.

Rabu, 13 Oktober 2010

NASIB BAIK BUKAN LOJI NUKLEAR
KONTREKTOR BUMIPUTERA
nota:
habis hancuuus
hangus terbakar
ini baru sekolah
tunggu nanti bila
loji nuklear runtuh
tak sempat nak minum cendol kah kah kah


LANTAI SEKOLAH RUNTUH, 10 MURID DI KEDAH CEDERA - minsider

Seramai 10 orang murid Darjah Empat Sekolah Kebangsaan Sri Gunong di Gunung Keriang dekat sini cedera dengan dua daripadanya serius selepas lantai bangunan sekolah yang menempatkan kelas mereka runtuh pagi tadi.

Kejadian yang berlaku kira-kira pukul 11 pagi itu melibatkan 30 murid yang sedang mengikuti kelas Pendidikan Islam.

Lantai dikatakan runtuh secara tiba-tiba dan murid yang berada di dalam kelas itu terjatuh ke dalam lubang sedalam satu meter dan selebar dua meter persegi.

Lima murid lelaki dan lima murid perempuan itu dikejarkan ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini bagi mendapatkan rawatan, oleh pihak sekolah dan ibu bapa yang kebetulan berada di situ.

Salah seorang murid berkenaan, Mohd Aliff Hakim Abu Bakar berkata ketika kejadian, secara tiba-tiba lantai kelasnya reput (patah) menyebabkan dia terjatuh ke dalam lubang runtuhan itu.

“Saya merangkak keluar dan ustazah tarik saya keluar. Saya terkejut. Saya cedera kaki kanan,” katanya ketika ditemui di HSB.

Filza Nadhirah Idris yang juga cedera di kaki kanan berkata sewaktu kejadian dia merasakan kelas itu bergoyang-goyang sebelum dia terjatuh ke bawah.

“Saya jatuh tertiarap. Lutut kanan saya cedera. Saya kemudian menangis. Cikgu angkat saya,” katanya yang kelihatan trauma dengan kejadian itu.

Seorang saksi kejadian, Ali Mohammad, 49, berkata keseluruhan bangunan termasuk lantai yang dibina sekitar tahun 1970-an itu dipercayai pada asalnya diperbuat daripada kayu dan telah diubah suai oleh pihak sekolah lapan tahun lalu dan digantikan dengan lantai simen tanpa mempunyai konkrit yang kukuh.

“Mungkin kayu yang diletakkan simen di atasnya tanpa konkrit yang kuat tidak mampu menanggung pelbagai bebanan seperti meja, kerusi dan peralatan tambahan kelas menyebabkan berlaku runtuhan berkenaan,” katanya.

Pengerusi Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Kedah Zuraidi Rahim yang melawat murid-murid di HSB berkata, beliau dimaklumkan oleh pihak hospital bahawa lapan pelajar menerima rawatan pesakit luar manakala dua lagi agak serius kerana kaki mereka dihempap batu dan almari.

KAH KAH KAH

woit… BUAT STADIUM … STADIUM RUNTUH…. kah kah kah..

kah kah kah…. BUAT SEKOLAH…. SEKOLAH RUNTUH…. kah kah kah..

woit… CUBA SIASAT…. INI MESTI KONTTREKTOR BUMIPUTERA... kah kah kah..

kah kah kah...KONTREKTOR KELAS F YANG GANTI SIMIN…. kah kah kah..

kah kah kah…. INI ADA MIMPI NAK BUAT LOJI NUKLEAR ?..... kah kah kah..

woit… ARAB CAKAP…. AHLAN WA SAH LAN…. kah kah kah

nota:
habis meletup
satu nagara
tak perlu pakai
bom atom kah kah kah

KAWASAN SIAPA KENA PILIH
SIAPA AKAN KENA LOTERI ?
LAPAN LOKASI DIKAJI UNTUK LOJI JANAKUASA NUKLEAR - melayau

Kerajaan sudah mengenal pasti lapan lokasi di Semenanjung Malaysia untuk membina loji janakuasa nuklear pertama negara yang dijangka beroperasi menjelang tahun 2021.

Ketua Pengarah Agensi Nuklear Malaysia, Daud Mohamad berkata, lokasi itu bagaimanapun masih lagi dalam kajian untuk dipilih sebagai lokasi sesuai yang memenuhi kriteria sebelum diumumkan oleh kerajaan.

"Antara kriteria yang mesti ada untuk membina loji janakuasa nuklear ini ialah kita memerlukan kawasan yang berhampiran dengan sumber air, mempunyai struktur tanah yang berbatu keras dan kawasan yang tidak mudah banjir.

"Jika ada penduduk di kawasan yang dipilih itu, mereka harus berpindah manakala kawasan yang sudah dibangunkan pula kita perlu pindahkan tetapi kosnya sangat mahal.
"Apa-apa pun segala keputusan akhir akan dibuat oleh kerajaan dan dijangka ditetapkan dalam tahun 2012,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Simposium Pengurusan Kualiti 2010 di sini hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH…

woit… BERSEDIA KAWASAN SAPA KENA PILIh…. kah kah kah..

kah kah kah… JAMIN KAWASAN ORANG ASLI…. kah kah kah..

kah kah kah…. KALAU TIDAK KAWASAN ORANG CHINA…. kah kah kah..

kah kah kah…. MACAM KES DI PERAK TAHUN 80’AN DULU… kah kah kah….

kah kah kah…. BUAT STADIUM LAGI RUNTUH…. kah kah kah..

kah kah kah…. INI BUAT LOJI NUKLEAR…HANCUUUS TERBAKAR.... kah kah kah…

nota:

ini 8 tempat yang tidak akan dipilih:

1 – the mines
2 – bukit tunku
3 – taman tun
4 – petaling jaya
5 – country height kajang
6 – putrajaya
7 – bukit bintang

DAN KE 8 IALAH DI BUMI SELANGOR KERANA DIBAWAH KERAJAAN PAKATAN RAKYAT - SELANGOR AKAN MENGHARAMKAN LOJI NUKLEAR DI MANA SAHAJA DI BUMI SELANGOR. JUSTERU UNTUK KESELAMATAN ANAK CUCU DIRIKAN KERAJAAN PAKARAN RAKYAT ANDA AKAN BEBAS DARI RADIOAKTIF NUKLEAR


nota:
ahli parlimen pakatan rakyat wajib menuntut
untuk tahu 8 kawasan mana
yang sedang di kaji
ini untuk menyediakan kain kapan dan minyak
gamat kepada penduduk di kawasan tersebut kah kah kahBERITA SEDIH LAGI SAYU
TIADA TANGISAN RINDU
nota:
ambo sedih
ambo pilu
hati retak
pecah seribu

biarlah ambo membawa diri
biarlah ambo jauh pergi
biarlah ambo membawa hati
ambo berjalan nak masuk dalam perigi kah kah kah

SULTAN KELANTAN LUCUTKAN GELARAN DATUK IBRAHIM ALI
– mkini

Istana Kelantan hari ini melucutkan gelaran 'Datuk' yang dianugerah kepada presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA), Datuk Ibrahim Ali.

Selain Ibrahim yang juga ahli parlimen Pasir Mas, gelaran Datuk bekas setiausaha kerajaan negeri, Datuk Wan Hashim Wan Daud juga ditarik balik.

Sementara itu, dalam reaksi spontannya, Ibrahim ketika dihubungi oleh Malaysiakin imengesahkan beliau dimaklumkan oleh Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan pagi ini bahawa DMSK yang membawa gelaran 'Datuk' yang dianugerahkan kepadanya telah dilucutkan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHciiiiis…. DERHAKA MU…. kah kah kah..

ciiis…..AMBO BERJUANG UNTUK MU…. kah kah kah.

ciisss…. AMBOLAAAA… PANGLIAM MU…. kah kah kah..

ciiisss…. KALAU AMBO TAK ADO…. KAVITA SINGH JADI RAJO…. kah kah ka..

cissss…. TAPI MU TAK AMBIL POT… kah kah kah….

cissss….KALAU MACAM INI BIARLAH AMBNO TERUS JADI RAJO KATOK…. kah kah kah…

PELIK AMAT PELIK
HAIRAN LAGI MENGHAIRANKAN
nota:
berita amat baik
gerombolan sama sendiri
sendang gaduh kah kah kah
KAJI SEMULA PEMBAHAGIAN KERUSI PILIHAN RAYA BN : PEMUDA UMNO - mstar

Pergerakan Pemuda Umno mahu Barisan Nasional (BN) mengkaji semula formula pembahagian kerusi sekiranya mahu mencapai kemenangan besar pada pilihan raya umum akan datang.
Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata, formula pembahagian kerusi tersebut perlu dilihat kepada aspek kekuatan parti masing-masing kerana landskap politik negara sudah berubah.

“Kita perlu melihat dengan jujur dan ikhlas dalam soal kekuatan parti masing-masing dalam BN. Sekiranya perkara itu menuntut formula yang baru, biarlah kita ada keterbukaan untuk membincangkan isu ini.

“Saya rasa kita tidak perlu terikat dengan formula yang lama kerana persekitaraan politik sudah berubah,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Pemuda Umno di Menara Dato Onn di sini pada Selasa malam.

Bagaimanapun Khiary menegaskan bahawa formula tersebut tidak bermakna ada parti komponen yang akan mendapat kerusi yang lebih dan ada yang mendapat kerusi yang sedikit.

“Formula itu mungkin menyebabkan, kita perlu mengubah cara kita mengagihkan kerusi. Saya tidak kata parti mana yang dapat kurang, parti mana yang dapat lebih,” katanya.

KAH KAH KAH

woit… SYABAS !...INI PANDANGAN YANG TERBAIK… kah kah kah..

kah kah kah… KALAU AFDAZL KETUANAN MELAYU… KURANGKAN KERUSI MIC…. kah kah kah..

kah kah kah… KALAU AFDAL UNTUK MELAYU … KURANG KAN KERUSI MCA….. kah kah kah…

kah kah kah…. KATA MELAYU 60 % DALAM NEGARA INI … kah kah kah..

kah kah kah….KENAPA MINTA 30 % EKONOMI… kah kah kah..

kah kah kah…. INI MACAM PROJEK NAK TIPU MELAYU…. kah kah kah

RAGAM MAK JANDA
SYARAT UTAMA : MESTI ANAK BADAK
nota:
kenapa wakil asean tak datang?
kerana mereka mereka
bukan mak janda kah kah kah

KENAPA HANYA 14 WANITA PEETRAMA SERTAI SIDANG ?
harakah daily

Mengapa hanya 14 negara dan hanya dari negara-negara Afrika sahaja menghantar wanita pertama mereka ke persidangan pertama Wanita Pertama Dunia menjadi tanda tanya.

Bagi Speaker Dun Selangor, Teng Chan Kim, jawapannya hanya satu sahaja iaitu tuan rumah sidang ini bukannya wanita pertama Malaysia iaitu Raja Permaisuri Agung.

Kecuali Laos, tidak ada negara di Asia yang menghantar Wanita Pertama mereka ke sidang pertama Wanita Pertama. Ia lebih sesuai di namakan Sidang Wanita Pertama Afrika," kata Teng Chang Kim.

Sidang pertama ini dianjurkan oleh isteri perdana menteri, Datin Seri Dr Rosmah Mansur. Sebelum ini, Rosmah menimbulkan kekeliruan apabila menyiarkan iklan bernilai RM1.5 juta di akhbar The New York Times di Amerika dan menamakan beliau sebagai wanita pertama Malaysia.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… TENG CHAN KIM…. APA LAAA LUUUU…. kah kah kah..

kah kah kah…. LUUUU TAK BACA BUKU KE?.... kah kah kah..

kah kah kah…. LUUU TAK TENGOK GAMBAR…. kah kah kah..

kah kah kah…..INI PERHIMPUAN ORANG ORANG ATAS 180 KILO …. kah kah kah..

kah kah kah… ITU PASAL MAJORITI DARI AFRIKA…. kah kah kah..


nota:
pelik juga macam mana
mak janda boleh jadi wanita pertama
kah kah kah


EEEE MENIPU ORANG TUA

WARGA EMAS BANGUN MELAWAN !nota:
berita ini tidak akan dilapor
kerana ianya menyokong china
dan tidak menyokong eee kah kah kah

WANG JUDI : WARGA EMAS TOLAK FITNAH UMNO
– harakah daily

Warga emas sekitar Seberang Perai Utara mengatakan sokongan tidak berbelah bahagi kepada kepimpinan Ketua Menteri, Lim Guan Eng serta meminta meneruskan program penghargaan kepada golongan veteran pada masa depan.

Seramai 70 orang warga emas yang datang dari Penaga, Kepala Batas, Bagan, Teluk Air Tawar, Sungai Dua, Tasek Gelugor, Pokok Sena, Lahar Yooi dan kawasan lain turut kesal dengan tindakan Ketua Pembangkang, Datuk Azhar Ibrahim yang tiba-tiba mengajak mereka mengembalikan RM100 dan RM1,000 untuk para waris jika terdapat kematian warga emas kononnya berpunca dari wang judi.

Bagi mereka, semua itu merupakan mainan politik jahat yang sengaja dibangkitkan oleh Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda Umno, Reezal Merican Naina Merican yang menuduh pemberian wang pada pertengahan tahun ini berpunca dari wang Kelab Lumba Kuda.

KAH KAH KAH

woit… YANG BODOH DAN BANGANG ITU BIARKAN… kah kah kah..

kah kah kah…. NAK BUAT MACAM MANA…kah kah kah…

kah kah kah… TAK DAPAT NAK DI TOLONG TOLONG…. kah kah kah..

kah kah kah… TUA DAH TUA…. PENGALAMAN DAH BANYAK…. kah kah kah..

kah kah kah… KALAU MEREKA GUMBIRA NAK JADI BODOH… BIARKAN…. kah kah kah

nota:

mereka yang menolak wang ini
sila mendaftar untuk menjadi ahli 2B2P
sesiapa mendaftar akan mendapat satu
surat tauliah dari
pesatuan bodoh bangang pulau pinang kah kah kah


PENGGAMBARAN FILEM KOBOI DI SHAH ALAM


PUNK YOU MAKE MY DAY!

DUA PELURU HIDUP. 17 KELONSONG DITEMUI DI KAWASAN AMINULRASYID DITEMBAK
- minsider

Sebanyak dua peluru hidup dan 17 kelongsong peluru ditemui di kawasan perumahan di Seksyen 11 di sini — tempat di mana remaja Aminulrasyid Amzah, 15, ditembak mati oleh anggota polis enam bulan lalu, Mahkamah Sesyen Shah Alam diberitahu hari ini.


KES AMINULRASYID :19 TEMBAKAN DILEPASKAN - mstar

SHAH ALAM: Sebanyak 19 keping gambar kelonsong dan anak peluru dirakamkan di sepanjang jalan dari Bulatan Kayangan menuju ke Jalan Tarian 11/2, Seksyen 11, di sini dalam siastan kes kematian seorang pelajar tingkatan tiga, AminulRasyid Amzah yang didakwa ditembak oleh seorang anggota polis berpangkat Koperal, April lalu.LOKASI PENGGAMBARAN


nota:
sebuah filem koboi modern
baru sahaja selesai penggambaran
di shah alam.

filem genre western ini pada awalnya
telah mendapat tentang dari perkasa

perkasa ialah satu kumpulan yang amat
perihatin terhadap budaya dan bangsa melayu
sebagai contoh bila ada china mati jangan
sesekali beri penghormatan seperti tunduk
bila melihat mayat atau bila orang ramai
memberi penghormatan dengan bertafakur selama
satu minit ahli ahli pekasa di cadangkan
untuk terkentut atau sendawa sekuat yang boleh.
lagi afdal kalau bersama bangun tetapi
buka zip untuk kencing berdiri. ini kerana
yang mati ialah orang china.

perkasa telah membantah penggambaran filem koboi ini.
perkasa berpendapat filem koboi
yang penuh dengan aksi
tembak menembak ini memiliki unsur-unsur
barat dan unsur unsur china.

malah perkasa merasa filem koboi yang ganas ini
ada menggambarkan unsur unsur
anti raja raja melayu dan anti perlembangan
dan menentang hak keistemewaan melayu

penggambaran fielm ini hampir gagal.

jalan penyelesaian telah diambil apabila clint east wood
pengarah filem koboi yang diberi nama
' I Shot A Litted Boy ' ini telah bersetuju
untuk menggunakan nama melayu
encik bersih timor kayu dan filem
ini diberi tajuk melayu Opps Tak Sengaja I Ingat Pistol Air kah kah kah

BERITA GUMBIRA SELURUH MALAYSIA

SISANG IKANG BUKANG BULANG

WAKIL RAKYAT TIADK SEBULU TUTUP MULUT
– mkini

Wakil rakyat yang dikatakan "tidak sebulu" dengan Menteri Besar Terengganu Ahmad Said, mengambil sikap berdiam diri menjelang konvensyen Umno negeri Jumaat ini bagi memulihkan 'kemelut' dalam parti dan pentadbiran negeri.

Lebih baik saya mengambil sikap berdiam diri. Saya tidak mahui Hishammuddin kata, saya sengaja mencipta cerita. Kita tengoklah apa yang akan dilontarkan daripada perwakilan yang dilantik," kata ADUN Alur Limbat Alias Abdullah.

"Bagi orang yang bercakap tidak jujur, mungkin dia kata semuanya baik. Bagi orang yang bercakap jujur, ia (konvensyen) ini sebagai satu refleksi, cerminan diri dengan melihat apa yang telah dilaksanakan oleh kerajaan negeri untuk sebagai usaha bagi menarik hati rakyat bahawa tiada parti yang baik selain BN," tambahnya ketika dihubungi Malaysiakini semalam.

KANG KANG KANG
KANG KANG KANG
KANG KANG KANG


kah kah kah… MACAM MANANG NEGERANG IKANG ADA BULANG… kah kah kah…

kah kah kah….. INI BUKANG NEGEANG MUSANG…kah kah kah…

kah kah kah…. IKANG TAK ADANG BULANG…. kah kah kah…

kah kah kah…. IKANG ADANG SISANG … kang kang kang kang

kang kang kang….. SAMPAI TERKANG KANG GEROMBOLANG….. kah kah kah

nota:
tak abis lagi gaduh
ini berita baik
bila gerombolang gaduh
ada peluang ganu jadi
negeri pakatang kang kang kang


NOTA BARU MASUK:

isamudeng tukor tiut, nok kabor ke mung, jangang la dok same puok2 gerombolang umnu dengang nnatang ikang. Mat Said Kemamang yang bijok itu memang bulu dok same dengang geng Alor Limbat. Teganung hebat - ade puok bulu tebal ada pulok bulu nipih ade jugok hok tadok bbulu macam cicok. Jangang dok pelek kalu puok2 ni bergomol & bergocoh macang nnatang bewok. Lepah ggomol ggocoh same sediri, puok2 ni akang gomol geng pakatang. oleh itu, orang pakatang jangang sedak dudok kalu tengok puok2 ni bergomol. Pakatang dduli mapuh ke puok2 sonal, wat kerje abih reng kalu nok menang perettoh teganu. Di bawoh rang ikang.