.

Isnin, 17 Mei 2010

SEMBAB KENA TIBAI LAGI - KESIAN....KENYATAAN MEDIA PARTI KEADILAN RAKYAT


17 Mei 2010

MUHYIDDIN PERCAYA PROPAGANDA SENDIRI

Biarkanlah Timbalan Presiden Umno merangkap Timbalan Perdana Menteri percaya kepada propaganda sendiri yang dibesar-besarkan oleh media mereka kuasai. Akhirnya beliau dan pimpinan lain Umno juga yang akan tersentak oleh hakikat sebenar.

Memang diakui imej KEADILAN terjejas sedikit oleh tindakan beberapa orang Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri yang melompat katak. Akan tetapi mereka adalah anasir-anasir buruk dalam Parti yang mempunyai banyak masalah diri dan tidak membuat kerja. Pasti mereka akan diganti kelak dengan calon-calon lebih berwibawa dalam pilihanraya akan datang. Pemergian mereka sangat kecil bila dibandingkan dengan peristiwa Tunku dan Tun Hussein keluar Umno dan meninggal di luarnya.

Tentang apa yang didakwa “anggota-anggota” yang konon keluar beramai-ramai, kami telah semak dan dapati kebanyakan mereka bukan anggota. Walau apapun, bilangan anggota KEADILAN yang keluar jauh lebih kecil dari ribuan ahli Umno yang keluar setelah Sdr Anwar Ibrahim disingkir, dizalami dan diaibkan.

Di Ipoh Barat, Fauzi Muda serta suku sakatnya memang lama menjadi duri dalam daging, dan tindakan beliau keluar sangat dialu-alukan. Sekarang Cabang itu boleh bersatu di bawah pimpinan yang lebih komited. Fauzi tidak lama dulu telah membuat surat sumpah menuduh PM Najib yang ditemuinya berjanji hendak memberinya banyak wang.

KEADILAN tidak akan runtuh. Umno-BN yang sebenarnya sedang karam. Insha Allah mereka akan karam lebih cepat lagi selepas Sibu!


Syed Husin Ali

Timbalan Presiden
Parti Keadilan Rakyat

PAGI RABU MARI TIBAI RAIS YATIM
INI MALAON YANG PERNAH BAKAR JAMBATAN

MARI TUNJUKAN MARAH


Demonstrasi di RTM esok atas isu wartawan/penerbit Chou Z Lam yang dipecat kerana menerbitkan dokumentari isu Bakun.

TARIKH: 19 Mei 2010 (Rabu),

MASA: 11:00 pagi.

TEMPAT : RTM, Angkasapuri.

ANJURAN :

Kumpulan 528 Media Action Group
WAMI – Wartawan Media Independen
CIJ – Komiti Wartwan Bebas.

nota:
semua dijemput datang.
program wartawan ini
dipotong kerana tak pro
gerombolan.

APA KE JADAHNYA ?
GUMBIRA DAPAT CEK BESAR

DR. IBRAHIM TOKOH KEPIMPINAN PENDIDIKAN 2010
- melayau

KUANTAN 16 Mei - Bekas Pengarah Institut Aminuddin Baki , Profesor Datuk Dr. Ibrahim Ahmad Bajunid dipilih sebagai Tokoh Kepimpinan Pendidikan 2010 sempena sambutan Hari Guru ke-39 peringkat kebangsaan di Kompleks Sukan Universiti Malaysia Pahang Gambang di sini hari ini.

Penganugerahan itu membolehkan Ibrahim menerima wang tunai RM10,000, pingat, trofi, dan sijil penghargaan daripada Muhyiddin Yassin Ibrahim ketika ditemui menyifatkan anugerah itu sebagai penghormatan kepada guru di seluruh negara dan pencetus semangat kepada beliau dan warga pendidik untuk terus komited memajukan bidang pendidikan bagi pembangunan bangsa dan negara.

Beliau yang kini bertugas sebagai Naib Presiden/Timbalan Naib Canselor Kolej Universiti Inti berkata, anugerah itu juga merupakan satu tanggungjawab berat yang ditanggung bersama oleh warga pendidik.

"Anugerah ini sebenarnya untuk seluruh kaum guru. Walaupun kita beri anugerah untuk individu tertentu, itu hanya lambang sebab anugerah tersebut adalah di dalam bidang profesion pendidikan itu sendiri dan bila seseorang mencapai sesuatu, bukan dia sendiri yang mencapainya tetapi ramai orang lain yang membantu," katanya.

KAH KAH KAH…

woit…. APA YANG MALAOAN INI TELAH LAKUKAN?.... kah kah kah..

woit… BERAPA BANYAK BUKU TENTANG ILMU DAN PENDIDIKAN YANG TELAH DI TULIS… kah kah kah..

woit… MALAOAN INI BANGGA DAPAT HADIAH DARI SEMBAB?…. kah kah kah..

kah kah kah... DARI SIAPA.... DARI SEMBAB?.... kah kah kah..

kah kah kah… MANA ADA KELAS DAPAT HADIAH DARI SEMBAB…. kah kah kah..

woit… KALAU DAPAT HADIAH DARI IBRAHIM ALI… BARU ADA KELAS…. kah kah kah..

nota:

percaya atau tidak!

pagi ini si maloan ini telah
pergi ke may bank di bangsar utama
malaon ini membawa cek yang telah diterimanya
kelmarin.

pak gard tak benarkan malaon ini masuk
dengan cek yang besar.

tahu apa malaon ini jawab:

memang lah cek ini besar
kerana duit 10,000 rinngit
ini pun besar kah kah kah

HEAVY METAL DAN ROCK KAPAK UNTUK SELAMA LAMA NYA
SELAMAT TINGGAL DARI RONNIE JAMES DIO

SELAMAT JALAN RONNIE

Penyanyi heavy metal Ronnie James Dio ( 67 tahun ) dari Black Sabbath meninggal dunia pagi ini kerana menghidap barah perut.

Ronnie menggantikan Ozzy Osbourne yang meninggalkan Black Sabbath. Ronnie juga berkerja dengan band-band seperti Elf, Rainbow, Heaven & Hell.

Ronnie James Dio akan terus dingati oleh peminat Black Sabbath.


• rockers melayu amat meminati heavy metal - pengaruh heavy metal jelas dalam rock melayuMARI MENGENAL INTELEKTUAL DUNIA
MARI MENGENAL INTELEKTUAL DUNIA


Noam Chomsky telah di haramkan dari memasuki Tebing Barat Palestine kelmarin.

Chomsky yang selalu menerima bantahan dan tohaman dari pelbagai bentuk regim dalam dunia ini telah di halang sekali lagi.

Intelektual kiri bermazhab anarko ini adalah satu-satu intelektual yang paling berpengaruh dalam dunia ini. Di katakan jadual jemputan untuk mendengar syarahan Noam Chomsky telah di penuhi untuk lima tahun ke hadapan.

Chomsky telah cuba menyeberang Sungai Jordan ke Tebing Barat melalui jambatan Allenby. Ini lah kali pertama Chomsky dihalang dari memasuki Palestine.

Chomsky telah di jemput oleh Birzeit University dan Institute of Palestine Studies di Ramallah untuk menyampaikan beberapa siri ceramah.

‘ Rejim Isreal tidak suka apa yang saya akan katakan dan saya samakan Isreal dengan regim-rejim lain dalam dunia ini’ kata Chomsky kepada Al-Jazeera.

• Noam Chomsky ialah seorang Yahudi.KAH KAH KAH


soalan-soalan untuk di jawab:


- adakah chomsky kecewa kerana tidak mendapat datuk dari gabenor melaka?
- adakah chomsky menulis untuk utusan melaysia?
- adakah chomsky akan mengambil bahagian dalam debat perdana rtm?
- adakah chomsky akan datang ke seminar satu malaysia anjuran ukm?
- adakah chomsky kenal unku aziz?
- adakah chomsky kenal nordin kardi?
- adakah chomsky kenal johan jaafar?
- adakah chomsky ketua cawangan badar tun razak?
- kah kah kah

sesiapa yang memiliki hormat diri wajib mengenali noam chomsky. anak anak muda dari seluruh dunia membaca dan menghayati pandangan noam chomsky. chomsky ialah guru bahasa di mit.

inilah rupa bentuk old tai radikal kiri yang amat aktif dari zaman perang dunia ke dua lagi.

para pembaca tt wajib mengetahui siapa dia noam chomsky. sila tanya lebai google dan sila tonton tv rakyat tertindas- youtube - untuk membezakan yang mana kang kong dan yang mana intelektual.

KENYATAAN RESMI SIBU
KENYATAAN MEDIA PARTI KEADILAN RAKYAT


17 Mei 2010

Syabas Rakyat Sibu

Syabas rakyat Sibu! Terima kasih saya ucapkan kerana memilih Sdr Wong Ho Leng sebagai Ahli Parlimen Sibu yang baru, menggantikan mendiang Robert Lau Hoi Chew. Rakyat Sibu membuktikan kepada kita semua bahawa kuasa rakyat, kuasa keramat. Mereka menzahirkan kepada kita semua, misi Menyelamatkan Malaysia dari segala kebejatan merupakan matlamat utama ketimbang tunduk menyerah kepada sogokan pimpinan Umno-BN.

Syabas dan setinggi-tinggi penghargaan buat semua penggerak dan aktivis Pakatan Rakyat. Sekali lagi anda perlihatkan kekuatan yang mengagumkan walau terpaksa berhadapan dengan jentera lawan yang dilengkapi wang ringgit serta dokongan aparat-aparat lainnya. Ternyata keikhlasan, kecekalan dan kegigihan membuahkan hasil bermakna, malah memberi pelajaran berguna kepada Pakatan Rakyat buat merenung erti semangat perjuangan yang selama ini menjadi pemangkin kepada Agenda Selamatkan Malaysia.

ANWAR IBRAHIM
Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat
Ketua Pembangkang Parlimen MalaysiaBIRO KOMUNIKASI
PARTI KEADILAN RAKYAT

A-1-09, Merchant Square
No. 1, Jalan Tropicana Selatan 1
47410 Petaling Jaya

KELUARGA MAT TAIB MULA HENDAK LARIAWAS! JANGAN BIARKAN MEREKA LARI BAWA HARTA RAKYAT!

HARI HARI AKHHIR HEGEMONI MELANAU


JAM 11.10 malam 16.05.2010 SIBU : Satu kumpulan 3,00o orang warga Sibu telah berkumpul di luar Dewan Suarah untuk merayakan kemengan calon DAP. Mereka semuanya telah melaugkan satu slogan yang memeningkan kepala isteri Bik Mama.

3000 orang melaungkan ‘ DACING TIPU’.

PASAL APA SIDANG AKHBAR DI SIBU DI BATALKAN
MUKA SEMBAB LAGI BOPENG


PRK KINI JADI SEBUAH PARTI KIAN RUNTUH KATA MUHYIDDIN
- melayau

Muhyiddin Yassin berkata, Parti Keadilan Rakyat (PKR) kini sudah semakin hilang sokongan apabila semakin ramai pemimpin dan penyokong parti itu dilihat mula meninggalkan parti berkenaan.

Dia berkata, rakyat juga semakin sedar bahawa parti itu hanya memperjuangkan individu tertentu sahaja dan tidak memberi faedah langsung kepada rakyat.

"PKR? Parti Kian runtuh? Setiap hari ada batu-batan yang jatuh dan runtuh, sebahagian besar pemimpin yang sokong PKR dahulu juga sudah hilang keyakinan, parti itu tidak berjuang untuk rakyat tapi untuk individu,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan sambutan Hari Guru Peringkat kebangsaan di Universiti Malaysia Pahang, di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai krisis parti berkenaan yang dilihat semakin buruk apabila semakin ramai pemimpin dan penyokong parti itu mula meninggalkan parti berkenaan.

Terbaru, PKR Cabang Ipoh Barat semalam dibubarkan selepas 19 daripada 25 Anggota Jawatankuasanya meletakkan jawatan.

KAH KAH KAH…

woit…. SEMBAB INI GATAL MULUT…. kah kah kah…

woit… PASAL APA SIDANG AKHBAR DI SIBU DI BATALKAN… kah kah kah..

kah kah kah… PASAL ORANG SIBU NAK BALING KASUT…. kah kah kah…

kah kah kah… PADAN MUKA… MULUT TAK BASUH…. kah kah kah..

kah kah kah... TAHU TAKUT... MENIKUS LARI... kah kah kah..

woit… DENGAR KHHABAR MAT MONGOL…. NAK ALAIH SEMBAB INI DALAM KABINET… kah kah kah…

kah kah kah…. PADAN MUKA… kah kah kah

CHINA MENANG PIALA THOMAS
SONGKOK BELUM TINGGI LAGI
PEKASAM TUN SERI IBRAHIM ALI AKAN BERDEMO

Pemimpin Perkasam yang tidak bersongkok tinggi tekah mengeluarkan satu kenyataan akhbar pagi ini. Menurut kenyataan itu Pekasam akan mengadakan satu demo untuk membantah China yang telah memenangi Piala Thomas.

Menurut Pekasam kemenangan China ini melanggar perlembagaan rang undang undang 153 dimana seharusnya pemain bumiputera telah di beri hak keistemewaan.

Pekasam berpendapat kemenagan China ini juga tidak patriotik dan mendurhaka terhadap raja raja Melayau.

Dalam masa yang sama pejuang Islam yang unggul Zulkifly Nordin telah menyatakan ketidak puasan hatinya kerana China telah menang Piala Thomas ini.

Zulkifly Nordin telah bertanya marah kepada wartawan ‘ bagaimana orang makan babi yang haram boleh menang piala ini’ kah kah kah.