.

Khamis, 1 Oktober 2009

JATUHKAN RAJA GOPALSAEKOR RAJA SEDANG DINOBAT
MURUGIAH DI MINTA LETAK JAWATAN SENATOR , TIMBALAN MENTERI
- melayau

KOTA BAHARU 1 Okt. — Senator T. Murugiah diminta supaya meletakkan jawatan sebagai senator dan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri terlebih dahulu sebelum menyaman Parti Progresif Penduduk (PPP) dan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Naib Presiden PPP, Nik Sapeia Nik Yusof berkata, sebagai senator yang dipilih melalui kuota PPP, Murugiah tidak sepatutnya menyaman parti itu dan sebagai seorang Timbalan Menteri, beliau tidak sepatutnya menyaman ROS yang merupakan agensi kerajaan.

“Sebagai seorang pemimpin, Murugiah harus menghornati kedudukannya di dalam kerajaan dan tidak sepatutnya berbuat demikian kerana ia bertentangan dengan semangat Malaysia,” katanya ketika mengulas laporan media bahawa Murugiah mahu menyaman PPP dan ROS yang membatalkan keputusan mesyuarat agung luar biasa yang melantiknya sebagai “Presiden” PPP.

“Kenapa nak saman, kenapa tidak letak jawatan yang diberikan mengikut kuota parti?” katanya.

KAH KAH KAH…

kah kah kah…. REBUT REBUT TAHTA…. JATUHKAN RAJA GOPAL… kah kah kah…

kah kah kah…RAJA GOPAL RAJA TAK ADA RAKYAT…. kah kah kah…

kah kah kah... LETAK KAN SELIPAR KAT LEHER MUNKEE NI... kah kah kah..

woit… KALAU SUSAH SUSAH… LEPAS KAN GAS PEMEDIH MATA… kah kah kah..

kah kah kah…. BAGI MUNKEE NI RASA MACAM MANA KAPITAN KLING RASA DULU…. kah kah kah..
WAJIB BERLAKU ADIL
KENYATAAN RESMI : KONTROVESI ISU JAWATAN KETUA MENTERI PULAU PINANG


Hari ini saya dihujani dengan email dan sms daripada pelbagai pihak termasuk pimpinan parti saya dan teman-teman penyokong Pakatan yang membaca laporan akhbar di dalam Berita Harian halaman 6 bertarikh 29 September 2009 bertajuk “Pemuda PKR mahu jawatan KM digilir ikut formula baru“.

Ingin saya jelaskan di sini bahawa saya tidak pernah sekali-kali membangkitkan isu jawatan KM DIGILIR ikut formula baru. Saya memberi pandangan berlatar belakangkang sambutan hari raya yang antara lain menunjukkan bahawa terdapat penerimaan masyarakat terhadap citra kepimpinan politik baru yang dibawa oleh Pakatan Rakyat selepas 8 Mac 2009. Kunjungan rakyat berbilang kaum ke rumah-rumah terbuka anjuran pimpinan Pakatan Rakyat tidak kira bangsa seperti yang dianjurkan oleh pimpinan PKR, DAP dan PAS menggambarkan bahawa formula kepimpinan yang digunakan oleh BN/UMNO yang mengangkat agenda perkauman telah ditolak. Saya cadangkan kenyataan saya dibaca tanpa TAJUK dan Tafsiran yang diberikan oleh akhbar, tetapi fokus kepada petikan (quotation) yang digunakan yang lebih menggambarkan kenyataan saya yang sebenar. Saya yakin pembaca sekalian mempunyai kematangan untuk membezakan apa yang benar dan apa yang salah.

Pemuda PKR mahu jawatan KM digilir ikut formula baru (Tafsiran media)

Beri peluang kepada semua kaum pegang jawatan Ketua Menteri (Tafsiran media)

KUALA LUMPUR: Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang mahu jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang digilirkan berdasarkan formula baru yang memberi peluang kepada semua kaum menjadi pemimpin selaras prinsip perjuangan gagasan Pakatan Rakyat (PR), keadilan untuk semua. (Tafsiran media)

Ketua Pemuda PKR yang juga Ahli Parlimen Balik Pulau, Mohd Yusmadi Mohd Yusuff, berkata formula politik baru itu perlu bagi menggantikan formula Barisan Nasional (BN) dan Perikatan yang memberi jawatan tertinggi itu hanya kepada kaum Cina dan jawatan timbalan ketua menteri kepada kaum Melayu. (Tafsiran media)

Beliau berkata, sebagai rakan pakatan yang memperjuangkan nasib rakyat tanpa mengira kaum dan menolak politik perkauman sempit, sudah sampai masanya formula itu ditukar bagi memberi peluang kepada semua kaum menjadi ketua menteri. (Tafsiran media yang mana saya tidak langsung merujuk kepada formula bergilir)

“Pulau Pinang sejak dulu lagi terperangkap dengan formula BN dan Perikatan yang menjadi asas politik perkauman dengan memberi jawatan Ketua Menteri kepada kaum Cina semata-mata atas alasan kaum majoriti di negeri ini.

“Politik baru Pakatan Rakyat tidak menjadikan kaum sebagai alasan utama, orang Melayu atau India pun boleh jadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

“Peluang itu terbuka kepada semua dan saya yakin masyarakat di sini juga sudah dapat membezakan prinsip keadilan dan kemanusiaan berbanding fahaman agenda sempit dan perkauman yang diamalkan parti kerajaan,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam. (kenyataan saya yang merujuk kepada perbezaan normatif dan prinsip kepimpinan politik Pakatan Rakyat yang mengangkat prinsip keadilan untuk semua dan menolak politik perkauman berbanding BN)

Mohd Yusmadi percaya kepemimpinan tertinggi pakatan termasuk DAP, PKR dan Pas dapat menerima pandangan itu dan melaksanakannya. (Tafsiran media)

“Tidak ada masalah (pelaksanaan), sebab mereka (PR) turut mengangkat agenda keadilan dan menolak prinsip perkauman seperti Pas yang melaungkan slogan Pas untuk semua. (suntingan petikan yang tidak lengkap- kenyataan saya ialah Pakatan Rakyat yang mengangkat prinsip keadilan untuk semua dan menolak politik perkauman tidak akan terperangkap dengan model kepimpinan ala BN/UMNO)

“PKR sendiri adalah parti yang menolak agenda perkauman dengan mengangkat agenda keadilan dan ini dibuktikan melalui kepemimpinan kami yang diterima rakyat tanpa mengira kaum,“ katanya. (kenyataan saya yang menngangkat dasar PKR keadilan untuk semua dan perkataan ‘Kami’ yang digunakan sebenarnya ialah ‘Anwar Ibrahim’ yang saya katakan sebagai conton pemimpin yang diterima oleh semua rakyat bukan di atas sebab perkauman tetapi keadilan untuk semua. Contoh tersebut tidak digunakan)

Beliau yang mewakili golongan muda di negeri itu juga yakin formula baru itu dapat dilaksanakan menerusi pendekatan tolak ansur antara pemimpin dalam pakatan. (Tafsiran media - kenyataan sebenar saya ialah prinsip politik Pakatan Rakyat mendapat tempat anak muda yang menolak politik perkauman dan bukan “tolak ansur” seperti yang dilaporkan. Saya tidak pernah menggunakan perkataan tolak ansur)

“Saya yakin inilah citra politik yang dimahukan rakyat Malaysia, iaitu kepemimpinan politik tidak kira kaum Melayu, Cina dan India,” katanya. (kenyataan saya yang menunjukkan perkembangan sihat politik Pakatan Rakyat yang menolak politik perkauman)

Ditanya pandangannya terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang sedia ada, Lim Guan Eng, Yusmadi berkata, Lim sekarang berusaha keras memenangi hati rakyat dengan memberi keutamaan kepada pelbagai aspek dan usahanya itu diterima baik semua pihak.

Akhir sekali saya mengucapkan terima kasih di atas keperihatinan teman-teman dan pembaca. Saya yakin apa yang dikatakan “Liberation is a tough a job”.

Yusmadi Yusoff
Ahli Parlimen Malaysia (Balik Pulau)
Ketua AMK Pulau Pinang


nota:
ini di terima melalui e-mail tt.
untuk berlaku adil maka seluruh kenyataan ini dipapar.
kenyataan ini tidak diedit.
kalau faham baguslah
kalau tak faham jangan menangis dan tuduh tt melebong kah kah kah
KENANG KENAGAN DI PORT DICKSON - KENAGAN MENAKUT KAN JIWA !

BERITA BERGAMBAR KENANG KENANGAN DI PORT DICKSON
BEREHAT MAKAN ICE CREAM DAN BERKARAOKEBERITA BERGAMBAR DARI HARAKAH DAILY YANG CUBA BUAT LAWAK


nota:
ada orang takut pergi port dickson.
kenangan lama menakutkan jiwa
KALAU BODOH JANGAN BAGI TAHU ORANG RAMAI
KIMMA JUNIOR MUKA JOBOKARPAL DESAK ANWAR JELAS KEKELIRUAN ISI PENGILIRIAN KETUA MENTERI PULAU PINANG

Pengerusi DAP Karpal Singh Rabu mahu Parti Keadilan Rakyat (PKR) tidak membenarkan pemimpin peringkat akar umbi membuat kenyataan yang menjejaskan parti Pakatan seperti isu penggiliran Ketua Menteri Pulau Pinang.

Karpal mendesak Penasihat PKR Anwar Ibrahim menjelaskan keadaan sama ada Ketua Pemuda PKR Pulau Pinang Mohd Yusmadi Mohd Yusoff mempunyai mandat untuk mengeluarkan kenyataan politik.

"DAP menggesa Anwar untuk memastikan pemimpin peringkat akar umbi PKR tidak mengeluarkan kenyataan politik seumpamanya pada masa hadapan," kata Karpal.

KAH KAH KAH…


woit… APA KATA KARPAL CUKUP TEPAT…. kah kah kah…

woit… INILAH PASAL BODOH… KECIK KECIK TAK NAK MATI… kah kah kah

woit… DAH BESAR MENYUSAHKAN RAKYAT…. kah kah kah…

woit… BALIK BALIK N NAK SALAH KAN MEDIA SALAH LAPORAN …kah kah kah…

woit… YANG BODOH BUAT KENYATAAN APA… MANGKOK APA?.... kah kah kah..

nota:
terlalu ramai ngook dan bangang berkeliran nak parking
nak mencari tampok kuasa. buat kenyataan ikut bontot.
bila kena bantai tuduh media salah lapor. kapala hangguk
apa tak faham faham. semua media gerombolan yang punya.
tak akan bagi laporan tepat.

pasal apa jadi ngook!

bila kena tentang maka bersilat lidah.
akhirnya bawa ajenda berjuang
untuk kepentingan melayu.
tekan lagi mula buka kopiah berjuang
untuk islam pulak.

tak ada bezanya ali ali ini dengan gerombolan.
cakar kulit sikit nampak darah gerombolan.
cakar sikit lagi ada otak gerombolan.
cakar lagi… terus lari masuk gerombolan kah kah kah.
KAPITAN KLING NAK MENIPU LAGI
22 TAHUN TANPA KONFLIK PERKAUAMAN- MADEY
- melayau

Mahathir Mohamad berkata, antara perkara yang paling bernilai sepanjang 22 tahun perkhidmatannya ialah tiada sebarang konflik perkauman.

Menurutnya, semua kaum hidup dalam harmoni di bawah pemerintahan beliau dan ia merupakan sesuatu yang bernilai pada masa kini.


KAH KAH KAH…


woit… JANGAN KELENTONG LAAA…. kah kah kah..

woit…. HANYA TIDAK DI LAPOR … kah kah kah…

woit…. BERAPA RAMAI MATI DI KAMPONG MEDAN…. kah kah kah…

woit… BERAPA BANYAK MATI DI MEMALI…. kah kah kah…

woit… BERAPA BANYAK MATI DALAM LOKAP…. kah kah kah..

woit… JANGANLAH TIPU MELAYU… kah kah kah..

woit… JANGANLAH BODOHKAN MELAYU… kah kah kah…

kah kah kah… DAH ROMPAK HARTA RAKYAT CUKUP LAH…kah kah kah..

kah kah kah… JANGAN BODOHKAN ORANG MELAYU… kah kah kah..

sila baca bawah ini:

ISA: SUARAM GESA MADEY MINTA MAAF PADA RAKYAT MALAYSIA - malaysiakini

Suara Rakyat Malaysia (SUARAM) menyifatkan kenyataan mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengenai Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) sebagai tidak bertanggungjawab.

“Madey nampaknya tidak menyedari realiti bahawa rakyat Malaysia menentang keras ISA dan mereka mahu ianya dihapuskan segera,” kata Penyelaras Suaram, Nalini E, dalam satu kenyataan hari ini..

“Ini telah dinyatakan dengan jelas kepada kerajaan apabila ribuan rakyat mengadakan perhimpunan pada 1 Ogos lalu menuntut supaya ISA dihapuskan.

“Kami ingin mengingatkan Madey bahawa gesaannya supaya ISA dikekalkan, sudah tidak lagi relevan dan rakyat Malaysia sudah sedar dan beliau tidak boleh memanipulasi realiti seperti ketika beliau menjadi perdana menteri dahulu.

KAH KAH KAH…


woit…. BERAPA RATUS KENA TANGKAP OLEH MADEY… kah kah kah..

kah kah kah… SAMPAI PENUH BERPUSU PUSU KEM KAMUNTING…. kah kah kah…

kah kah kah… BELUM AMBIL KIRA… SIMPANG RENGGAM… SEMUA TARAAAK BICARA…. kah kah kah…

woit... DUA PULUH DUA TAHUN KAPITAN KLING NI TIPU MALAYU... kah kah kah..

nota:
tak caya?
sila tanya riz khan dalam wawancara di aljazeera:
'you are an indian are you ? ' kah kah kah
TAN JANGAN LUPA !!! TAN SERI V MANICAVASGAM ADALAH ORIGINAL KIMMA
KIMMA RAYU PERTIMBANG CADANGAN SERTAI BN
– berita hairan

Kongres India Muslim Malaysia (Kimma), buat kali keenam sejak 1976 merayu Najib Razak mempertimbangkan cadangan mereka untuk menyertai Barisan Nasional (BN).

Presidennya, Mohd Fazil William Abdullah, berkata Kimma sudah 33 tahun merayu untuk menyertai BN.

KAH KAH KAH…

woit… BERAPA KALI NAK MASUK BN… kah kah kah…

wot… APA YANG KIMMA NI MAHU…. kah kah kah…

kah kah kah… NAK JADI RAJA GOPAL PULAK KE…. kah kah kah..

nota:
dibawah ini adalah ahli ahli kimma
dan yang akan menjadi kimma
dan yang sedang melamar nak jadi kimak


DUA EKOR KIMMAKKIMMA MENGUAPKIMMA PULAUKIMMA ORIKIMMA KETUANAN MELAYUKIMMA HILANG DUIT BANK NEGARA 10 BILION RINGGITKIMMA PULAU JUNIOR YANG BARU APPLY

BERITA PELIK
JENTOLAK TELAH SAMPAI UNTUK PROJEK JAMAB TANNEGERI SEMBILAN: RM40 JUTA BINA 2 SEKOLAH TELOK KEMANG – berita hairan

Kerajaan Pusat meluluskan peruntukkan RM40 juta untuk membina sebuah sekolah rendah dan sebuah sekolah menengah di kawasan Teluk Kemang di sini, berikutan pertambahan mendadak penduduk dan taman perumahan baru.

Pembinaan Sekolah Kebangsaan Taman Intan Perdana berharga RM18.5 juta dijangka dimulakan pada bila-bila masa dan dijangka siap sebelum akhir 2011.

KAH KAH KAH…


kah kah kah… PELIK BARU KELMARIN SEDAR ADA PERTAMBAHAN PENDUDUK…. kah kah kah…

kah kah kah… INI BERITA BOHONG… MANA ADA PERTAMBAHAN PENDUDUK… kah kah kah…

woit... PENGURANGAN PENDUDUK ADA... kah kah kah..

kah kah kah… SEORANG YB MATI… MACAM MANA TIBA TIBA PENDUDUK BERTAMBAH…. kah kah kah…

woit... NAMPAK NAK MENIPU ORANG MELAYU... NAK BODOHKAN ORANG MELAYU..kah kah kah..