Rabu, 22 Februari 2012

ZIONIS DAN NEOCON SEDANG MERANCANG

INI MUKA MUSUH RAKYAT DUNIA
TUJUAN AKHIR NEOCON


After last week's explosions it's important to take an objective look at the evidence as the story unfolds rather than putting blind faith into the anti-Iran spin from Washington and Tel Aviv - dari BANGKOK POST 19/2/2012

Bom telah meletup di Bangkok minggu dahulu. Berita melaporkan bangunan kedutaan Israel sebagai sasaran. Seorang warga Iran telah ditahan di Kuala Lumpur. Sebelum di Bangkok, bom telah juga meletup di New Delhi dan di Georgia. Media dan ajensi berita yang bersimpati dengan Zionis telah menuduh Iran dibelakang semua letupan ini. Letupan ini adalah bukti bahawa Iran adalah negara sarang pengganas.

Tetapi Bangkok Post akbar harian Inggeris Siam telah melaporkan kenyataan Menteri Dalam Negeri Siam yang meminta semua pihak tidak melulu menuduh Iran. Apakah ada sesuatu lagi dibelakang letupan-letupan ini? Apa makna semua ini?

Dalam strateji media ini dipanggil strateji mengolah pesetujuan. Bom yang meletup itu adalah hasil operasi ‘false-flag’. Ini adalah mondus operadi yang sering dilakukan sebelum perang dilancar. Letupan kecil ini digunakan untuk mengolah persetujuan agar ‘letupan’ yang lebih besar dapat dilakukan.

Jika membaca buku memoir Said Zahari – bekas ketua pengarang Utusan Melayu - kita akan bertemu dengan naratif dimana Tunku telah diminta oleh British untuk meletupkan kapal British di Laut China Selatan. Kemudian British meminta Tunku menuduh letupan ini sebagai kerja sabotaj Sukarno. Ini berlaku ketika Bung Karno menentang pembentukan Malaysia pada tahun 1963 dahulu.

Jangan lupa – paling terbaru di Kuala Lumpur telah berlaku 3 letupan kecil pada 9 Januari lalu d Mahkamah Jalan Duta. Ini juga adalah operasi ‘false-flag’. Tidak susah untuk memahami siapa dibelakang letupan ini kerana pagi esoknya akhbar kesayangan gerombolan United Malays National Organistion telah menuduh : letupan bom ini adalah hasil kerja penyokong Anwar Ibrahim.

Seperti tulisan minggu dahulu saya telah menerangkan bahawa semua yang berlaku dalam dunia hari ini adalah perancangan gerombolan NeoCon. Babak dan drama politik dunia yang sedang kita saksikan adalah projek-projek untuk mengimplementasi Projek Kurun Baru Amerika yang telah dirancang oleh gerombolan NeoCon.

Rasa saya bukanlah bagitu susah untuk memahami garis dan jalan politik Amerika ini. Ianya tidak jauh dari apa yang sedang berjalan dalam negara kita. Cuma politik di Amerika skalanya lebih besar dan merangkumi politik dunia.

Semuanya bermula dengan kepentingan The American Military Industrial Complex – Perserikatan Senjata Amerika. Ini adalah kumpulan syarikat pembuat senjata gergasi yang sedang mendominasi politik dunia. Perserikatan Senjata ini akan memilih dan menyokong calon-calon untuk menduduki Rumah Puteh.

Perserikatan Senjata ini akan bersekongkol dengan Walls Street untuk memastikan dasar ekonomi yang terbaik untuk kaum pemodal. Perserikatan Senjata ini juga akan menaja kumpulan-kumpulan pemikir untuk mengolah pandangan melalui tulisan dan komentar mereka di media. Wartawan, penulis dan para pemikir akan juga diupah dan ditonjolkan sebagai pembuat pandangan/opinion maker. Gerombolan NeoCon adalah tajaan Perserikatan Senjata Amerika untuk menjadi jurufikir.

Perserikatan Senjata Amerika ini bergerak dengan licik dan terancang. Dalam masa yang sama Perserikatan Senjata ini berkerjasama dengan rejim Zionis Israel. Kerjasama intim ini berlaku kerana ada kepentingan bersama. Amerika memerlukan minyak mentah dari negara-negara Arab. Isreal ini dijadikan ‘polong’ untuk menakut-nakut dan menghuru harakan wilayah Timur Tengah. Kerana takutkan ‘polong’ maka negara Arab ini akan menjual minyak kepada Amerika dan membeli senjata dari Amerika. Sempoi!

Mondus operandi Perserikatan Senjata ini tidak ada bezanya dari peranan yang mainkan oleh Ananda Krishnan, Vincent Tan atau Syed Mokhtar. Cukong dan towkay ini akan melabor duit untuk memastikan calon-calon dari United Malays National Organisation akan terus berkuasa memerintah Malaysia.

Apa yang berbeza: Vincent Tan mahu tapak tanah penjara Pudu manakala Carlyle Group di Amerika mahukan wilayah Kirkuk di Iraq yang kaya dengan minyak. Syed Mokhtar mahu monopoli jual beli beras manakala Halliburton mahu kontrek pembuatan senjata di Amerika. Ananda Krishnan mahu 40 saluran Astro makala Time Warner mahu memiliki semua media dalam dunia ini.

Apa yang cuba saya lakarkan disini adalah bahan latar untuk kita semua memahami apa yang sedang berlaku. Hari ini pembudayaan, moral, nilai, tingkah laku, cara hidup malah cara manusia berfikir juga dibentuk oleh sistem ekonomi kapitalis. Justeru ramai warga dalam dunia ini secara tidak sedar telah memiliki pandangan dunia yang direkakarya oleh sistem ekonomi kapitalis. Justeru mereka akan menerima tuduhan dari media pro Zionis bahawa Iran adalah sebuah negara bahaya kerana sedang merancang untuk membuat bom nuklear.

Bagaimana semua ini ada sangkut paut dengan persediaan untuk menyerang Iran? Apakah betul Iran yang menjadi sasaran?

Jawabnya ia dan tidak. Betul pada ketika ini Iran sedang menjadi sasaran. Walau pun 16 badan risikan Amerika telah menerangkan kepada Kongres Amerika bahawa Iran TIDAK ada rancangan untuk membuat bom nuklear. Laporan badan nuklear dunia - International Aromic Energy Agency (IAEA) juga memiliki pandangan yang sama. Tetapi gembar gembur untuk menyerang Iran masih diteruskan. Kenapa?

Jawabnya senang sahaja. Perserikatan Senjata Amerika memerlukan suasana perang agar kilang persenjataan terus mendapat kontrek membuat senjata. Isreal, saperti yang telah saya nyatakan memainkan peranan ‘polong’ untuk terus menakut-nakutan dan menundukkan semua negara di Timur Tengah ini untuk menyembah Rumah Puteh.

Rakyat dunia wajib berwaspada dari sekarang kerana NeoCon, jurufikir Perserikatan Senjata ini memiliki rancangan masa depan yang berjangka panjang. NeoCon berfikir dan merancang bukan untuk setahun dua. Contohnya rancangan untuk menyerang Iraq telah mereka kupas panjang lebar semenjak tahun 1991 lagi. Iraq hanya diserang pada tahun 2003.

Sasaran utama NeoCon BUKAN Iran tetapi China. Mungkin ada pembaca yang merasa mushkil dan amat payah untuk menerima kenyataan ini. Disinilah kekuatan NeoCon – mereka dibayar untuk berfikir dan kemudian buah fikiran mereka dijadikan dasar negara. Dasar ini di kota dan dikuat kuasakan oleh kekuatan bala tentera Amerika. Justeru mereka memperincikan cadangan mereka sebagai Projek Kurun Baru Amerika.

Untuk memahami kenapa China menjadi sasaran sila rujuk kembali rukun iman NeoCon yang tertulis dalam Projek Kurun Baru Amerika. Jelas tertulis : tidak membenarkan mana mana negara muncul untuk menentang kepentingan Amerika atau berkeupayaan untuk menandingi kuasa Amerika. Justeru rukun iman ini boleh mentafsirkan China memiliki potensi untuk menandingi kuasa Amerika.

Hari ini ekonomi China adalah ekonomi kedua terbesar dalam dunia. China telah mengambil tempat Jepun. Memang betul hari ini kekuatan tentera laut dan darat China tidak mungkin menandingi Amerika. Memang betul pada ketika ini teknoloji China masih jauh ketinggalan berbanding dengan Amerika. Memang betul kemiskinan masih lagi menghantui beratus juta warga China.

Menyedari semua inilah maka NeoCon mencadangkan akan dijalankan ‘projek-projek’ untuk memastikan China akan terus mundur dan tidak gagah bangun berdiri. Kelemahan asasi China ialah bahan bakar petrolium. China perlu mengimpot 32% keperluan bahan bakar minyak. Sumber minyak ini datangnya dari Afrika, Telok Parsi dan Saudi Arabia.

Ketika Saddam Hussein berkuasa di Iraq banyak kawasan konsesi cari gali minyak telah diberikan kepada China. Apabila Amerika masuk dan mengambil alih Iraq, semua perjanjian cari gali ini telah dibatalkan. Di Libya China memiliki hubungan yang baik dengan Muammar Gadaffy. Justeru apabila Gaddafy dibunuh semua kepentingan China dilupuskan. Semua perjanjian cari gali minyak di Libya dibatalkan.

Dengan ini amat jelas perang di Iraq dan Libya telah menafikan kepentingan China. Pekara ini amat-amat disedari oleh China. Justeru China telah membuat perjanjian untuk membeli minyak mentah dan gas dari Iran. Telah wujud perancangan untuk membuat pembetongan aliran minyak dan gas dari Iran ke Pakistan dan berakhir di China. Aliran minyak ini mengikut Jalan Sutera Lama – The Old silk Road. Jika berjaya dilakukan maka China akan mendapat aliran minyak dan gas berterusan tanpa melintasi Selat Melaka.

Amerika melihat semua langkah-langkah China ini. Amerika sedar akan hubungan intim antara China dengan Iran dan Pakistan. Justeru apa yang berlaku di Libya, Syria, Iran dan Pakistan adalah strateji bala tentera Amerika untuk mengepong China dalam jangka panjang.

Menyedari semua ini maka kita lihat bagaimana Rusia telah sekata dengan China untuk TIDAK menyokong sekatan keatas Syria. Rusia juga sedar negara-negara boneka – Afghanistan, Tajikistan, Uzbekistan, Kyrgyzstan – adalah negara-negara boneka yang sedang di persenjatai oleh Amerika. Negara piliharan Amerika ini terletak dibawah perut Rusia. Negara ini juga bersempadan dengan China. Tidak dapat tidak negara-negara ‘tan’ ini akan menjadi ‘ israel’ untuk China dan Rusia.

Justeru tulisan saya ini adalah ingatan kepada warga dunia.Jika perang dilancarkan keatas Iran bermakna Perang Dunia Ketiga bermula. Serangan keatas Iran adalah mengimplementasi projek NeoCon sedang untuk melahir New World Order atau Tata Dunia Baru.

Sebelum perang pecah kita wajib membaca kembali sejarah dan pengalaman jenerasi sebelum kita yang menuntut Merdeka di zaman Perang Dunia Kedua. Jika perang pecah ianya akan membuka peluang untuk kita menumbangkan gerombolan United Malays National Organisation dan melahirkan Tata Malaysia Baru.(TT)

NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45


DIMANA KAU HAMZAH KASHGARI?TIDAK ADA KHABAR BERITA


PENCERAHAN DARI PEMBACA

TT, Si Hamzah nie keluar 3 ayat..... gua dapat info ambil kat Wikipedia... rujuk kat bawah eh...

1. On your birthday, I will say that I have loved the rebel in you, that you've always been a source of inspiration to me, and that I do not like the halos of divinity around you. I shall not pray for you.

2. On your birthday, I find you wherever I turn. I will say that I have loved aspects of you, hated others, and could not understand many more.

3• On your birthday, I shall not bow to you. I shall not kiss your hand. Rather, I shall shake it as equals do, and smile at you as you smile at me. I shall speak to you as a friend, no more.
By Anonymous on HAMZAH KASHGARI DI MANA KAU SEKARANG on 2/21/12

Aq dah bace dah puisi bdk nie...mmg kurang ajar dan separuh biadap tol tulisan die! Tapi psl tu laa kite kene menegur die...kite kene ajar apew yg dibenarkan dlm agama...apew yg dilarang dlm agama...jgn ingat oleh krn die bangsa arab maka iman die mesti dah 100% kukuh...

jgn ingat oleh krn die arab maka akidah die mesti dah 100%kukuh...jgn ingat oleh krn die orang arab maka lahir-lahir jew pengetahuan die ttg agama Islam dah cukup tinggi, sempurna dan expert. Oleh sebab orang arab nie ingat diorang nie paling alim dlm bab agama Islam...

tup2 adew lak arab yg jahil dlm agama dari segi adab dgn Nabi...terus dilabel murtad, sesat, rosak akidah dan mcm2 lagi...terus jadi outcast dan wajib dihukum dgn teruk. Kene laa phm bdk arab nie pon kadang2 mcm bdk melayu kita jew perangai nyer...cuba tanya bdk2 melayu yg lepak kat tepi jalan...apakah nama empat sahabat Nabi yg utama...klu dpt jawab tiga dgn tepat pon dah cukup
baik...hahaha...rasional la cket. Kite patut nyer kene beri dia nasihat dan bimbingan...bukan yer hukuman bunuh. Bdk2 bekas ajaran sesat pon JAKIM bagi kaunseling kan???
By Anonymous on DIMANA KAU HAMZAH KASHGARI? on 2/19/12


BERTEMU DI KUANTAN AHAD INIKALAU 8 TUNTUTAN BERSIH TIDAK DITUNAI ERTINYA PILIHANRAYA TIPU


TUNAI INI SEBELUM PRU13

DAP KHUATIR 400 PENGUNDI POS JEJAS PELUANGNYA DI KKB
- mkini

Peningkatan 400 undi pos yang dicatatkan di kerusi Kuala Kubu Bahru bakal menjadikan anggota tentera ‘penentu’ bagi calon-calon yang bertanding di kerusi itu pada pilihan raya umum akan datang.

ADUN DAP bagi Bukit Tunku Lau Weng San yang ditugaskan ‘menjaga’ kerusi itu, berkata undi pos itu adalah dari kem tentera yang merupakan penempatan Rejimen Semboyan Diraja ke-4.

Katanya, pada beberapa pilihan raya yang lalu, kerusi DUN itu telah dimenangi dan juga hilang oleh majoriti antara 400 dan 1,700 undi pada masa lalu. Oleh itu, undi pos tambahan itu tidak menjadi petanda baik untuk Pakatan Rakyat.

"Ini akan menjejaskan peluang Pakatan memenangi kerusi tersebut. Seperti yang anda tahu apabila ia membabitkan undi pos, kita sentiasa kalah teruk," kata Lau pada sidang akhbar di Shah Alam hari ini.

Beliau juga mendedahkan bahawa daripada 400 pengundi pos yang baru itu, 33 adalah pasangan anggota tentera berkenaan.

DAP sebelum ini membuat bantahan kerana isteri anggota tentera tidak bertugas seperti suami mereka dan oleh itu mereka boleh membuang undi dengan proses biasa.

Pada pilihan raya umum 2008, BN memenangi kerusi itu dengan majoriti 448 undi.

NOTA:
gerombolan sedang menyusun untuk menang
caranya:
1 – mat bangla mengundi
2 – mat indon mengundi
3 – alih pengundi melayu dalam kawsasan dap masukkan ke kawasan gerombolan yang kalah
4 – alihkan nama pengundi pakatan - hari mengundi kelam kabut
5 – hilangkan terus nama pengundi penyokong pakatan
6 - tiap kawasan parlimen tambah undi pos
7 - tiap kawasan parlimen buat kem askar
8 - tiap kawasan parlimen buat rela
8 - tiap kawasan yang di sasar besarkan bali polis
9 - isteri polis mengundin pos
10 - isteri askar mengundi pos

SELANGOR AKAN JATUH
selangor akan dirampas kembali
bukan kerana pakatan tak ada sokongan
bukan pakatan rasuah

bukan pakatan membazir

selangor dirampas dengan tipu helah
tak caya:


ini contohnya
contohnya di temui oleh mimos
badan yang diupah oleh spr

kes parlimen petaling jaya utara dan kes parlimen subang
dua kawasan duduk sebelah nyebelah
selama 3 tahun di petaling jaya utara ada penambahan 5 ribu pengundi barui
selama 3 tahun di subang ada penambahan 35 ribu pengundi baru
masuk akal?

JELAS :subang di bawah pakatan akan kalah
TUNTUTAN ANAK MUDA
NOTA:
tidak ada jalan lain
sebelum pilihanraya
kita perlu ke jalan raya
8 tuntutan bersih wajib ditunai
tak tunai ertinya pilihanraya tipuJELAS INI CARA NAK TIPU MELAYU
INI TOWKAY CANDUHARUSSANI : NABI ANJUR PERTAHAN RAJA, KAUM - mkini

Mufti Perak, Harussani Zakaria hari ini menyokong usaha untuk memperjuangkan Islam seperti yang dipromosikan pertubuhan pro-Melayu JATI yang disifatkannya sebagai satu jihad kepada orang Islam.

Katanya jihad itu diwajibkan ke atas orang Islam, apatah lagi apabila serangan ke atas Islam kini "begitu hebat sehingga ramai di kalangan orang Islam menjadi murtad."

"Wajib kita pertahankan akidah kita daripada serangan ejekan atau diperhina. Namun hari ini kita lihat agama kita tidak diambil berat oleh orang Islam sendiri, malah ada yang mempertahankan perbuatan itu," katanya lagi.

Tambahnya, orang Islam juga wajib mempertahankan Raja-raja Melayu memandangkan golongan itulah yang mula-mula sekali menerima Islam di negara ini.

"Maka raja tidak boleh terpisah dengan kita," katanya lagi dalam ucapannya di majlis perasmian penubuhan NGO tersebut di Shah Alam hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit....INI TOWKAY JUAL AGAMA LAGI.... kah kah kah..

kah kah kah...JELAS AMAT JELAS...kah kah kah...

kah kah kah.....GULUNGAN PENINDAS....GULUNGAN FEUDAL AKAN MENGUNAKAN AGAMA.... kah kah kah

kah kah kah...INILAH YANG DIKATAKAN AGAMA ITU CANDU UNTUK RAKYAT TERTINDAS...kah kah kah...

woit...INI BUKAN SATU PEKARA BARU..... kah kah kah.....

kah kah kah...PADRI... SAMI ...IMAM... TOK KADI... MUFTI..POPE...AKAN DI GUNAKAN... kah kah kah..

kah kah kah...JADI PEKAKAS UNTUK HAHALKAN KEZALIMAN.... kah kah kah..

kah kah kah...SEJARAH MEMPERLIHATKAN INI DENGAN TERANG DAN JELAS.... kah ah kah...


woit...YANG INI JELAS NAK TIPU ORANG MELAYU... NAK TIPU MAK CIK FELDA... kah kah kah..

kah kah kah.... PELIK...ZAMAM NABI DULU MANA ADA RAJA.... kah kah kah..

kah kah kah...KELUARAGA SAUD DI SAUDI MUNCUL 1932... DI TAJA OLEH AMERIKA.... kah kah kah..

woit... TAK KAN TAK ADA AYAT ...SURUH ORANG MELAYU SOKONG GEROMBOLAN....kah kah kah..

kah kah kah...CARI LAAA AYAT ITU.... LAGI SHAFIE AFDAL.... kah kah kah

kah kah kah...WA NA AAA MANO... ITU BUKAN AYAT SOKONG GEROMBOLAN...kah kah kah..

kah kah kah..WA NA AAA MANOO .... BOLEH CAKAP DENGAN MAK CIK FELDA SEBAGAI ALLAH MENYERU SOKONG GEROMBOLAN..... kah kah kah
GEROMBOLAN TIPU LAGI

SITI NAJIBAH ISTERI ROSMAH
NAJIB MESTI JELASKAN PROJEK LEBUHRAYA KIDEC UNTUK HAKIM DAN PEGUAM UMNO


Krisis perlembagaan Perak masih lagi segar di ingatan rakyat Malaysia, khususnya tuduhan bahawa permohonan Datuk Zambry Kadir dipercepatkan sementara menafikan permohonan lawan politiknya Datuk Seri Nizar Jamaluddin pula.

Watak utama kemelut ini merupakan Datuk Hafarizam Harun, penasihat undang-undang UMNO, mewakili Datuk Seri Zambry ketika itu, dan bekas penasihat undang-undang UMNO dan Ketua Hakim Negara ketika itu, Tun Ahmad Zaki.

Justeru, kedua-dua individu ini mestilah berhadapan dengan perhatian umum berkenaan penglibatan mereka di dalam rampasan Perak oleh BN dan kontroversi terbaru melibatkan mereka di dalam pemberian konsesi RM2.2 bilion Lebuhraya Kinrara-Damansara (KIDEX). Datuk Hafarizam merupakan pengarah untuk kedua-dua belah syarikat yang menerima konsesi tersebutis Emrail Sdn Bhd dan Zabima Engineering Sdn Bhd sementara isteri Tun Zaki Azmi merupakan pengarah di dalam Emrail, sebuah syarikat yang tidak mempunyai rekod di dalam pembinaan lebuhraya. Kenyataan syarikat tersebut sendiri menyatakan mereka berhasrat menjadi “Syarikat Kejuruteraan Rel Utama di Malaysia dan Rantau ini.”

Mengambilkira kontroversi penganugerahan konsesi ini, Perdana Menteri mestilah respon segera berkenaan isu-isu ini:

1. Pendirian PM berkenaan Seksyen 9 Kod Etika Hakim 2009:

“Seorang hakim akan, pada masa perlantikan atau mana-mana masa kemudiannya sekiranya diminta oleh Ketua Hakim Mahkamah Persekutuan membuat perisytiharan bertulis semua asetnya kepada Ketua Hakim Mahkamah Persekutuan.”

Merujuk kepada peruntukan ini, Ketua Hakim Negara pada masa ini, Tan Sri Ariffin Zakaria mestilah meminta Tun Zaki Azmi membuat perisytiharan aset beliau dan keluarganya secara bertulis berikutan tuduhan-tuduhan ini.

2. Mendedahkan sebab dan kriteria pemberian tender kepada Zabima Engineering dan Emrail. Apakah syarikat-syarikat lain yang dipertimbangkan, dan adakah tender terbuka dibuat demi memastikan kepentingan orang ramai terpelihara?

3. Bagaimanakah pemberian konsesi dan pakej kontrak ini selari dengan dasar pentadbiran ini, khususnya Model Ekonomi Baru, Inisiatif Pembaharuan Strategik dan lain-lain lagi?

4. Apakah terma lengkap konsesi, kadar tol dan perkongsian keuntungan?

Di dalam smsnya kepada Malaysian Insider, Datuk Hafarizam mendakwa bahawa syarikat-syarikatnya diserang memandangkan mereka merupakan antara bilangan kecil syarikat Bumiputera yang dianugerahkan projek ini. Malang sekali apabila sebuah isu tentang ketelusan dan kebertanggungjawaban yang akan memberi impak kepada semua rakyat sekali lagi dilihat dari perspektif kaum. Hakikatnya, sekiranya tuduhan ini terbukti benar, sekelompok kecil kroni akan sekali lagi mendapat durian runtuh sedangkan ramai rakyat Malaysia, termasuk majoriti masyarakat Bumiputera terpaksa menjadi mangsa projek ini. Terma perjanjian antara kerajaan dan syarikat-syarikat yang dipilih mesti didedahkan agar projek ini tidak menjadi satu lagi konsesi yang membebankan rakyat Malaysia.

Rakyat Malaysia mempunyai harapan besar terhadap konsesi generasi kedua dan ketiga memandangkan piawai-piawai baru yang dijanjikan kerajaan. Usah kita lupa rekod buruk Kerajaan BN di dalam pemberian konsesi sebelum ini.

Jawapan telus daripada Perdana Menteri mampu meyakinkan rakyat bahawa mereka tidak akan dibebani dengan lebih banyak ‘bail-out’ dan penswastaan semula.

Rakyat khususnya bertanya, apa sudah jadi dengan janji Program Transformasi Kerajaan untuk mengurangkan ketirisan dan pembaziran wang rakyat untuk pembangunan negara dan perbelanjaan operasi dengan memastikan ketelusan di dalam pemberian kontrak? Jelas sekali, kerajaan harus membuktikan pemberian projek lebuhraya ini dibuat secara telus demi kepentingan rakyat.

Jika tidak, rakyat akan terus menolak jaminan BN dalam isu transformasi ekonomi dan membuat keputusan mereka di dalam pilihan raya akan datang.

NURUL IZZAH ANWAR
NAIB PRESIDEN
PARTI KEADILAN RAKYAT

MARI BUAT RAMAI DI KUANTAN
TURUN BERSAMA KITA BERDEMO

PAS KERAH AHLI KE HIMPUNAN HIJAU AHAD INI – harakah daily

KUANTAN, 21 Feb: PAS Pahang mengarahkan setiap kawasan di negeri itu menghantar 1,000 ahlinya ke program Himpunan Hijau bagi membantah loji memproses nadir bumi Lynas, Ahad ini.

Pesuruhjayanya, Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, bagi penyokong-penyokong PAS yang berada di parlimen-parlimen Kuantan, Indera Mahkota, Paya Besar dan Pekan diminta hadir lebih ramai lagi.

"PAS, parti dalam Pakatan Rakyat, NGO dan individu diminta hadir bagi menyatakan sokongan membantah kilang yang kita anggap bom jangka itu kerana lesen sementara operasi telahpun dikeluarkan oleh kerajaan.

“Semua pihak termasuk daripada Umno kita pelawa untuk hadir menyatakan bantahan kerana isu ini melibatkan kepentingan dan keselamatan negara,” tambahnya.

Tuan Ibrahim yang juga Ketua Penerangan PAS Pusat berkata, setakat ini kepimpinan tertinggi ketiga-tiga parti serta ahli PAS dari Terengganu telah memberikan komitmen untuk hadir.


KITA DI KUANTAN AHAD INI

NOTA:
kita tak ada pilihan
jika kita tidak melawan
kita akan jadi mangsa

dunia ini kita pinjam
dari anak cucu cicit kita
kita hanya ada satu dunia
kita hanya ada satu malaysia
kita hanya ada satu pahang
kita hanya ada satu gebeng

jika kita tak bangun melawan
kita semua jadi mangsa
saudara mara kita jadi mansa
cucu cicit kita jadi mangsa

lebih baik bangun melawan
dari bodoh macam cendawan

NASIB BAIK ADA HASAN ALI
TERLEPAS DARI API NERAKAHASAN ALI AKAN DEDFAH VIDEO PEMBAPTISAN
- mkini

Presiden pertubuhan pro-Melayu JATI Hasan Ali berkata, badan itu akan mendedahkan satu bukti video berhubung usaha memurtadkan orang Islam yang ditimbulkannya sebelum ini.

Katanya, rakaman yang menunjukkan pengakuan yang dibuat oleh sepasang suami isteri itu akan didedahkan dalam beberapa hari lagi.

Dalam video tersebut, pasangan berkenaan antara lainnya menimbulkan dakwaan mengenai kegiatan gereja tertentu yang berlaku secara rahsia dan juga secara terang-terangan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NASIB BAIK KITA ADA HASAN ALI...kah kah kah..

kah kah kah... KALAU TAK ADA HASAN ALI... APA JADI PADA MELAYU...kah kah kah..

kah kah kah...KALAU TAK ADA HASAN ALI...APA JADI PADA AKIDAH 3 BILION ORANG ISLAM...kah kah kah...

kah kah kah... TAK ADA HASAN ALI...APA JADI PADA RAJA MELAYU...kah kah kah..

kah kah akh... TAK ADA HASAN ALI... RAJA GOPAL TAK BOLEH BETTING BOLA... kah kah kah..

kah kah akh...TAK ADA HASAN ALI...APA JADI DENGAN RAJA GOPAL...kah kah kah..

kah kah kah.... TAK ADA HASAN ALI ..KITA SEMUA MASUK NERAKA... kah kah kah...


AHAD PASTI DI KUANTAN
TALIPON NUMBER INI DAN TANGAKAP TUAN PUNYA NUMBER - ABIS CERITA

TANGKAP TUN PUNYA NUMBER INIIKLAN HARAM MAKIN PELBAGAI
– meloya


Walaupun isu iklan haram yang ditampal di tempat-tempat awam sudah lama dibangkitkan tetapi sehingga ke hari ini, ia masih gagal diselesaikan sepenuhnya.

Jika dahulu iklan-iklan haram itu banyak tentang perkhidmatan yang ditawarkan oleh ceti haram atau ah long tetapi kini ia semakin pelbagai seperti iklan khidmat urut, ubat dan alat yang berunsurkan seks dan juga khidmat pembantu rumah.

Iklan-iklan itu juga dilihat tidak lagi hanya ditampal atau digantung tetapi ada juga yang menggunakan cat semburan yang tentunya sukar dibersihkan.

Iklan seperti 'Lips Massage' dan 'Adult Toys' dilihat semakin banyak di ibu negara sehingga mencemarkan keindahan dan mewujudkan persekitaran yang kotor.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit....KENAPA PIHAK BERKUASA BANGANG SANGAT.... kah kah kah..

kah kah kah...ADA NUMBER TALIPON PADA IKLAN.... kah kah kah..

kah kah kah...SEMUA NUMBER TALIPON TELAH DI DAFTAR.... kah kah kah..

kah kah kah...TANGKAP SAJE TUAN PUNYA TALIPON INI..... kah kah kah..

kah kah kah..... JANGAN JADI BODOH....KENAPA KOYAKn DAN LUPUS BAHAN BUKTI...kah kah kah..

woit...ATAU TUAN PUNYA TALIPON INI DAH KAUTIM AWAL AWAL DENGAN PIHAK BERKUASA?.... kah kah kah...

kah kah kah...ITU PASAL.... BUAT BUAT TAK NAMPAK NUMBER TALIPON.... kah kah kah


TAK PERLU KE GAZANOTA:
tak perlu heboh heboh hal gaza
tak perlu heboh heboh nak gi gaza
tak perlu heboh heboh anti israel

sekarang apa nak buat
israel dah sampai depan pintu
mana semua mat gaza?
kah kah kah