Sabtu, 31 Disember 2011

DARI FAIL TUKAR TIUB - SURAT DARI PEMBACA




BERITA TERKINI JAM 11.20



pada jam 11.15 malam kampus UPSI
telah di kepong polis
semua jalan masuk telah ditutup
jalan besar ke tanjung malim ada road block
di setiap pintu UPSI ada polis berkawal
bukan suasana tahun baru tapi suasana perang



UCAPAN DARI TIM TUKAR TIUB







SEJARAH KALENDER HARI INI
selamat tahun baru
selamat menyambut kalender 2012
kalender yang dikenalkan oleh Pope Gregory XIII
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

woit...yang ini tak marah pulak
mauludul rasul nabi isa bising
yang ini tak tahu sejarah kut
tu pasal senyap
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

kenapa tak bising
kenapa tak meloncat loncat
kah kah kah
kah kah kah



SIAPA COOL SIAPA POYO





NOTA:
siapa cool
apa yang cool
apa yang chic
apa yang trendy

apa yang poyo
apa yang skema
apa yang mat bunga
apa yang square

akan mucul ditahun baru

selamat menyambut 2012


SURAT SURAT AKHIR


dibawah ini adalah surat surat
akhir tahun 2011 dari pembaca
inilah tahap pandangan pembaca
diharapkan tahun hadapan tahap
akan meninggi dan hujah akan mencerah

marilah kita sesama membawa pencerahan!






memang betul nabi isa bukan lahir 25 dicember ...tetapi itu adalah kepercayaan mereka,kita sendiri pun x jelas tentang kelahiran nabi isa,dan kita tak berapa nak sambut sebab nabi bagi umat dizaman kita dan akan datang hanyalah nabi muhammad,jika ada yang komplen murtad ke sambut maulid nabi isa..x murtad tak salah,kita menyambut ajelah dengan iringan doa dan munajat,tt tak suruh pun korang sambut krismas,krismas tu perayaan agama,maulid bukan perayaan agama,kita sambut maulid(kelahiran)biarpun kelahiran itu bukanlah tarikh sebenar..

tak salah..lagi pula ramai sambut maulidur rasul 12 rabiulawal,tetapi yang korang tak tau ada banyak pendapat ijmak ulamak nabi muhammad bukanlah dilahirkan 12 rabiulawal..ada yang mengatakan dia dilahirkan pada 10 rabiul awal,11,13 tetapi 12 dipilih kerana ia yang paling terhampir..dan dijadikan satu tarikh untuk menyambut kelahiran baginda..tetapi adakah kita menyambut maulid nabi dengan ucapan sekian2 xde..di maulidur rasul kita sambut dengan selawat, marhaban,tilawah dan bergai2..jadi apa masalahnya?

xde masalah..dan harus diingat nabi isa belum wafat allah mengangkatnya ke langit di suatu masa nanti baginda akan turun kebumi menjelang hari kiamat untuk menyampaikan ajran islam..baginda membawa alquran sebagai membatalkan kitab injilnya,baginda akan turun untuk membunuh babi2,baginda akan menyeru kepada semua umat untuk kembali pada ajaran nabi terakhir muhammad s.a.w,dan sebelum kiamat besar...dunia akan kembali semula kepada islam..

sebelum nabi isa wafat dikatakan dunia berada dalam keadaan aman selama 40 tahun ada yang mengatakan selama 40 hari..dan sesudah itu umat mula menjadi kufur,dan pada masa itu apabila tiada lagi 1 orang yang mengucap kalimah allah,melaung kebesaran allah,yang tinggal didalam dunia adalah orang2 yang fasik dan kufur..maka saat itulah kiamat terjadi..
By Hamidi Fizie Bin Ahmad on PENCERAHAN FIKRAH DALAM RUANG DEMOPKRASI on 12/31/11



gua tatau la nak cakap..ini blog TT, lu musti tau camana nak layan TT.. TT kapir ka, tak paham islam ka, itu antara dia dengan Allah.. gua memang OK jer sama TT.. kalo lu terlebey islam, lu pegi la semayang kat masjid yang masih banyak kosong lagi ruang dia tu.. ajak anak beranak lu pegi masjid kasi penuh ruang solat nuuu.. mau pergi berperang, palestine sana masih menunggu.. atau nak buktikan kasih kepada agama, kasi turun sama UMNO/BN dengan berperang bagi UMNO/BN turun dulu..

sini tempat nak ceramah revolusi.. kepada yang nak tahu lebih2, jumlah nabi sangat banyak, sekitar 124000 orang (manusia biasa pun berjuta2 orang, takkan la jumlah nabi tersangat sikit begini).. manakala jumlah rasul adalah 310-315 orang, yang sangat2 digalakkan kita mengingat (sesetengahnya sebut wajib) ialah 25 orang sahaja. Jumlah tepat, kita tak akan dapat kenalpasti sampai bila2 kecuali jumlah rasul yang wajib kita kenal dan ingat ialah 25 ini.. Nabi Isa adalah Rasullullah, sama seperti Muhammad Rasullulah.

Antara bezanya Muhammad adalah penghulu segala Nabi2, zaman pun lain2.. nak lebih kenal, ilmu2 kat pondok lagi detail dia explain.. hinggakan raut wajah dan bentuk badan pun ada.. gua tak leh explain kat sini sbb gua bukan tok guru pondok, tapi gua memang duduk memondok lama jugak.. PASAL AGAMA, TAK BOLEH KITA PIKIR IKUT HUKUM DAN KEMAMPUAN AKAL SAHAJA.. Tak mampu kita berbuat demikian.. gua hidup sama tok guru pondok pun, dia punyer amal ibadat tersangat hati2 dan nilainya tersangat tinggi dan cool.. pun dia tak jadi terlebih ishlam.. tahu camana nak tackle kenyataan dan persoalan mendatang..

boleh mengalir air mata bila kita kenal sama dia orang.. itu belum kita kenal nabi2 dan rasul2 secara lebih dekat lagi.. environment nabi2 cukup hebat tak tercapai dek pikiran kita.. gua tak nak explain macam gua pandai saja.. tapi gi la tengok sendiri mana2 pondok yang ada tok2 gurunya.. orang2 pondok pun sudah kenal TT.. lu terlebih isylam jangan bikin malu sama kami..

jangan pikir orang2 pondok tak pernah jejak kaki ke luar negeri? ada yang berbahasa inggeris kelat pun ada, ada yang terer geordie pun ada.. bukan bermanglish ala india cina sudah kalut wannabe white! nak kenal nabi isa lebih2, kenali agama kristian dulu, kemudian compare dengan apa yang buku2 pondok explain.. jangan melampau2 bertanya hinggakan tak ada satu kepala ekor pun menjadi manfaat kepada kita..
By Anonymous on PENCERAHAN FIKRAH DALAM RUANG DEMOPKRASI on 12/30/11


Ustaz Azhar Idrus... Fenomena Ustaz yang paling stylo , cool n awesome... Rujuk Entri ini: http://che-armad.blogspot.com/2011/12/top-searching-ustaz-azhar-idrus.html
By Che Armad on YANG COOL DAN YANG POYO on 12/30/11

Kalau rasul ko tu muhamad sorang ja pa hal ko sembelih korban ikut ibrahim@abraham? Bukan sah ibrahim tu yahudi?bukan ka bani arab ni dr leluhur hamba yg d kahwin ibrahim pasal isteri pertama dia tak beranak..?pa hal ko keliling kaabah yg dibina ibeahim?nah ko hina jesus angkat salib ko hal bro?aku cakap ko lagi teruk ikut cakap pak arab...biasa la klu tengok drama isteri kedua biasanya mmg selalu gaduh ngan isteri pertama...

ni la ni sampai ribu ribu tahun pun masih mo gaduh gaduh.. Yelahhh agama ko saja paling betul...ko makan la tu ambik ko...ada cop d dahi ko 'SYORGA'..pasal ko islam kan?tak kisah la ko ragut rogol zina curi rasuah pasal tuhan ko maha pengampu...pasal ada bulan puasa ko boleh clean dosa...p umrah clean..p haji clean..serupa la ko macam najib hajikempru...sia sia gaduh ngan ko ni...arhhh esok ko ikat diri ko dengan bom...jihad la ko sorang sorang gerenti masuk syurga.. tanpa nama, 29 Disember 2011 10:52 PG ============== TERBAIK!!
By Non-Governmental Individual on PENCERAHAN FIKRAH DALAM RUANG DEMOPKRASI on 12/29/11

Politician paling cool: TG Nik Aziz, Mat Sabu, Lim Guan Eng, Khalid Samad, Tun Dr Mahathir Politician paling poyo: Anwar Ibrahim, Najib Tun Razak, Muhyiddin Yassin Penceramah paling cool: Ustaz Azhar Idrus, Ustaz Shamsuddin Sidek (popular kat area Shah Alam), Ustaz Tunggul Wahidin (popular kat area TTDI ngan Sg Penchala) Penceramah paling poyo: (None)

Prof paling cool: Prof Aziz Bari, Dr Asri (ex-mufti Perlis) Prof paling poyo: Prof Zainal Kling ("Malaysia tak pernah dijajah?" kah kah kah) Haiwan paling cool: Lembu yg duk kat kondo Mek Shahrizat, kah kah kah Haiwan paling poyo: Anjing milik jiran gua (ada mslh psiko gamaknya)

Movie paling cool: Transformers III, Harry Potter (last episode) part II, Sherlock Holmes II (tak dapt tgk lagi, wadda tutt..), Real Steel, Captain America the 1st Avenger Movie paling poyo: Ombak Rindu, Nur kasih The Movie, Abuya, Bini-biniku Gengster Drama TV paling cool: CSI New York/Miami/Las Vegas, House, Drama TV paling poyo: Tentang Dhia, Nora Elena, See more...
By Master Yoda on REFORMIS BANGANG KENA TIPU on 12/29/11


Baru aku tahu,kes amil zakat di Johor Redzuan Mohd Said yang menyalahgunakan RM19,510 dan memulangkannya tetapi dipenjarakan empat tahun dan dihukum tiga kali sebatan tahun ini... Kes di Trengganu, seorang bapa Mohd Hishanudin Abdullah yang hanya menyamun RM20 kerana terdesak untuk membeli susu anaknya telah dipenjara 36 bulan (3 tahun) oleh Hakim Mahkamah Sesyen di sana.

Kes Khir Toyo penjara 12bulan jer...mmg xadil...celaka tul Kesimpulan: Patutnya kes Jamil Khir salahguna wang zakat ni patut dikenakan PENJARA 12TAHUN (4kali ganda yg diterima amil Johor tu), SEBAT 12 KALI...tarik balik pencen dan keistimewaan yg diterima dan paksa dia buat pengakuan pada seluruh umat Islam dlm Malaysia utk bagi PENGAJARAN ttg padahnya jika SALAHGUNA WANG ZAKAT.... kurang ajar dan barua sungguh jamil KHIR ni...xubah mcm KHIR toyo...kene siasat YB2 UMNO dan BN yg lain...mesti sangkut bnyk kes ni...celake tul
By Khir yg KHIANAT umat islam Malaysia on APA BOLEH REMBAT - REMBAT on 12/29/11

Nampaknya ramai silap baca.. :) jangan marah kata isham tu ada benarnye.. Nabi Isa tu salah satu 25 rasul yang wajib diketahui.. Yang silap terkeluar akidah pengaut kristian ni sebab percaya Nabi Isa tu anak tuhan.. tu je.. padahal agama sebenar yang di bawa nabi Isa tu sama je dari Allah.. bila dah kena ubah tu jadi karut.. dan salah semuanya..

Maulud nabi (hari lahir nabi Muhamad S.A.W) pon bidaah juga tapi dibenarkan kerana membawa kebaikan dalam merayakannya memuliakan sebab baginda ketua nabi dan rasul yang membawa agama pelengkap yang diturunkan dari zaman Nabi Adam.. Nabi Isa? kena wajib percaya tapi bukan percaya dia tu anak tuhan.. percaya yang dia sama macam rasul dan nabi lain yang berdakwah tapi diselewengkan dan dijual oleh pengikut depa.. tak tau la christmas day tu benar tarikh lahir tapi kalau tak silap ianya hanya angap umum yang dipersetujui.. bukan tarikh lahir sebenar nabi Isa pon.. hmm payah dan susah akidah nih.. jadi kena hati2.. dan banyakan membaca dan See more...
By Anonymous on PENCERAHAN FIKRAH DALAM RUANG DEMOPKRASI on 12/29/11


"ayat hukum dan hukum boleh dicari dan digunakan oleh lobi kapitalis untuk menghalal projek mereka". inilah yg berlaku dimalaysia ni, demi kepentingan pihak masings2. isu atau masalah yg sama, tapi dikeluarkan pendapat atau fatwa yg berbeza malah bertentangan antara mereka, saperti tindakan 'suicide bombers' (pengebom berani mati) di palestin, mufti mesir kata 'dibolehkan', mufti arab saud pulak kata haram dan masing2 kaitkan dgn ayat2 quran sebagai dalil hujah2 mereka.

"Pucuk pimpinan negeri perlu bijak kerana dalam pemerintahan, pokok pangkal dalam membuat keputusan adalah mengutamakan 'maslahah ammah'," kata mashitah. harga barang2 keperluan (bukan 'luxury items' spt beg la, kondo la, hummer la & apa ka jadah lagi) tiap2 hari dok naik, inilah masalah utama umah sekarang ni dan apa pucuk pimpinan dia buat?
By kampong lad on INI HANYA BUKTI KAPITALIS KUAT on 12/29/11

aku musykil la TT ni dari cara dia menyampaikan rubaiyyat tu..dah menunjukkan dia ni x berpegang teguh pada islam..seolah2 dia ni atheis..freethinker..lu betul freethinker ke bro?statment hati2 bro silap2 murtad..janganb jadi munafik..atau post ni bukan ko yang buat tapi orang lain..baik cek balik ape yang ditulis
By Hamidi Fizie Bin Ahmad on SELAMAT MENYAMBUT MAULUDDUL RASUL NABI ISA on 12/29/11

AMIK KO HISYAM SOSIALIS
By Anonymous on PANDANGAN DARI SEORANG PEMBACA on 12/29/11

terdapat 124,000 nabi. daripada itu, hanya 313 rasul. Sebagai umat islam, kita hanya wajib mengetahui 25 nabi dan rasul. Daripada 25 nabi tersebut, 5 adalah ulul azmi. http://www.loveloveislam.com/2011/04/senarai-nama-rasul.html
By Alien on PANDANGAN DARI SEORANG PEMBACA on 12/28/11

Tukar Tiub blogspot telah di 'Blocked' di Saudi Arabia selama 4 hari.....dari 24-Dec hingga 27-Dec,2011. Pada 28-Dec, baru dapat layari TT !! Hidup TT !! Dari Rakyat Malaysia di KSA
By Anonymous on PANDANGAN DARI SEORANG PEMBACA on 12/28/11

Paling poyo - 1. sheikh maideen hero melayu pulau pinang 2. Panglima Armand Ptuiiii 3. Hassan Ali 4. angkatan muda PKR 5. Awie Pekida 6. shamsul Iskandar Paling hancing : 1. zul kulim 2. gobalakrishnan 3. nasarudin isa 3. rais yatim 5. tokey maideen 6. Zainal Keling Paling cool - 1. Chegu Bard 2. mad sabu 3. nurul izzah 4.pak jabit 4. Geng SAMM (Solidariti Anak Muda Malaysia) 5. A. Samad Said Poyo , jahanam & bikin panas :- Shamsul Iskandar Mat Akin & zul kulim Pakaian paling poyo - baju kotak pakai bow Aktiviti paling cool - 1. tengok itik kat tasik titiwangsa 2. Bolasepak piala Dato Dr Hassan Ali 3. Sumpah kat masjid Manusia paling rock - Ustaz Radzi Melissa , Tukar Tiub & Mad Sabu
By Anak MAd Akin on SIAPA - APA - DI MANA DILIHAT COOL on 12/28/11



KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH YANG PALING POYO... komen kat BLOG TAK TARUK NAMA!!! kah kah kah
By abu ali on YANG COOL DAN YANG POYO on 12/27/11

ooo kalau ikut xtvt gomen poyo..kalau ikut gerakkan anti kerajaan cool...mangkok ayon lah lu ni...dasar tak tau bersykur..
By ishak arrahman on YANG COOL DAN YANG POYO on 12/27/11


jiran aku yg keje UIA kata Aziz Bari akhirnya akur dgn keadaan yg dihadapinya lalu terpaksa letak jawatan seperti yg dikehendaki Rektor betina bodek UMNO baru dpt datuk seri tu nak, kesian Aziz Bari walaupun ramai student sokong dia tp campurtangan pihak istana+pihak pengurusan UIA barua yg berterusan menyebabkan dia sukar & tertekan utk tunaikan tanggugjawab sbg pensyarah... aku smp terpikir kalo camni bangsat punya pihak istana, ada perlunya org Melayu pinggirkan raja2 sultan2 yg buat habis duit kerajaan jer....bila xde duit naik kos hidup sana sini rakyat yg menanggung susah org2 istana kongkek sana sini mabuk tunggang perabis duit gadai tanah dan balak...lancau! kalau TT atau sesiapa ada artikel ttg ni elokla sebarkan kezaliman ni yg boleh berlaku pada siapa2 saja termasuk kita terutamanya yg terang2 sokong pembangkang... salute hormat tabik utk Aziz Bari..eloklah dia masuk politik lawan dan tentang UMNOPORNO ni habis-habisan...nak ngajar tempat lain pun xguna sbb gerenti pihak istana & pentadbir u/institut kacau buat hal
By Marah Marahana on HASAN ALI TERUS BIKIN KACAU on 12/22/11

Maaf bro TT, pendapat macam ni dari dulu lagi aku tak pernah setuju. Menurut aku pendapat/attitude macam ni salah,terlalu berlebihan buruk sangka tak bertempat, paranoid & counter productive. Kesedaran itu bukanlah sesuatu yg bersifat beku & statik. Otai sosialis cam kau ni patut dah mengaji abis dah bab ni. Ingat balik bro penjelasan Marx tentang false consciousness.

Hujah kau ni sebenarnya dah termasuk dalam bentuk kesedaran palsu yg ditentang oleh Marx. Kesedaran boleh berubah melalui pengalaman, perenungan, penelitian, pembacaan dan perbandingan. Hanya kerana mereka sekarang bersama kita & mula bersuara tak bermakna kesedaran itu baru muncul.

Tak bermakna mereka hipokrit & tidak ikhlas. Walaupun Pakatan ada pengalaman kes2 pembelotan tapi sejarah juga membuktian TAK SEMUANYA OPPORTUNIST & JAHAT. Memukul rata & mencaci maki semua orang yg nak berjinak dengan Pakatan tetapi terlambat berbuat demikian dari awal hanya akan melemahkan Pakatan. Tak semua orang berani ambil risiko menyertai pembangkang secara terbuka. Kita pun maklum cemana tekanan & ancaman yang dikenakan pada orang yg berani lawan UMNO/BN. Bila diorang ni semua dah bersedia untuk menentang UMNO & BN secara terbuka & mau turut membantu perjuangan kita, kita patut welcome semua golongan, bukan bersikap curiga mencurigai dan berpuak2.

Dalam hal tersirat dlm tulisan kau ni nasihat dari aku, kau jgn terlalu dengar sangat citer dari comrade Kamunting kau tu. Se sosialis2 TC tu, dia pun makhluk politik. Kau akan jadi bodoh & diperbodohkan kalau kau terlalu banyak mengutip sumber berita dari dia & puak dia tanpa betul2 mempastikan kesahihan sebenar dari sumber2 lain juga. Kalau kau teruskan juga modus operandi camni, kau sampai bila2 jadi alat puak ni Sham. Kau kena bukak mata & telinga kau betul2.

Kalau kau biarkan benda ni berterusan, sosialisme itu hanya jadi topeng utk puak2 ni merekrut orang2 yg hanya bergerak dalam gelap utk tujuan politik puak ni cara pribadi Takkan ko yg otai tu nak terus diperkudakan oleh puak ni.Harap ko paham maksud aku. Ayah mamat apek yg ko nak sindir dlm tulisan ko ni datang dari tradisi kiri yang kuat & pejuag rakyat yang punya track record yg cemerlang. Baca la sejarah Tan Cheen Koon cemana.
By Bersatu tolak UMNO BN on SUDAH KALAH DALAM GERAKAN - MASUK PKR BARU SEDAR on 12/21/11





901 MULA MENGGEGAR















KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...901 TELAH BEJAYA.... kah kah kah...

kah kah kah...SELURUH NEGARA SEDANG BINCANG 901...kah kah kah..

woit...JANGAN SILAP FAHAM 901 BUKAN LEVIES GOLOK... kah kah kah..

kah kah kah... 901 IALAH HARI PESTA ANAK MUDA.... kah kah kah

kah kah kah...DEMO SUDAH JADI BUDAYA KITA...kah kah kah




ANWAR TIDAK WAJAR HERET RAKYAT SELESAI MASALAH PERIBADI
- meloya

BERA 31 Dis. - Menteri Besar Pahang, Adnan Yaakob berkata, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim tidak sepatutnya mengheret rakyat mengadakan demonstrasi jalanan bagi menyelesaikan masalah peribadi yang dihadapi beliau.

Adnan berkata, kempen “Bebas Anwar 901” yang dirancang sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada 9 Januari ini boleh mencetuskan huru-hara dan menggugat keselamatan orang ramai.

"Kempen itu adalah tindakan yang boleh memberikan kesan buruk dan menggugat kestabilan baik dari segi keamanan, politik, sosial dan ekonomi negara,” katanya.

Beliau berkata, Penasihat PKR itu perlu menghormati keputusan yang akan dibuat mahkamah pada 9 Januari ini berhubung kes liwat beliau kerana keputusan itu akan dibuat berdasarkan perbicaraan dan bahan bukti kukuh yang dikemukakan di mahkamah.

"Anwar boleh membuat rayuan jika keputusan hakim nanti tidak memihak kepadanya,” katanya.

Oleh yang demikian, tegas Adnan, Anwar tidak perlu mengheret rakyat dalam soal peribadi beliau. - TIEWNAMA




DUA LAPORAN POLIS BANTAH DEMONSTRASI BEBASKAN ANWAR
- meloya

KUNAK 31 Dis. - Dua persatuan suku kaum di sini hari ini membuat laporan polis berhubung rancangan pihak tertentu mengadakan demonstrasi “Kempen Bebaskan Anwar 901” di ibu negara pada 9 Januari ini.

Laporan pertama dibuat oleh Abdul Sabur Wahid, 49, mewakili beberapa suku kaum Suluk dan Ketua Bahagian Persatuan Rumpun Bugis Melayu Malaysia (PRBMM).

Laporan kedua pula dibuat oleh Zahari Lorong. Kedua-dua laporan itu dibuat di di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kunak di sini.

Ketika laporan dibuat para penyokong persatuan membawa sepanduk antara lain tertulis, ”Kami Cintakan Keamanan dan Kedamaian, Bukan Rusuhan, Jangan Persendakan Sistem Kehakiman Negara, Kami Tidak Perlukan Pemimpin Tidak Bermoral, Kami Bantah Perhimpunan Bebaskan Anwar”.

Abdul Sabur berkata, beliau dan beberapa rakan lain meminta pihak berkuasa menyiasat dan sekiranya benar perlu menghalang serta mengambil tindakan sewajarnya terhadap perkara tersebut.

Penghakiman kes Anwar akan diputuskan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9 Januari ini. - TIEWNAMA





SOALAN UNTUK AKHIR TAHUN



SOALAN AKHIR TAHUN


adakah maloan dalam klip melayu?
adakah rupa malaon dalam klip ini menyerupai sosok melayu

mengikut khairil anwar penyaer dan seniman counter culture
melayu: bersosok sawa matang
kenapa malaon ini gelap
macam mana ini terjadi?

kita bukan ada masalah dengan orang gelap
muhamad ali clay gelap
james brown gelap
james baldwin gelap
arumugam alley cat gelap
freedy air asia gelap
puspa reformasi pun gelap
gobala yang jadi katak pun gelap
sivarasa gelap
arwah mgg pillay pun gelap
semua tak ada masalah

yang menjadi masaalah ialah
malaon gelap ini
berslogankan hidup melayu
ini yang membawa porak peranda dalam negara ini
dari zaman kesultanan melayu melaka 600 tahun tahun
malaon jenis ini sudah membawa masalah

ini bukan fitnah
ini dari kitab salalutus salatin
yang di tulis 600 tahun dahulu oleh tun seri lanang
ditulis untuk peringatan anak cucu cicitnya

kalau mengaku tamil macam samy velo tak ada masalah
kalau mengaku tamil macam keyvas tak timbul masalah
ini ke hulu ke hilir
menjeritkan hidup melayu
ini yang membawa masalah

inilah dia persoalan akhir tahun ini
apakah malaon ini melayu?
kah kah kah




APAKAH MALAON GELAP INI MELAYU?





UJIAN DI LUAR BILIK MAKMAL





UJIAN:
sila jemput 6 orang kanak kanak
umur dibawah 12 tahun
3 perempuan 3 lelaki
2 china 2 melayu 2 india
minta mereka lihat dua gambar diatas
dan tanya mereak:
yang mana satu orang melayu

ujian ini lebih afdal jika dilakukan
diwaktu petang atau awal malam
jangan sesekali dilakukan di waktu pagi
atau lewat malam atau bersama rahim tambi chik
kah kah kah


NOTA:
mereka yang telah melakukan ujian ini
sila hantar jawapan ke tukartiub




TAK PAYAH SAMAN SAMAN




SEMUA DIATUR SEMUA OKAY MASYUUUUK





APA DBKL BUAT, SAMANLAH!!!


Masalah tumpahan simen dilihat semakin ketara di beberapa kawasan di ibu negara, sekali gus menjadi punca kepada masalah jalan tidak selesa di ibu negara.
Masalah ini dilihat banyak berlaku di kawasan simpang kerana ketika lori-lori yang membawa simen itu berhenti seketika di situ, ia akan menumpahkan sedikit bahan itu.Selain itu, terdapat juga lori simen yang dibersihkan sebelum keluar dari loji pemprosesan menyebabkan batu-batu dan simen keras yang melekat pada lori bertaburan di sepanjang jalan.

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) perlu bertindak tegas terhadap lori-lori simen ini termasuk menyaman pemandu dan pengusaha loji simen terlibat supaya mereka lebih prihatin.n Keadaan di Jalan 5, Jalan Chan Sow Lin yang dipenuhi dengan sisa simen dan batu-batu yang dipercayai datangnya dari lori-lori simen yang banyak melalui jalan itu, semalam.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...MACAM MANA DBKL NAK SAMAN?.... kah kah kagh..

kah kah kagh..DAAAAAAAH MASYUUUUUUK..... kah kah kah


JEMPUTAN SUCI TURUN 901







NOTA:
saman saman buang masa
turun 901
kita humbankan semua
kah kah kah


JEMPUTAN UNTUK TENGAH MALAM INI





MALAM INI DATARAN MERDEKA







JOM TURUN DATARAN MERDEKA DAN SARUNG TOPENG " V for Vendetta"

Selamat Sejahtera, Salam Tahun Baru buat seluruh warga Malaysia. Saya V, Maaf kerana mengganggu,Saya hanya perlukan beberapa minit sahaja dalam ruang masa anda yang agak sibuk dalam membuat perancangan untuk menyambut azam tahun baru.

Kerana anda adalah mereka yang bertuah sebaik sahaja memilih untuk membaca kenyataan penting ini sebelum kita melabuhkan tirai 2011 yang penuh dengan kesuraman. Kenapa? Biar saya terangkan.

Tahun 2011 sudah hampir melabuhkan tirainya, namun sama seperti tahun-tahun sebelumnya, awan hitam masih menyelubungi langit negara kita, Malaysia. Pencabulan hak asasi manusia dan kekangan hak demokrasi rakyat terus berleluasa. Rakyat Malaysia menanggung pencabulan ini dalam pelbagai bentuk dan peringkat.

Kita Masih ingat Sepanjang setahun yang lalu, kita telah banyak melalui onar dan ranjau dalam memartabat sistem demokrasi.Namun Sistem demokrasi dan perpaduan masyarakat telah di cemari oleh sentimen perkauman yang telah di lempar oleh pihak yang hanya mahu menjaga kepentingan kuasa politik.

Lalu setelah gagal menuntut keadilan melalui usaha diplomatik maka rakyat seluruhnya mengambil inisiatif untuk turun ke jalanraya dalam mengekspresi segala tuntutan.Malangnya seribu satu tuduhan terhadap usaha murni kita dalam menuntut semula hak demokrasi di balas dengan dengan tuduhan yang langsung tidak berasas.

Tuntutan Kebebasan Demokrasi kita di kaitkan pula dengan gerakan subversif seperti Komunis lantas beberapa objek yang dikatakan seperti bom petrol di letakkan bersama kemeja T Bersih 2.0 semata - mata untuk melemparkan fitnah.

Tidak cukup dengan itu 6 orang yang tidak bersalah telah sumbatkan ke penjara atas tuduhan yang cukup karut.Hanya kerana kemeja T yang bertulisan yang kononnya menyinggung mereka menyebabkan mereka melemparkan tuduhan yang tidak berasas kononnya 6 orang ini cuba menghidupkan fahaman Komunis.

Bagi menyempurnakan tuduhan karut yang tidak berasas maka di dakwa nya mahu melancarkan perang terhadap Yang Di- Pertuan Agong.Cukup malang bagi si pelempar tuduhan,apabila niat jahat terbongkar bilamana Yang Di-Pertuan Agong sendiri menjemput wakil BERSIH 2.0 ke istana.Maka kita rakyat seluruhnya sudah pasti tersemat perasaan benci apabila pembohongan telah terbongkar.

Dalam pada itu,berpuluh - puluh orang di tangkap hanya atas kesalahan memakai baju yang berwarna kuning dan bertulisan "Bersih" biarpun kemeja ini tidak punya bahan letupan yang sama seperti C4.Tidak cukup dengan itu nilai - nilai demokrasi terus di perkosa dengan keganasan pihak polis dalam tragedi 7 Julai yang melibatkan tahanan lebih 1000 orang.

Monopoli kuasa Autoratarian lantas merampas Kebebasan Akademik Mahasiswa dan Kebebebasan sivil rakyat merdeka.Pemerintah terus berdolak - dalik apabila berjanji mahu meminda Akta Universiti dan Kolej Universiti,I.S.A, lantas golongan akademik,Mahasiswa dan anak muda di belenggu dengan penggubalan undang - undang yang telah mencantas hak asasi manusia seperti Rang Undang - undang Perhimpunan Aman.

Dalam saat - saat demokrasi di robek oleh ketamakan kuasa,kita di momokkan dengan sentimen keagamaan yang bertujuan untuk memecah - belahkan solidariti rakyat yang sepatutnya menjadi mimpi ngeri kepada mana - mana regim. Kita seharusnya bangkit dari segala ketakutan kepada regim kerana bukan kita seharus tunduk kepada regim, tetapi regimlah yang harus tunduk kepada kuasa rakyat seperti kita.

Oleh itu Bagi menandakan berakhirnya titik suram akhir 2011 dan permulaan tahun baru 2012, saya V, menjemput anda SEMUA rakyat malaysia untuk menduduki Dataran Merdeka bersama saya pada jam 11 malam 31 Disember 2011 dan minta anda SEMUA agar hadir dengan topeng "V" dan melakonkan semula babak dramatis terakhir dari filem "V for Vendetta".

Seperti yang kita Tahu di seluruh dunia, topeng "V for Vendetta" merupakan simbol penentangan terhadap kezaliman dan ketidakadilan kuasa autoritarian. "Flashmob" raksasa ini berbentuk partisipatif, secara simboliknya untuk mengekspresikan rasa tidak puas hati kita terhadap segala bentuk ketidakadilan dan sikap tidak demokratik yang berlaku di Malaysia sepanjang 2011.

Matlamatnya adalah untuk menginterpretasi segala Segala tuntutan kita sebagai masyarakat Merdeka :

1) menuntut semula ruang awam seperti Dataran Merdeka sebagai ruang demokratik buat semua warga berhimpun secara bebas dan aman tanpa tekanan legalistik;

2) membantah Rang Undang-undang Perhimpunan Aman 2011;

3) Menuntut Kebebasan Akademik dalam sistem pendidikan di Institut pengajian tinggi tanpa tekanan Legalistik dan campur tangan politik.

4)Menuntut keadilan dan kesaksamaan dalam sistem ekonomi dengan menarik semula pindaan terhadap akta pekerjaan dan mengubal semula akta gaji minimum selaras dengan kos sara hidup.

5) Menuntut solidariti kepada semua rakyat tertindas yang mengalami ketidakadilan dan pencabulan hak asasi dan menuntut kepada penghapusan sebarang usaha ke arah menerbitkan sentimen perkauman dan keagamaan.

6) menunjukkan azam kita dalam menjadikan 2012 tahun perubahan dan kebebasan dalam sistem demokrasi di Malaysia dalam segala aspek termasuklah politik, sosial dan ekonomi.

Saya V, menyeru kepada semua untuk menyertai kami pada 31 Disember 2011 dan membuat tuntutan dengan lantang dan jelas dengan menyarung Topeng "V for Vendetta" tepat pada jam 12.00 di Dataran Merdeka ketika langit Kuala Lumpur di terangi dengan warna - warni bunga api.

segala maklumat boleh di perolehi di laman facebook kami di http://www.facebook.com/events/180134328752210/

DEMONSTRASI DAH JADI BUDAYA KITA




SEMUA SUDAH PANDAI DEMO





NOTA:
Azhari Shaari (tengah) menujukkan laporan polis menentang `Kempen Bebaskan Anuar 901’ sambil wakil-wakil sayap Barisan Nasional berdemostrasi membantah kempen berkenaan di pekarangan Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam, semalam.

77 LAPORAN POLIS LUAH BANTAHAN - meloya

Sebanyak 77 laporan polis dibuat di seluruh negara hari ini meminta pihak berkuasa menyiasat serta mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang cuba melancarkan perhimpunan haram menerusi ‘Kempen Bebaskan Anwar 901’.

Daripada jumlah itu, sebanyak 49 laporan polis dibuat di Selangor apabila Pergerakan Pemuda UMNO bahagian mengetuai beberapa pertubuhan politik dan bukan kerajaan membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam.

Turut membuat laporan di Selangor adalah beberapa pertubuhan di daerah Kuala Langat yang mengemukakan 11 laporan polis.

Turut hadir, Timbalan Pengerusi Putera MIC Selangor, A. Arvind; Timbalan Setiausaha Putera MIC Shah Alam, A. Prevrnavan dan Naib Ketua Pemuda PPP Selangor, Azli Rahman.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


kah kah kah.... SYABAS... BIJAK... TEPAT.... kah kah kah..

kah kah kah..... PEMUDA GEROMBOLAN DAH PANDAI DEMO...kah kah kah..

kah kah kah...LAGI HEBAT.... DEMO DEPAN RUMAH PASONG.... kah kah kah..

kah kah kah...SIAPA PUN TAK BERANI USIK...HEBAT ..MEMANG HEBAT...kah kah jkah

kah kah kah...PADAN MUKA MADEY....kah kah kah..

kah kah kah...MADEY KATA BUKAN BUDAYA KITA.... kah kah kah..

kah kah kah...SEKARANG GEROMBOLAN PUN DAH TERIMA BUDAYA DEMO..... kah kah kah...

kah kah kah.... PUNDEK PUNDEK PUNDEK PUN IKUT SAMA....kah kah kah



BERITA TERKINI - TERNOW - DI LOKAP













PESERTA KONVOI AMK DI TANGKAP



berita baru masuk
seramai 7 orang anggota angkatan muda keadilan
telah di tahan rumah pasong tanah merah dan kuala kerai

mereka di tahan di bawah akta mesin cetak
kerana menyebarkan risalah 901

tertangkap sama ialah ketua konvoi
suadara mohd roslan puteh yang juga
ketua penerangan amk negeri

percubaan untuk menyelesaikan
telah dilakukan oleh YB amran
dan peguam Zam Shahrany tetapi telah gagal.

kesemua 7 orang masih dalam lokap

nota:
berita dihantar oleh saharun ibrahim
naib pengerusi
amk kelantan




PENCERAHAN FIKRAH DALAM RUANG DEMOPKRASI




SURAT DARI PEMBACA

kepala bana apa nabi isa bukan rasul..dey brader Rasul ulul azmi ada 4 orang,nabi muhammad,nabi ibrahim,nabi musa dan nabi isa,nak tau siapa nabi dan siapa rasul...nabi hanyalah menyampaikan hanya untuk kaumnya sahaja,dan kitab mereka dipanggil suhuf,yakni lembaran2 yang berisi hukum2 yang tidak lengkap..yang penting2 je..

tetapi rasul di wajib menyampaikan kepada seluruh umat,dan mereka ini diberi kitab,nabi musa diberi kitab taurat,dia adalah rasul untuk menyampaikan tauhid kepada bani israel dan bangsa qibti,seluruh umat..nabi isa datang sesudah nabi musa dia dibekalkan kitab injil baginda adalah rasul kitab injil dibawanya adalah sebagai pelengkap dari kitab taurat atau kitab sebenar ajaran taurat kerana kitab taurat nabi musa telah banyak hilang lembarannya mahupun ada isi2 dan hukum2 taurat telah diubah oleh rabai bani israel

..mereka ini digelar yahudi,nabi muhammad menjadi rasul seluruh umat dan dibekalkan kitab alquran yang lengkap yang membatalkan kitab injil dan taurat kerana kedua2 kitab itu telah dirosakkan oleh penganutnya..islam bukan agama baru islam adalah pembaharuan,pembersihan dari pada kekotoran,perubahan dari kitab2 yang sebelumnya

..perlu diingat didalam kitab taurat dan injil telah disebutkan bahawa akan lahir nabi dan rasul yang terkahir..tetapi mereka mengubah isi kitab dengan mengatakan bahawa nabi terakhir hanya dari kalangan bani israel,nabi2 selepasnya hanyalah dari kalangan bani israael..mereka angkuh mereka mengatakan bahawa mereka bangsa yang terpilih sedangkan agama taurat(agama samawi) adalah untuk semua bangsa dan keturunan tetapi rasul tu dilahirkan dari kalangan bani israel

..begitu juga nabi muhammad,dia dilahirkan dari bangsa arab mekah,tetapi ajaran dia bukan untuk arab mekah yang terkenal dengan zaman jahiliyyah dan semangat asobiyyahnya..islam yg disampaikan nabi untuk semua bangsa islam adalah taurat,islam adalah injil..kitab2 suci yang benar..dan apa yg ada pada mereka adalah kitab yang palsu sebab tu mereka dimurkai dan sesat..sebab itu permulaan alquran dalam surah alfatihah telah diterangkan tentang golongan yang dimurkai dan golongan yang sesat itulah yahudi dan nasara..ada banyak lagi nak jelaskan tapi malas nak menaip
By Hamidi Fizie Bin Ahmad on PANDANGAN DARI SEORANG PEMBACA on 12/30/11




SALUT AKHIR UNTUK IBRAHIM CHIK 1922- 2011




NOTA

petang kelmarin di temerloh
perginya komander rejiment ke 10
permimpin besar parti komunis malaya

dari lubuk kawah asalnnya
ke lubuk kawah akhirya




Jumaat, 30 Disember 2011

NAIB CANSELOR SERU SISWA UITM TURUN 901














SISWA UITM DIMINTA SERTAI 90
1 – utusan melayu
SHAH ALAM 29 Dis. - Mahasiswa Universiti Teknologi Mara (UiTM) diingatkan sekali lagi agar turun untuk melibatkan diri dengan Kempen Bebaskan Anwar 901 yang dirancang diadakan di Kuala Lumpur bulan depan.

Ini kerana sebagai mahasiswa mereka perlu sedar tentang hak mereka. Siswa UITM seharusnya memperkukuhkan undang-undang negara dan tidak menjadi alat pihak yang sering mungubal undang-undang zalim seperti AUKU dan ISA.

Menurut Naib Canselor UiTM, Prof. Datuk Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar yang SETAKAT HARI INI masih belum pernah meghasilkan buku atau tulisan akademik berpendapat bahawa para mahasiswa UiTM sudah dididik untuk menjadi seorang yang mampu berfikir dan menilai sesuatu perkara sama ada ia mengikut laras perundangan atau sebaliknya.

''Saya menyeru keras kepada pelajar-pelajar UiTM supaya melibatkan dengan perhimpunan yang jelas mempunyai agenda murni untuk menegakkan keadilan dan menghapuskan kezaliman.

''Kita ada 200,000 pelajar di semua UiTM seluruh negara mungkin ada seorang dua yang tidak akan terlibat dan saya berharap mereka berfikir sekali lagi kerana 901 ada tarikh bersejarah. sebelum bertindak menyertai apa-apa perkara yang dilarang undang-undang," katanya.





SEMUA DI JEMPUT TURUN 901













DEMONSTRASI TAK UBAH KEPUTUSAN PERUNDANGAN – meloya

KUALA LUMPUR 29 Dis. — Perjalanan atau keputusan sebarang kes berkaitan perundangan negara tidak boleh diubah dan disangkal dengan cara berdemonstrasi, kata Rais Yatim.

Beliau berkata, selain memikirkan tanggungjawab kepada masyarakat, mereka yang ingin berdemonstrasi juga perlu sedar tindakan sedemikian tidak akan mempengaruhi dan menggetarkan pihak mahkamah dalam membuat keputusan.

"Demonstrasi tidak mampu mengubah aliran atau aluran perundangan negara, jika itu yang mereka tuntut, maka kenegaraan kita akan hancur,” katanya mengulas mengenai ura-ura bahawa pihak tertentu cuba mengadakan demonstrasi sempena keputusan mahkamah berhubung kes liwat melibatkan ketua pembangkang Ibrahim pada 9 Jan. tahun depan.

Bercakap kepada pemberita selepas melancarkan program Istana Budaya tahun 2012 di Istana Budaya di sini hari ini, Rais berkata, seharusnya pihak yang berkenaan menerima hakikat dan menjadikan kes seorang bekas Menteri Besar yang didapati bersalah oleh mahkamah baru-baru ini sebagai rujukan bahawa keputusan perundangan tidak terbatas kepada golongan tertentu sahaja.

Beliau berharap masyarakat memberi dokongan kepada pembuat keputusan seperti Peguam Negara dan barisan hakim supaya tidak gentar membuat keputusan berdasarkan undang-undang yang telah sama-sama dihormati, didirikan dan dilaksanakan sekian lama.

"Tinggal lagi jika mereka masih hendak berdemonstrasi itu adalah tujuan politik, bukan dalam bidang perundangan tanah air,” katanya. — TIEWNAMA



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... PEROGOL AMAH INI NAK TUNJUK BANGANG.... kah kah kah...

woit... BUKAN UNDANG UNDANG SAJA BERUBAH..... REJIM PUN BERUBAH..... kah kah kah...

kah kah kah...REJIM SUHARTO DAN UNDANG UNDANG ZALIM HABIS BUNGKUS 1998.... kah kah jkah..

kah kah kah...REJIM MUBARAK DAN UNDANG UNDANG ZALIM HABIS BUNGKUS TAHUN 2011.... kah kah kah..

kah kah kah...REJIM SHAH REZA PAHLEVI DAN HUKUM RAJA HABIS BUNGKUS TAHUN 1979...kah kah kah...

kah kah kah...REJIM MAHATHIR HAMPIR BUNGKUS TAHUN 1998.... kah kah kah..

woit... PEROGOL..PERASUAH...PEMBUNUH... SEMUA AKAN DI DAKWA BILA REJIM RUNTUH....kah kah kah..



IBRAHIM CIK 1922 - 2011




SELAMAT JALAN WAHAI KAWAN










INTERNATIONALE

salut terakhir untuk kau
setiakawan yang berkekalan
ingatan yang tidak akan putus

kau bangun melawan
kau bangun angkat senjata
kaulah pejuang bangsa

salut terakhir untuk kau
setiakawan yang berkekalan

putarkan sekali lagi internationale
putarkan sekali lagu itu
untuk anak muda semua bangsa
dunia ini akhirnya milik anak muda

putarkan lagu itu
putarkan sekali lagi
untuk ingatan kita bersama





GUNAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN




UNTUK KESELAMATAN GUNA PAYUNG









SURAT SURAT TERPILIH DARI PEMBACA

"jelas keberahian seksual mengatasi agama dan kepercayaan" INI SAMA MACAM CAKAP: "AGAMA TIDAK BOLEH MENGAWAL MORAL" INI SAMA CAKAP DENGAN PUAK ATHEIS. HALO BRO ADA AGENDA TERSEMBUNYI KA?
By Anonymous on SILA GUNAKAN KONDOM UNTUK KESEHATAN KITA BERSAMA on 12/26/11

Hanya HUKUM HUDUD sahaja penyelesaiannya. Muktamad! Abdullah
By Anonymous on SEBELUM MENGAWAN - SEDIAKAN BAJU HUJAN on 12/26/11

ore kelate bnyk kne hiv sbb g golok. negeri lain takde golok. kjaan siam mmg nak punahkan melayu kelantan dgn hiv sebab tak tahan dgn bom tepi jln yg dipasang org melayu. jgn tkejut org kedah perlis pun banyak kena sebab dekat betong dan bukit kayu hitam. pelacur siam lebih murah dari mangga siam.semua ada hiv dibawa dari bangkok.sebab tu islam suruh kawin 4 tak perlu g golok kat rumah pun ada kuih sedap muahaha....
By makan kuih sedap on SILA GUNAKAN KONDOM UNTUK KESEHATAN KITA BERSAMA on 12/26/11



Woi! Di Pahang, pompuan2 yang pakai tudung tu bukan semuanya rajin sembahyang. Pi lah baca blog mamasita. dia yang tulis kat blog dia. Sebabtulah...di Pahang...banyak pompuan2 yang tutup ketat2 di atas, tapi buka luas di bawah. Banyaklah kes anak muda pompuan yang mengandung di luar nikah dan lepas tu pi gugur lah. Banyak kes2 cam tu. Gugurlah ..kalo tak...malu kan? Misi2 di hospital banyak yang gosip dan beritau kita. Bila naik hot dan stim, mana ingat agama lagi. nama sendiri pun lupa.
By Anonymous on SILA GUNAKAN KONDOM UNTUK KESEHATAN KITA BERSAMA on 12/25/11

Kenapa Kelantan Lebih Ramai Penghidap HIV Berbanding Selangor dan KL? sori bro isham.bukan nak kata apa la. kita guna hukum akal dan rasional dulu ok? 1) antara selangor dan kelantan, berapa banyak pusat pelacuran, disko, karoke, cinema, dan penjualan arak? 2) antara KL dan kelantan, berapa banyak pusat pelacuran, disko, karoke, cinema, dan penjualan arak? siapa yang kata kelantan jugak,sahlah dia orang United National Malay Organisation.

Apa hubungan antara pusat pelacuran, disko, karoke, cinema dan penjualan arak di KL dan Selangor dengan HIV? jawapannya,kesemuanya adalah IBU SEGALA HIV. Di kelantan takde IBU-IBU itu. Malah, Bik Mama pun tak hendak pergi ke Kelantan. Maka secara logiknya,bagaimana HIV itu terlalu banyak di kelantan berbanding KL dan Selangor?

Malah,kalau kita tanya orang2 kelantan dan terengganu, umur 20 tahun mereka dah ada 3 orang anak,menunjukkan bertapa subur dan meriahnya industri seks halal(perkahwinan) yang mereka praktikkan. Mereka kebanyakannya See more...
By Mufarwa on SILA GUNAKAN KONDOM UNTUK KESEHATAN KITA BERSAMA on 12/25/11


tt boleh x tak yah tulis lagi pasal kondom ni... kalau x sampai hidayah mcm org zaman batu.. Allah maha mengetahui tapi kalau zaman yg dah x sesuai nk kata x dapat hidayah ni...ada org nk buat mungkar juga........ sendiri nk mampus utk penzina.. "sila potong k*** anda untuk kesihatan bersama"
By Anonymous on SILA GUNAKAN KONDOM UNTUK KESEHATAN KITA BERSAMA on 12/25/11

Salam TT, Terima kasih kerana post aku punya komend. Ni nak sambung skit lg pasal buang bayi. Kita tak boleh salahkan mat2 dan minah2 yang terlibat saja. ini adalah tanggungjawab seluruh masyarakat. ini fardu kifayah. kalau perkaran ni tak diselesaikan, semua org berdosa. dan tunggulah azabnya nanti. aku setuju sgtlah ko kaitkan masalah ni dengan sistem ekonomi skg.

ini mmg antara punca berlakunya byk masalah termasuk masalah buang bayi ni. suasana sekarang mmg condusive utk perkara mcm ni berlaku. imam imam muda, ustazah ustazah pilihan, pak pak lebai dan mek mek masjid mesti selesaikan perkara ni secara ilmiah. jgn sekali2 gunakan emosi utk tangani isu ni.

dan jgnlah terlalu nak jaga adat istiadat sampai menyusahkan org2 mudah nak kahwin. sampai berhutang nak kahwin sbb nak jaga adat. adat pasal asalnya baik kerana nak jaga cara hidup tapi kalau terlalu nak jaga adat sampai perkara yang pokok diketepikan, ini bangang! sebaik baik perkahwinan adalah yang termudah (ini Nabi See more...
By Anonymous on SEBELUM MENGAWAN - SEDIAKAN BAJU HUJAN on 12/23/11

Sebagai anak muda yang skema dan mengikut cakap orang tua-tua, saya memang terasa sangat terseksa untuk mengawal nafsu mengentot. Terutamanya ketika bercinta sebelum bernikah dahulu. Kami memang tidak pernah mengentot sebelum bernikah. Justeru itu, kami berusaha juga untuk bernikah.

Namun, bernikah adalah perkara yang amat rumit dan merungsingkan kepala bagi anak-anak muda Melayu Islam. Walaupun, rukun nikah di dalam Islam itu sendiri sangat mudah sebenarnya. Pelbagai tokok tambah diletakkan dalam usaha pernikahan di atas nama adat resam ketimuran, seperti merisik, bertunang, duit & dulang hantaran, kenduri kendara, persiapan pelamin, set persalinan, upah jurugambar dan macam-macam lagi perkara yang memerlukan perbelanjaan yang besar yang boleh dihabiskan dalam masa sehari untuk majlis itu sahaja.

Perkara tersebut sememangnya memerlukan belanja yang besar dan ramai yang tidak mampu untuk menanggungnya. Untuk menabung, akan memakan masa yang panjang. Manakala kehendak kote dan puki See more...
By Mr Sylarius on SEBELUM MENGAWAN - SEDIAKAN BAJU HUJAN on 12/23/11


pak lebai bongok yg anti pakai kondom lebih suka anak cucu dia ngentot haram lepas tu buang anak haram dlm tong sampah. puak ni tak membaca dan perlu diketuk kepala dia biar jgn bodoh sgt.puak ni terlalu ramai dlm kjaan bn jd ustaz lebai kulop teritama yg balik azhar yg ternama konon. ini ustaz taliban malah lebih teruk.
By anti kapitalist on SEBELUM MENGAWAN - SEDIAKAN BAJU HUJAN on 12/23/11

Siapa siapa yang tak faham apa yang ingin di sampaikan oleh TT tu elok lah jangan buat komen.. Menyakitkan hati je bila dengar komen2 engkau orang.. TT menyarankan untuk menjuruskan kepada maksiat tetapi kalau dah engkau tak boleh tahan sangat tak boleh di nasihat langsung baik jantan atau betina ayuh..go head...but fikirkanlah masa depan apa akan jadi

...fikirkan risiko..dosa bunuh bayi..dosa buang bayi..dosa ngentot.. Ngentot boleh..nak beli kondom tak mampu ke..?? Jangan sedap fikir ngentot je..fikirkanlah kesengsaraan yang bakal di hadapi oleh minah minah yang kena entot tu jika mengandong dan melahirkan bayi.. Kalu tak sangat pakai kondom

..lindungi kepala pelir ko tu... Minah pun satu..dah tahu entot boleh ngandung tapi di kangkang juga.. Wahai minah minah...kalau dah tahu balak engkau tak pakai baju hujan elok lah kau beli plastik bungkus air tu dan masukan dalam cipap kau... Pencuri perompak bank pun berdos juga bila merompak wang di bank tapi dia tahu juga pakai sarong atau See more...
By Anonymous on SEBELUM MENGAWAN - SEDIAKAN BAJU HUJAN on 12/23/11

aku sgt bengang dgn pengkomen yg cepat sgt melenting bila baca komen tt dan bila tgk gambar kondom yg kreatif tu....last2 salah paham ttg apa pencerahan yg tt ingin sampaikan....tgk kondom jer melenting...baca dulu berulang kali dan pahamkan dgn mendalam...bukan asyik menyalahkan jer...bukak hujah2 Islam setakat kat laman web tt jer tp bila mengundi undi parti BN UMNO yg perjuangkan sekular.....korang yg jenis ni nak ISLAM/perubahan ke atau nak ketuanan Melayu sekular seks bebas rembat komisyen duit rakyat?
By kaki entot hisup dlm sekular tp dlm hati ada Islam on SEBELUM MENGAWAN - SEDIAKAN BAJU HUJAN on 12/23/11



terima kasih tt kerana kasi up aku punya komen, mmg pembaca+pengkomen terutamanya yg beragama Islam org melayu suka MENYALAHKAN si penzina+penghasil anak haram dgn hujah2 agama islam utk menunjukkan kebenaran dlm perspektif yg diorg nampak sahaja walhal yg lebih penting adalah carik penyelesaian!

APAKAH TINDAKAN YG PALING EFEKTIF DALAM JANGKA MASA PENDEK UNTUK KURANGKAN STATISTIK PEMBUANGAN BAYI YG TAK BERSALAH TU? maka aku nampak galakkan pakai kondom secara umum adalah cara jangka masa pendek yg berkesan,kalau kedai runcit 1 malaysia KR1M jual kondom lebih murah dari 7-11 lagi bagus, xpayah iklan cuma jual jer…

Tetapi aku tak nafikan penyelesaian jangka masa panjang [mengambil masa lama tetapi menjelang perlaksanaan penyelesaian tu makin bnyk bayi xbersalah dihasilkan dan mati] perlu jgk dilaksanakan segera seperti: 1)permudahkan remaja/belia kawin,hapuskan budaya melayu yg menyusahkan seperti mak bapak letak hantaran kawin tinggi utk tujuan menunjuk2, utk jaga maruah+status dan See more...
By Akon Domos 2 on SEBELUM MENGAWAN - SEDIAKAN BAJU HUJAN on 12/23/11

wahwahwah.. nuraker, nuraker, nuraker.. kalau dulu memanglah orang jadi takut sebab suasana orang dulu2 masih tebal keislamannya.. ini yang kita amat harap2kan.. tapi apa yang mampu kita lawan kehendak majoriti manusia, peredaran sunnah ketentuan Allah Taala dan ujiannya.. dengan hanya dilitupi senipis iman menunggu bala saja yang kita ada..

sekarang ini agama islam tinggal nama islam saja.. hanya 3-4 kerat saja dok sibuk amal makruf nahi mungkar... nak lancarkan enigma ini, kita kene kuat semangat, berilmu dan berhikmah.... manakala 5-berjuta2 kerat lagi, sumer hanya tahu nak mengentot dan merembat sajer.. lu kalo layan minah dan mamat terlebih betul bendul Islam ni.. lu memang sengal dan kene checkmate la TT

.. lu sudah hilang isylam kerena telah dibolot mereka.. pong pang pong pang, israel gelak jer tunjuk kontol dan papap dan berulang2 mengentot kat internet.. sumer kebenaran yang mamat terlebih isylam ni jadi bahan ketawa untuk dibawa masuk nuraker.. lu pulak, cuma boleh cerita See more...
By Anonymous on SEBELUM MENGAWAN - SEDIAKAN BAJU HUJAN on 12/23/11

sheikhalfarisi NI ISK ISK ISK! ni citer pasal kondom bangang! Contoh lu bagi plak tak tepat la mangai! Ini sudut kurang ISLAM dari lu... Ini isu, nak elak baby kena buang! lu suruh jangan zina, ok fine! tapi dalam duk tak bagi zina, cibai2 malaun yang lain tetap kongkek dan buat baby!

TT, gua dan lain-lain yang sekutu ngan gua cakap, apsal lu tak ajar itu budak2 yg kongkek sana kongkek sini, ajar diorang agama tapi diorang buat gak? cuba cakap... kenapa dia buat gak??? KENAPA DIORANG BUAT GAK? KALAU LUORANG HEBAT SANGAT DAKWAH, KENAPA MAKIN BANYAK BABY KENE BUANG? Orang suruh pakai kondom, sebagai langkah!

Tak nak zina lagi la bagus BUKANNYA KITORANG SURUH PI BERZINA, cuma pakai je
kondom sambil berzina kalo tak bley tahan sangat... tak pun melancap jer... tapi setakat ni la, KO NGAN ULAMAK-ALAMAK TU, ada berjaya kurangkan zina? BERJAYA KE TAK? BERJAYA KE TAK NI??? Kalau cara lu tak berjaya, KENAPE? DAKWAH LUORANG BEBAL DAN BUDUH LA! Sekarang ni, kalau lu nak sangat See more...
By Pro_Pembaharuan on SELAMATKAN BAYI - SILA GUNAKAN KONDOM on 12/23/11



saya setuju pandangan tukar tiub.saya rasa banyak pembaca tidak faham intipati penceritaan sebenarnya.Cerita ini hanya sesuai kepada mereka yang memang suka melakukan zina.Maknanya dengan menggunakan kondom maka nyawa seorang manusia yang sepatutnya tidak dilahirkan dapat diselamatkan.Hanya kerana sikap berzina ini disukai oleh pasangan ini biarlah mereka yang menanggungnya dan bukan anak yang tidak berdosa.

Jika anak itu dibiarkan hidup, kelak dewasa menjadi umpatan manusia berfikiran arang dan lebih sadis semasa bayi dah jadi mangsa buang dalam tandas dan lain2. Guna kondom bukanlah bermnaksud utk mengalakkan seks sama juga minum cola utk galak sukakan yahudi.pakailah otak.memang orang melayu selalu macam itu.benar dalam apa hal orang melayu sentiasa mahu menang.tunjuk pandai tapi bahlul.
By Anonymous on JANGAN BUANG BAYI - GUNAKAN KONDOM on 12/21/11










GUGURNYA SEORANG PEJUANG




KAWAN KU


putar kan sekali lagi
putarkan sekali lagu itu
putarkan biar aku dengari lagi

dengar
dengarkan rentak bunyi peluru
dengarkan rentak derap anak muda
dengarkan rentak laungan kaum buruh
dengarkan rentak tuntutan petani felda

dendangkan internationale
gegarkan dunia ini

ingatkan itu datang kembali
ingatan yang terpahat di sudut hati
ketika kita meghirup secangkir kopi
ketika kau bercerita tembakan yang membingar telinga
dan ledakan bom yang membuatkan kau tuli sepanjang masa

lalu aku tersenyum
lalu aku ketawa
tentang kawan yang hilang
dan kekasih yang ditinggalkan

putar kan sekali lagu itu
lagu milik anak semua bangsa
lagu ketika kau di hutan belantara
lagu kaum buruh menuntut upah
lagu anak anak muda berdemo dalam kota

internationale mengikat kita semua

selamat jalan kawan ku



PUTARKAN INTERNATIONALE SEKALI LAGI




SALUT AKHIR UNTUK KAWAN







AL-FATIHAH - 1922- 2011

Ibrahim Chik adalah salah seorang daripada sekian banyak pemuda Lubuk Kawah di Temerloh yang masuk ke hutan mengangkat senjata melawan penjajah dalam gerakan kebangsaan berhaluan kiri. Kebanyakan pemuda Melayu pada ketika itu begitu tebal dengan semangat patriotiknya.

Ibrahim dan rakan-rakan seperjuangannya yang rata-rata kuat dengan latar belakang pendidikan agama dari sekolah pondok telah berkorban jiwa dan raga demi cinta mereka kepada tanah air. Dalam tubuh mereka mengalir darah pejuang Pahang yang terkenal gagah berani seperti Tok Bahaman, Tok Gajah dan Mat Kilau. Pada masa negara masih huru hara dan darurat, mereka tidak mempunyai banyak pilihan. Kebanyakan gerakan antipenjajah termasuk Kesatuan Melayu Malaya (KMM), Angkatan Pemuda Insaf (API) dan Angkatan Wanita Sedar (AWAS) telah ditekan pergerakannya, United Malays National Organisation (UMNO) yang baru ditubuhkan pula dipenuhi golongan elit dan bangsawan.

Parti Komunis Malaya (PKM) yang pada mulanya dibenarkan juga telah diharamkan. Sebagai rakyat bawahan yang muda dan bersemangat, tak mungkin Ibrahim dapat memberikan sumbangan besar kepada gerakan kemerdekaan Tanah Melayu dalam UMNO yang berjuang dengan slogan ‘Hidup Melayu.’

Dalam API, Ibrahim sudah sebati dengan ‘Merdeka dengan darah!’ Pilihan yang ada hanyalah bergabung dengan rakan-rakan dalam Rejimen ke-10 yang menjadi sayap PKM seperti Abdullah C. D., Rashid Maidin, Shamsiah Fakeh dan lain-lain yang sudah bersedia menerima kedatangan beliau.

Ibrahim yang begitu petah berpidato kemudiannya diangkat mengetuai bahagian perang saraf dan propaganda PKM. Dengan tanggungjawab itu, Ibrahim berusaha memenangi hati rakyat untuk turut sama dalam perjuangan bersenjata dan berdarah menuntut kemerdekaan. Beliau ingin melihat Malaya merdeka dan bebas dari cengkaman penjajah British. Dalam memoir ini, Ibrahim mengimbau kembali pahit getir pengorbanan beliau dan rakan-rakan seangkatannya selama empat dekad dalam PKM.


REJIMEN KE 10 - PEJUANG MERDEKA




BAWA LAAA RAKYAT KE JALAN RAYA





REFORMASI 1998- PILIHAN JALAN RAYA








KEMPEN BEBAS ANWAR : NGO PAHANG BUAT LAPORAN POLIS - meloya

KUANTAN 29 Dis. — Sebelas pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Pahang hari ini membuat laporan polis berhubung tindakan pembangkang untuk mengadakan perhimpunan “Bebas Anwar” pada 9 Jan ini.

Jurucakap kepada NGO berkenaan, Ngah Ismail yang juga Setiausaha Pertubuhan Kebajikan Islamiah dan Dakwah (Pekida) daerah Kuantan berkata, laporan berkenaan dibuat bagi membantah dan menghalang kempen ‘Bebas Anwar 901’ yang dilihat sebagai satu bentuk provokasi terhadap kes liwat membabitkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim sebagai tertuduh.




Mahkamah akan mengumumkan keputusannya pada 9 Jan ini sama ada Anwar bersalah atau tidak dalam kes itu.

"Perhimpunan itu dilihat seolah-olah negara kita tiada undang-undang.
"Ia juga bakal mengundang risiko berlakunya huru-hara, kacau bilau,” kata Ngah ketika ditemui di perkarangan ibu pejabat polis daerah Kuantan di sini hari ini.
Beliau berkata, pihak berkuasa harus bertindak tegas dengan menghalang perhimpunan itu diadakan. — TIEWNAMA






KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...HURU DAN HARA INI DUDUK DIMANA?....kah kah kh

kah kah kah.... KACAU DAN BILAU INI ORANG BANGLA KE?.... kah kah kah...

woit...KALAU NAK BANTAH BUAT LAAA DEMO..... kah kah kah....

kah kah kah...BUAT LAAA DEMO DI HARI YANG SAMA..... kah kah kah...

kah kah kah...NAK TENGOK...ADA YANG SOKONG ATAU TIDAK.... kah kah kah..

kah kah kah...POP PEK POK PEKKK... TAK GUNA..... kah kah kah..

kah kah kah...TURUNLAAA BAWA RAKYAT KE JALAN RAYA..... kah kah kah






BAU HANCING KENA KENCING














DAKWAAN GUNA WANG ZAKAT BERBAU POLITIK :JAWI
- meloya

PUTRAJAYA 29 Dis. - Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), Che Mat Che Ali menyifatkan dakwaan penggunaan wang zakat bagi pembayaran kos guaman Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Jamil Khir Baharom dan dua yang lain, sebagai berbau politik.

Che Mat, yang juga setiausaha Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) berkata, kes seperti itu sepatutnya tidak timbul kerana pembayaran tersebut dibuat dengan menggunakan peruntukan geran kerajaan.

"Oleh demikian, ada sesetengah individu yang nak sebut kita menyeleweng duit dan sebagainya, adalah tidak betul sama sekali demi mempertahankan kesucian umat Islam dan kredibiliti MAIWP sebagai satu-satunya badan berkuasa agama di Wilayah Persekutuan,” katanya kepada pemberita di pejabatnya, di sini hari ini. – TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...HANG INGAT BERBAU APA?.... kah kah kah..

woit... MALAON INI INGAT BAU SELUAR DALAM BINI DIA?.... kah kah kah..

woit...HANG INGAT BAU APA?.... HANG INGAT BAU BUAH DURIAN KE?.... kah kah kah...

woit...MEMANG LAH INI TUJUAN POLITIK.... MEMANG NAK KUTUK JAMIL KHIR...kah kah kah...

kah kah kah... MEMANG NAK BURUK KAN JAMIL KHIR...BIAR ORANG BENCI ...kah kah kah...

kah kah kah..BILA ORANG RAMAI BENCI JAMIL KHIR... ORANG RAMAI AKAN BENCI KERAJAAN.... kah kah kah...

woit.....INGAT INI APA?....INGAT INI KERJA KUTIP DERMA NAK BUAT KENDURI BERSUNAT KE?.. kah kah kah..

woit...JANGAN JADI BODOH... NAK AMPOOO... AMPOOOO BETUL BETUL.... kah kah kah

kah kah kah...KERJA DI MAJLIS AGAMA....BUAT LAA KERJAN LAIN...UNTUK CARI MAKAN ANAK ANAK.... kah kah kah....

kah ah kah...HENTIKAN BUAT KERJA BODOH INI....kah kah kah..



NOTA:
nak tanya
apa hukumnnya entot china doll
dengan menggunakan duit zakat?
kah kah kah


Khamis, 29 Disember 2011

REFORMIS BANGANG KENA TIPU




DI JEMPUT TURUN 901






BEBAS ANWAR 901 TIDAK HORMAT UNDANG-UNDANG – sinar

Pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang pernah membela Datuk Anwar Ibrahim akan melancarkan perhimpunan besar-besaran bagi membantah kempen ‘Tolak fitnah lawan konspirasi, bebas Anwar 901’ yang dijadualkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9 Januari depan.

Presiden Gerakan Reformis Rakyat Malaysia (Reformis), Ramlan Abu Bakar berkata, mereka yang menentang kempen itu terdiri daripada NGO yang cintakan keadilan dan tidak bersetuju dengan corak kepimpinan Ketua Pembangkang itu.

“Kita tahu, kempen-kempen begini merupakan jalan terakhir Anwar, untuk menyelamatkan karier politiknya.

“Dulu, kami sokong Anwar, tetapi kini kami telah buka mata dan menentang beliau atas dasar dan prinsip kebenaran. Kami tidak dibayar apa-apa malah ini keputusan kami setelah melihat kepincangan yang berlaku,” katanya kepada Sinar Harian.

Ramlan ketika ditanya mengenai jumlah NGO yang akan menyertai perhimpunan menentang kempen itu berkata, pihaknya belum dapat memutuskan jumlah tepat memandangkan ia dilakukan atas dasar sukarela.

“Kita boleh bawa sejuta rakyat untuk membantah kempen Bebas Anwar 901 ini, tetapi tiada jaminan sekiranya berlaku tangkapan terhadap mereka memandangkan kita belum mempunyai saluran kewangan yang kukuh.

“Bagaimanapun, saya yakin, pada 9 Januari depan, ramai kumpulan-kumpulan NGO dan rakyat yang akan turun bagi membantah tindakan kurang sopan penyokong dan pengikut Anwar itu,” katanya.

Sementara itu, bekas Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Mohd Zahid Md Arip berkata, tindakan peserta kempen itu dilihat tidak menghormati undang-undang negara kerana hari berkenaan ialah hari penentuan kepada nasib Anwar.

“Mengapa mereka begitu tidak sabar untuk mengadakan perhimpunan pada hari itu? Sedangkan nasibnya belum diketahui lagi. Tindakan itu seolah-olah tidak menghormati keputusan yang akan diputuskan nanti.

“Mereka yang menyertai kempen ini juga seolah-olah tidak berpijak di bumi yang nyata. Saya yakin perhimpunan ini bukan hanya disertai oleh penyokong dalam negara, malah individu yang tinggal di luar negara turut dipanggil untuk menyertai kempen itu,” katanya.

Pada 9 Januari ini, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur akan membuat keputusan berhubung kes tuduhan liwat membabitkan Anwar dan pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NAK HORMAT UNDANG UNDANG BUAT APA?.... kah kah kah...

kah kah kah...UNDANG UNDANG ZALIM LAGI BODOH.... kah kah kah...

woit...YANG PERGI SOKONG ANWAR DULU PASAL APA?.... kah kah kah...

kah kah jkah...INGAT NAK DAPAT PROJEK?..... kah kah kah...

kah kah kah....INGAT NAK JADI MENTERI?.... kah kah kah...


NOTA:
kesian malaon ini
gerombolan pun tak terima
kerana ada diantara mereka
memang di pasnag oleh pkr
untuk masuk ke sebelah sana

gerombolan berwasapa maka semua
yang lari masuk geng gerombolan
kena ketepikan kah jah kah