.

Rabu, 9 Mac 2011

AMARAN JANGAN TIPU PILIHANRAYA!!!
SAMA TAK SERUPA


Minggu lalu telinga kita hingar bingar. Pendengaran kita haru biru. Keadaan jadi kuntau muntau. Ini kerana ada beberapa ekor Pak Menteri telah bersilat lidah cuba membuktikan bahawa Malaysia dan Asia Barat tidak sama.

Bila sahaja mereka mula membuka mulut, kita telah nampak yang mereka cuba melebong. Pak Menteri ini amat gerun untuk menyebut nama Tunisia dan nama Mesir. Yang disebut nama Asia Barat.

Lalu kita bertanya : Ikan pekasam jenis apa yang dipanggil Asia Barat ini. Negara yang mana satu namanya Asia Barat. Ini tidak pula dijelaskan untuk Mak Cik Felda yang melopong mendengar labon Pak Menteri yang sedang berceramah di Kerdau dan di Merlimau. Sedih dan sayu memikirkan Mak Cik Felda yang terus menerus kena tipu.

Dari pendekatan saikoloji amat jelas Pak Menteri ini takut untuk menyebut nama Tunisia. Ini kerana ada bunyi… SIA di belakangnya. Badan Pak Menteri mengigil sejuk mendengar nama Mesir kerana nama negara ini bermula dengan huruf M. Mereka akan sakit jiwa apabila mendengar atau membaca apa sahaja berita tentang Mesir atau Tunisia, Bahrainisia, Yemenisia, Jordanisia atau Libyasia.

Seperti Pak Pandir – nama-nama negara Arab ini telah menjadi:
Tok Tok Kai
Serondong batang
Apa hinggap di tengah belakang

Memang betul Mesir dan Malaysia tidak serupa. Memang betul Tunisia dan Malaysia bunyinya sama tetapi satu di bumi tropikal dan satu di Laut Tengah. Sungai Nil dan Sungai Klang tidak serupa. Pokok durian dan pokok tamar tidak serupa. Kulit sawo matang Melayu dengan kulit buah zaiton Arab tidak serupa.

Tidak serupa bukan bermakna tidak sama. Pokok durian dan tamar adalah pokok. Sungai Nil dan Sungai Klang adalah sungai. Justeru, warga Mesir dan warga Malaysia ada manusia. Warga Mesir bukannya kambing dan warga Malaysia bukan kaldai. Jika diterima hakikat bahawa warga Mesir dan Malaysia ini manusia maka mereka akan memiliki ciri-ciri kemanusiaan yang sama.

Yang pokoknya – rakyat di Mesir menuntut keadilan dan turun ke jalan raya melawan kezaliman. Rakyat di Malaysia juga menuntut keadilan dan turun ke jalan raya melawan kezaliman. Ini asas kesamaan. Ini hakikat. Ini realpolitik – bukan politik berkempen untuk menjadi ketua bahagian Kampong Gagu.

Kita pun jadi hairan dan tertanya-tanya. Kenapa Pak Menteri ini risau kalau Mesir dan Malaysia tidak sama. Kalau Tunisia dan Malaysia tidak sama? Kenapa mula melebong panjang dengan teori bahawa Malaysia ini berbeza dari Mesir. Malaysia ini spesial. Malaysia ini lain. Dan Malaysia ini unik.

Betul ke?

Mari kita lihat persamaan antara Mesir dan Malaysia. Mula-mula mari kita lupakan huruf M yang tidak membawa apa-apa makna yang mendalam kecuali untuk Pak Menteri yang takut dengan Tok Tok Kai yang akan hinggap ke atas belakangnya.

Paling menonjol persamaan Mesir dengan Malaysia ialah kedua-dua negara ini sedang diperintah dibawah undang-undang darurat. Di Mesir undang-undang darurat di istiharkan semenjak tahun 1981 – apabila Presiden Sadat mati dibunuh. Hingga ke hari ini undang-undang darurat ini masih diguna pakai untuk memukul musuh politik rejim Mubarak.

Di Malaysia – ramai warga tidak sedar – bahawa kita di Malaysia ini masih tertaklok di bawah undang-undang darurat. Pertama diistiharkan oleh British pada 20 Jun 1948, kemudian oleh Mageran tahun 1969 dan pada tahun 1974. Undang-undang darurat ini masih diguna pakai. Kerana itu jika kita duduk lima orang di warong, mengikut tafsir undang-uandang darurat kita boleh ditangkap. Lebih dari tiga orang akan ditafsir sebagai perhimpunan haram. Larang-larangan yang sedang menafikan hak asasi kita untuk berkumpul itu adalah sebahagian dari undang-undang darurat peninggalan British.

Undang-undang darurat ini digunakan oleh British untuk memastikan penjajah British akan terus berkuasa di Tanah Melayu ketika Parti Komunis Malaya sedang mengangkat senjata melawan mereka. Undang-undang darurat yang sama tidak pernah dimansuhkan oleh parlimen walau pun British telah lama lari. Undang-undang British ini terus digunakan oleh United Malay National Organistation untuk memastikan mereka terus berkuasa dan memastikan Pakatan Rakyat mustahil akan sampai ke Putrajaya kecuali naik bas.

Mesir dan Malaysia sama-sama mengakui bahawa negara ini mengamalkan sistem demokrasi dengan pilihanraya. Mesir ada parlimen, perdana menteri, menteri dan presiden. Semua ini dipilih melalui pilihanraya. Tidak berbeza dengan Malaysia – hanya di Malaysia kita tidak ada Presiden.

Mubarak telah menjadi Presiden semenjak tahun 1981. Awalnya Mubarak telah dilantik oleh parlimen untuk menjadi Presiden. Pada tahun 2005 perlembagaan telah diubah. Perubahan tahun 2005 ini membolehkan Mubarak dipilih melalui pilihanraya untuk menjadi Presiden selama 6 tahun lagi. Lihat bagaimana parlimen dan perlembagaan diubah suai untuk memastikkan Mubarak terus berkuasa.

Di Malaysia selama lebih 50 tahun proses pilihanraya ini telah dimanipulasi untuk memastikan United Malay National Organisation terus berkuasa. Ini sama seperti di Mesir. Jangan lupa bagaimana Mahathir Muhamad telah mengubah perlembagaan untuk memastikan sesudah tiga tahun parlimen – tidak akan ada lagi pilihanraya kecil jika kerusi itu telah kosong. Juga sesiapa yang meletak jawatan dari Parlimen atau Dun akan dinafikan untuk bertanding selama lima tahun. Semua ini adalah kerja jahat United Malays National Organisation untuk memastikan parti ini terus berkuasa.

Pilihanraya di Mesir dan di Malaysia sedang digunakan untuk menipu orang ramai agar tunduk dan memberikan kuasa kepada National Democratic Party dan United Malays National Organisation.

Apa yang amat-amat dibenci oleh warga Mesir? Apa pula sebenarnya yang dibenci oleh warga Malaysia?

Mubarak telah menggunakan undang-undang parlimen untuk menangkap musuh politik. Di Mesir ada ISA dan di Malaysia juga ada ISA. Ramai ahli politik Mesir yang ditahan berbelas-belas tahun dalam penjara tanpa bicara. Ini sama seperti di Malaysia. Musuh politk United Malays National Organisation dahulunya dituduh komunis dan sosialis, ini sama seperti tuduhan yang telah digunakan oleh Mubarak.

Hari ini musuh politik Mesir ialah gulungan agama yang dituduh sebagai extremis Islam. Ramai aktivis dan pemimpin parti Ikhwan Muslimin yang merengkok dalam penjara Mubarak. Extremis Islam ini juga adalah tuduhan yang digunakan oleh United Malays National Organisation terhadap musuh politiknya. Sila ingatkan kembali kepada Al-Maunah dan KMM - mereka ini ditahan tanpa bicara di Kamunting. Tuduhan ‘ extremis Islam’ ini amat menyenangkan telinga kuasa imperial Amerika yang sedang melancarkan serangan terhadap Islam.

RTM – Radio dan Telivisen Mesir dan RTM Angkasapuri tidak banyak bezanya. Tidak ada suara dan pandangan yang berbeza yang mungkin kedengaran dari siaran kedua-dua RTM. Kedua-dua RTM telah digunakan untuk menipu dan mengkaburi pandangan orang ramai terhadap apa yang sebenarnya berlaku.

Kalau di Malaysia ini kita memerlukan lesen untuk mencetak akhbar.Di Mesir juga ada undang-undang yang sama. Media amat dikongkong dan dikawal untuk memastikan rejim Mubarak akan terus berkuasa.

Pada 1 Januari tahun ini satu letupan telah berlaku didalam sebuah gereja Kristian di Iskandariah. Pada 8 Januari 2010 tiga buah gereja di Malaysia tekah terbakar. Baru-baru ini sesudah Mubarak dihalau keluar telah ditemui bukti bahawa pembakaran ini dirancang oleh menteri dalam rejim Mubarak sendiri. Ini dilakukan untuk memastikan ada ketegangan agama. Ketegangan ini amat baik untuk rejim Mubarak meneruskan kuasa. Bila rakyat pecah maka senang untuk diperintah.

Manakala pembakaran gereja di Malaysia ini kesnya hilang lesap entah kemana. Tetapi jari telunjuk telah mula menunjukkan bahawa dibelakang kerja jahat ini adalah mereka yang ingin meneruskan ketegangan bangsa-bangsa. Ketegangan bangsa-bangsa akan menakut-nakutkan orang Melayu. Apabila orang Melayu takut maka mereka seperti warga Mesir akan menyembah Mubarak minta tolong.

Rasuah dan penyalah gunaan kuasa ini telah menjadi pekara biasa di Mesir dan di Malaysia. Mereka yang rapat dengan kuasa akan terlepas dari hukuman. Lihat sahaja kes pembunuhan Altantuya. Najib Razak tidak pernah dipanggil oleh mahkamah walau pun Altantuya adalah bekas kekasih Najib mengikut akuan bersumpah PI Balasubramaniam.

Mati dalam penjara dan lokap menjadi lumrah di Malaysia dan Mesir. Pada 6 June 2010 dahulu Khaled Muhamaded Said berumur 28 tahun telah dibunuh oleh polis di Iskandariah. Pada 16 Julai 2009 Teoh Beng Hock telah mati terbunuh di Shah Alam. Ini belum lagi diambil kira nama seperti Francis, Kugan dan Aminuirasyid yang kini menjadi statistik mangsa pembunuhan oleh gengster berpakaian seragam.

Dalam semua kemarahan dan kebencian terhadap National Democratic Party dan United Malays National Organisation yang paling nyata ialah warga Mesir dan warga Malaysia marah kerana mereka ditipu dalam pilihanraya. Mereka dibodoh bodoh-bodohkan. Mereka digula-gulakan.

Pilihanraya dijalankan dengan tipu muslihat yang licik untuk memastikan National Democratic Party dan United Malays National Organisation menang. Selama 30 tahun warga Mesir ditipu dengan pilihanraya. Selama 30 warga Tunisia ditipu melalui pilihanraya. Selama 40 tahun warga Libya ditipu dengan pilihanraya. Akhirnya mereka turun ke jalan raya.

Pak Menteri yang memberi amaran akan menangkap pemimpin parti pembangkang dengan ISA itu bermata songsang. Menteri ini terlupa , amaran jenis yang sama juga telah dihebohkan oleh Mubarak. Tak ada sesiapa ambil pot. Sebenarnya rakyat sedang memberi amaran kepada para menteri agar jangan menipu dalam pilihanraya. Jika menipu dalam pilihanraya maka warga Malaysia akan memilih jalan raya untuk mengganti kerajaan.

Hampir terlupa – dalam sejarah tamadun Mesir – warga Mesir telah pernah bangun melawan Firaun yang zalim dan mungkar. Dalam sejarah tamadun Malaysia, warga Malaysia pun pernah bangun melawan Firaun, malah lebih ganas, lebih zalim dan munkar dengan nama Mahafiraun a.k.a Mahathir Muhamad. (TT)

nota:
ini bahagian akhir tentang
pergolakan di negara arab.
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN keluaran
terbaru - sila dapatkan dalam
pasaran sekarang


KATA KATA HIKMAT ORANG MELAYUAJARAN DATUK NENEK MOYANGnota:
datuk nenek moyang kita
orang melayu telah bertemu dengan
orang orang dari kalinga di zaman
kerajaan melaka lagi.

kemudian british bawa masuk orang ini
dari merata tempat hinggakan tak diketahui
asal usul salasilah mereka

di penang ada yang mengakui sebagai syed
kalau dilahirkan hari jumaat
ada mengaku diri mereka keturunan sheikh
tapi ramai orang kalinga ini mengakui
sebagai melayu

lalu datu nenek moyang kita membuat ingatan
untuk cucu cicit yang akan datang:
kalau jumpa ular jumpa keling
ketuk kepala madey dulu
kah kah kah
ANWAR LEBEL MAHATHIR PEMBOHONG BESAR, PECAT KERANA TAKUT DICABAR
- minsider

Anwar Ibrahim membidas pelbagai dakwaan dibuat oleh bekas perdana menteri Mahathir Mohamad dalam buku autobiografinya yang dipasarkan bermula hari ini.

“ Mahathir pembohong besar, (dengan) amnesia yang selektif,” kata Anwar kepada The Malaysian Insider menerusi e-mel hari ini menjawab perkara-perkara disentuh bekas ketuanya itu dalam buku tersebut.


ANWAR : MAHATHIR TERDESAK ,CUBA LINDUNGI ANAKNYA – mkini

Tuduhan-tuduhan yang dilontar oleh Mahathir Mohamad terhadap i Anwar Ibrahim dalam buku 'A Doctor in the House' atau 'Doktor Dalam Rumah' adalah untuk menutup penyelewengan semasa pemerintahan mantan perdana menteri itu dan demi menjamin masa depan politik anaknya, Muhkriz, kata ketua pembangkang itu.

“Sebenarnya apa yang saya lihat ialah ketakutan dia (Mahathir) terhadap perubahan kerana kezaliman yang berlaku semasa pemerintahannya seperti yang didedahkan dalam buku Barry Wain:Malaysia Maverick. Beliau menghabiskan RM100 bilion lebih (duit rakyat), kata Anwar.

"Mahathir juga mahu menjamin masa depan anaknya seperti yang dilakukan oleh Hosni Mubarak terhadap anaknya Gamal. Dia mahu menjamin anaknya dalam golongan terulung di negara. Ini yang menjadi pertimbangan dia," kata Anwar kepada TVSelangor.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…BILA NAK TANGKAP MAKHLOK INI…. kah kah kah..

kah kah kah… MAKHLOK MENYAMAR SEBAGAI MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah…SEKARANG SUDAH TERBUKTI YANG MAKHLOK INI DARI INDIA… kah kah kah..

kah kah kah…MAKHLOK INI SUDAH TINGGALKAN BENIH … kah kah kah…

kah kah kah… TAK KAN KITA NAK ANAK CUCU CICIT KITA SEKALI LAGI KENA IKUT BAKA YANG TAK TENTU ASAL USUL INI… kah kah kah..

woit… BAHAYA WOIT… KALAU TAK TAHU ASAL USUL… kah kah kah..

kah kah kah..AMAT MERBAHAYA ...TAK TAHU DARI BANI MANA... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU DARI KEPALA BANA MANA?.... kah kah kah...

TIGA DALAM SATU - ISAP - JOLOK DAN JARJIS
BERITA BARU MASUK


Mahkamah diberitahu Saiful kata dia berhenti dari pejabat Anwar sebab nak jadi Pilot.

Kkah kah kah kah kah kah kah ah kah kah kah ah kah kah kah kahha ha h ah ah ah ah ah ah ah ah ah ah ahha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

( Kalau saya mati ketawa, tolong saman Saiful - dari zunar)


INI DIA 3 DALAM SATUnota:
kena ambil latihan yoga
sebelum mecuba jolok isap dan ramas

anak anak dinasetkan jangan
cuba lakukan ini tanpa
panduan dari ibu bapa!!
!

MOHD SAIFUL DAKWA DADANYA DIRAMAS - meloya

Mohd. Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa diliwat oleh Anwar Ibrahim memberitahu seorang doktor patologi forensik bahawa terdapat cubaan seks oral tetapi dia menolak untuk melakukannya.

Dalam kejadian yang berlaku pada 26 Jun 2008 selama 30 minit itu, bekas pembantu peribadi Ketua Pembangkang berkenaan juga mendakwa dadanya telah diramas.

Bekas pegawai perubatan Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang kini bertugas di Hospital Sungai Buloh, Dr. Razuin Rahimi memberitahu Mahkamah Tinggi di sini hari ini, perkara tersebut dimaklumkan kepadanya semasa beliau mengambil latar belakang kejadian daripada Mohd. Saiful Bukhari.

Selain Razuin, pihak pendakwaan turut mendengar keterangan daripada Ketua Rekod Bahagian Pendaftaran Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Wilayah Persekutuan, Ahmad Jumadi Awang dan Ketua Staf kepada Anwar, Ibrahim Yakob.

Perbicaraan bersambung esok dengan keterangan daripada pegawai penyiasat, Supritendan Judy Blacious Pereira.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… BUKAN MAIN HEBAT PUNYA CERITA… kah kah kah..

kah kah kah…. JUBUR KENA JOLOK… kah kah kah..

kah kah kah… KOTE KENA ISAP…. kah kah kah..

kah kah kah… DADA KENA JARJIS…. kah kah kah…

kah kah kah... INI MACAM AJARAN PAK DUTA KITA BIJAK MENJARJIS... kah kah kah

woit..TAPI INI BUKAN BERTOGEL...INI TAHAP JIMNASTIK DI OLYMPIK... kah kah kah

kah kah kah… DALAM BUKU KAMASUTRA PUN TAK ADA POSISI INI… kah kah kah…

kah kah kah… INI DALAM BAHASA ARAB DI PANGGIL AL-SAIFULTON KONGKERON… kah kah kah

nota:
mungkin duta malaysia di washington dc
boleh membuat posisi ini
kerana selalu menjarjis jarjis
bontot pelayan bar
kah kah kah


TIGA PULUH SEMBILAN TAHUN KENA KENCINGINI UBAT ORANG BODOHnota:
setelah 39 tahun kena
kencing gerombolan
ubat terbaik ialah
minum air kencing gajah
sebagai penawar kah kah kahBENGANG DENGAN UMNO, AHLI CC GERAKAN KELUAR PARTY - mkini

Dr Hsu Dar Ren, pemimpin pusat Gerakan, memutuskan untuk keluar dari parti komponen BN itu dengan menuding jari ke arah Umno, yang menurutnya mendominasi kuasa politik perikatan tersebut.

Keputusan mengejut itu diumumkan Dr Hsu ketika genap tiga tahun negara mengadakan pilihan raya umum ke-12 di mana BN kehilangan tambahan empat negeri dan majoriti dua pertiga di parlimen pada 8 Mac 2008.

Antara negeri yang tumbang itu ialah Pulau Pinang di mana Gerakan mengetuai kerajaan negeri selama 39 tahun.

"Gerakan sebuah parti yang mempunyai ideologi baik untuk melahirkan masyarakat yang adil dan saksama di Malaysia. Ia juga mempunyai ramai ahli yang (sangat) berhati-hati dalam menerima ideologi ini.

"Malangnya, dalam rangka kerja BN, di mana dalam politik bertunjangkan kaum, hegemoni Umno lebih berkuasa, mustahil bagi Gerakan merealisasikan pendirian ini," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

"Saya telah membuat satu keputusan besar (hari ini).

"Saya telah memutuskan pada ulang tahun pilihan raya umum 8 Mac (hari ini), saya akan keluar Gerakan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… LAMA BETUL... BARU NAK SEDAR…. kah kah kah

kah kah kah..SUDAH 39 TAHUN KENA KENCING OLEH GEROMBOLAN… kah kah kah…

kah kah kah…SELAMA 39 TAHUN MALAON INI SENYAP… kah kah kah..

kah kah kah…DAH KALAH BARU NAK BERSUARA…. kah kah kah

kah kah kah…INI MACAM TRIK NAK CARI KERUSI DALAM PAKATAN RAKYAT… kah kah kah

kah kah kah..INI MACAM NAK CADANGAN DIRI JADI CALON PAKATAN... kah kah kah..

woit..KALAU KENA KENCING SEL:AMA 39 TAHUN… MESTI MUKA BANGANG.. TAK SEDAR SEDAR…kah kah kah..

kah kah kah…PADAN MUKA… kah kah kah

CADANGAN YANG TERBAIKINI SUDAH SILAPnota:
siapa tahu ini kereta siapa?
tak guna punya bodek
nak bodek - bodek lah bijak bijak
macam mana boleh nobatkan
braheng sebagai jaguh kampong
braheng ini bertaraf jaguh global
kah kah kah
IBRAHIM ALI CADANG WUJUDKAN SURUHANJAYA PELUCUTAN KERAKYATAAN – minsider

Seorang anggota Parlimen hari ini mencadangkan supaya suruhanjaya pelucutan kerakyatan diwujudkan bagi mengambil tindakan terhadap rakyat negara ini yang mencemarkan nama baik negara.

Ibrahim Ali berkata suruhanjaya itu perlu memandangkan kini terdapat trend di mana golongan tertentu cuba menimbulkan isu sensitif dan menghina kerajaan bagi mendapat sokongan politik, yang mana turut mencetuskan ketegangan di dalam negara.

“Saya cadangkan agar ia (suruhanjaya itu) diwujudkan bagi menghukum pihak yang cuba memburukkan negara di dalam dan di luar negara menggunakan media massa tidak kira kaum, Melayu, Cina atau India, sesiapa sahaja.

“Suruhanjaya ini perlu sebab buat apa seseorang itu jadi warganegara (Malaysia) tapi tidak setia dan melakukan kerja yang bercanggah dengan undang-undang (negara),” katanya ketika membahaskan usul menjunjung kasih titah Yang di-Pertuan Agong pada persidangan Dewan Rakyat hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… SETUJU…AMAT SETUJU… BAGUS CADANGAN INI…. TEPAT…kah kah kah..

kah kah kah..PERTAMA TARIK BALIK KERAKYATAAN IALAH MADEY …. kah kah kah..

kah kah kah.. KES TIPU MELAYU… DIA ORANG INDIA MENGAKU MELAYU….kah kah kah..

kah kah kah…BUKTI SAHEH SUDAH KELUAR…. kah kah kah…

woit… KEDUA KENA TARIK IALAH NAJIB… kah kah kah..

kah kah kah..BUKAN KERANA KES BUNUH ALTANTUYA… TAPI KES TAKUT SUAMI…. kah kah kah..

kah kah kah… KETIGA TARIK KERAKYATAAN IALAH BRAHENG ALI…. kah kah kah..

kah kah kah..KES MENYAMAR… BUKAN KATAK MENYAMAR SEBAGAI MANUSIA …kah kah kah..

kah kah kah…TAPI MENYAMAR MENGUBAH MUKA…. kah kah kah..

kah kah kah…KES MENYAMAR INI KALAU TAK PECAYA TANYA BEKAS PELAJAR ITM… kah kah kah..

woit..KES KE EMPAT TARIK BALIK KERAKYATAAN MUHYIDIN YASSIN.... kah kah kah..

kah kah kah...KERANA MUKA DIA BUAT RAYAT MALAYSIA TAK SELERA MAKAN... kah kah kah..

woit...KES KELIMA BIK MAMA...TARIK KERAKYATAAN ...KERANA MUKA MAKHLOK INI AMAT MENAKUTKAN KANAK KANAK ..kah kah kah..

kah kah kah...KANAK KANAK DARI UMUR SEPULUH TAHUN HINNGA YANG BELUM LAHIR TAKUT TENGOK MUKA MAKHLIOK INI... kah kah kah

woit.. TAK CAYA? INI FITNAH KE ?...kah kah kah..

kah ah kah.... CUBA BAYANGKAN MUKA MAKHLOK INI KETIKA PA CHU CHENG.... kah kah kah..

kah kah kah...JAMIN AIR MANI PUN TAKUT NAK KELUAR.... kah kah kah..

woit.. KES DALAM PERHATIAN : MAT BISUL... kah kah kah..

kah kah kah... KERANA PINJAM DUIT 15RIBU RINGGIT... TAK PULANG PULANG...kah kah kah

nota:
sila lihat dan cari
gambar lama braheng
kalaub ingat ini berita fitnah
gambar ini akan membuktikan
dengan jelas ini kes menyamar kah kah kah


DUA KALI TIPU
PILIHAN RAYA MALAYSIA ADIL, SETANDING NEGARA LAIN : NAZRI
- meloya

Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, pengendalian proses pilihan raya di negara ini dilaksanakan secara adil dan setanding dengan negara-negara lain.

Menolak dakwaan pembangkang bahawa proses pengendalian pilihan raya di negara ini tidak adil, Mohamed Nazri berkata, keputusan Pilihan Raya Umum ke-12 menjadi bukti jelas ketelusan pengendalian pilihan raya di negara ini.

“Selama hari ini tidak ada sebarang masalah dalam pengendalian proses pilihan raya di negara ini. Tidak timbul isu adil tidak adil. Malah pada pilihan raya umum 2008, menyaksikan Barisan Nasional kehilangan banyak kerusi.

LANCHOW ADIL

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


kah kah kah …ADIL KEPALA BAN APA…. kah kah kah…

kah kah kah…KALAU YANG INI ADIL… YANG TIPU MACAM MANA AGAKNYA… kah kah kah..

kah kah kah... SEMUA RAKYAT TAHU.. PILIHANRAYA MALAYSIA TIPU... kah kah kah...

kah kah kah.... CAKAP MALAON INI PUN CAKAP PENIPU... kah kah kah

woit.. INGAT RAKYAT MALAYSIA BANGANG... MEREKA TAK TAHU?.... kah kah kah...

kah kah kah...INGAT RAKYAT MALAYSIA BANGANG MACAM GEROMBOLAN... kah kah kah

woit…LANCHOW LAAAAA… PERGI LANCHOW LAAAA…. kah kah kah…INI JAWAPAN YANG BETUL


nota:
mb yang paling jujur
yang memberi jawapan
yang tepat kepada munkee
yang bernama nazreee
kah kah kah


BAGI KRONI BUAT DUIT
SETIKAWAN BUKAN LARI PULANGnota:
kalau rakyat mesir
menolak pelajar malaysia ini
dari belajar kembali di mesir
maka sentimen ini amat difahami

ketika mereka berjuang hang lari pulang
bila negara dah pulih hang datang

ini betul betul kurang sopan
kah kah kah


PINDAH RAKYAT MALAYSIA DARI MESIR LIBAT KOS RM50 JUTA - meloya

Kos keseluruhan bagi operasi pemindahan rakyat Malaysia dari Mesir menjangkau RM50 juta, kata Anifah Aman hari ini.

Beliau berkata, jumlah itu meliputi kos operasi tiga pesawat C-130 Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), pesawat khas Malaysia Airlines (MAS) dan Air Asia, tambang untuk penuntut Malaysia dari Jeddah dan tempat-tempat lain dengan menggunakan pesawat komersial.

"Kos itu juga meliputi pembiayaan makan minum dan tempat tinggal rakyat Malaysia di Jeddah dengan kerjasama Tabung Haji,” katanya menjawab soalan Mohamed Aziz (BN-Sri Gading) pada persidangan Dewan Rakyat hari ini.

Mohamed meminta penjelasan mengenai jumlah perbelanjaan yang ditanggung oleh kerajaan untuk membawa pulang rakyat Malaysia yang terperangkap di Mesir baru-baru ini dan apakah status terkini hubungan dua hala Malaysia dan Mesir.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… SIAPA LAH DAPAT KONTREK TERPIJAK INI?.... kah kah kah….

kah kah kah…UMANG AAAIII…. MACAM MANA JADI 50 JUTA…. kah kah kah..

woit…SIAPA AMBIL MATHS DAN SAINS DALAM BAHASA INGGERIS TOLONG KIRA SIKIT… kah kah kah..

kah kah kah…50 JUTA RINGGIT... MACAM TAK MASUK AKAL….kah kah kah..

kah kah akh…. DUIT SEBANYAK INI MACAM BOLEH BELI KAPAL TERBANG…. kah kah kah…

kazh kah kah…. MACAM ADA YANG SEDANG MENANGGUK IKAN DARI CELAH KANG KANG… kah kah kah…