal melihat bagaimana sistem kehakiman dan keadilan dalam negara ini boleh dijual beli. Mereka ini terus ingin menjadi bodoh.

Orang Melayu yang ingin terus menjadi bodoh ini gagal melihat pembunuh, pencolek, pengambil rasuah – bukan satu pekerjaan salah. Budaya songsang lagi bodoh ini melihat kejahatan itu baik dan suci kerana ianya dilakukan oleh manusia Melayu beragama Islam yang memiliki kad gerombolan United Malays National Organisation.(TT)
THE BEAUTY AND THE BEASTTHE WORLD IS WAITING FOR HER

THE WORLD IS TRYING TO RUN AWAY FROM HER

ROSMAH BERHASRAT BAWA BUSANA MUSLIM KE AMERIKA SYARIKAT - melayau

Rosmah Mansor berharap dapat menyampaikan hasrat untuk mengadakan pertunjukan fesyen Busana Muslim kepada Wanita Pertama Amerika Syarikat Michelle Obama tahun depan.

Beliau berkata, niatnya itu boleh dijayakan jika terdapat majlis pertemuan isteri-isteri pemimpin semasa berlangsungnya Persidangan Nuklear di Washington April nanti.

"Saya berharap dapat pergi bersama dan akan sampaikan niat untuk membawa rekaan Busana Muslim ini ke AS dan negara-negara barat lain,” katanya.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

woit…HABISLAAA AMERIKA… kah kah kah…

kah kah kah… TAK KAN FESHEN SHOW TAK ADA MODEL…kah kah kah…

kah kah kah… SIAPA AGAKNYA YANG AKAN JADI MODEL BUAT CAT WALK...… kah kah kah..

kah kah kah...TAK KAN YANG CUN DAN SLIM... kah kah kah..

woit… NI MODEL SIAS BERAPA… kah kah kah…

kah kah kah….MESTI SAIS XXXXXXXL ……kah kah kah…

kah kah kah… HABIS LAH NAOMI CAMPELL… KATE MOSS… TAK DAPAT CARI MAKAN…. kah kah kah…

kah kah kah… BIK MAMA PROMOTE …SAIS XXXXXXXL… kah kah kahCAKAP LEBIH - AIR LIOR MELELEHKEKUATAN RAKYAT TIDAK TERALAHKAN
BN SEDIA BERTANDING DI KOTA SIPUTEH : NAJIB
- mStar

Barisan Nasional (BN) sudah bersedia untuk bertanding dalam pilihan raya kecil .

Najib yang juga Pengerusi BN berkata, BN akan menghormati keputusan mahkamah yang mengisytiharkan kerusi Kota Siputeh kosong dan akan bertindak mengikut undang-undang.

KAH KAH KAH…

woit… HEBAT… BERANI… TAK GENTAR… kah kah kah..

kah kah kah… DAH TANYA SUAMI KE BELUM ?... kah kah kah…

kah kah kah.. BUATLAH MACAM PENANTI.. BARU HEBAT... kah kah kah...


PAKATAN CABAR BN BIARKAN DUN SIPUTEH KOSONG – harakah daily

Pakatan Rakyat mencabar Umno agar tidak membuat rayuan di mahkamah bagi membolehkan pilihanraya kecil di Dun Kota Seputeh berjalan sebagaimana yang sepatutnya.

Demikian kenyataan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim petang tadi, selepas selesai mesyuarat Pakatan Rakyat di Parlimen. Turut serta dalam sidang media bersama PR itu ialah Presiden PAS, Abdul Hadi Awang; Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan beberapa pimpinan tertinggi parti masing-masing.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh menjelaskan bahawa PKR dan DAP sebulat suara akan membantu PAS, jika pilihanraya kecil berlaku kelak.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… INI BARU BETUL BETUL BERANI… kah kah kah..

kah kah kah….BARU BOLEH TUNJUK HEBAT… kah kah kah..

kah kah kah… TEST MARKET… ADA SOKONGAN ATAU TIDAK… kah kah kah…


BEKAS ADUN SIPUTEH FAIL RAYUAN


Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kota Siputeh, Abu Hassan Sarif, hari ini memfailkan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi di sini yang mengisytiharkan kerusi itu kosong dan beliau tidak lagi wakil rakyat kawasan itu.

Abu Hassan memfailkan notis rayuan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini pada 1.35 tengah hari melalui peguamnya, Mohd Hafarizam Harun.

KAH KAH KAH…

woit… TAKUT PULAK… kah kah kah..

kah kah kah... POTONG STIM LAA MALAON INI... kah kah kah

kah kah kah… MULA CAKAP BERANI SANGAT… kah kah kah..

kah kah kah…PASAL APA BUAT RAYUAN… kah kah kah..

woit… RAYUAN INI SAMPAI BILA?... kah kah kah..

kah kah kah… INI SENGAJA DI LAMBAT LAMBATKAN…kah kah kah..

woit… SETAHUN LAGI… TAK ADA PILIHANRAYA KECIL… kah kah kah..
PADAN MUKALAMAN PALING POPULAR BUKAN SAHAJA DI MALAYSIA TAPI DALAM DUNIA
HANYA 7 LAMAN WEB DAPAT 5 BINTANG : KSN

Hanya tujuh laman web atau 0.65 peratus daripada 1,192 portal dan laman web kendalian kementerian serta agensi kerajaan yang disenaraikan Perbadanan Pembangunan Multimedia (MDEC) memperoleh penilaian lima bintang, kata Ketua Setiausaha Negara, Mohd Sidek Hassan.

Beliau berkata, maklumat daripada laporan "Penilaian Laman Web dan Portal Kerajaan Malaysia 2009" itu ternyata amat mengecewakan kerana ia jelas menggambarkan angka laman web yang mendapat kualiti tinggi adalah sangat kecil berbanding jumlah keseluruhan.

"Semua ketua jabatan perlu melakukan sesuatu bagi memulihkan imej mereka dan mendapatkan semula keyakinan rakyat.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… TAK CAKAP… MACAM MANA DI NILAI…kah kah kah…

kah kah kah…. CAKAPLAH TERANG TERANG… TAK ADA PENGUNJUNG…kah kah kah…

kah kah kah..SIAPA NAK MASUK LAMAN GEROMBOLAN… kah kah kah..

kah kah kah… TAK KOOL DAN TAK UP TO DATE…. kah kah kah…

kah kah kah.. TAK ADA PULAK CERITA CARPET MAN…LAGI TAK SYIOK.. kah kah kah…

woit… MANA ADA ANAK MUDA NAK MASUK… LAMAN SKEMA…kah kah kah..MENIPU MELAYU LAGIBELUM WAJIB PENGGANGGUR DAFTER KEM SUMBER MANUSIA
- melayau

Kerajaan belum berhasrat mewujudkan undang-undang khusus bagi mewajibkan semua penganggur berdaftar dengan Kementerian Sumber Manusia.

Timbalan Menteri Sumber Manusia Maznah Mazlan berkata, pemerhatian kementerian mendapati tidak ada negara di dunia yang mewajibkan penganggur untuk mendaftar.

Beliau berkata demikian bagi menjawab soalan M Kulasegaran (DAP-Ipoh Barat) pada persidangan Dewan Rakyat di sini hari ini mengenai sama ada kerajaan berniat mewajibkan semua penganggur mendaftar diri dengan kementerian dan apakah statistik pengangguran boleh diperoleh untuk membuat perancangan bagi dasar kerajaan.

KAH KAH KAH…

woit… TOLONG LAH JANGAN TIPU MELAYU… kah kah kah…

woit… HENTIKAN LAH PROJEK MEMBODOHKAN MELAYU… kah kah kah..

woit…APAKAH BODOH SANGAT MUNKEE INI…kah kah kah…

kah kah kah… MACAM MANA JADI MENTERI SUMBER MANUSIA…kah kah kah..

kah kah kah... KALAU TAK DAFTAR ..MANA NAK TAHU JUMLAH MENGANGGUR...kah kah kah..

woit... MAIN AGAK AGAK... kah kah kah..

woit… DI BARAT SEMUA YANG MENGANGGUR DIDAFTAR…TU PASAL MEREKA TAHU BERAPA YANG TAK BEKERJA… kah kah kah..

woit… BANGANG…kah kah kah…

woit… YANG TAK BEKERJA DI BARAT AKAN MENDAFTAR UNTUK DAPAT SAKU…kah kah kah…

kah kah kah… DAPAT DUIT BULANAN UNTUK SARA HIDUP… kah kah kah…

woit… APA LAH SILAPNYA NEGARA KITA INI… MENTERINYA BUKAN SAHAJA BODOH TETAPI BANGANG JUGA… kah kah kah